Norris: Impresivno je kako se Perez uspio sudariti iako sam ga propuštao [anketa]

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 mjeseci 2 min 13 komentara

Lando Norris kaže da je “impresivno” kako ga je Sergio Perez uspio udariti iako ga je “doslovno pokušao propustiti”.

Perez je krenuo u napad na kočenju za 6. zavoj u 47. krugu, ali je duel rezultirao sudarom zbog kojeg je Meksikanac kasnije dobio 5 sekundi kazne. Norris je nakon utrke bio sarkastičan:

“Bio je ispred mene na vrhu zavoja, pokušao sam ga pustiti! Bio sam četiri dužine bolida daleko od vrha zavoja, a svejedno se uspio zabiti u mene. Impresivno. Doslovno sam ga pokušao pustiti, a on se sudario u mene.”

Perez je kasnije morao na dodatan razgovor sa sucima zbog neprikladnih komentara na team radiju. Ipak, to nije rezultiralo dodatnom kaznom već je ego sudaca zadovoljen formalnim upozorenjem nakon “iskrene isprike”.

“Razmišljam li o tome? Da. Jesam htio da budemo četvrti? Da.”

“Ali, Charles me preskočio, nisam ništa mogao napraviti, on je odradio vrlo dobro ovaj vikend. Ako niste prvi onda ste zadnji, to me ne dira previše. Ne mijenja ništa, ne mijenja moj pogled na stvari.”

Norris kaže da se nije mogao boriti zbog slabijeg tempa u utrci, a uzrok svega je McLarenov problem sa sporim zavojima i pregrijavanjem Pirellijevih guma.

“Jasno je bilo gdje se mučimo, to su bili spori zavoji. 5, 6, 7, a onda i 12, 13, 14… Nabrajam skoro sve zavoje. Iskreno, očekivali smo malo bolji rezultat s obzirom na niže temperature. Definitivno nam je nešto nedostajalo. Žao mi je da se nismo mogli nositi s Mercedesom i Ferrarijem, pritiskao sam, ali sam onda zbog toga uništio gume.”

Kako biste vi prosudili incident između Pereza i Norrisa?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Ako vam se anketa ne prikazuje ispravno, slijedite ovu poveznicu.


Odgovor

13 komentara

  1. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Perezov racecraft vise nije ni vrijedan spominjanja. Nekada je dobre poteze. Iako su i tada potezi bili 50 50 i pomalo agresivni ako se sjetimo vremena iz Saubera ili duele s Buttonom u Mclarenu. E i epski dueli s Oconom



    3
    2

    1
  2. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Iako to dio ljudi ne želi vidjeti, Perezovi prednji kotači su počeli proklizavati ubrzo nakon što je je stao na kočnicu i proklizavanje se povećavalo okretanjem kotača u lijevo.
    Na kraju su Perezovi kotači bili okrenuti u smjeru zavoja paralelno sa Norisovim ali Perezov bolid je išao (klizao) ravno u Norisa.



    8
    7

    1
  3. Mclaren
    Leo4 Prikaži

    Definitivno je to krivica Pereza, e sad dali je to bilo za kaznu, neznam baš. Jer on sa tim nije dobio ništa, niti je Lando izgubio išta. Jedino što ga niie prešao taj krug nego krug poslije. Tako da pitanje dali je tu bila potrebna kazna.



    5
    5

    0
  4. Pirelli Wet
    r2d2 Donator Prikaži

    McLaren je na kraju ostao na petom mjestu u konstruktorskom poretku, iza Aston Martina za samo jedan bod.

    Valjda Norris 6. iza Alonsa (i Leclerca)!



    2
    2

    0
  5. Mclaren
    raca Prikaži

    “McLaren je na kraju ostao na petom mjestu u konstruktorskom poretku, iza Aston Martina za samo jedan bod.” @ Ante, Mc Laren je četvrti,



    2
    2

    0
  6. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Perezov wheel to wheel mi baca na “wannabe Max”. Cijenim i lajkam agresivnost, ali mu fali mrvicu onog zadnjeg fine feeling, “u centimetar”. Slicno kao Lewisu. Precesto imaju neke blesave kontakte, nespretnosti, previse presjeku drugome putanju pa ih zakače, ili se precijene…
    Po tom pitanju mislim da je ova mlađa generacija (zbog puno e racinga vjerojatno) dosta kvalitetnija u wheel to wheel, na čelu s Maxom, Leclercom, Norrisom, Russelom… cast izuzecima tipa Alonso…
    Naravno, svima se moze desit pretjerivanje: ukljuci se psiha, ego, agresija, ali oni to generalno bolje, modernije i finije odrađuju.
    Moze netko sad rec da je Lec mogao vise u Abu Dhabiju, Norris isto ponekad agresivnije, ali uvjeren sam da ce znat i bit drugacije (nama bolje) kad bude trebalo. Dokaz je npr. Lec s Maxom u Silverstoneu…
    Nadam se i jedva cekam da budu svi jos bliže po performansama da to jos vise izađe na vidjelo i da guštamo u tim duelima i njihovim međusobnim mind games…



    3
    3

    0
    • Sergio Perez
      Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

      Ne bi se složio.
      Lando je smrad mali arogantni i prepotentni. Ima isto sudara i dodira.
      Russell taj je bas loš u borbi uz kotač uz kotač.
      Max, haha taj jednostavno će te udariti ako se ne pomakneš.
      Leclerc ajd za njega se mogu složiti. On je dosta pribran.

      Generalno mislim da nema razlike u generacijama. Da je i starija garda i mlađa podjednaka u tome.

      Kažeš wannabe Max, razlika je, Max daju prostor zato jer znaju da ga od njega neće dobit, to je valjda svima jasno.



      1
      0

      1
  7. Bobo24 Prikaži

    inače mi Norris ok ali sada ga fakat sere…kome je on ostavio mjesta?? pa on se zabio u Pereza a imao je još puno mjesta sa desne strane..forsirao je ..


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.