Hamilton: Odluku sam donio prema intuiciji i srcu, ali ću uvijek biti Mercedesov obožavatelj

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 mjeseci 2 min 11 komentara

Lewis Hamilton kaže da je imao malo vremena da donese odluku o napuštanju Mercedesa i pridruživanju Ferrariju iduće godine.

Hamilton je krajem prošlog mjeseca obznanio svojoj ekipi da će ih napustiti na kraju sezone i pridružiti se Ferrariju. Između ponude Freda Vasseura i njegove odluke bilo je jako malo vremena:

“Sve se dogodilo vrlo brzo. Freda poznajem dugo i što se mene tiče bio sam uzbuđen oko nove sezone, ne znajući što budućnost nosi i koliko dugo ću se još utrkivati. Ali, znam da sam bio super uzbuđen i spreman za nastavak utrkivanja.”

“Prilika se jednostavno ukazala i trebao sam zastati i razmisliti na trenutak. Nisam imao puno vremena za razmišljanje i morao sam ići prema osjećaju. Odlučio sam iskoristiti priliku.”

Hamilton je u svih svojih 17 godina u Formuli 1 bio u bolidima koji su pokretani Mercedesovim motorom. Rekao je da je ova odluka donesena prema “intuiciji i srcu”.

“Nisam razgovarao ni sa kime. Nisam to rekao ni roditeljima sve do dana kad je objavljeno. Tako da zaista nitko nije znao. Stvarno sam to želio učiniti za sebe. Na kraju krajeva – morao sam dokučiti što je najbolja opcija za mene.”

Sedmerostruki svjetski prvak je jednom u karijeri mijenjao ekipe, i to kad je napustio McLaren da bi se pridružio Mercedesu za 2013. godinu. Rekao je da će i dalje navijati za svoja dva bivša tima:

“Bila je to najteža odluka. Kad sam napustio McLaren bila je to vrlo, vrlo teška odluka. Oni su bili poput moje obitelji. Osjećaš se kao dio obitelji. Što se tiče Mercedesa, oni su bili velik dio mog života i toliko smo toga proveli zajedno.”

“Uvijek ću biti Mercedesov obožavatelj i iza nas ostaje nevjerojatna povijest koju smo zajedno stvorili. Čak i sad nakon svih ovih godina otkad sam napustio McLaren – uvijek pogledam gdje su i općenito ih uvijek podržavam. I to će za mene biti tako i u budućnosti.”


Odgovor

11 komentara

  1. gudenjacica Prikaži

    Iako mi Hamilton nije omiljen, za razliku od Alonsa čovjek si ne želi zatvarati vrata nigdje.



    2
    1

    1
  2. Rolex
    petar8 Prikaži

    Kakav je to Ferrarista kad podržava Mercedes i McLaren? Znači li to da je protiv Ferrarija? Odmah otkaz!



    2
    -4

    6
    • Ferrari
      07drogo Donator Prikaži

      Tako i kad je u HNLu trener Katalinić koji je Dalmatinac i Hajdukovac dobio posao trenera Rijeke i uoči medjusobnog dvoboja na Kantridi u Ri on na televiziji izjavi volio bih da Hajduk pobijedi…. Ma noga u g… kako mo mozes više dat tim da vodi?


      0
      -1

      1
  3. dejan_s Donator Prikaži

    Nego šta, Hamilton će od 2025. raditi za Mercedes, ali će primati plaću od Ferrarija. Malo će se zakamuflirati u crveno, da ne odvlači pažnju te kako bi lakše mogao sabotirati “crvene”. Navodno mu je neki voodoo šaman rekao kako će Scuderija biti nezadrživa u godina koje slijede te da su subverzivne akcije jedini način da srebro iz Brackleya odnese prevagu nad crvenim žutilom iz Maranella. Eehh, kak’ je Hamilton plemenit čovik nisu se ogriješili kaj su mu dodali znak “sir” ispred imena. Hamiltonova žrtva nadilazi sve, ostaje samo nada da će kapa Mliječnog puta biti dovoljno velika da upije sav taj “sir”. Upućeni kažu da je dio sira u tečnom agregatnom stanju zbog obilja prolivenih gorkih, a vrelih suza.



    2
    -2

    4
  4. Renault
    zd1400rt Prikaži

    odluka donesena prema “intuiciji i srcu”.

    U prijevodu – prema hrpi para i filanju moje potrebe da su sve kamere uprte prema meni, a tek onda bi bilo lijepo osvojiti još koji naslov da budem najveći ikad.

    Intuicija i srce 🤣🤣🤣🤣🤣



    1
    -2

    3
  5. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Srce me vuče prema lovi!
    Koliko sam čuo Elkan mu je dao otvorene ruke za sve na šta Mercedes nije htio pristat? Di ima dima ima i vatre


    0
    -2

    2
  6. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Torger je odlučio odmah objaviti i tako napraviti internu frku u vlastitoj momčadi koja će trajati cijelu sezonu umjesto 2-3 mjeseca. Ferrari je isprva bio nedostupan za komentar što znači da nisu bili spremni na tako naglu objavu, ali kad je Torger objavio svima onda je trebalo na brzinu napisati objave…


    0
    -2

    2
  7. Racing Point
    BatteryVolttas Prikaži

    Hamilton je hazarder koji nema previše strpljenja. Tako je i 2013 odlučio napustiti McLaren i taj puta je pogodio što je otišao u Mercedes.
    Jenson Button je u onom podcastu “beyond the grid” govorio kako je Lewis jednostavno pogodio.. nije mogao biti siguran da će Mercedes biti tako dominantan..jednostavno je pogodio ..
    Tako se i sada nada Lewis da će pogodit s prelaskom u Ferrari i nek mu je sa srećom. Bit će zanimljivo gledat ga u borbi za naslov u crvenom bolidu :)
    Možda povrati (ne doslovno) reputaciju GOAT-a ako uspije donijeti titulu tifosima .. baš će bit zanimljivo..
    a u međuvremenu…. Maxinator neka gazi i lovi te nemoguće brojke koje je Hamilton postavio (7 titlula, 103 pobjede, 104 pole positiona , 200plus postolja … )



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.