Verstappen u posljednjem trenutku pronašao brzinu za pole, Sainz drugi, Leclerc tek peti, Hamilton ispao u Q2

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 mjeseci 4 min 46 komentara

Prva kvalifikacijska runda

Prvi mjereni krug u današnjim kvalifikacijama napravio je Alexander Albon, ali je zbog izleta izvan granica staze izgubio to vrijeme koje ionako nije bilo kompetitivno. Esteban Ocon je nakon svega sedam minuta tijekom ulaska u svoj krug otišao preširoko na izlasku iz posljednjeg zavoja i udario u barijere. Nedovoljno snažno da bi izazvao žute zastave, ali dovoljno da pukne guma i izgubi nekoliko minuta na povratak u garažu i zamjenu za novi set Pirellija.

Na kraju prve runde se pokazalo da Ferrari ima dovoljno brzine da danas bude favorit za pole position – Sainz je bio najbrži, ispred Pereza, Verstappena koji su bili unutar jedne desetinke sekunde i Leclerca koji je zaostao dvije i pol desetinke sekunde. U zoni za ispadanje ostali su Hulkenberg, Gasly, Ricciardo i Zhou. Naravno, ovog vikenda više nećemo gledati Logana Sargeanta.

Alexander Albon prošao je dalje kao sedmoplasirani, ispred Yukija Tsunode.

Druga kvalifikacijska runda

U drugoj rundi Ferrari je uz puno samopouzdanja na stazu izišao s korištenim soft gumama. Na njima su bili iza Maxa Verstappena koji je svoj krug napravio na svježim gumama. Par minuta kasnije – Carlos Sainz je složio još jedan sjajan krug i završio rundu na vrhu, s dvije desetinke prednosti ispred Verstappena i skoro četiri desetinke ispred Charlesa Leclerca koji ni s novim gumama nije složio tako dobar krug sve do posljednje sekunde kad je svoje četiri desetinke zaostatka pretvorio u jednu desetinku.

U zoni za ispadanje na kraju su se našli Lewis Hamilton kojem je to četvrti put u nizu da završava kvalifikacije iza timskog kolege, Alexander Albon, Valtteri Bottas, Kevin Magnussen i Esteban Ocon.

U posljednjem trenutku dalje je prošao i Yuki Tsunoda što je potvrdilo da je Japanac danas u odličnoj formi.

Treća kvalifikacijska runda

U posljednjoj rundi prvi je preko ciljne crte prošao Carlos Sainz s još jednim dobrim vremenom – 1:16.331. Charles Leclerc je opet ostao desetinku iza timskog kolege, a u isto vrijeme je stazom letio Max Verstappen koji je odradio 1:16.048. Sergio Perez je imao najbolji drugi sektor, ali je na kraju sve prosuo u posljednjem sektoru i ostao na 4. poziciji.

Dva McLarena su bila iza vodeće četvorke, a na korištenim gumama su svoje krugove napravili Russell i Tsunoda. Stroll nije izlazio na stazu po prvi krug zajedno s ostalima, a Alonso je izišao pa izletio na šljunak i ostao bez kruga. Jednom kad su se svi drugi povukli u garažu – Stroll je napravio svoj krug i došao na 8. poziciju uz jednu veliku pogrešku koju je iskontrolirao krajnjim naporima.

Minutu i pol prije kraja krenuo je završni obračun. Verstappen je napravio krug 1:15.915, što je bilo dovoljno da iza sebe zadrži Carlosa Sainza i Sergija Pereza. Lando Norris napravio je krug za četvrto mjesto, a Charles Leclerc je bio relativno spor u tom zadnjem pokušaju pa je u posljednjem sektoru produžio u garažu.

Iza Leclerca ostali su Piastri, Russell, Tsunoda, Stroll i Alonso.

Vrijedi spomenuti da smo po prvi put ove sezone vidjeli stablo i pticu.

PVozačEkipaVrijeme+
Max VerstappenRed Bull/Honda RBPT1’15.915 
Carlos Sainz Ferrari1’16.1850.270
Sergio PerezRed Bull/Honda RBPT1’16.2740.359
Lando NorrisMcLaren/Mercedes1’16.3150.400
Charles LeclercFerrari1’16.4350.520
Oscar PiastriMcLaren/Mercedes1’16.5720.657
George RussellMercedes1’16.7240.809
Yuki TsunodaRB/Honda RBPT1’16.7880.873
Lance StrollAston Martin/Mercedes1’17.0721.157
10 Fernando AlonsoAston Martin/Mercedes1’17.5521.637
11 Lewis HamiltonMercedes1’16.9601.045
12 Alexander AlbonWilliams/Mercedes1’17.1671.252
13 Valtteri BottasSauber/Ferrari1’17.3401.425
14 Kevin MagnussenHaas/Ferrari1’17.4271.512
15 Esteban OconAlpine/Renault1’17.6971.782
16 Nico HulkenbergHaas/Ferrari1’17.9762.061
17 Pierre GaslyAlpine/Renault1’17.9822.067
18 Daniel RicciardoRB/Honda RBPT1’18.0852.170
19 Zhou GuanyuSauber/Ferrari1’18.1882.273

Odgovor

46 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    E moj Ferrari… Odličan izbor vozača za slijedeću godinu!



    14
    6

    8
    • gudenjacica Prikaži

      Opet odbačeni brži od zlatnog dečka.



      11
      7

      4
      • Kimi Raikkonen
        drstrain Prikaži

        Dakle na temelju jedne kvalifikacijske sesije zaključuješ tko je brži vozač? I kako misliš opet?



        11
        1

        10
        • Alain Prost
          Alain Prost Prikaži

          Pa zašto se ne bi zajebava na račun generacijskog talenta?



          8
          5

          3
        • Pastor Maldonado
          perodeformero Prikaži

          Pa i Alosno je po prvi puta *srao motku. *hit happens.
          Ionako se po brzini bolida svi (većina) vrate na svoja mjesta.
          Sutra će sve će ovisiti o startu.
          nnpr. Ham može oprati Alonsa, a Alonsko ako dobro starta može oprati dvoje i pozicionirati se iza Russella. Alonso je među najboljima koji voze prvi krug na hladnim gumama.
          Ali start je uvijek hetičan. Nađeš se na krivoj strani staze i blokiran si toliko da te petoro pređu.
          Ok tu treba imati i pameti i iskustva.



          3
          3

          0
      • Jordan Forever Prikaži

        Sainz je bio i lani u sve 3 runde brzi od Leclerca. Ali jbg, kad su prije 2 godine imali bolid za pobjeđivanje, tad je Leclerc laganini sredio pole i pobjedu.



        5
        4

        1
    • Vw
      Crni molo Prikaži

      Ni meni uistinu nije jasna izbor Hamiltona, neki pričaju financijska strana, pa Ferrari ima love ko pljeve…



      9
      6

      3
    • Ferrari
      sfzd Donator Prikaži

      zajebancija svakako na račun bilokoga, al ovo oko sainza i leclerca vec postaje naporna razina da se svaki FP gleda kako bi se tu nešto kao potvrdilo….



      7
      4

      3
      • Kimi Raikkonen
        drstrain Prikaži

        Slažem se.. pogotovo jer se od Lec očekuje pole i uspoređuje s Maxom a Sainzu je pobjeda kad god je ispred Lec



        6
        3

        3
        • Aston Martin
          tiptronic Prikaži

          Slažem se ..od Leclerca se uvijek očekuje pole …a od Sainza pobjeda :)



          4
          2

          2
        • Ferrari
          sfzd Donator Prikaži

          … jer sainz sa svojih 30 godina na leđima ima cak dvije pobjede :) strava!



          1
          -3

          4
        • avalon Prikaži

          “sainz sa svojih 30 godina na leđima ima cak dvije pobjede :) strava!” ma to je sramota zar ne ? jer leclerc sa 26 ima čak 5 pobjeda . posli sezone saubera leclerc je odma “uskočija” u kokpit ferraria . i tako već 5 sezona . z arazliku od njega carlos je 2 sezone vozija TR , sezonu i 4 trke renault , 2 sezone McL … sve vrhunske bolide kojima se lako moglo pobjeđivat samo .. carlos nije ima znanja , vještine za to zar ne ? :) a bi li objektivnije bilo da gledamo ovako … od kada je kolega leclercu carlos je ostvarija 2 , leclerc 3 pobjede ;) pri tome kompariramo jednog po ovde mnogima top vozača/leclerca sa “sporim” , podcjenjenim sainzom . pa s obzirom na to i nije baš neka razlika zar ne ? ;)



          8
          8

          0
        • Ferrari
          sfzd Donator Prikaži

          aha, evo ga “objektivni” cherry picker se vraća! dakle, ovo što sam ja napisao je upravo tvoj način izvlačenja statistike. radiš ukupne usporedbe al eto, neka timska odredba u las vegasu je upitna i odlučujuća kao da prije toga nije bilo 20 i kusur utrka sa svakakvim “neprisiljenim” greškama itd. Lecu ne racunas podij jer carlos nije starta? Jel bogati? A što je sa lecovim izgubljenim podijima, vjerojatno i pobjedama zbog raznih kvarova na motoru ili ostatku bolida? Ako vec se igras statistike, napravi to kako spada. Al da ipak smanjim tenzije, da… Sainz je pomalo podcijenjen vozač, dobro sazrijeva i napreduje. Ipak, smiješan mi je sada taj pomalo hype oko njega. Pogotovo nakon Singapura. Realno, bez Leclerca i savršenog teamplaya nebi bilo te pobjede. Isto tako oko Leclerca se javljaju sumnje, o tome drugom prilikom, međutim i dalje bi bio moj prvi izbor.



          3
          1

          2
        • avalon Prikaži

          sfzd .. to sf bi značilo scuderia ferrari ? ti si njihov navijač ali ne voliš vozača koji vozi za SF i omalovažavaš ga ?!?!? za razliku od tebe ja sam subjektivan i cherry picker sam kako konstairaš dok ti u svojoj “euforiji” ili ne kužiš ili nesuvislo pišeš uspoređujući startove leclerca di mu je možda izmakla poneka pobjeda ili podij zbog toga šta je STARTA , a nije završija trku sa carlosovim “slučajem” di uopće nije starta . znači za razliku od leclerca koji bi ima šanse da nije bilo odustajanja carlos bez starta = bez šanse . uostalom da sam cherry picker sigurno ne bi naglasija da da leclercov podij u saudi arabii ne računam nego bi to valjda prešutija jer eto biram šta ću napisat i ne pišem ono šta mi ne ide u “korist” … je li tako ? e vidiš , sam potvrđuješ da sam to spomenija/napisa . ali sve i da sam uračun ai taj podij omjer podija bi bija 19 Vs 17 u korist leclerca . ne čini li ti se ovo malo “mršavo” s obzirom da je CL po nekim ( mnogim ? ) buduči prvak , munja , a carlos “sporać i niš koristi” ?
          ovo šta spominješ smanjenje tenzija pa pišeš ” Sainz je pomalo podcijenjen vozač, dobro sazrijeva i napreduje. ” nije li to pokušaj smanjenja štete s obzirom da si ga u svom prvom komentaru sprda zbog godina i broja pobjeda ? naravno , za tebe objektivnog ( z arazliku od mene subjektivnog) konkurentnost bolida koje su oba vozila tokom dosadašnje karijer nije bitna zar ne ? možda bi moga “kroz” lewisa shvatita ( ako možeš , naravno ) kolika je važnost bolida jer 7 X prvak je već 47 trka bez pobjede . sigurno da je makar i “van forme” mercedes ipak bolji bolid od TR , renaulta ili McL koje je vozija carlos ;)
          da se i ti “igraš” statistike onda ne bi napisa glupost kako carlos ima tek 2 pobjede jer bi u statistici valjda primjetija da leclerc ima tek 3 od kada su njih dvoje kolege ;) >
          smišan ti je taj pomalo hype oko carlosa ? pa i meni je smišan hype oko leclerca nakon šta je pobjedija seba dok su bili kolege , a opet ga ne ismijavan ka šta si ti ismija carlosa vozača tima za koji valjda navijaš…
          skoro nedavno sam napisa kako mislim da carlos nikad neče postat prvak no male su šanse da to postane i leclerc usprkos tome šta ga se bar zasada uzdiže bez realnih osnova . tvoje je pravo da ti charles bude prvi izbor pa valjda i ja imam pravo na svoj izbor zar ne ? a moj izbor nije charles …. ;)



          2
          1

          1
        • Kimi Raikkonen
          drstrain Prikaži

          @tiptronic
          Znači sutra kad Max uzme pobjedu zanima me hoćeš doći tu napisat komentar kako je Sainz popušio priliku? Ili će biti nesto u smislu: “on je pametan vozač, bolje vrabac u ruci nego golub na grani, skuplja bodove” i slično što se pisalo? Jer u Lec slučaju to sigurno ne bi

          @sfzd
          ma rasprava sa avalonom je kao one rasprave sa flat earth ekipom – kad ih pitaš nešto konkretno ili nemaju argumenata i kad se osjećaju stjeranim u kut samo se prebace na drugu temu



          2
          0

          2
  2. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Sto je sa tim DR,oce on letit van tima ako ovako nastavi.YT i dalje brzi.
    LH i u izjavama izgleda ono boli me briga,mislim da je on u glavi u Ferrariju vec i samo ceka 2025.
    Ferrari dobar ovaj vikend ali CL zadnji pokusaj dvije velike greske pa odustao.
    MV sa novim motorom u bolidu opet do pp.



    3
    3

    0
    • James Hunt
      Jozuka Prikaži

      Evo ga, već je krenulo sa totalno iracionalnim isprikama od Lulovih fanova, kao što sam rekao zadnji put prije 2 tjedna. Ne da ovaj argument ima smisla nego je totalno smijesan. Ono sto bi imalo smisla je to da je Hamilton 30 bodova vec ispred Russella jer mu je ovo zadnja sezona u Mercu i vozi bez ikakvog pritiska na ledjima i moze im svima pokazati “koga su izgubili”. I prije pocetka sezone, nadjite mi komentare, rekao sam da ce Russel pomesti Hamiltona ove sezone. Jedino zbog cega je Hamilton zavrsio ispred prosle sezone je ISKLJUČIVO zbog nevjerojatnog broja pehova Russela od kvala do utrka. Decka je pratila ogromna nesreća cijelu prošlu sezonu. Russel je treću godinu zaredom bolji vozac. I to je porazavajuce za čovjeka koji je navodno “najbolji ikad”. Još je više poražavajuće s obzirom da ga je prvu sezonu pomeo djecak koji je tek dosao u Mercedes, a Lulu je tu digao korijenje već i poznaje i svaki šaraf u garaži. Ali su Lulovi fanovi jako mudro opet pronašli totalno nelogicne argumente, a Toto je isto mlatio, zašto je Russel bio brži. Svima je već jasno kao slika da je on daleko od najboljeg ikada i da nije ni u top 5. Max bi ga pomeo u istom bolidu. Sljedeći iracionalni argumenti će biti u fazonu da Toto forsira Russela samo, da je Lulu zanemaren i ostale gluposti, samo čekajte da se nešto dogodi na stazi.



      7
      1

      6
  3. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    Kad treba postavit vrijeme u Q3 Leclerc zakaže već 2.utrku za redom, čekam njegovu izjavu s obzirom na najave očekivalo se puno više, odnosno PP



    5
    5

    0
    • Ferrari
      Fiorano99 Prikaži

      Danas je napravio pogresku da, ali cini mi se da je Ferrari ove godine malo i zrtvovao kvalifikacije da bi imao bolji trkacki tempo i bolju potrosnju guma. Vidimo i od Sainza i od Leclerca da od pocetka sezone ne mogu vremenski napredovati nista znacajnije od q2 do q3, i imaju problema sa zagrijavanjem tih guma na optimalnu temperaturu (kao i RB proslih godinu dvije). Sad se cini kao da je RB to i rijesio, a Ferrari je tek u toj fazi da im sada gume ne budu optimalne za kvalifikacijski krug, ali duze i bolje traju u utrci.



      5
      5

      0
  4. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    Šta je bilo Alonsu, imao je puno brže krugove prije q3..jel oštećenje kod ovog izlijetanja?



    5
    5

    0
    • Michael Schumacher
      Lovac Prikaži

      Vjerojatno, podnicu su jako dugo provjeravali i čistili… Ground efekt i kad poskakuješ van staze, to bude to. Baš šteta, mislim da je ovu utrku mogao zapapriti više nego prve dvije.



      1
      1

      0
  5. Robert Kubica
    Yura Prikaži

    Vrijedi spomenuti da smo prvi put ove sezone vidjeli stablo i pticu

    Jako dobra recenica 🤣
    Stvarno one utrke na bliskom istoku imaju jako umjetan feeling, ovo je osvjezenje.



    7
    7

    0
  6. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Kaj palma nije stablo?



    4
    4

    0
  7. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Mogla bi sutra ipak biti procesija – nadam se da griješim.
    Jer nema Logana Sargeanta, a Lance Stroll se ispucao u Jeddah. 😎



    1
    1

    0
  8. Mclaren
    DarkoG Prikaži

    Perez navodno kažnjen, nije treci



    2
    2

    0
  9. Racing Point
    BatteryVolttas Prikaži

    Sainzova ” REVENGE GODINA” se nastavlja..nakon Bahraina, gdje je počistio pustinjski pod Leclercom, sada i ne potpuno zdrav, čisti klokanska go*** Leclercom u Melbourneu…
    Suzdržavao se Carlito prošle sezone jer se nadao novom dugogodišnjem ugovoru u Ferrariju,ali sada kad zna da je na izlaznim vratima,idemo full gas… i napredovao je , definitivno..a što se Charlesa tiče… mislim da za njega vrijedi ona kičina ” Što smo znali , to smo otpjevali”… stagnira Leclerc, ukratko.. Lewis će ga nagodinu umirovit :)



    9
    -4

    13
    • Kimi Raikkonen
      drstrain Prikaži

      Ukratko, ovaj komentar je samo potvrda već napisanog – Lec se bori za pobjede/poleove i to se od njega očekuje a Sai se bori protiv Lec.. sve jasno
      Nisam vidio nikoga da je komentirao da je Sai popušio pole u konkurentnom bolidu..
      Čuj to, suzdržavao se XD

      Po ovoj logici zaključujemo da Stroll ubija Alonsa



      6
      -3

      9
      • avalon Prikaži

        idemo malo bit objektivni ako je moguće . leclerc se bori za pobjede/podije , to se od njega očekuje . carlos se bori protiv leclerca . a bori li se i leclerc kontra carlosa ? ne , on se bori samo sa maxom jer mu samo charles može vještinom parirat zar ne ? kad malo bolje pogledaš leclerc je dominantan u odnosu na carlosa u PP jer je zaista brz u jednom krugu . šta se tiće ostalih rezultata leclerc ima 5 pobjeda i 18 podija, carlos 2 pobjeda , 17 podija od kada su charles i carlos kolege. ovde sam izostavija podij leclerca u saudi arabii jer karlos nije starta . ovde je podcjenjeni carlos vrlo blizu uzdizanom leclercu . prvu sezonu carlos je pobjedija leclerca , a svi znamo kako je bilo lani . carlos je gotovo svo vrime bodovno bija ispred leclerca i tek u zadnoj trci kad su carlosu ukenjali strategiju ga je za samo 5 bodova “skinija” . odnos po sezonama je 2 Vs 1 za leclerca , a bilo bi obrnuto da ga zadnju trku nisu favorizirali . možda i zbog toga jer su iz akulisa pregovarali sa lewisom pa bi bilo bez veze da vozač kojem su namjeravali dat odje*enicu pobjedi super charlesa koji ostaje adut (valjda) ferraria za 2025. naravno , carlos popuši PP u konkurentnom bolidu jer je papak zar ne ? da je leclercu bija tako konkurentan bolid ka carlosu on bi sigurno osvojia PP ali je valjda sabotiran od tima :) :) više puta u Q je od u krugu brzog leclerca “spori” , podcjenjeni carlos zaostaja vrlo malo , katkad i stotinke ;) najsvežiji primjer ove sezone u bahreinu leclerc je u Q bija brži za 0,1 s po meni sainz ima jako visok vozački IQ i svojim vožnjama zaslužija je puno više priznanja , poštovanja nego šta ga dobiva . koliko i šta carlos može mogli bi vidit u ovoj sezoni mada ga “koči” lojalnost timu i uvik posluša naredbe sa pita . sjetimo se one njegove “molim vas , nemojte mi to radit” . bilo koji tim u koji ode , a tim bude dovoljno konkurentan će se usrećiti dolaskom carlosa . nije konfliktan , lojalan do kraja ( pa i na svoju štetu ) brz , talentiran i sa vozačkim IQ – om na zavidnoj visini .
        “Po ovoj logici zaključujemo da Stroll ubija Alonsa.” na ovo sam se nasmija jer je “trabunaje” samo ne znam u koju svrhu ? možda da se još malo podcjeni carlos ? prvenstvo je dugo no ako se po jutru dan poznaje onda je evidentno da je saiz u 2024. starta furiozno i šteta šta je zbog operacije propustija saudi arabiu .



        12
        12

        0
        • Kimi Raikkonen
          drstrain Prikaži

          @avalon
          Ok, ajde kad već želiš ajmo malo biti objektivni.
          Sai je 2021. završio jedva ispred Lec uz činjenicu da je Lec koliko se sjećam imao dvije utrke manje od Sai i nekoliko podija manje – ti voliš statistiku, znaš što to znači? Prosjek bodova i prosječno završeno mjesto na utrkama je bolje u Lec slučaju što se uostalom može provjeriti na raznim siteovima na netu.
          2022. Sai nije bio ni blizu Lec, što si samo preskočio jer valjda ne ide Sai u prilog XD
          2023. je jadnom Sai Ferrari zeznuo zadnju utrku na kojoj je izgubio od Lec, a nisi spomenuo da Lec ima DNF na Bahrainu sa p3, DNF sa Brazila odma na startu sa p2 i diskvalifikaciju u Americi zbog podnice a da ne pričam koliko su puta Lec zeznuli utrku debilnim strategijama – dvostruka pravila. Reći da je zbog zadnje utrke Sai izgubio je isto kao reći da je Ham izgubio prvenstvo 2021. od Ver u Abu Dhabiju.
          Nadalje, usporedi Lec pobjede sa Sainzovim – ne sjećam se da je Sai ikad pobijedio utrku (ili Leclerca) sa 20 sec prednosti i u regularnim uvjetima, štoviše – za te obje Sainzove pobjede je praktički direktno zaslužan upravo Lec. Ili možda nije tako? Lec je svoje pobjede ostvarivao bez ikakve pomoći.
          Objasni molim te vozački IQ i na temelju čega procjenjuješ vozački IQ pojedinih vozača? I zašto je Sai jednostavno pobijedio Lec 2021. a prošle sezone Leclerc Sainza za samo 5 bodova?
          Ja ovdje pričam o činjenicama i stvarima koje bilo tko može provjerit, a ovi vozački IQ-ovi, Sainzovo “suzdržavanje” prošle sezone i ostale gluposti koje ljudi pišu po nekom svom osjećaju kao da osobno poznaju vozače su mi smiješne.



          7
          4

          3
        • avalon Prikaži

          drstrain .. siguran sam jer to mi je obićaj kad kompariram dosege vozača po sezonama uvik napomenem uz “poštapalicu” ISTINE RADI pa spomenem omjer odustajanja . o 2022. sam već pisa i spomenija pobjedu leclerca nad carlosom uz opasku da bi ta prednost bila nešto manja da carlos nije ima peha ali ipehovi su dio trka . ovo mi je bilo interesantno “Sai je 2021. završio jedva ispred Lec uz činjenicu da je Lec koliko se sjećam imao dvije utrke manje od Sai i nekoliko podija manje . da carlos je 2021. završija jedva ispred leclerca sa 5,5 bodova više . podcjenjeni carlos dolazi u rookie sezonu u ferrariu na “megdan” zvijezdi ferraria i valjda budućem prvaku koji vozi svoj 3. sezonu za tim i biva pobjeđen od autsajdera bez “pedigrea” . pri tome pišeš “Prosjek bodova i prosječno završeno mjesto na utrkama je bolje u Lec slučaju što se uostalom može provjeriti na raznim siteovima na netu.” interesantno po tom prosjeku koji si moga provjerit na raznim sajtovima je leclerc uspješniji od carlosa ali je skupija manje bodova ?!?!? jer za tvoju informaciju leclerc je 2021. ima jedno odustajanje (mađarska) , carlos bez odustajanja u sezoni . ledclerc je odusta odmah na startu i mogli bi špekulirat šta bi napravija da nije odusta . po fanovima vjerovatno bi završija na podiju zar ne ? :) spominješ i daj e2021. leclerc ima nekoliko podija manje , a na ovo bi se moga samo smijat . ipak , interesantno kako to pamtiš događaje kad je leclerc u pitanju , a ne pamtiš kad se loše događalo carlosu . npr te 2022. koju sam po tebi preskočija jer ne ide u prilog sainzu , a na koju si ti “ponosan” za leclerca jer mu carlos nije bija ni blizu … sjećaš se imole ? carlos je starta sa P 4 i u prvom krugu ga je ricciardo “torpedira” . sjećaš se austrije 2022. ? carlos starta sa P 3 ,odustaje u 57. krugu dok je vozija na P 3 . sjećaš se austina 2022. ? carlos je starta sa P 1 i u prom krugu ga je “torpedira” russell .
          kad već inzistiraš pišući “Ok, ajde kad već želiš ajmo malo biti objektivni.” ako sam ja po tebi preskočija 2022. kako to da se ti ne sjećaš imole , austrije , austina te 2022. i pehiva carlosa ali se makar donekle sjećaš događanja iz 2021. ? btw , ja sam u nekim topicima na kraju 2022. napisa da je leclerc napravija 62 boda + u odnosu na carlosa ali da bi razlika bila manja ( možda 40ak bodova ) da carlos nije bija pehista bez svoje krivice i da j eu te 3 trke izgubija bar 20ak ako ne i koji bod više je ruz te 3 trke ima je još 3 odustajanja = 6 , leclerc je 3 X odustaja . valjda si rado spomenija da je 2021. carlos jedva završija ispred leclerca sa 5,5 bodova više no u objektivnosti si “zaboravija” spomenut kako je lani charles “pregazija” carlosa za čak 6 bodova + i to u zadnoj trci je rnajveći dio sezone carlos je bija konstantno bodovno ispred leclerca . u zadnoj trci dica iz vrtića bi “složili” bolju strategiju za sainza , a ne neki “stručnjaci” ferraria . kad se strategijski griješilo na štetu leclerca “pucalo” se po glupanima stratezima ferraria , a kad su uke*ali strategiju carlosu niko ni da zucne na ovoj stranici . donekle razumim kad se neke vozače ne voli jer se misli da su bahati , glupi , da voze opasno po druge itd ali zašto je takav odnos i prema sainzu … podcjenjivački ? možda zato jer dobro parira miljeniku i budućem prvaku . odnos tima prama carlosu sam je dobro “oslika” rečenicom preko TR “molim vas nemojte mi to radit” ….
          vozački IQ … gledaj npr prosta , pa onda npr mansella i usporedi . calos je IQ pokaza i dokaza u singapuru lani . sviđa mi se i vozački IQ norrissa koji se ne bori npr sa maxom kad se desi da su jedan iz drugoga . zna da ne možesa McL parirat maxu , popušta jer zna da nema šansu ali se zato tom puštanjem ne troši i sprema za borbu sa onima sa kojima se može nosit i pobjedit . naravno , zbog takvog stava ( o kojem je priča ) je ovde poke*an ali mislim da postupa jako inteligentno .
          leclerc je agresivniji , carlos smiraniji i zato izgleda puno sporiji od agresivnijeg leclerca ali krajni plasmani u prvenstvima jednostavno pokazuju da mnogi imaju krivu percepciju o brzini carlosa .
          naravno da je za obje pobjede sainza zaslužan samo leclerc , a ne carlos i njegova vožnja . čim spominješ reguralne uvjete pobjeda od 20 s nemamo o čemu razgovarat jer za eventualni primjer uvik možeš napisat da uvjeti nisu bili reguralni bar za tebe . očekivat neku pobjedu od 20ak s u ovoj eri dominacije maxa/RB je komično . dobro da itko i ostvari pobjedu .
          2022. j eleclerc 3 X pobjeđiva … bahrein 5,6 s ispred 2. carlosa , australia 20 s ispred pereza , max sa P 2 odusta ( a da nije sigurno bi leclerc ima 20 s ispred maxa zar ne ? ) i austrija 1,5 s ispred maxa . carlos , silverston 3,78 s ispred pereza , a da max nije ima problem pitanje je bi li carlos pobjedija i singapur 0,8 s ispred norisa . kad već spominješ činjenice svi smo vidili pobjedu carlosovog vozačkog IQ . činjenice su zabilježene na ovom portalu i hvalospjevi izuzetno inteligentnoj vožnji u završnici trke . trebalo j eimat “kliker” i muda držat norrisa u DRS zoni da landa ne bi preteka lewis koji da mu j eto pošlo za rukom najvjerovatnije bi do kraja “skinija” i carlosa ali … IQ ;) na kraju je i magnussen inteligentnom vožnjom omogučija bod haasu/hulkenbergu na šta mu se hulk i zahvalija
          možda primjer može bit i duel leclerca i pereza kad je “juneći” charles pokuša preteć sergia i izgubija par mista u samoj završnici Vs kanada 2022. kad je do samog kraja calos ganja maxa i završij aiza njega sa 0,99 s zaostatka . moga je i riskirat ka charles sa perezom i “izgorit” , pokuša je sve ali sa IQ ;)



          1
          -1

          2
        • Kimi Raikkonen
          drstrain Prikaži

          Lec je 2021. imao jedan dnf i jedan dns (monaco) znaci dvije utrke manje.
          Stari, ti pričaš o Sainzovim pehovima iz 2022? Ozbiljno?
          Ne da mi se dalje.. XD



          1
          0

          1
        • Ferrari
          Fiorano99 Prikaži

          @drstrain iskreno ne vrijedi se s njima niti pokusati argumentirano raspravljati.. a uvjeren sam i da je pola “njih” jedna osoba koja ima nekakav cudan fetis na Sainza, pa ima i vise profila ovdje.

          Mi kao Ferrari navijaci naravno podrzavamo oba vozaca i zelimo sto brze vozace i sto brzi bolid, ali ne postoji niti jedan relevantan argument da je Sainz top dominantni vozac ranga Ferrarija, a da tu ulogu ne moze obavljati netko poput Norrisa, Piastrija, Albona i slicno. Ne znam zasto ga se uopce pokusava uvrstiti u tu kategoriju. Svi vidimo da je Carlos dobar vozac, ali je dosao u Ferrari da ispuni ulogu drugog vozaca kada je bilo jasno da je Leclerc nadvisio Vettela, i tu ulogu dobro i vrlo kvalitetno radi. Sada je dobio otkaz jer je Elkann odlucio dovesti Hamiltona. Da li ce to biti dobra odluka ili ne ce samo vrijeme pokazati, ali ekstenzivne rasprave o Sainzu su apsolutno nebitne iz perspektive Ferrarija, jer je na kraju dana to samo jos jedan 30godisnjak koji je zavrsio svoje vrijeme u bolidu Ferrarija, jer postoje brza i atraktivnija imena od njega.

          Pojavila se prilika da se Hamilton dovede i naravno da je izbacen sporiji i stariji vozac, jer ni sam Hamilton ne daje povjerenje da ce donijeti titulu u Ferrari, pa je cilj bio upariti dva vrlo brza vozaca koja se znaju boriti s Maxom. Svima koji prate objektivno F1 je jasno da Sainz ne moze dobiti Leclerca po cistoj brzini nikada, a dobio ga je jednom samo na temelju Leclercove lose srece i problema s Ferrari bolidom.
          Dakle tko to ne vidi, jednostavno ima nekakve subjektivne motive da zazmiri na takve cinjenice.

          Naravno treba postivati da svatko ima svog omiljenog vozaca ili favorita u F1, ali ovdje imamo ljude koji izmisljaju nekakve cudne teorije i donose apsolutno sulude zakljucke samo na temelju toga jer im se Sainz sviđa, ili zbog toga sto postoje nekakvi kompleksi sto je Leclerc odabran u Ferrarijevoj hijerarhiji kao buducnost njihovog projekta. Vrijedi napomenuti da se od nove podnice iz Japana Leclerc kvalificirao i u pravilu zavrsio svaki puta u zadnjih (8-9?) utrka ispred Sainza.

          Iskreno je najpametnije prestati se osvrtati na takve komentare i misljenja (sto sam osobno i ucinio ali evo ovo je iznimka), jer su na kraju dana potpuno nebitni, zbog toga sto je rijec o uskoro bivsem vozacu u kojeg Ferrari organizacija nije imala povjerenja.

          Ako cemo biti bas bas iskreni, Ferrari SF23 iz 2023 je Binottovo understeer cudoviste koje je nastalo u suradnji sa tehnickim inputima i zeljama Sainza (nakon svađe Binotta sa Leclercom nakon Silverstonea 2022, zbog cega je i Binotto dobio otkaz, a i radi cega je Elkann doveo Leclercu njegovog bivseg TP-a). Tek se prelaskom na potpuno drugi koncept u pola sezone i razvojem nove podnice od Japana pocelo vidjeti da sa stabilnim i brzim bolidom dolazi do izrazaja i dominatna Leclercova brzina.

          I pogledajte statistike i brojke kad ih vec izvlacite.. potpuni je mit da je Leclerc brz u jednom krugu a Sainz brz u utrci.. Lec je statisticki brzi od Sainza po race paceu, a puno su blizi u kvalifikacijama. I moze li se itko sjetiti kada je Sainz zaobisao Maxa ili mu bio prava prijetnja u bilo kojem trenutku od kada je u Ferrariju? Upravo zbog toga je i njegova uloga u Ferrariju zavrsena.



          2
          1

          1
  10. Racing Point
    BatteryVolttas Prikaži

    oh, da.. zaboravih čestitati Maxinatoru… bravo Maxi, samo šišaj ..idemo stić Lewisove brojke što prije :)



    6
    5

    1
  11. Kimi Raikkonen 7
    Dragan1980 Prikaži

    Pa naravno da če Karlos biti brzi.
    Njegov bolid je laksi.
    Nema covek slepo crevo vise.



    7
    7

    0
  12. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    čestike carlosu na uvjerljivoj pobjedi.
    yuki danas spasio moje da ne bude totalna katastrofa.
    utrka dosadnjikava.
    kako već crash na forumu napisaše….apsurdno je da nisu zvali crvenu zastavu nakon russellovog udesa.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.