Verstappen na pole positionu za sprint utrku, Ricciardo četvrti!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 mjesec 3 min 27 komentara

Prva runda

Prva runda sprint kvalifikacija otvorena je uz Ferrari Charlesa Leclerca koji se na prvom slobodnom treningu izvrtio i nije mogao iskoristiti većinu vremena predviđenog za postavljanje bolida. Međutim, prvi vozač koji nam je skrenuo pažnju na sebe bio je Fernando Alonso koji je udario u zid stražnjim kotačem u svom brzom krugu. Ipak, na njegovom Aston Martinu nije bilo oštećenja.

Par minuta kasnije bliski susret imali su Valtteri Bottas i Oscar Piastri. Sauberov vozač nije dobio pravovremeno upozorenje od svog novog trkaćeg inženjera i ležerno je ulazio u prvi zavoj dok je Piastri dojurio u svom brzom krugu. Suci će sigurno istražiti ovaj slučaj i samo je pitanje kakvu će kaznu Bottas dobiti.

U posljednjim sekundama vidjeli smo još jedan dodir sa zidom, ovaj put Ferrari Charlesa Leclerca.

Na kraju smo ostali bez Gaslyja, Zhoua, Bottasa, Sargeanta i Albona, a dva McLarena su bila na vrhu poretka. Lando Norris s kompletnim nadograđenim paketom, a Oscar Piastri s polovicom tog paketa.

Druga runda

U drugoj rundi su dobru formu potvrdili McLareni, a u zid je ovaj put udario Daniel Ricciardo – također bez oštećenja. Štoviše, Ricciardo je nakon svog prvog kruga bio na četvrtom mjestu, a Mercedesi su se mučili na rubu prolaska u SQ3.

Max Verstappen dobio je samo jedan pokušaj u ovoj rundi i odradio je krug koji je bio za 4 desetinke sporiji od Landa Norrisa. Ipak, dovoljno za prolazak.

Ispod crte su ostali Russell, Hamilton koji je također udario u zid, Ocon, Magnussen i Tsunoda.

Treća runda

Posljednja runda donijela nam je jedan krug po vozaču, a u toj situaciji najbolju pripremu i najbolje vrijeme napravio je Max Verstappen. McLaren je na soft gumama odradio katastrofalne krugove, pogotovo Lando Norris koji je bio tri desetinke sporiji od timskog kolege.

Drugi je bio Charles Leclerc koji je izvukao sve iz Ferrarija nakon lošeg treninga ranije danas, a treći Sergio Perez. Iznenađujuće dobar bio je Daniel Ricciardo na četvrtom mjestu, ispred drugog Ferrarija Carlosa Sainza.

PVozačEkipa+
1.Max VERSTAPPENRED BULL RACING HONDA RBPT1:27.641
2.Charles LECLERCFERRARI+0.108
3.Sergio PEREZRED BULL RACING HONDA RBPT+0.235
4.Daniel RICCIARDOVCARB RB HONDA RBPT+0.403
5.Carlos SAINZFERRARI+0.462
6.Oscar PIASTRIMcLAREN MERCEDES+0.520
7.Lance STROLLASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES+0.734
8.Fernando ALONSOASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES+0.778
9.Lando NORRISMcLAREN MERCEDES+0.831
10.Nico HULKENBERGHAAS FERRARI+0.835
11.George RUSSELLMERCEDES+0.702
12.Lewis HAMIL TONMERCEDES+0.730
13.Esteban OCONALPINE RENAULT+0.738
14.Kevin MAGNUSSENHAAS FERRARI+0.973
15.Yuki TSUNODAVCARB RB HONDA RBPT/
16.Pierre GASLYALPINE RENAULT1:29.185
17.Guanyu ZHOUK KICK SAUBER FERRARI1:29.267
18.Valtteri BOTTASKICK SAUBER FERRARI1:29.360
19.Logan SARGEANTW WILLIAMS MERCEDES1:29.551
20.Alexander ALBONW WILLIAMS MERCEDES1:29.858

Odgovor

27 komentara

  1. Ferrari
    bore1989 Prikaži

    ajde bravo za riccija



    3
    3

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Kakav glup zavrsetak ovih kvalifikacija/raspucavanja. Cijeli ovaj koncept sprinta i pritiskanja totalno gubi smisao kada ekipe moraju cuvati gume, a poneki i bolide za ostatak vikenda.

    Sto se tice staze, ovdje ni atmosfera popularnog Miamija ne pomaze. Mozemo se jedino nadati nekom cudnom zraku kao u onoj Valenciji 2012.



    4
    3

    1
  3. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Bravo Ricci. Lijepo ga je cuti veselog na team radio.
    Kad se pricalo o Miamiju kao potencijalnoj utrci u buducnosti ja sam zamisljao sve one neke scene iz filmova i tu neku atmosferu i krajolik. A dobili smo nista specijalno.



    1
    0

    1
  4. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Eto, kaj sam rekao.
    Većina ih (ili svi) nisu stigli pripremiti bolide.
    Pogledajte MCL
    Nitko nije imao pojma niti testirao crvene gume u brzom krugu nekoliko puta.
    Tako da nitko nije znao što očekivati od njih.
    Vidi se po rezultatima (bravo Ricci) a čuje se i po tome što je Verstapen prvo izjavio.
    Ovo mi je bio najgori krug. Što je tek bilo drugima?
    Imam osjećaj da je Formula 1 napravila korak unatrag prema Formuli 2.
    Baš me bediraju ti sprint vikendi. Unište i glavnu utrku.
    Nije jasna niti ta staza sa hrpom zavoja kao da si na parkingu.
    Velika nagrada Hrerlića



    8
    6

    2
  5. Ferrari
    Fiorano99 Prikaži

    Sta se desava sa Mercedesom? Mozda im je bila greska donijeti paket poboljsanja na sprint vikend, ali im opet Mclaren s novim dijelovima dokazuje (bar po SQ1 i SQ2) da bolje izgledaju u startu



    1
    1

    0
  6. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Ovaj rezlutat Daniela je najbolja stvar ove sezone.

    Sta znaci vjerovati u sebe.

    Ovo je za Frantica, kada mali radi u krugu onda ponizava onog u garazi do sebe. Uz dovoljno vremena, pocet cu vjerovati da je, ako nista, najbrzi vozac u krugu u zadnjih 30-ak godina. Ako ne svih vremena, zavisi od fokusa kojeg on ima.

    Ruku na srce, nisam pratio, tako da ne znam da li je Sainz imao neke izlete… A ako nije…

    Naravno, Avalon je sada na aparatima hahahhah i ovo da vidimo.

    Pozdrav ekipi!



    3
    -2

    5
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Ante nemoj me dirati. Treca sreca. hahha

      Mislim: da su stara pravila sa gumama i doljevanjem goriva, barem je koliko mislim da znam, ne vidim vozaca koji bi mogao pobjediti Charlsa. Tj. ne vidim kolegu koji bi njega mogao pobjediti. Necemo sada racunati Avalon bodove. Pricam o ozbiljnoj pobjedi iz suprotne garaze, ne par bodova.

      Moderna formula se zasniva na drugim kvalitetima i shvatanjem izazova. Ali ovaj mali ima brzinu koju nema ni Max ni Lewis. mozda Alonso… Nije slucajno da ga Ferrari cuva. Sainz je mnogo vece ime iz perspektive marketniga, a sutnuli ga objektivno. Svaka cast Ferrariju. Od sljedece godine imaju najbolju postavku na gridu. I to ladno.

      Navijam za Sainza iz ugla butovnika ove sezone. A iz perspektive da biram izmedju njih dvojice po brzini, u pola noci bi bio nas dragi porezom izuzeti.



      2
      -2

      4
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Drag mi je Charles još od vremena dok nije bio u F1. No za nekoga tko još nije bio ni u borbi za naslov reći da je bolji i od Hama i Maxa je apsurdno. Moje mišljenje je da uz pravi put može ići njihovim stopama jer ima materijala u krvi za to. No jako jako daleko je da ga se uspoređuje sa velikanima sporta. Da Ferrari napravi najbolji auto 2026 i da ga malo posluži sreća, možda bi ih mogli uspoređivati tamo 2030 i k tome treba pobijediti kolegu u tom bolidu. Isto kako neki njega omalovažavaju i umanjuju njegov uspjeh tako si ga pretjerao sa ovim komentarom. I onda ovakve stvari dovedu da neki cijelo vrijeme pretjeruju iz krajnosti u krajnost. Ne kužim čemu to? Sad je bio bolji od Sainza , možda već sutra bude drugačije.



        5
        4

        1
    • avalon Prikaži

      vlado … znaš koja je razlika između tebe , tebi sličnih i mene ? nisi pratija Q za sprint ali se naslađuješ tome šta je carlos završija 5. sa 0,3 s zaostatka za kolegom . za razliku od tebe i tebi sličnih jesi li možda primjetija da sam ja jučer likova zato šta je carlos FP završija 3. sa 0,1 s zaostatka za maxom , a leclerc se izvrtija , “izazva” red flag i time završija FP ? vidiš , niti sam likova niti sam na aparatima zbog carlosa .
      možda si ti jučer bija na aparatima posli FP ali si odma zakukurika posli sprint Q ;)
      PS jesi li shvatija da ovakvim komentiranjem carlosa možda mu daješ na važnosti , kvaliteti iako to ne priznaješ ;)



      4
      1

      3
    • Alain Prost
      Alain Prost Prikaži

      Da je bar Leclerc toliko dobar, ne bi morao toliko o Carlosu.


      0
      0

      0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Krivo, Leclerc je odličan vozač. A Sainz je također odličan i Leclerc mora vaditi “zeca iz šešira” da ga pobijedi, što zapravo pokazuje koliko je Sainz vrhunski vozač. Vidiš takvi kao ti omalovažavaju Leclerca jer hoćete momka prikazati lošim jer mu je Sainz često konkurentan a zna biti i bolji. Radiš istu stvar kao i Vlado samo u obrnutim ulogama. Jedva čekam da Sainz sjedne kraj Russela ili Maxa da se ta teorija o lošem Sainzu baci pod tepih i da više krenemo dalje. Ili da pojednostavim pričiu. Sainz je vozač koji je kadar pobijediti Leclerca koji je u dva navrata bio na kraju sezone bolji od četverostrukog prvaka. Ako je to bilo kome od vas primjer nekoga tko je loš, osrednji ili ne znam kakav vozač to više govori o vašoj ne objektivnosti. Baš me zanima koji su to vama dobri vozači ako je npr Leclerc prosjek, osrenji isl? Dok s druge strane trubite kako je Russel tri godine bolji od Lewisa a lani ga čovjek satro ko beba zvečku, a završio je debelo najlošije rangiran na kraju prošle godine od tih najboljih vozača. Možda netko od vas ima nekakve drugačije oči od nas pa vidite svijet u nekom drugom izdanju koje mi ostali ne vidimo. Evo Lando je danas izgubio od Pistrija sa soldinom razlikom, ne vidim da itko piše da je Lando toliko dobar bla bla bla. izgubio je danas i Alonso od Strolla, pa da je toliko dobar valjda bi svaku utrku pobjedio Strolla jer ipak je Stroll mjerna jedinica za lošoću zar ne? Iskreno, ne znam kako vam se da iznova svaki vikend ko papige tupiti jedno te isto. Sainz i Leclerc već četvrtu godinu se međusobno izmjenjuju u ulogama tko je malo bolji od vikenda do vikenda. To ne znači da je ijedan od njih loš. Loš i prosječan vozač ne dođe do F1.



        6
        6

        0
        • Alain Prost
          Alain Prost Prikaži

          Ti baš nista ne kužiš, valjda se zato toliko beskonačno puta ponavljaš.


          0
          -4

          4
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Nisam ni očekivao ništa sa argumentima . XD



          1
          1

          0
        • Alain Prost
          Alain Prost Prikaži

          … a kad ne kužiš, što možeš ocekivati?

          Nisam ja doveo u sumnju Leclercove kvalitete, pročitaj što si sam napisao, ne da nisi u stanju razumjeti moju jednu jedinu rečenicu, nisi u stanju ni svoje pročitati s razumijevanjem.
          Uostalom, ne komentiram tebe pa me se prođi.

          … takvi kao ti, a tko si ti da meni to piše, ovako bi ti ja mogao napisati da su takvi kao ti one prave dosadne čangrizave babetine što u biti i jesi.


          0
          -2

          2
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Hvala što si me prosvjetlio , sad sve bolje razumijem. Bez brige ne želim komentirati sa osobama koje ne znaju osnove kulture o icemu.


          0
          -1

          1
  7. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Btw. Navodono posljedna utrka amerikanca, dobra motivacija za zavrsiti u ovom duhu. Ispred kolege. Cisto reda radi.



    1
    1

    0
  8. Bmw
    EnoEno Prikaži

    Dečki,sta sam ja propustio.
    zar ne piše na stranici da se večeras vozi?


    0
    -1

    1
  9. Mclaren
    raca Prikaži

    svima je soft prednost osim McLarenu. Imam osjećaj da bi i na intermedijima postavili ovakvo vrijeme. Nadam se da večeras i sutra neće uopće koristit koristiti soft. Ipak, nadogradnje pokazuju napredak


    0
    0

    0
    • Ferrari
      Fiorano99 Prikaži

      Mislim da su dosta brzi na softu nego sto se cini. Lando je napravio gresku u prvom sektoru i losu pripremu guma navodno, a opet je odvozio treci sektor najbrze od svih


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.