Perez o svom duelu s Alonsom: Puno vozača može naučiti iz našeg primjera

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 mjeseci 2 min 6 komentara

Sergio Perez kaže da puno vozača u Formuli 1 može nešto naučiti iz duela kojeg je u posljednjoj fazi utrke vodio s Fernandom Alonsom.

Podsjetimo, Perez je u pretposljednjem krugu prošao Alonsa nakon dugog vrebanja, samo da bi Alonso vratio poziciju sjajnim manevrom krug kasnije. Tako je Meksikanac završio na 4. mjestu i propustio se vratiti na pobjedničko postolje:

“Bila je to prilično intenzivna bitka. Pokušali smo sve.”

“Nažalost, nismo uspjeli.”

“Fernando je to zaslužio, bila je sjajna bitka, poštena i do samih granica. Ovo je nešto gdje mnogi vozači mogu naučiti lekciju. Ovako kako smo se mi borili – tako bi to trebalo biti. Ja sam tu propustio osvojiti poziciju, ali nema veze, svejedno je bila sjajna bitka.”

Podsjetimo, Perez je u Meksiku imao sudar u prvom krugu s Charlesom Leclercom, a u Japanu je najprije imao kontakt s Lewisom Hamiltonom, a kasnije i s Kevinom Magnussenom.

No, u Brazilu je četvrtim mjestom povećao svoju prednost u prvenstvu u odnosu na Lewisa Hamiltona:

“Vidjeli smo u posljednjih nekoliko utrka da je tempo tu. Iz nekog razloga – nismo bili u mogućnosti ostvarivati konačne rezultate. Znam da je samo pitanje vremena.”

Aston Martin je na ovoj utrci podsjetio na Aston Martin s početka sezone. Alonso je završio na pobjedničkom postolju, a Lance Stroll na petom mjestu.

“Bili su vrlo brzi danas, dobro su čuvali gume.”


Odgovor

6 komentara

  1. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Je Perez. Tako je.
    Pošteno utapaš svoju tugu tražeći tračak svjetla.
    Mislim ima pravo. Kada bi se svi tako borili ne bi bilo hrpe žutih i crvenih zastava.

    Nego: Ovaj se vikend iskristaliziralo nešto puno bitnije.
    Nadam se da smo sada, svi, i najzagriženiji ljubitelji subotnjih vrtuljaka uvidjeli razliku između:

    Subotnje “Sprint” Kasačke utrke taksista
    i
    Nedjeljne utrke FORMULE 1



    7
    6

    1
  2. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Ono kad ti Checo kaze Ovo je nešto gdje mnogi vozači mogu naučiti lekciju. Ovako kako smo se mi borili – tako bi to trebalo biti.

    Cekamo Ocona i KMaga da nesto kazu u tom fazonu.

    Ako ne bude ima neke brainfartove uspjet ce bit drugi. Wuhu


    0
    0

    0
  3. Kimi Raikkonen 7
    Pitstop Prikaži

    Stari, u ovom dvoboju se jasno vidjelo koliko kaskaš za vozačima klase iznad. Tu neke prevelike borbe i neizvjesnosti nije niti smjelo biti. Ali klasa top vozača u slabijem bolidu izbrisala je razliku top bolida kojeg vozi za klasu slabiji vozač



    13
    13

    0
    • avalon Prikaži

      zar ima vozača klase iznad osim alonsa ? za njim bi kaska i max da fernando vozi RB , a pogotovo svi drugi . zapravo fernanda se može pobjedit jedino ako nema konkurentan bolid , spletkama . tako (spletkama) ga je npr pobjedija kolega ocon 2022. , a sezonu prije tj 2021. alonso je ocona uništija , ima je čak 7 bodova više od kolege uz čak 2 odustajanja , ocon samo 3 . sve šta peraz dobro napravi je samo zbog top bolida , a sve šta alonso dobro napravi je samo do njegove klase jer on nikad nije vozija top bolid . a onda mi na pamet pada malezija 2012. bila je to 19. trka u karijeri pereza , alonsova 179 . fernando u ferrariu , sergio u sauberu . u Q je alonso bija 0,13 s brži od pereza , a u trci se ganja sa perezom 40 krugova da bi na kraju završija 2,26 s ispred meksikanca . je li u toj trci perez bija klasa u slabijem bolidu i tom klasom je izbrisa razliku top bolida kojeg je vozija slabiji vozač ? jer alonsu je to bila 11. , a sergiu 2. sezona u F 1 , a ferrari je u odnosu na sauber bija top bolid na šta ukazuje i činjenica da je alonso na kraju sezone završija sa tek 3 boda manje od seba u RB .
      kako se “određuje” ko je , a ko nije top klasa vozača ? da nije vozija sa lewisom bottas bi sad ima 2 titule , da s ergio ne vozi sa maxom ove sezone bi on osvojia titulu . je li 7 X prvak klasa jer npr 2021. u mađarskoj je alonso u još slabijoj od ovogodišnjeg AM također 17 krugova iza sebe “drža” lewisa u moćnom mercedesu šta je omogućilo pobjedu kolegi mu oconu . da li vozač koji sa sauberom , FI i RP osvoji 10 podija ( jedna pobjednički ) , 2 X završi sezonu ka best of the rest može kandidirat za top vozača ili jako kaska za takvima ? ovih 0,05 s pereza za alonsom je samo zbog kvalitete RB , a onih 2,26 s perezovog zaostatka za alonsom u maleziji 2012. je samo zbog toga jer je ferrari bija slabiji bolid od saubera ali samo zbog top klase alonso je pobjedija neiskusnog sergia zar ne ?
      spada li i norris u top vozače jer npr posli kanade ( 8. trka prvenstva ) je za alonsom zaostaja 105 , a sad 2 trke do kraja je razlika tek sitna 3 boda ? znam , to je do bolida , a to šta je posli 14 trka alonso “drža” P 3 je bilo zbog njegove klase ne zbog tada jako konkurentnog AM . da bi se omalovažil pereza treba “zaboravit” da je u brazilu AM bija u top 3 bolida jer ko je obratija pažnju da je također omalovažavani stroll smanjija razliku između sebe , pereza i alonsa sa 12 na 7 s , a poveća razliku u odnosu na sainza za 8 s . sa slabim AM to “papak” stroll ne bi moga uradit . uostalom i norris je također smanjija zaostatak za maxom otprilike 4 s ;) možda je max namjerno usporija , prepustija FL landu ( to baš i nije njegov stil zar ne ? ) , a možda na ovoj “kratkoj” stazi dominacija i nije bila jako izražena .
      izgleda da max vozi svoj RB , a sergiov vozi sam jer kako objasnit da vozač koji kaska za top vozačima u koje spada i alonso na kraju završi 0,05 s iza top vozača ? valjda zbog toga jer je sergiov RB vozija sam pa je ovo dokaz da ne može superiorni stroj kontra majstora jer perez je bija tek putnik u RB koji se bez njegove pomoći borija sa alonsom .
      nije mi i neče mi bit jasno ovo “proganjanje” pojedinih vozača tokom sezone , sezona dok se nekima loše vožnje/plasmani instatnt zaborave ako i kad odvoze i jednu trku jako dobro . primjer je ricciardo … u meksiku je odvozija jako dobro , završija na P 7 i odma je kandidat za zanjenu perezu u RB , a to šta ga je 2021./22. “gazija” neiskusniji norris … ma ko to jbe . ricciardo je pokaza klasu pobjedivši seba u RB mada je sezonu posli “popušija” od kvyata . e da , je li i bottas top vozač jer lani je prvenstvo u nejakoj alfi završija na P 10 . osvojia je za alfu 49 , a npr kimi 2019. 43 boda i završija prvenstvo na P 12 ?



      1
      0

      1
    • Alain Prost
      Alain Prost Prikaži

      Alonso se briljantno branio, očekivano, premazan je svim mastima, biće da je od Petrova to naučio.



      2
      2

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.