U Abu Dhabiju nas čekaju niže temperature, te čak i minimalna šansa za kišu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 mjeseci 2 min 3 komentara

Formula 1 će ovog vikenda zamijeniti hladan noćni zrak Las Vegasa za topliju klimu otoka Yas u Abu Dhabiju. Međutim, unatoč višim temperaturama, timovi će imati istu raspodjelu guma: tri najmekše smjese u Pirellijevoj ponudi – C3, C4 i C5.

Dok je prethodni GP vikend održan u potpunosti nakon zalaska sunca, Abu Dhabi Grand Prix održava se na prelasku dana u noć. Zalazak sunca očekuje se nakon nešto više od pola sata nedjeljne utrke.

Kao rezultat toga, VN Abu Dhabija pokazuje značajne promjene u temperaturi staze tijekom prva dva dana. Prvi trening u petak i završni trening u subotu održavaju se u puno toplijim uvjetima od ostatka vikenda. Timovi se potencijalno neće pretjerano usrećiti ako izvuku previše zaključaka u tim nereprezentativnim minutama te je drugi trening u petak uvijek onaj na kojem se odradi najviše značajnih krugova.

Uvjeti na ovom umjetnom otoku u pustinji su uglavnom stabilni, čemu smo svjedočili prethodnih godina. Kako trenutno stvari stoje – predviđa se da će temperature zraka na dan utrke biti oko 27 °C, što je malo hladnije nego u posljednje dvije godine.

Nakon polaganja novog sloja asfalta 2021. godine ove godine ponovno su osvježeni neki njezini dijelovi. To će potencijalno dodatno utjecati na razinu prianjanja jer su novopostavljene površine obično tamnije i zadržavaju više topline.

Jedan neobičan detalj u službenoj vremenskoj prognozi je mogućnost kiše, iako tek neznatnih 20 % – u subotu ujutro. Međutim, kako akciju na stazi nećemo vidjeti do kasno poslijepodne – to neće utjecati na utrkivanje čak ni ako se prognoza ostvari.


Odgovor

3 komentara

  1. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Mislim da je u prvoj utrci u Abu Tabu pala kiša, ali malo. Nije se dotaknula utrke, kvala….
    Ili je to bilo na nekoj drugoj stazi u tom krugu od 200 km.
    Ipak mislim da je Abu Tabu.


    0
    -3

    3
    • Renault
      Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

      Ti bi umro ako nebi ostavio bar jedan komentar na nekom članku.
      Znači misliš da je bila kiša na prvoj trci Abu Dhabija, pa onda možda ipak nije, nego na nekoj drugoj stazi. Iskreno, komentar ti je niđe veze.



      1
      0

      1
      • Pastor Maldonado
        perodeformero Prikaži

        Da, umro bih.
        Ne umire mi se, pa ostavljam komentare.
        Ako ti ne možeš naći vezu. tvoj problem.
        Ja sam se sjetio da je na stazi na mjestu na kojem kiša nikada ne pada (tako su je najavili) u prvoj sezoni pala kiša. A staze 100/200 km okolo su podjednako pustinjske.



        1
        0

        1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.