Horner: Ovo je bio onaj stari Ricciardo [anketa]

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 mjeseci 2 min 20 komentara

Red Bullov šef Christian Horner je oduševljen onime što je Daniel Ricciardo pokazao na Velikoj nagradi Meksika, što je ujedno bio i najbolji rezultat AlphaTaurija ove sezone.

Ricciardo je krenuo s 4. pozicije i u cilj ušao kao sedmi, i to nakon što se vratio s bolovanja zbog loma ruke u Nizozemskoj.

“Bilo je sjajno vidjeti Daniela u tako dobroj formi, potvrdio je da smo ga s razlogom vratili u AlphaTauri prije ljetne stanke. Mislim da je bio izvanredan ovog vikenda, borio se s Mercedesom u AlphaTauriju.”

“Da nije bilo crvene zastave možda je mogao biti još par pozicija bolje plasiran. Sjajna predstava s njegove strane i definitivno je izgledao kao onaj stari.”

Ricciardo je u kvalifikacijama bio ispred Sergija Pereza na čije mjesto cilja, možda već i za iduću sezonu.

“Pogledajte zaostatak za Maxom, mislim da je bio manji od desetinke. Prema tome, sjajne performanse s njegove strane.”

“Možete vidjeti da je opušten, vjeruje u sebe i ovog vikenda je bio potpuno motiviran nakon nezgodne utrke u Austinu i nakon povratka s bolovanja. Mislim da je odradio sjajan posao.”

Dolazak Ricciarda donio je i dozu iskustva u vozačku postavu AlphaTaurija jer je ekipa ove godine u bolidima imala Yukija Tsunodu koji je u svojoj trećoj sezoni i sad već zaboravljenog Nycka de Vriesa.

“Mislim da Daniel donosi iskustvo. Imali su dva neiskusna vozača u bolidu i mislim da je on donio smjer za razvoj. Mislim da profitiraju zbog toga.”

Što mislite kojeg će vozača Red Bull staviti u svoj drugi bolid iduće sezone?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Ako vam se anketa ne prikazuje ispravno kliknite ovdje.


Odgovor

20 komentara

  1. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Ljudi sve se više priča o Alonsu u Red Bullu dogodine, čak i jako relevantni izvori to javljaju. Ajdeeeeee



    11
    9

    2
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      To bi bilo krajnje ludilo, nakon svega. I svih momčadi, u ovih njegovih 20 i nešto godina.



      6
      5

      1
    • Fernando Alonso
      Brane FA14 Prikaži

      Da, strašan hype se oko toga diže, ali se bojim da će to ostati samo san…nažalost…



      4
      4

      0
    • Fia
      Realista Prikaži

      Ma nema sanse, i da dođe nece imat jednaki tretman kao Max. Nisam siguran da bi Alonso pristao biti u Red Bullu i da bude vozac br. 2.



      9
      9

      0
    • Renault
      zd1400rt Prikaži

      Navijam za Alonsa od kad je došao u Renault iz Minardija i baš sam s frendom komentirao tu glasinu da bi moga u RB, a Perez nazad u svoju momčad. Kaže frend da ne bi volio da ode u RB i bude druga violina.

      Iskreno, tako bi i ja razmišljao, ali prije desetak godina. Ovo je neki drugi Alonso. Smireniji je i ono što se najviše primijetilo, opušteniji je. I dalje odlično vozi, ali mislim da nema šanse protiv Maxa koji je sada u svom prime-u. Da li bi se zadovoljio samo s pokojom pobjedom i postoljima, ne znam. Vidim po videima fanova da full uživa u tretmanu koji dobiva u F1. Realni domet u RB bi mu bilo par pobjeda i redovna postolja. Uz međusobni respekt koji imaju on i Max mislim da bi bili odlična kombinacija ako se u njemu ne probudi onaj paranoični Alonso.

      Budget cap se sve više osjeti. Ne pamtim da su momčadi ovoliko skakale u poretku tokom sezone. Gap za RB će se neizbježno zatvarati i treba im vozač koji će moći konkurentima oduzimati bodove. Treba im iskusan vozač. Alonso je tu dosta bolji od Ricciarda. Ricciardo je odlično odvozio ovu utrku, ali jedna lasta ne čini proljeće. One dvije godine u McLarenu nisu slučajnost i još uvjek sam nesiguran kada je on u pitanju. Jedno je biti opušten u AT, a drugo pod pritiskom u RB.

      Sve u svemu, volio bi vidjeti Alonsa u RB. Motiva i želje mu ne nedostaje, a bome ni vještine. Od svih boljih momčadi, mislim da mu je ovo mjesto najizglednije.



      11
      11

      0
    • Ferrari
      bore1989 Prikaži

      to bi bio spektakl



      4
      4

      0
  2. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Nema od FA u RB nista,nebi FA pristao biti 2 violina te RB radi bolid i donosi unaprejeđenja u smjeru MV.
    A i sam MV sumnjam da zeli nekog jakog vozaca pored sebe da mu uzima pobjede i bori sa njim nesto kao MS nekad u Ferrariju.
    FA bi vjerovatno rado isao i pokazao da moze u 40-ima osvojit naslov ako mu se dozvoli.



    2
    0

    2
    • dejan_s Donator Prikaži

      Eh, trauma čini se izlazi na vidjelo ….. i to sve više i više ….ha. ha …..
      Rekao bih da je malo vozača koji trenutno mogu pratiti Verstappena. U red vozača koji potencijalno mogu pratiti MV svako ne spadaju ovogodišnji Alonso ili Hamilton. Da govorimo o Alonsu ili Hamiltonu od prije 10 godina složio bih se da mogu biti parac Verstappenu, no danas nemaju više snage za tako nešto.
      Godine su neminovne ne zaboravite kako je izgledao Rossi na koncu karijere ili kako danas izgleda Marc Márquez……. ne sumnjam da će doći i vrijeme kada ćemo i Maxa vidjeti povijenih ramena.



      2
      -5

      7
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Pa Marko je sam rekao da jedino Hamilton i Alonso mogu parirati Maxu. U RB-u teško. Vjerujem da bi i Senna i Šumi tu imali problema. U nekoj drugoj ekipi svakako da bi imali jednak tretman i jednake šanse. Već se u Austinu vidjelo kada Hamilton ima bolid sposoban za borbu da je tu ,ako ne i brži.



        4
        4

        0
        • F1puls Portal
          Sarma Donator Prikaži

          Zašto baš u Austinu? To si uzeo za primjer jer je Max imao problema s kočnicama, a Lewis ilegalan bolid hehe, znači tako ćemo… eo Max ga je ostavio 15 sekundi nakon crvene u Meksiku i to na sporijoj gumi :)



          8
          8

          0
  3. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Perez je zadnjim nastupom pokazao da psihološku stranu
    za ovaj sport nikada nije razvio.
    Pa počeo je ulaziti u zavoj prije svih i prije samoga zavoja. Čim je trznuo volanom udario je u drugi bolid.
    Definitivno na nema Ricciarda razmišljali bi o nekom drugom.
    Ali Ricciardo baš odgovara uz Maxa.
    još ako mu se probudi stari inat, i duge momčadi ih počnu jače stiskati Max moi se mogao naletjeti na ozbiljnog konkurenta.



    1
    -1

    2
  4. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Max i Alonso se izuzetno poštuju. Pitanje je što bi bilo da voze u istom timu. Vidjeli smo za što je Alonso sposoban na početku sezone samo ako ima bolid. To je vozač kojega je jednostavno gušt gledati kako vozi. U njegovom slučaju godine su zaista samo broj – vidi se da istinski uživa u tretmanu koji ima i izgleda kao mladić, iako je prešao 40-u.
    Max je s druge strane na vrhuncu svoje igre. Mislim da je njegovo samopouzdanje toliko (opravdano) veliko da bi čak možda i rekao – dovedite mi bilo koga, pobijediti ću ga. Alonsov karakter znamo – dajte mi auto, pobijedit ću bilo koga.
    Bilo bi to fenomenalno za svijet F1, ali nekako sumnjam da bi Horner i Marko stavili dva pijetla u isti kokošinjac. Ali lijepo je sanjati, a ponekad se i najluđi snovi ostvaruju. Dakle, ajmo sanjati da i to doživimo! 😄



    7
    7

    0
    • Kimi Raikkonen 7
      Pitstop Prikaži

      I Hamilton i Rosberg su se međusobno jako poštovali pa čak bili i prijatelji. Tokom prve godine. Kasnije kad su shvatili da se samo međusobno bore za naslov su im narasli očnjaci i brzo se izgubi poštovanje te prijateljstvo. A ova obojica su baš prgavi i to bi kad tad izašlo na vidjelo. Povijest se ponavlja, Senna-Prost, Hamilton-Alonso, Hamilton-Rosberg…dogodila bi se i ovdje ista stvar. Svjesni su to jako dobro u RB-u i teško da će si dozvoliti takvu situaciju. Jedino ako stvarno pristane biti broj 2 i voziti za gušt još sezonu-dvije, uzeti pokoju pobjedu i biti konstantno blizu vrha. Osobno smatram da će Perez započeti sezonu. Ako bude bolid opet ovako dominantan, tada niti neće biti toliko bitno kakve rezultate će isporučivati. Ako ne, uvijek mogu posegnuti za starim provjerenim potezom te posegnuti za Riccardom ili Tsunodom (ovisno tko će imati bolje rezultate) na sredini sezone ili već i ranije



      4
      4

      0
    • Fernando Alonso
      junior Prikaži

      A i sezone koje se pamte su između ostalog i one gdje je bila borba 2 vozaca u najboljoj momcadi. Da Red Bullu nije zao pocupane kose i zivaca napravili bi veliki PR potez i dali potencijalno povijesnu sezonu.
      No s druge strane mogli bi si napraviti negativnu reklamu za svaki los menadment dvaju vozaca i skandale. Nesto kao sto je Ron Dennis pokazao da nije mogao voditi momcad s 2 odlicna vozaca….a ako on nije mogao onda se moze vidjeti da to i nije tako lako.
      Iako Alonso sa 40 plus godina ne moze biti konkurent Maxu kroz sezonu od 20 plus utrka. Mislim da bi mogao uzeti barem 5 i vise pobjeda u sezoni. Jedina šansa bi mu realno bila da je bolid po njegovom napravljen i da ne odgovara Maxu kao sto je to bio slucaj na par utrka kad je Perez bio bolji.
      Alonsu ostaje mirovina, Red Bull ili pokusaj jos jedne godine u Astonu za koji se ne zna jasna buducnost. Rezime cijele karijere Alonsa se moze vidjeti samo u ovoj 2023 sezoni.



      2
      2

      0
  5. Racing Point
    BatteryVolttas Prikaži

    Ma nema se šta Ricciardo vraćat u Red Bull više, makar i da pobjedi nekim čudom na nekoj od utrka…
    Imao je sad jednu solidnu utrku,ali Torro Rosso ( ne znam više kak se piše Alpha tauri) je ovdje imao dobre “upgradeove” i plus to što je velika nadmorska visina donijela do izjednačavanja cijelog grida .. a i Yuki je puno pomogao Danielu u Q1 i Q2….. plus .. Yuki je također bio na odličnom tempu i da nije srljao malo previše, moguće je da bi Yuki bio blizu Ricciarda na kraju utrke….
    Red Bull treba nekog novog mladca..recimo ovaj momak iz Ovieda što vozi zelenog bolida… tako šta njima treba ;)


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.