Verstappen još jednom najbrži u Meksiku

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 8 mjeseci 2 min 6 komentara

Po prvi put nakon dva sprint vikenda gledali smo drugi slobodni trening, a najbrži na stazi Hermanos Rodriguez je još jednom bio Max Verstappen. Lando Norris kasnio je desetinku na drugom mjestu, a po dvije desetinke zaostatka imali su Charles Leclerc i neuobičajeno visoko plasirani Valtteri Bottas.

Domaći vozač Sergio Perez završio je peti s tri desetinke sporijim vremenom od timskog kolege, a samo 14 tisućinki iza njega bio je vozač koji mu potencijalno ugrožava mjesto u Red Bullu, Daniel Ricciardo. Lewis Hamilton i Esteban Ocon također su kasnili po tri desetinke, a najbržu desetorku zaključili su Oscar Piastri i George Russell.

Početkom treninga vozači su isprobavali testnu C4 komponentu koju je Pirelli pripremio za ovaj trening, a do kraja su svi osim vozača Aston Martina postavili najbrže vrijeme na softu. Lance Stroll bio je 18. na mediumu sa samo 17 odvoženih krugova jer je ponovo imao mehaničkih problema, ovog puta s prednjim lijevim kotačem, a Fernando Alonso je s vremenom na istoj gumi zauzeo posljednje mjesto. Iskusni Španjolac izbjegao je veliku nesreću polovicom treninga nakon izvrtanja pri velikoj brzini na izlazu iz zavoja 9.

Uvjeti na treningu nisu bili idealni zbog lagane kiše koja je padala u nekoliko navrata, no ni u jednom trenutku nije dovoljno namočila stazu da bi itko razmišljao o prelasku na kišne gume. George Russell, Pierre Gasly, Valtteri Bottas, Kevin Magnussen i Yuki Tsunoda tek su na ovom treningu po prvi put izašli na stazu u Meksiku jer su ranije danas prepustili svoje mjesto F2 vozačima. Japanac je za ovaj vikend dobio kompletnu novu pogonsku jedinicu i mjenjač, a kako sa svim komponentama prelazi dozvoljeni broj, u utrku će startati s posljednjeg mjesta.

Treći slobodni trening vozi se od 19:30.

Rezultati

PVozačKonstruktorZaostatakKrugovi
1Max VerstappenRED BULL RACING HONDA RBPT1:18.68626
2Lando NorrisMCLAREN MERCEDES+0.119s31
3Charles LeclercFERRARI+0.266s33
4Valtteri BottasALFA ROMEO FERRARI+0.269s33
5Sergio PerezRED BULL RACING HONDA RBPT+0.302s29
6Daniel RicciardoALPHATAURI HONDA RBPT+0.316s31
7Lewis HamiltonMERCEDES+0.338s30
8Esteban OconALPINE RENAULT+0.391s29
9Oscar PiastriMCLAREN MERCEDES+0.477s31
10George RussellMERCEDES+0.541s31
11Carlos SainzFERRARI+0.571s34
12Yuki TsunodaALPHATAURI HONDA RBPT+0.604s34
13Zhou GuanyuALFA ROMEO FERRARI+0.729s27
14Alexander AlbonWILLIAMS MERCEDES+0.760s23
15Nico HulkenbergHAAS FERRARI+0.849s29
16Pierre GaslyALPINE RENAULT+0.956s29
17Logan SargeantWILLIAMS MERCEDES+1.214s26
18Lance StrollASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES+1.389s17
19Kevin MagnussenHAAS FERRARI+1.426s30
20Fernando AlonsoASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES+1.740s30

Odgovor

6 komentara

  1. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Ricci izgleda dobro barem zasad.
    Mercedes izgleda lošije, al takvi su obicno petkom
    Bottas opet dobar na ovoj stazi.
    Aston ne zna di je pošo i odakle je došo s ovim nadogradnjama. Pokazuju da im je ipak preveliki zalogaj borba s top momcadima jer Mercedes, Red Bull, Mclaren sta god novo donesu to funkcionira odmah..
    A Red Bull kao Mclaren Honda 1988…nije da oni imaju ikakav revolucionarni auto nego jednostavno konkurencija nije na nivou. Svaki od konkurenata ima neke svoje mušice i probleme. Ne vidim da se to može promjeniti u 2024….možda Mercedes nesto može napravit i drzat korak kroz sezonu s njima.
    I drago mi je ponovo vidjeti normalan vikend.



    3
    3

    0
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      Ricci dere pošteno. Yuki ovdje gubi, jer Ozzieju leži staza.



      2
      2

      0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      McLaren što donese funkcionira odmah? Trpati njih u istu rečenicu sa Mercedesom i Red Bullom je najblaže rečeno neozbiljno. Tako se pričalo one godine kada je Rici pobijedio na Monzi kako su u rastu i kako znaju što rade pa su opet dotaknuli dno. Isprobali su sve motore izuzev Ferrarijevog pa se ispotavilo da ni motor nije problem kako se mantralo od 2015. Da skratim priču da je to tako sa McLarenom valjda bi igrali neku zapaženiju ulogu unazad 10 god od jedne pobijede ? Ako su im sve nadogradnje korak naprijed kako su sa lanjskog bolida završili na začelju početkom ove sezone? Jedino sto im je omogućilo ogroman sko je kopiranje RB ovig kocepta koji je omogućio ovakav napredak. I McLaren luta godinama i trazi se pa su izvedbe bile svakakve od utrka bez bodova do podija. No to nikako nebi prikazo takvom izjavom da što donesu to funkcionira.



      4
      3

      1
      • Fernando Alonso
        junior Prikaži

        Mozda sam napisao malo krivo tj nisam sve objasnio kako ja vidim situaciju.
        Za mene je Mclaren i dalje midfield team jos od 2013. Pa cak bi trebali biti u gorem stanju nego Aston sa promjenama na pozicijama u vodstvu. No opet su odradili odlican posao ove godine. A u f1 pamti se zadnja forma momcadi i svi zaborave vdc na osrednju 2022 za Mcl. Mediji ih spominju kao konkurente za 2024. Naravno sve su to samo dobra prica za novinare da izazovu uzbuđenje za nadolazecu sezonu ili sezone.
        Pa cak je i vjecni midfield team Alpine konstantan u svojem prosjeku. Aston bi trebao lagano nadmasit te 2 momcadi ako zeli se boriti s velikima.


        0
        0

        0
  2. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Unutar sekunde 16 vozača. Napeta nedjelja.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.