Alonso: Sezona je svejedno dobra, čak i ako do kraja ne završimo više nijednu utrku

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 mjeseci 2 min 6 komentara

Fernando Alonso kaže da nije frustriran formom Aston Martina u posljednjih nekoliko utrka, nakon što je na Velikoj nagradi Meksika bio najsporiji bolid na stazi.

Ekipa mu je javila da se povuče u garažu, a pretpostavljaju da je na početku utrke oštetio bolid nakon sudara Pereza i Leclerca.

“Odmah smo osjetili da nešto nije u redu s bolidom. Bili smo prilično spori.”

Alonsa su na stazi prošli i Stroll koji je krenuo iz boksa i Logan Sargeant.

“Propustili smo Lancea jer smo se nadali da kao ekipa možemo ostvariti bolji rezultat. Ali, bili smo spori.”

“Mislim da nije bila riječ samo o utrci, bili smo spori cijelog vikenda. Ponekad puno više stvari naučite iz lošeg nego iz dobrog vikenda. Nadam se da je to jedan od tih slučajeva.”

Alonso je na početku sezone imao pet pobjedničkih postolja u šest utrka, a do VN Singapura je osvaja bodove na svakoj utrci. Međutim, u posljednjih pet GP vikenda je uspio doći do samo 13 bodova.

“Naravno da bismo se htjeli nastaviti boriti za podije, ali više nažalost nismo u toj poziciji. Ali ne, nije frustrirajuće. Ova sezona je bila nevjerojatna za nas. Čak i da ne uspijemo završiti nijednu utrku do kraja, ovo će i dalje biti dobra sezona. Ipak, nadam se da možemo preokrenuti situaciju i završiti u dobroj formi.”


Odgovor

6 komentara

  1. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Zasada iznenađujuce miran…cak i preko team radija.
    Meni je ovo usporedivo s Toyotinom 2009 godinom…mogli su puno više.



    7
    7

    0
  2. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    That’s the spirit. 😎



    1
    0

    1
  3. Vw
    Crni molo Prikaži

    Dobri ste bili dok ste mogli prepisati od neweya



    2
    -3

    5
  4. Jordan Forever Prikaži

    Šteta za tako izgubljen momentum Aston Martina. To je zabrinjavajuće i za 2024., ako nešto ne prokuže uskoro. A inače, iako zlobno, drago mi je da je Haas na dnu konačno. Sad ih je prestigao i AlphaTauri. Hulk i KMag imaju skupa bodova kao Mick lani. I još uvijek ne vidim , na žalost, potencijala u Sargeantu. U SAD-u je vozio dobro, uz sva odustajanja i diskvalifikacije uspio je ušićariti bod. Ali ovaj vikend opet mizeran. U ova vremena kad imamo brdo veterana (Alonso, Hamilton, Perez, Hulk, KMag, Bottas), steta da ionako limitiran broj sjedala zauzimaju Sargeant i Stroll. S druge strane, Zhou i Tsunoda bar odvoze par dobrih utrka godišnje. Čitao sam negdje na internetu glasine da bi iduće sezone Alonso i Perez zamijenili mjesta. Ali to mi izgleda jako teško moguće.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.