RB: Ricciardu moramo dati bolid u kojem će mu biti ugodnije

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 mjeseci 3 min 23 komentara

Šefovi RB-a stali su iza Daniela Ricciarda nakon slabog početka sezone za Australca i rekli kako već vide znakove napretka u njegovom nastupu na domaćoj utrci. Ohrabrujuće su to izjave za Ricciarda s obzirom na nedavne tračeve o mogućoj zamjeni s Liamom Lawsonom već od VN Miamija – tada je možda prerano, no mladi Novozelanđanin svakako prijeti njegovom mjestu nakon impresivnog debija prošle godine.

“Moramo mu dati bolid u kojem će mu biti ugodnije. Yuki je imao bolid u kojem se osjećao vrlo ugodno već od prvog treninga [u Australiji]”, rekao je šef ekipe Laurent Mekies.

“S Danielom smo vjerojatno došli do te faze samo u kvalifikacijama i na temelju te faze se mora napredovati. Čini nam se da je to svakako uspio u utrci. Bio je jednako brz kao i momci koji su osvojili bodove. To znači da bismo se borili za bodove s boljom startnom pozicijom.”

“Činjenica da je Daniel odradio jako dobru utrku, iako je startao sa začelja, još je jedan pozitivan znak s kojim odlazimo kući.”

Izvršni direktor Peter Bayer također je bio optimističan oko Ricciarda i rekao je da smatra da je bio previše samokritičan u usporedbi svojeg kvalifikacijskog nastupa s Tsunodinim.

“Mislim da je malo pogrešno shvatio podatke.”

“U konačnici, također vidim pozitivne znakove kod Daniela jer je ponovo pronašao svoju brzinu u kvalifikacijama. Da je uspio odvoziti taj krug u petak, mislim da bi onda na temelju toga mogao graditi formu. Iskreno, siguran sam da bi i on bio u top 10 u kvalifikacijama.”

“U nedjelju je teško, treba uzeti u obzir promet, kako upravljate utrkom i gdje se pozicionirate, a i ovo je staza na kojoj nije lako pretjecati. Iskreno, odradio je dobar, solidan posao i znamo da na temelju onog što smo ovdje vidjeli možemo graditi formu.”

Sezona 2024.TsunodaRicciardo
BAH – Q11.14. (+0.1)
BAH – R14.13. (propušten timskom naredbom)
SAU – Q9.14. (+0.5)
SAU – R14.16. (uz spin i boks od 41 sekunde)
AUS – Q8.18. (+0.7)
AUS – R7.12.

Marko misli da Ricciardo ima psihološku blokadu, ali on to negira

S druge strane, Red Bullov savjetnik Helmut Marko nije toliko entuzijastičan i već je nekoliko puta, izravno i neizravno, rekao da je Ricciardo prespor. On smatra da 34-godišnji Australac ima određenu psihološku blokadu.

“Radi se o nečem psihološkom jer je u prošlosti dokazao da je brz vozač. To se ponekad događa.”

“Sve je otvoreno, vozači vide podatke drugog vozača, stoga nema tajni. Imaju isti bolid. Sve je isto. Obično je kod vozača problem psiha.”

Sam Ricciardo ne zna u čemu je točno problem, no tvrdi da nije isti kao u njegovom neslavnom stintu s McLarenom.

“Znam kako se osjećam, a možda to svi ne znaju, ali situacija je puno drukčija nego u McLarenu. Mislim da sam pogotovo 2022. vozio s jako malo samopouzdanja, bio sam zbunjen u bolidu i nisam ga baš razumio. To je bilo u potpunosti drukčije i sada se ne radi o tome.”

“Definitivno ne ostvarujemo ono što smo mislili, ali ne radi se o tome da sam izgubljen, gubim samopouzdanje ili nešto slično. Znamo da možemo biti bolji, mislio sam da će se to dogoditi ovog vikenda, ali nažalost nije.

“Nećemo dopustiti da nas omete buka izvana, ostat ćemo na svom putu i stvari će se preokrenuti.”


Odgovor

23 komentara

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Zanimljiva mi je ova situacija oko Daniela i Bottasa. Obojica voze ko dva krampa, momcadi stoje iza njih, samo sto se ne ispricavaju. Nije da bas u potpunosti razumijem.
    Ni jedan ni drugi nemaju ni zelje ni volje a ni snage da budu bolji. Silazna putanja za obojicu i ocekujem izlaz iz F1.



    9
    8

    1
    • Nelson Piquet
      graho Donator Prikaži

      Ja mislim da je vrijeme obojice jednostavno prošlo. Tu su 10+ sezona, bili su u momentima jako dobri, ali ni blizu recimo Hamiltonu i Alonsu koji su tu dosta duže.
      Nešto i ne očekujem da ćemo ih gledati sljedeće godine.



      6
      5

      1
      • avalon Prikaži

        156 trka i 8 sezona alonso ima više od bottasa pa je i normalno da brojčano ima više pobjeda , PP , podija i FL ali ako gledamo kroz postotke alonso je ima 8,4 % pobjeda , bottas 4,4 % i jedino je tu po mpostotku alonso bolji od valtteria jer kad su PP u pitanju omjer je 8,9 % Vs 5,8 % , FL 8,4 % Vs 6,3 % , podiji 29,8 % Vs 27,8 % i sve u korist bottasa ;) treba uzet u obzir i z akoje timove su vozili tokom karijere pa možemo zaključida je alonso vozija konkurentnije bolide od bottasa jer npr sa renaultom je osvojia 2 titule , sa McL i ferrariem je ima jako dobre šanse da osvoji još poneku titulu . z arazliku od njega bottas je vozija solidni williams ali bolid nije bija baš toliko konkurentan da pobjeđuje , a kamoli da osvoji titulu , alfa i sad kick sauber još manje . jedini “pravi” bolid koji je vozija je bija mercedes i sa njim je ostvarija gro rezultata . sa williamsom je ima tek jedan FL , a i 9 podija . treba uzet u obzir i suvozače alonsa i bottasa . 2005./06. kolega alonsu je bija fisico koji ga vozački nij emoga ugrozit , a u ferrariu takođe “nedorasli” mu massa .jedini jaki konkurent u vidu kolege mu je bija lewis 2007. jer mu to sada nije ni stroll. za razliku od njega kad je u rukama ima “opaki” bolid bottasu je kolega bija lewis = mission impossible tim više šta je “tituliran” sa najboljim pomočnikom . btw u svojoj sezoni McL alonso je ostvarija 4 pobjede , bottas u prvoj sezoni mercedesa 3 . napisanim ne želim kazat da je valtteri bolji od alonsa ali nije mi jasno konstantno omalovažavanje bottasa jer prve sezone u alfi je odvozija jako dobro s obzirom n akonkurentnost bolida …. završija prvenstvo ka 10. sa 49 bodova . ricciardo u McL 11. sa 37 bodova . ako gledamo kroz norrisa ( 7. , 122 boda) McL je bija poprilično konkurentniji bolid od alfe . 2023 . je alfa “pala” u konkurentnosti , a da o kick sauberu i ne pričamo . pa oni ni pit stop ne odrade kako treba , a kamoli šta više . kad voziš “kramp” i sam postaneš “kramp” . po meni najbolji primjer je omalovažavani damon hill . 1993. ( rookie sezona)je završija 3. , 1994./95. završava na P 2 , a 1996. osvaja titulu . onda postaje “kramp” jer vozi arrows sa motorom yamahe ( možda i najslabijim motorom novije F 1 ) . u jordanu 1998. nije više “kramp” P6 na kraju no 1999. je ponovno “kramp” i završava karijeru . interesantno da je hill jako kasno započeja sa F 1 , da je odvozija tek 115 trka i gledano kroz omjer trka i rezultata u svim segmentima po postotcima je bija uspješniji od alonsa osim potitulama 2 Vs 1 u korist fernanda . ali ko se danas sijeća ili spominje hilla , a o alonsu će se itekako pričat i nakon šta završi karijeru . poanta … za neke se misli da su bili ili su “krampovi” ali kad se sagledaju rezultati , bolidi koje su vozili tokom karijere neopravdano ih se podcjenjuje i “titulira” …


        0
        -4

        4
      • Kimi Raikkonen
        drstrain Prikaži

        @avalon
        ti trollaš ekipu, sad sam siguran u to…
        uspoređuješ alonsa i botasa sa nekakvim statistikama? šta bi to trebalo značiti sad?
        evo, i ja imam bolji score od Alonsa i Botasa – od 100% utrka koje sam vozio u F1 ni na jednoj se nisam razbio u zid.
        A vozio sam ih 0…
        Svašta



        5
        5

        0
        • Bernie Ecclestone
          Dani Donator Prikaži

          Onda ti nije 100% uspješnost , već 0% s obzirom da nisi vozio .



          1
          1

          0
        • avalon Prikaži

          drstrain…”napisanim ne želim kazat da je valtteri bolji od alonsa ali nije mi jasno konstantno omalovažavanje bottasa ” .. kad već pitaš “šta bi to trebalo značiti sad?” eto to bi trebalo značit samo kad bi se razumilo ono šta sam napisa . sjećaš li se McL pod vodstvom dennisa kad je zahvaljujući njemu tim ima isključivo pravo na hondinu PU ? te 2015. za McL su vozila 2 svjetska prvaka , button i alonso , a zajedno su osvojili 27 bodova , završili prvenstvo na P16 ( button ) i P 17 (alonso) pa su npr ismijavani maldonado ili nasri kojeg se valjda niko ni ne sjeća osvojili isti broj bodova ka alonso i button zajedno . McL je 2015./17. završava prvenstvo na dnu poretka konstruktora pa je li neko pisa da je alonso “kramp” , da nema žara i da je vrime da napusti F 1 ? naravno da nije jer svi su znali da McL nije konkurentan bolid . ali zato treba kenjat po bottasu jer svi znamo da su alfa i sad kick sauber bolidi za puno više domete samo da bottas zna i da ima žara zar ne ?
          jesi pročita članak “Sauber: Bilo je važno ispričati se Bottasu zbog problema u pitstopovima” ? valjda nisi jer ti to nije releventno , a da jesi možda bi ti nešto bilo jasnije da su lošim rezultatima kumovala i duža zadržavanja u boxu ( bottas u bahreinu i australiji , zhou u saudi arabii ) , bottas je čak i u ovakvom slabom bolidu možda ima šansu za poneki bod da ga nisu sje*ali u boxu . jesi primjetija da sam osim sa bottasom alonsove rezultate uspoređiva i sa rezultatima hilla pa si možda moga i to komentirat ? ;)
          a ovo valjda ironično ” i ja imam bolji score od Alonsa i Botasa – od 100% utrka koje sam vozio u F1 ni na jednoj se nisam razbio u zid.
          A vozio sam ih 0…” .. pa moga si imat i bolje rezultate da si umisto 0 trka odvozija – 3 trke . možda bi treba obratit pažnju na “primjedbu “Dania pa valjda shvatiš da si napisa glupost ;)
          pogledaj plasmane alonsa od 2015. do 2022. .. tek jednom je prvenstvo završava na P 9 , svi ostali plasmani su mu lošiji ili puno lošiji no zato nije “kramp” jer bolidi koje je vozija nisu mogli više ili puno više . ni alfa ni kick sauber nisu mogli i ne mogu više ali to treba zanemarit , a bottas je kramp jer da nije on bi šta ?
          naravno da sam trol i trolam ekipu jer valjda gledam “širu sliku” za razliku od vas objektivnih koji sve činjenice uzimate u obzir kad po nekom pljujete .



          1
          1

          0
  2. Dan Cooper Prikaži

    pa dajte mu ga onda kaj čekate



    1
    0

    1
  3. Fia
    Realista Prikaži

    Ma morate vi njemu dat nogu, a ne bolid.
    Koliko god simpa bio, njegovo vrijeme je proslo.



    8
    5

    3
  4. Blue Flag
    sinjski ushtipci Prikaži

    Iste su mu izlike kao kada je bio u McLarenu osim da mu neodgovaraju kočnice ali neznači da će se i taj joker iskoristiti. Očekujem 3 epizode DTS o Ricc.



    2
    0

    2
  5. Red Bull
    grga Prikaži

    Možda mu klima ne radi dobro?


    0
    0

    0
  6. Aston Martin
    tiptronic Prikaži

    Ako mu sjedište oblože memory pjenom bit ce mu ugodnije u bolidu .. po meni poslije RB se nije “sastao”sa dobrom vožnjom.
    Dugo opstaje na starim uspjesima .. predugo.



    2
    2

    0
  7. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    stoljeće zvuči efektnije. :)



    1
    1

    0
  8. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    RIC mora imati specijalni bolid ili ne može voziti. Ispada da mu moraju dati Red Bull od prije 10 godina da bude sretan.



    2
    2

    0
  9. Jordan Forever Prikaži

    Danas su potvrdili u Red Bullu da od Japana Tsunoda ide umjesto Pereza u Red Bull, a Lawson umjesto Tsunode u Visa Cash App RB! Na Sky sam odmah čitao da uz to Perez će umjesto Sargeanta u Williams odmah. Wow, koje rošade!



    4
    4

    0
  10. Michael Schumacher
    karte_m0lim Donator Prikaži

    treba njemu dat nogu…



    1
    0

    1
  11. Williams
    Sentinel Prikaži

    Ako ga Marko prije ne spraši…


    0
    0

    0
  12. OnlyAlonso Prikaži

    Cekaj malo,jel vi to oglasavate HDZ na stranici,ako je tako,jadni bili…uzas


    0
    -1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.