Alonso misli da bi Hamilton mogao donijeti naslov Ferrariju, ali podbada: To mu nije bio san prije par mjeseci, zar ne?

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 mjeseci 2 min 8 komentara

Fernando Alonso komentirao je transfer koji je uzdrmao F1, a iako je pohvalio svog bivšeg timskog kolegu, nije propustio priliku za provokaciju.

“Neću lagati, iznenadilo me to, ali ne zbog promjene same po sebi, već zato što se izvana činilo da je snažno povezan i vrlo odan Mercedesu. Bilo je pomalo neočekivano”, rekao je 42-godišnji Španjolac.

Hamilton je u objavi u kojoj je potvrdio prelazak u Ferrari napisao kako sada ima priliku za ispunjenje još jednog dječačkog sna – vožnje u Ferrari crvenoj.

“To mu nije bio dječački san prije 12 mjeseci, zar ne? Ili prije dva mjeseca. Valjda je to bio neki drugi san.”

Španjolac je u crvenom bolidu proveo pet sezona od 2010. do 2014. i dvaput je došao vrlo blizu naslovu, no na kraju je Kimi Raikkonen i do danas ostao Ferrarijev posljednji prvak. Alonso smatra da bi Hamilton mogao postati idući:

“Nadam se da će uživati. Radi se o zaista posebnoj momčadi. Još je posebnije kada pobijedite, a u tome je poanta, morate pobijediti.”

“Već par godina imaju vrlo brz bolid i borili su se za velike stvari, a Lewis možda može donijeti nešto dodatno što bi im omogućilo borbu za naslov.”

“Bolid je tu, krajem prošle godine, čak i uz vrlo dominantan Red Bullov bolid, Ferrari se mogao mjeriti s njima u vremenima po krugu i biti brži od njih u većini kvalifikacija. Zato mislim da bi bolid trebao biti dovoljno brz.”


Odgovor

8 komentara

  1. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    xexexe
    Dakle nismo samo mi navijači ti koji u Hamu vide princezu na zrnu graška.
    xexexe



    6
    5

    1
  2. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Poznata Lewisova “as long as the car is not red…” Ili ne, čekaj 🤔



    7
    3

    4
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Ustvari dosta je nepoznata. Ja je se uopšte ne sjećam, a mislim da sam jedan od rijetkih po količini vijesti koje sam pročitao. Čak mi nije bilo mrsko pa sam u google ubacio pojam “Hamilton as long as the car is not red” i odustao sam nakon treće stranice. Vidim tebi nije bilo mrsko da prokopaš dublje …


      0
      -3

      3
  3. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Što bi dao da si na mom mjestu… pjeva Lewis.



    2
    1

    1
  4. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Steta da nije imao vise srece sa momcadima,takav vozac zasluzuje imati naslova kao LH ako ne i vise.
    Uz LH 2 najbolja vozaca zadnjih 25 godina.
    Kad se sjetim kako je porazia MS 2006 god,svaka cast.
    Nevezano za ovu temu: Talijani su danas u jednoj sportskoj emisiji rekli da se nesto suska u Maranelu da ako pade glava CH u RB onda da ce otici AN i P Wache koji bi dosli u Ferrari.
    Ako je to istina onda stvarno FV radi dobar posao sa odabirom ljudi i kako ih privuc.


    0
    0

    0
    • avalon Prikaži

      Mercedes team …. ma alonso je zaslužija bar 10ak naslova da nije vozija nekonkurentne bolide … McL 2007. , ferrari 2010./12. da je ima sriće posli 2006. vozija bi brawn 2009. , od 2010. do 2013. RB i taman bi 2014. bilo vrime da pređe u mercedes . ma u ovim bolidima ima bi i više od 10 titula .
      a kako je samo “nadvozija” MS 2006. i to sa čak 2 odustajanja u sezoni , MS je ima samo 3 odustajanja i samo zbog toga su u japan došli bodovno poravnani . a onda je u japanu dokaza ko je bolji . MS je vodija trku do 36. kruga , a onda ga je alonso 17 krugova prije kraja trke veličanstvenim manevrom pretekao , pobjedija trku i prvenstvo je bilo odučeno mada je još preostala trka do kraja .
      “Uz LH 2 najbolja vozaca zadnjih 25 godina.” OK , mišljenje nekog ko voli F 1 ali mi je nekako objektivnije mišljenje alonsa . naime 21. 03. 2011. je fernando CNN – ovom sportskom novinaru don riddellu izjavija “If Formula One was 24 cars exactly the same, then Michael would be the driver I would fear most . If you look down the list of drivers on the grid for 2011, then one name stands out above the rest, Michael Schumacher.” btw , ovo je zabilježila kamera u studiju ;) interesantno da je u istom intervjuu iako je nakon povratka u F 1 vozija prilično nekonkurentni mercedes kazao i ovo “… that Michael Schumacher is still the fastest driver on the Formula One grid.” ovo su citati “skinuti” sa ovog portala prije 7 godina , tu je bila i jedna prevedena izjava alonsa , a glasila je ““Michael je bio zaista poseban. Od svih vozača protiv kojih sam se utrkivao, on je nedvojbeno bio najtalentiraniji. Svi poštuju Michaela, on je legenda. Za moju generaciju će on uvijek biti čovjek koji je dominirao Formulom 1.” i ovo vezano uz 2006. koju spominješ je interesanto mišljenje alonsa ” Jako se dobro sjećam 2006. kada smo se borili za naslov do zadnje utrke. Kada su Bridgestone gume dobro funkcionirale, bio je nepobjediv, ali kada su Michelin gume imale prednost, on je i tada bio opasnost na koju je trebalo računati . Čak i u trenucima kada ste imali savršen vikend te mu oduzeli dosta bodova, on bi bez obzira na to završio treći ili četvrti! Samo je Michael to mogao učiniti.”



      3
      2

      1
  5. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Alonso je hodajuci primjer one poznate šale s interneta.
    (Unutrasnji glas u glavi) : nemoj to reci na glas, nemoj to reci na glas……. i onda kaže to.
    Voli podjebavati sve s izjavama to je za nevjerovat
    A i novinari ko strvinari se uhvate za sve. Mislim da i on to dobro zna



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.