Vasseur: Bearman je nadmašio naša očekivanja, ali mora ostati smiren

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 mjeseci 2 min 2 komentara

Ferrarijeva zamjena za Carlosa Sainza Oliver Bearman je nadmašio očekivanja koja je od njega imao šef ekipe Frederic Vasseur, ali Francuz tvrdi da je utrka danas i da će debitant morati ostati smiren i ne pokušavati biti heroj.

Bearman je prvi put sjeo u F1 bolid prošle godine u listopadu, a tri mjeseca kasnije je i formalno postao rezervni vozač Ferrarija.

“Pripremao se za F2 kad sam ga pozvao da dođe. Morao se podsjetiti procedura, volana i slično. Morao je uskočiti u bolid da bi FIA odradila svoje provjere.”

Bearman nije radio veće greške na treningu ni tijekom kvalifikacija gdje je za samo 4 stotinke sekunde propustio ući u posljednju rundu.

“Tijekom trećeg treninga je odradio fantastičan posao. Na kraju krajeva – nije napravio nikakve velike greške. Mislim da mu je do Q3 nedostajalo nekoliko stotinki.”

“Nadmašio je moja očekivanja. Sad ga moramo držati mirnim jer je najvažnije odraditi čistu utrku i doći do cilja.”

Vasseur napominje da Bearman nije naviknut na procedure u Formuli 1 poput starta ili zaustavljanja u boksu, pa će mu to biti otegotna okolnost:

“Očekujem da odradi čistu utrku. Nikad nije krenuo s grida, nikad nije odradio pravi pit-stop, sve će to morati naučiti. Ali, u petak je imao dobar pristup. Vjerujem mu da to može jer u F2 dobro odrađuje svoj posao.”

Ekipa je u međuvremenu potvrdila da je operacija Carlosa Sainza prošla bez problema i on se trenutno oporavlja. Nije poznato hoće li biti spreman za Veliku nagradu Australije za dva tjedna.

“Sve je prošlo prilično dobro, sad se oporavlja. Morat će odraditi kontrolu da vidimo koji je idući korak. Bio je to težak dan.”


Odgovor

2 komentara

  1. Jordan Forever Prikaži

    Bit ce zanimljivo vidjeti debi Bearmana. S druge strane, svoju priliku nije dočekao Giovinazzi da se okusa u vrhunskom bolidu.



    2
    2

    0
  2. Pedalino Prikaži

    Skidam kapu Baermanu i realnoj procjeni Vasseura… kao
    “Klinac sjedaj, imaš 1 sat da se snađeš, samo vozi, o procedurama ćemo poslije trke”.
    Dečko je odvozio savršeno, bez srljanja, strpljivo. Upao je među iskusne gladijatore.

    Kak se veli “Pamet u glavu”.

    LP



    6
    6

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.