Petorica F2 vozača nastupit će na prvom treningu u Meksiku

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 8 mjeseci 2 min 0 komentara

Prvi slobodni trening u Meksiku bit će ispunjen s nekoliko nestandardnih imena, među kojima su i dvojica vodećih vozača prvenstva Formule 2, Theo Pourchaire i Frederik Vesti.

Nijedna momčad još nije u potpunosti ispunila obavezu davanja dvaju slobodnih treninga neiskusnim vozačima u koje spadaju svi s manje od tri odvožene F1 utrke – Meksiko je posljednja prava prilika za to prije finala u Abu Dhabiju s obzirom na to da su između još samo sprint vikend u Brazilu i prvi vikend na novoj uličnoj stazi u Las Vegasu.

Theo Pourchaire, vodeći u F2 uoči posljednjih dviju utrka u Abu Dhabiju, vozit će za Alfa Romeo umjesto Valtterija Bottasa, a njegov glavni izazivač Frederik Vesti nastupit će za Mercedes. Pourchaire je već vozio na treningu prošle godine, dok je Vestiju ovo debi.

Četvrti u F2, Alpineov junior Jack Doohan, dobit će treću vožnju na treningu za francusku momčad, a šestoplasirani u prvenstvu, Ferrarijev junior Oliver Bearman debitirat će za Haas. Posljednji junior kojeg ćemo vidjeti na treningu u Meksiku bit će Red Bullov Isack Hadjar koji će zauzeti mjesto Yukija Tsunode u AlphaTauriju.

Francuz je tek 14. u F2 i najgore je plasirani Red Bullov junior, a njime će AlphaTauri ispuniti obavezu vožnji neiskusnih vozača jer se Nyck de Vries početkom sezone računao kao takav. Liam Lawson vozio je isti bolid, stoga se nije računao pod obavezu – po jedna vožnja neiskusnog vozača mora biti odrađena u oba bolida.

Vožnje neiskusnih vozača u 2023.

Momčad1. vožnja2. vožnja
Red Bull
FerrariRobert Švarcman (VN Nizozemske)
MercedesFrederik Vesti (VN Meksika)
AlpineJack Doohan (VN Meksika)
McLarenOscar Piastri (VN Bahreina)
Alfa RomeoTheo Pourchaire (VN Meksika)
Aston MartinFelipe Drugovich (VN Italije)
HaasOliver Bearman (VN Meksika)
AlphaTauriNyck de Vries (VN Bahreina)Isack Hadjar (VN Meksika)
WilliamsLogan Sargeant (VN Bahreina)

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.