Sainz kažnjen s 5 sekundi zbog sudara s Piastrijem

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 mjesec 1 min 27 komentara

Carlos Sainz je dobio pet sekundi kazne na svoje konačno vrijeme i jedan kazneni bod zbog uzrokovanja sudara s Oscarom Piastrijem tijekom utrke u Miamiju.

Sainz je prestizao McLaren u 17. zavoju i na trenutak izgubio kontrolu nad stražnjim krajem svog Ferrarija zbog čega je dotaknuo Piastrija. No, i tako neznatan dodir bio je dovoljan da mu ošteti prednje krilo zbog čega je Australac morao u boks i pao na samo začelje poretka.

Suci su saslušali oba vozača i predstavnike ekipe te zaključili da je Sainz krivac za incident jer je promašio vrh zavoja i izgubio kontrolu nad bolidom. Suci su procijenili da je Piastri ostavio “dovoljno mjesta” za Sainza.

Zbog ove kazne Španjolac je pao s 4. na 5. mjesto, a Sergio Perez je dobio jednu poziciju.


Odgovor

27 komentara

  1. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    A jel ostavio dovoljno mjesta Piastri Sainzu kad ga je izgurao sa staze?



    13
    12

    1
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      A to se uglavnom tolerira.. Ako si vani, onaj unutra samo uzme siru putanju i tebi nestane staze.. Samo ako je velika razlika u brzini pa se to ne stigne odradit na fin nacin..



      3
      2

      1
    • vozacF1 Prikaži

      Majke mi moje, vi ljudi il ste glupi il slijepi. Pogle si snimku pa bus vido da ss piastri branil i nije bilo kontakta. Ovaj konj kad je oreso piastria nije ni zavoj dobio, stal je na cesti, brake checko je piastria i unistil mu cijelu utrku. Pa ak to ne vidis onda si glup. I nema drugog gledišta na to.



      2
      -10

      12
      • Pastor Maldonado
        perodeformero Prikaži

        Niti si vozač F1 niti si sudac.



        5
        4

        1
      • Charles Leclerc 16
        ferarista Prikaži

        Sva sreća da si ti pametan i objasnio nama glupim
        …..

        Si vidio kolko si dobio lajkova pametnih, sve te glupani dislajkaju.



        6
        5

        1
      • Nigel Mansell
        drv Prikaži

        Kontakta nije bilo jer je Sainz izašao sa staze da se spasi.
        Ne bi bilo kontakta ni drugi put da je Piastri išao šire, ali eto nije pa je dobio po čelu…

        Jedan od izgovora za kaznu je to da je Sainz u tom trenu izgubio kontrolu, tj. preforsirao se.
        To ima smisla, jer se slično dogodilo (preforsiranje i gubitak kontrole) kad se je Hamilton zaletio u sprintu, pa pobrao cijelu ekipu. I on je tada zasluženo dobio kaznu, čekaj malo, hmm?



        1
        0

        1
        • Bobo24 Prikaži

          Ham pokupio ekipu??????kaj si ti gledao?? pogledaj si usporenu snimku iz zraka i vidi se da su se prvo sudarili Alonso i Stroll..imam i sliku ali jbg tu se ne može staviit…


          0
          0

          0
  2. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Hahahahahahahaahahah konzistentnost na maximumu



    8
    7

    1
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Trebao je kaznu dobiti i Piastri jer je ranije već izgubio mjesto od Sainza i izgurao ga van staze. Ovdje nije bilo guranja od strane Sainza i kontakt je bio minimalan. Da se tako djele kazne za svaki najmanji prljav potez Ham bi kroz karijeru trebao dobiti još jedno 2758 kazni. Dosljedni ste nema šta, jučer nakon onog kamikaza poteza opravdavate Lewisa a ovo je za kaznu?



      11
      9

      2
      • Mercedes
        LewisHamilton44 Prikaži

        I dalje vam nerelevantni Hamilton svima živi rent free u glavi… Ne opravdavam ga za sprint, isto je napravio što i Perez danas samo šta se on sudario, a Perez nije, međutim, Hamilton bi možda i izbjegao sudar da se Stroll nije zabio u Alonsa prije i gurnuo ga desno, pogledaj opet snimke, kontakt između Strolla i Alonsa je prije kontakta Hamiltona i Alonsa.

        Kazna za Piastria u zavoju gdje drži unutarnju i trkaču liniju i zatvara vrata Sainzu po uzoru na svakog drugog vozača koji brani svoju poziciju? Da je tu on dobio kaznu e tek onda bi se trebali svi pobuniti



        4
        -6

        10
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Drži trkaću putanju ali mu je bolid pored došao do preko pola bolida. Onda se ostavlja mjesta bolidu a ne gura ga se van staze. Da je to napravio vjerovatno bi izgubio poziciju već tada. A te vaše mantre o hamu u glavi ostavi za neke druge. Uletio je u zavoj ko da mu je prvi GP vikend u karijeri.



          4
          -1

          5
        • Aston Martin
          tiptronic Prikaži

          “Prema smjernicama za vozače – da bi bolid s brojem 20 zaslužio ostavljanje mjesta prilikom pretjecanja – potrebno je da mu prednji dio bolida bude barem uz prednji dio drugog bolida na vrhu 2. zavoja. Bilo je jasno da bolid 20 nije bio u potpunosti pored bolida broj 2.”
          sudačko izvješće

          Ovo je objašnjenje sudaca iz članka :
          Magnussen na rubu zabrane nastupa: Ovo nije bio dobar dan

          Sainz je bio uz bolid Piastria …pa je Piastri trebao ostaviti prostor Sainzu a ne izgurati ga.


          0
          0

          0
      • Ferrari
        Fiorano99 Prikaži

        Ne slazem se da je Piastri trebao dobiti kaznu (bili su u ravnini, imao je unutrasnju stranu i ostao je na stazi), ali se ne slazem ni sa kaznom za Sainza. Razlika iz “sudacke perspektive” je naravno kontakt i unistena utrka Piastrija, tako da je Mclaren sigurno malo pritisnuo sudce, sto je i utjecalo na kaznu.



        5
        5

        0
        • Mercedes
          LewisHamilton44 Prikaži

          Pa točno to, Sainz naravno nije imao namjeru izgurati Piastria, a kamoli ikakav kontakt uzrokovati, međutim, kasan napad i understeer i sranje se dogodi, jbg, ali za to treba odgovarati po meni



          2
          -3

          5
      • vozacF1 Prikaži

        Naci absoluto si slijep decko i nemas pojma o f1. Ak nekuzis zake je sainz dobil kaznu onda opce nemoras vise gledat f1. Nije to za tebe stari



        1
        -4

        5
  3. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Piastri i Sainz imaju povijest , baš kao i Magnussen i Hamilton.



    1
    1

    0
  4. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Dobio je kaznu jer je Španjolac.
    Rekli bi neki zli jezici



    5
    4

    1
  5. avalon Prikaži

    ovo me donekle podsjeća na “susret” lewis i rosberga u belgiji 2014. kad je nico u pokušaju preticanja lewis prenjim krilom zakačija lewis kojem se probila guma . ne sjećam se da je nico “popušija” kaznu .
    mislim da suci “brljaju” kad donose odluke o kaznama jer npr u 34. krugu carlos je većim dijelom bolida bija ispred “unutrašnjeg” piastria no izguran je van staze od australca . ove se stvari toleriraju nekim vozačima no do takvog izgurivanja često ne treba doči ako su vozači fer jedan prema drugome . jučerašnji primjer su ocon i gasly kojisu i na najužem djelu staze vozili gotovo pararelno bez ikakvog dodira , kontakta .
    ako je neko i napravija grešku gledajući snimku mislim da je to bija piastri koji je instant pokuša vratit izgubljenu poziciju pri čemu je zbog prebrzog dolaska u šikanu izaša van staze . ako me oči ne varaju tada je sa njegovim bolidom sve bilo OK . malo mi je komično objašnjenje sudaca za kaznu carlosu … OK , neka je i promašija vrh zavoja ( ni prvi ni zadnji koji nije vozija zamišljenu idealnu putanju ) ali mi je pretjerivanje procjena da je izgubija kontrolu nad bolidom jer bi ga u tom slučaju pri toj brzini bilo “na sve strane” . uostalom i da je sve točno šta su suci vidili zar vozač koji je pozadi ne treba bit spreman i na neuobićajeno ?
    alonso je dobija kaznu jer je usporija pa je zbog toga russell izgubija kontrolu nad bolidom ( to je primjer gubitka kontrole , a ne ovo carlosovo )i zabija se u ogradu . možda je vruča krv i neiskustvo uzrok kontakta oscara i carlosa jer do kraja trke je proestalo 17 krugova ali piastri je možda pod “navalom” adrenalina želija instant vratit poziciju .
    na kraju MOŽDA je fernando i u pravu kad kaže kako je nacionalnost vozača čimbenik u njihovom donošenju odluka referirajući se na sprint i lewisa …



    6
    5

    1
  6. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Alonso je objasnio zašto je to tako.
    Uzimanje bodova za zelenim stolom.
    (članak prije)



    1
    -2

    3
  7. Stoffel Vandoorne 2
    Superformula Prikaži

    Ja ne kužim da ga piastri nie vidio ili šta,već ga je prešo sainz ovaj skreće u njega ko botina. Iako jasno je da se Sainz prekočio



    2
    2

    0
  8. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Izražavam negodovanje i absolutno gađenje sucima.



    3
    2

    1
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Ja ne kužim zakaj samo neki iskompleksirani neuspješni F1 vozači sude? Kaj fakat ne mogu angažirati Vettela ili Montoyu ili Prosta ili kaj ja znam nekog s malo mozga i dovoljno vještine vožnje F1 da razumije što se može, a što ne može. Kakvi crni Johnny Herbet ili V. A Liuzzi, da moram nabrojati 100 vozača F1, pitanje jel bi se njih sjetio… Pa mi je misterij kako ih je FIA uspjela pronaći.



      5
      5

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.