Wolff: Lagao bih kad bih rekao da se osjećam pozitivno i optimistično

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 mjeseci 2 min 17 komentara

Toto Wolff ne može otići pretjeratno sretan iz Australije nakon što nijedan od njegovih bolida nije došao do cilja.

Lewis Hamilton je odustao zbog problema s pogonskom jedinicom u 15. krugu, a George Russell je razbio bolid jedan krug prije kraja utrke dok je pokušavao sustići Fernanda Alonsa.

Čak i ne gledajući samu utrku – Hamilton nije uspio proći u posljednju kvalifikacijsku rundu, a Russell je krenuo sa sedme pozicije.

“U određenim trenucima u utrci nam je falilo puno brzine. Ali onda opet, u određenim trenucima se činilo da nam ide sasvim u redu. Još uvijek nismo tamo gdje bismo htjeli biti.”

“No, mogli ste vidjeti u drugom stintu – Fernando je vozio na medium gumama i naš tempo nije bio ni blizu njegovom. Bili smo skoro sekundu sporiji od McLarena.”

“Međutim, u posljednjem stintu smo odjednom bili kompetitivni kad smo malo pritisnuli. Bilo je puno bolje.”

“U sezonu smo krenuli vjerujući da je ovaj bolid bolji od prošlogodišnjeg. Zatim pogledate prošlu godinu – Leclerc se razbio i Sainz je bio izvan top 10 zbog kazne. Sad su 40 sekundi ispred nas.”

“S te strane gledajući – želim sam sebe udariti po nosu. S druge strane – to je dokaz da se stvari mogu okrenuti jako brzo ako odradite što trebate odraditi. Morate nastaviti vjerovati. No, u ovom trenutku je vrlo težak period.”

Wolff je zaključio vikend rekavši da je teško vidjeti svjetlo na kraju tunela:

“Teško je to prihvatiti, jako teško. Lagao bih kad bih rekao da se osjećam pozitivno i optimistično.”

“Morate nadići negativne misli i reći da ćemo ovo uspjeti preokrenuti. Ipak, danas je vrlo, vrlo, vrlo brutalan osjećaj.”


Odgovor

17 komentara

  1. Michael Schumacher
    karte_m0lim Donator Prikaži

    Everybody has a target on their backs next year…



    11
    11

    0
  2. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Što je sa Mr. Wolffom?
    Pucaju ga napadi iskrenosti?



    9
    8

    1
  3. Shell
    FernandoMclaren Donator Prikaži

    Poslije Alpine, koju nije vrijedno komentirati, mi je Mercedes najveće razočarenje ove sezone, dosta kasne za Ferrarijem, a i McLaren izgleda bolje. I dalje se nisu sastali sa novim pravilima i od 2022. se očekuje da će oni negdje izvući nešto da ih vrati na vrh, ali baš i ne ide.



    9
    9

    0
  4. Lance Mazepin Prikaži

    E vuče moj.. da si se manje bavio s drugima i više posvetio svojem timu.. merc je izgubio masu inženjera iz svih jedinica, pitam se zašto..



    3
    2

    1
    • Haas
      MadM Prikaži

      Da sjećam se da su dosta glavnijih inžinjera prelazila u druge timove,navodno zbog malih plaća,dok je tada napuhani vuk govorio u stilu da ga uopće nije briga,dok je prva dama Merca dobivala enormne cifre iz godine u godinu sve veće. Eto mu sada i nije toliko bistro.



      6
      1

      5
    • Flavio Briatore
      Unwoken European Prikaži

      Nekoć mu se isplatilo kada se bavio drugima i naređivao nova pravila i smijernice F1.



      2
      1

      1
  5. Aston Martin
    tiptronic Prikaži

    Zli Vuk se mješao u probleme RB pa ga stigla karma …sad probleme ima u svojoj ekipi.



    8
    7

    1
  6. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    Ajde konačno da ne pilis naopako



    1
    0

    1
  7. avalon Prikaži

    da, stvari se mogu okrenuti jako brzo ako odradite što trebate odraditi i tu je toto u pravu samo … prvo bi trebalo otkrit šta bi to trebalo odradit kako treba da bi se stvar brzo ako već ne može jako brzo okrenula . jbga , to u MB već 2 , a izgleda ni ovu sezonu ne mogu otkrit . PU ako gledamo “kroz” McL donekle i AM pa i williams nije problem . valjda je problem šasije no to će allison lako rješit . bili su tako kreativni od 2014. do 2021. , a sad … možda je vrime da toto napusti brod ( eto lewis je to već gotovo uradija) koji još ne tone ali se opasno nagnuo . možda je dio problema i u osipanju kadra kako je spomenija MadM , a možda je i do FIA koja više ne izlazi u susret ka nekad ?



    9
    7

    2
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      A ne mogu baš svake godine izlaziti im u susret. Evo sada je na redu rb.



      1
      1

      0
    • Lewis Hamilton 44
      Berislav Donator Prikaži

      Mislim da svi nabrojeni razlozi neuspjeha Merca u ovih, sad već tri godine, što si ih spomenuo su manje-više lako riješivi u odnosu na aerodinamiku i ‘Efekt tla’. Možda su trebali porazgovarati sa ljudima koji rade avione kod kojih je taj efekt jaaaako neugodan (naravno u obrnutom smislu).ali riješen.


      0
      0

      0
      • avalon Prikaži

        Berislav … “Možda su trebali porazgovarati sa ljudima koji rade avione” allison je po profesiji /školovanju zrakoplovni inžinjer . takvo znanje može ali i ne mora značit puno . newey je npr ima diplomu iz aeronautike i astronautike i velikim dijelom zbog toga je naj uspješniji inžinjer u povijesti F 1 . ali colin chapman je studira konstrukcijsko inženjerstvo pa ipak je 2. na listi uspješnosti iza newaya , a rory byrne je “kemičar” po profesiji . nije ima formalno inžinersko znanje ali je bija dobar matematičar šta mu je pomagalo u konstruiranju trkačih auta . usprkos tome šta zapravo nije ima veze sa aerodinamikom i zrakoplovstvom ( po obrazovanju ) je “zabilježen” ka 3. najuspješniji dizajner u povijesti F 1 iza neweya i chapmana .


        0
        0

        0
  8. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Ah, kada bi se takve stvari češće dešavale najboljim momčadima, ja bih bio puno sretniji.



    1
    1

    0
  9. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Previše ste vladali. Ne može se stalno biti prvi.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.