Leclerc: Carlos je odradio bolji posao ovog vikenda

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 mjeseci 2 min 13 komentara

Charles Leclerc priznaje da danas nije bilo moguće izazvati Carlosa Sainza za prvu poziciju, te se morao zadovoljiti dvostrukom pobjedom za ekipu.

“Carlos je odradio nevjerojatan povratnički vikend nakon operacije koju je odradio, ovo je za njega nevjerojatna utrka.”

“Što se tiče mene – mučio sam se u drugom stintu s prvim setom tvrđih guma. Nisam dobro upravljao njima, ali onda je u posljednjem stintu bilo nešto bolje. No, prvo i drugo mjesto je maksimum kojeg smo danas mogli ostvariti.”

Leclerc je nakon prvog zaustavljanja bježao Landu Norrisu i Oscaru Piastriju, ali kaže da nije bilo mogućnosti da izazove timskog kolegu za pobjedu:

“Ne, zapravo ne. U prvom stintu smo se branili pa smo išli na promjenu guma nešto prije. Od tog trenutka Carlos je bio vrlo brz, a ja sam se mučio s gumama. Mislim da je sve postalo jasno čim smo otišli u boks.”

“No, Carlos je odrađivao bolji posao cijelog vikenda, barem što se tiče kvalifikacija i utrke. Definitivno zaslužuje tu pobjedu. Zaista sam sretan zbog njega i zbog ekipe.”

“Ovo su lijepi bodovi. Došli smo tu u Australiju i govorili sami sebi da moramo osvojiti maksimalan broj bodova. Ništa nismo mogli učiniti bolje po tom pitanju i zbog toga sam sretan.”

Sainzova pobjeda je njegova druga u posljednjih godinu dana. Leclerc kaže da je sretan što se Ferrari ponovo vratio na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja:

“Dobar je osjećaj, ponajprije zbog ekipe, naravno.”

“Dvostruku pobjedu nismo imali od Bahreina 2022., a to su lijepe uspomene. Nevjerojatno je što možemo to ponoviti.”


Odgovor

13 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Vamos Carlos!!!!!!!!!!!!!!!!!



    8
    8

    0
  2. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Lijepih 1-2 za Ferrari.. Pohvalio bi i Leclerca sto nije forsirao da bi se nasao u borbi za Carlosom a onda je moga zavrsit i kao Russell.. VIdio je da danas ne ide i osigurao je 1-2 .. Top



    12
    12

    0
  3. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Lec se još ove sezone nije sastao sa bolidom kako Bog zapovjeda.

    Prva utrku vozio sa pokvarenim kočnicama,na drugoj su navodno imali mali ptoblem sa isporukom električne energije radi lošeg senzora , a na ovoj se žalio na balans da nije kako treba od treninga pa do utrke.

    Ovaj bolid ima veliki potencijal i kada se kod Leca riješe te sitne dječije bolesti mogao bi Ferrari češće zapapriti bikonjama odnosno jednom od njih drugi baš i nije konkurencija prevelika.



    11
    11

    0
    • Michael Schumacher
      Lovac Prikaži

      Ruku na srce njemu stalno nešto ne štima već par sezona. Tako je nekad, samo što imaš vozače koji stisnu zube i izvuku što mogu. A Čarli je na žalost od mlade generacije, ako nema salvete, neće ni taknut gablec. Zato mi je Sainz puno draži i svaku trku sve više žao što odlazi, još prošle sezone je pokazao što može.



      11
      11

      0
      • Ferrari
        blejky Donator Prikaži

        Pa ruku na srce ni Max dok mu nije bolid po volji bio je radio sve i svašta laktario na sve strane bez obzira tko je u pitanju.
        Mislim da jedino vozilo sa kojim se nije sudario je safety car.

        Lako je voziti bolid koji je kao na tračnicama i nemaš mehaničkog kvara više od dvije godine.
        Svi su oni isti po tom pitanju kad sve štima tratinčice i maćuhice izlaze na usta kad nije sve kako treba onda žuč tako da ništa novo kad su milenijalci u pitanju.



        4
        4

        0
  4. Ferrari
    Fiorano99 Prikaži

    Odlicni obojica.. Carlos je odlicno upravljao utrkom a Leclerc fantasticno odgovorio na bilo kakav pritisak Norrisa i jos odradio najbrzi krug. Bravo za Ferrari.. vidi se jasna razlika u napretku u odnosu na sve ostale konkurente koji nisu RB.



    13
    13

    0
  5. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Nakon ove trke se jos više zapitam.. Zašto mjenjaju nešto što ne da valja nego je možda i najbolja postava vozača po meni….kako po pitanju brzine tako i neke korektnosti i respekta među njima



    18
    18

    0
  6. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Danas Ferrari odlican,svaka cast,ako ovako nastave sljedecu godinu bi mogao LH lovit 8 naslov i Ferrariju donijeti napokon naslov nakon toliko suse.Valjda zato je i doveden u Ferrari da imaju vozaca koji se moze borit za naslov.
    FV je dao izjavu nekim talijanskim novinarima da je bolid danas bio dobar,dosta lagan za voznju te da su vozaci zadrzali svoja mjesta kako je bilo dogovoreno.
    Bolid da ima jos prostora u brzini te je laksi za razumjeti i poboljsavati.
    Ocito VF radi itekako dobar posao.



    7
    7

    0
  7. Ferrari
    Mrgud Prikaži

    Prva utrka 4., druga 3., treća 2., Japan…1.? I preuzimanje vodstva u WDC..hajmo se nadati :)



    3
    2

    1
  8. Racing Point
    BatteryVolttas Prikaži

    Mr.Obvious :)



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.