Magnussen: Zaslužio sam sve kazne za “glupe taktike”

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 1 mjesec 3 min 3 komentara

Obrana Kevina Magnussena protiv Lewisa Hamiltona u jučerašnjem sprintu na VN Miamija izazvala je brojne reakcije, a on je sam priznao da ne voli ovakvo utrkivanje i da je zaslužio sve kazne.

Danac je skupio 3 kazne od 10 sekundi za stjecanje prednosti izlaskom van granica staze i još jednu kaznu od 5 sekundi za opetovane izlaske van staze bez opravdanog razloga. Uz to je dobio i 3 kaznena boda, što ga stavlja na njih ukupno 8, odnosno na 4 do zabrane nastupa na jednoj utrci – sve kaznene bodove skupio je ove sezone, stoga se nijedan ne briše do 2025.

Istu taktiku kojom je štiteći poziciju Nice Hulkenberga skupljao sebi nevažne vremenske kazne koristio je i na VN Saudijske Arabije.

“Sve kazne su potpuno zaslužene, nema sumnje, ali opet sam morao igrati tu igru”, rekao je Haasov vozač za britanski Sky.

“Dobro sam se branio od Lewisa jer sam imao DRS zbog Nice i imao sam dobar tempo. Nico je onda presjekao šikanu i izgubio sam DRS. Nico je mogao vratiti prednost i dati mi DRS da se branim jer bismo onda bez problema bili sedmi i osmi.”

“Umjesto toga sam bio u velikoj opasnosti od Lewisa. Počeo sam se boriti s njim kao lud i jednostavno sam morao stvoriti razmak kao i u Džedi.”

“Opet sam počeo koristiti te glupe taktike koje uopće ne volim izvoditi, ali na kraju dana sam odradio svoj posao kao timski igrač i Nico je osvojio bodove jer sam mu stvorio razmak da ga Lewis i Tsunoda ne mogu uloviti.”

“To uopće nije način na koji se volim utrkivati, ali danas je to bilo ono što sam morao napraviti.”

Hamilton nije bio previše kritičan oko Magnussenove obrane i pohvalio je njegovu iskrenost:

“Dobro smo se utrkivali. Na nekim mjestima je bilo rubno, ali volim to. Volim žestoko utrkivanje i nisam bio frustriran. To radite kada surađujete kao tim, stoga bravo.”

S druge strane, šef McLarena Andrea Stella nije bio nimalo impresioniran Magnussenovom taktikom i rekao je da bi ponavljanje ovakvog ponašanja trebalo rezultirati zabranom nastupa.

“Ovo je potpuno neprihvatljivo. Nema smisla sa strane sportskog ponašanja i to se mora odmah riješiti.”

“Ako ste izvan bodova, dobivanje 20 sekundi ili koliko već ne radi nikakvu razliku, ali ste konkurente koje ste oštetili izbacili iz njihove utrke na namjeran i opetovan način.”

Magnussen je bio pod istragom za nesportsko ponašanje, no suci u Miamiju su prosudili da takvog prekršaja nije bilo. Ipak, u odluci su napisali kako će s FIA-jom i ostatkom sudačkog tima raspraviti o povećanju kazni za ponavljanje istih prekršaja.


Odgovor

3 komentara

  1. Lotus
    zion11 Prikaži

    ne vidim problema u njegovim potezima, opravdani su. formula je timski sport. Kada sakupi 12 kaznenih bodova neka ga kazne utrkom manje.
    Cemu postrozivanje kazni, pa nece sad mijenjat pravilnik radi Manussena . Vozaci neka voze svoje, shodno potezima na stazi neka ih kazne i to je kraj priče.



    6
    4

    2
  2. renato2107 Donator Prikaži

    Fino uvedeš drive trough ponovo, a sve ostale vremenske kazne se u roku 2 kruga moraju odraditi. 2 iste kazne u istoj sesiji su odmah diskvalifikacija i zabrana utrkivanja iduću utrku…pa ko voli nek izvoli.
    Tak i granice staze, te 3 puta ovjde, 5 puta ovdje pa crno bijela zastava….i nikakve kazne



    5
    1

    4
  3. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Naravno da je ok. Želimo li utrke ili da računala voze bolide?


    0
    -1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.