Lawson: Priznajem da je frustrirajuće što nemam mjesto

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 mjeseci 2 min 5 komentara

Liam Lawson otvorio je priču o tome kako je “frustrirajuće” što ne sudjeluje u tekućoj sezoni Formule 1 nakon što je prošle godine imao nekoliko vrlo dobrih nastupa dok je mijenjao Daniela Ricciarda. Podsjetimo, Lawson je dobio priliku kad je Ricciardo slomio metakarpalnu kost u Zandvoortu.

Novozelanđanin je, slično poput Olivera Bearmana prošlog GP vikenda, bačen u vatru sa samo jednim treningom prije početka kvalifikacija. No, u teškim uvjetima je vozio bez grešaka, a zatim je u Singapuru devetim mjestom osigurao i svoje prve bodove za AlphaTauri.

Svejedno, nije dobio mjesto u Red Bullovoj drugoj ekipi te je Ricciardo ostao Tsunodin partner:

“Naravno, to vam dade samopouzdanja,” rekao je o svojim nastupima između VN Nizozemske i VN Katara prošle godine.

“Na ovoj razini natjecanja svaki vozač ima samopouzdanja, jednostavno ga morate imati da biste uopće došli blizu ovoga. No, drukčije je jer sam dotad uvijek razmišljao kako bi bilo voziti u F1.”

“Sad znam kako je to. To je drukčija perspektiva. Isprobao sam to i sad to gledam drukčije pa je sve još više frustrirajuće.”

I Ricciardo i Tsunoda se bore za produljenje svojih ugovora, a Helmut Marko kaže da je Lawson idući u redu za promaknuće.

“Samo mora biti strpljiv i doći će njegovo vrijeme. Već imamo ugovor sa Sergiom Perezom, Yukijem Tsunodom i Danielom Ricciardom koji traje do kraja 2024. godine.”

Unatoč Markovom obećanju – Lawson kaže da nema nikakvo jamstvo da će stvarno dobiti mjesto.

“Iskreno, nema nikakvog određenog vremenskog okvira za moju budućnost. Ništa nije uklesano u kamenu kad se o tome priča. Što se mene tiče – moram biti spreman i nadam da će se prilika ukazati.”

FIA-ini propisi od 2021. godine nalažu da svaki od 20 vozača mora svoje mjesto ustupiti jednom mladom vozaču na prvom slobodnom treningu u nekom trenutku u sezoni. Međutim, mladi vozač je definiran kao onaj koji nema više od dvije utrke u F1 iza sebe, što znači da Lawson više ne može biti u tim kombinacijama.

Što se tiče njegovih planova za tekuću sezonu, Lawson zaključuje:

“To će uglavnom biti rad u simulatoru, a zatim ću ići na svaku utrku s ekipom kao rezervni vozač.”


Odgovor

5 komentara

  1. Michael Schumacher
    karte_m0lim Donator Prikaži

    ako ce bit dosljedni kao lani, ric noga u presvijetlu za par utrka..



    8
    8

    0
  2. gudenjacica Prikaži

    Koliko god Ricc izgleda kao ok osoba i netko sa kim bi mogao imat dobru zafrkanciju, nije mi jasno kako u zadnje 3 godine ima mjesto u F1. Izgleda kao da je jako loš u prilagođavanju na bolid izvan njegovih preferencija. Valjda ga samo taj PR spašava da je još uvijek u F1.



    9
    8

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.