Piastri: Imamo još posla, iako smo se poboljšali u nekim segmentima

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 mjeseci 2 min 1 komentara

Trodnevni test u Bahreinu pružio nam je prvu priliku da uživamo u novim bolidima za nadolazeću sezonu, ali je malo tko dobio realnu sliku kakav je odnos snaga između ekipa. To je prokomentirao i Oscar Piastri:

“Volio bih misliti da smo negdje pri vrhu poretka.”

“Definitivno nemam dojam da u ovom trenutku možemo izazvati Red Bull. Nisam siguran da se itko osjeća da je u stanju to učiniti, ali mislim da smo mi negdje u vodećem dijelu poretka.”

McLarenov MCL38 je izgledao dobro na prva dva testna dana, a onda su posljednjeg dana malo izgubili tempo.

“Mislim da smo se poboljšali u nekim segmentima. Još uvijek imamo posla na nekim stvarima, ali definitivno smo napravili korak naprijed u sporim zavojima i općenito u upravljivosti bolid.”

“Nismo uspjeli riješiti sve u ovom periodu između sezona pa svi još naporno rade kako bi učinili bolid ljepšim za vožnju.”

“Mislim da je situacija slična kao prošle sezone. Nitko neće osjetiti da ima drastično drukčiji bolid. Mislim da će razlike biti minimalne, pogotovo ako ste u istoj ekipi s godine na godinu. Radi se o nekim poboljšanjima, ali definitivno postoje neka područja u kojima želimo napraviti značajniji iskorak.”

Analitičari koji su prisustvovali testiranju se uglavnom slažu da MCL38 možda nije brz kao RB20 ili SF-24, ali je negdje u rangu s Mercedesom i Aston Martinom.

“Teško je reći i očekujem da će se to još donekle mijenjati, ovisno o karakteristikama staze. Jako je teško prognozirati gdje se tko nalazi.”

“Mislim da je jedini jasan zaključak taj da Red Bull izgleda moćno.”


Odgovor

1 komentar

  1. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Ako možete zanemariti (kao ja) što možda nema borbe ga titulu….onda mozda dobijemo odličnu borbu top 5 ekipa. Zanimam me i kako ce se snage ekipa mjenjati kroz sezonu. Aston si ne smije dozvoliti da ih opet preteknu lagano svi kroz godinu jer ce time dokazati da jos nisu spremni za borbu protiv ekioa na vrhu,a kamoli za titule. Mclaren nastavlja slicnim konceptom oa ne vjerujem da ce raditi velike pomake kroz godinu kao prošle godine. Mercedes izgleda dobro od pocetka, a sigurno ce biti i bolji kada bolje razumiju svoj novi bolid. Za Ferrari bi bilo odlicno da sezonu pocnu kao 2. ili 3. ekipa i da kroz sezonu se totalno približe Red Bullu. Mislim da bi time ostvarili sve zacrtane ciljeve. Znam da su ciljevi vecine titula, al situacija je takva kakva je.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.