Sainz: Potpuno sam uvjeren da Ferrari može sustići Red Bull

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 mjeseci 2 min 9 komentara

Carlos Sainz je “potpuno uvjeren” da Ferrari može nadoknaditi zaostatak i sustići Red Bull.

Vozač Ferrarija bio je jedini ove godine koji je ostvario pobjedu, ako se izuzmu dva vozača ekipe iz Milton Keynesa. No, unatoč pobjedi na VN Singapura – Sainzov Ferrari je izgubio borbu s Mercedesom za drugo mjesto u poretku konstruktora. Međutim, Sainz smatra da Ferrari ima potencijala dostići Red Bull uoči iduće sezone.

“Mislim da to mora biti naš realističan cilj, da. Hoćemo li uspjeti? Samo će vrijeme pokazati. Ali, želim da ekipa misli da je to moguće jer ja vjerujem da je moguće.”

Sainz kaže da je McLaren tijekom sezone napravio nevjerojatan skok i da je to dobar pokazatelj za Ferrari.

“McLaren je uspio napredovati kroz sezonu, a potpuno sam uvjeren da to Ferrari može odraditi tijekom zimske stanke.”

“Vjerujem ovoj momčadi, vjerujem u sposobnosti ljudi u Maranellu da preokrenu situaciju. Još uvijek postoje staze na kojima smo u borbi za pole-position bili tri desetinke ispred Red Bulla. To je vrlo specifična karakteristika našeg bolida, ali moramo to proširiti i na druga područja.”

Ferrari je ove sezone imao sedam pole positiona, što je više od bilo koje druge ekipe osim Red Bulla. Sainz je pole poziciju imao na domaćoj utrci u Monzi, kao i u Singapuru. Jednu je uspio pretvoriti u pobjedničko postolje, drugu u pobjedu.

Na pitanje koje bi karakteristike SF-23 htio prenijeti na novi bolid, Sainz je istaknuo brzinu na pravcu, kočenje, performanse u pravokutnim zavojima, kao i performanse u kraćim zavojima.

“Također, vožnja po rubnicima je bila vrlo dobra.”

“Bolid iz ove sezone je imao neke vrlo, vrlo jake karakteristike. Međutim, ako želimo imati bolid za cijeli kalendar – možda bismo trebali žrtvovati neke od ovih prednosti kako bismo bili posvuda brzi.”

“Posebno je riječ o utrkama. Mislim da se trebamo usredotočiti na razumijevanje što radimo ovom bolidu, što radimo gumama kad ne možemo imati tempo u utrci poput Red Bulla i McLarena u Brazilu, na primjer. Na tim stazama se vidjelo da nemamo dobar tempo u utrci.”


Odgovor

9 komentara

  1. Fia
    Realista Prikaži

    Naravno da hocete, iduca godina je nasa! hehe



    7
    7

    0
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    This time next year….



    2
    2

    0
  3. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Mislim da Sainz vjeruje manje u Ferrari nego Leclerc. Malo ce vise taktizirat tj vise ce razmisljati sa mozgom u vezi Ferrarija dok ce Leclerc biti klasican passionato koji razmislja srcem.
    Bas smo u situaciji kao 1988. Nije sto su prvaci nesto posebno napravili nego su konkurenti podbacili.
    Nazalost po konkurente mislim da ima jos puno lufta u ovim jos mladim pravilima tako da ne vidim kao neko izvlacenje maksimuma vec u par godina novih pravila. A realno koji ce tim pomjerat granice…vjerojatno Red Bull.
    Nijedna ekipa nije napravila bolid koji je dobar na svim stazama i mislim da i dalje ne znaju kako napravit najbolji kompromis. Pa i da dostignu Red Bull na nekom podrucju jel se mogu borit s njima kroz razlicitih 400 utrka ili koliko ce ih vec biti u 2024.
    Mercedes sve manje i manje izgleda kao tim koji je samo fulao koncept…mislim da se tu puno vise krije i da su u vecem problemu nego sto ih se predstavlja u medijima povezanih sa F1. Mclaren je nepoznanica, ali vrijeme je da u 2024 sezonu pocnu odma dobro.
    Ako zelim da netko srusi Red Bull, a mislim da nisam jedini, neka to bude Ferrari.



    6
    5

    1
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Ferrari i da napravi al pari bolid Red Bullu ima jedan veliki problem koji RB nema a to je pitwall i strategije. U tom segmentu Ferrari prosuje previše bodova svake godine. Uz to se nakon ona dva odustajanja Maxa lani RB pokazao izuzetno pouzdanim dok Ferrari još uvijek ima svakakvih boljki i propusta prije utrke u pregledu bolida. Vjerujem da bi Sainz i Leclerc itekako bili konkurentni za konstruktoriski naslov da su bolidi tu negdje dok za onaj vozački mislim da će morati napraviti bolji bolid koji je kadar nadonaditi ono što sam naveo gore. Što se vozača tiče vjerujem da bi obojica u konkurentnom autu imala šta za pokazati i u toj varjanti bi Max morao se biriti sam protiv dvojice. Sjećamo se Bottasa i Hama naspram Vettela kako ti nije nimalo lako pogotovo protiv tima u kojem svatko zna svoju ulogu. Bilo bi to zanimljivo no ja u Ferrari više nevjerujem dok ne vidim svojim očima.



      5
      4

      1
      • Carlos Sainz 55
        2CV6 Prikaži

        Slažem se potpuno, najveci njihov deficit je pitwall i strategija i to vec jako puno sezona.
        Ako do sada nisu locirali taj problem – niti nece, bar dok su u ovom sastavu.
        Mislim da su se “pomirili” sa situacijom da su 2-3 ( kao Hass sa svojom pzicijom) a samo nam svake godine ulijevaju lažnu nadu..
        To je najblaže receno talijanski šlamperaj – bolid ne starta u trku jer su pred pocetak utvrdili curenje iz njega, ili da je napukla poluosovina.
        Ne sjecam se da se to desilo u RB-u.



        2
        2

        0
  4. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Dragi djede Mraz, (Božićnjak – kao kome je mozak nasađen)
    Pišem ti ovo pismo jer želim da mi pokloniš…….. tako da dogodine mogu….



    2
    1

    1
  5. Kimi Raikkonen 7
    Pitstop Prikaži

    Svi se tješe skokom Mclarena, ali lakše je smanjiti zaostatak sa 2,0 sec na 0,5 nego sa 0,5 sec na 0



    12
    11

    1
  6. Mclaren
    raca Prikaži

    Ma samo što nije


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.