Leclercu treći pole sezone nakon napete završnice kvalifikacija u SAD-u!

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 8 mjeseci 3 min 36 komentara

Charles Leclerc osvojio je pole position za nedjeljnu utrku u Austinu s desetinku boljim vremenom od Landa Norrisa i Lewisa Hamiltona. Njegov timski kolega Carlos Sainz završio je četvrti, a zatim slijede George Russell i Max Verstappen koji je nakratko pokvario slavlje Ferrarija.

Verstappen je bio treći iza Leclerca i Hamiltona nakon prvog kruga u Q3, a zatim je imao loš prvi sektor u drugom pokušaju. Leclerc je dodatno poboljšao svoje vrijeme, a Verstappen je ciljem prošao s pet tisućinki bržim vremenom od Leclerca nakon najbržeg trećeg sektora. Ipak, nekoliko trenutaka kasnije vrijeme mu je obrisano zbog prekoračenja granica staze u predzadnjem zavoju.

Pierre Gasly i Esteban Ocon zauzeli su četvrti startni red za Alpine, a začelje završne runde pripalo je Sergiju Perezu i Oscaru Piastriju. Zanimljivo, Leclerc je i prijašnja dva pole positiona ove sezone osvojio na sprint vikendima u Azerbajdžanu i Belgiji, a to mu je ukupno 21. najbolja startna pozicija u karijeri.

Yuki Tsunoda i Guanyu Zhou za dlaku su ostali ispod crte prolaska u Q3 – samo 18, odnosno 19 tisućinki dijelilo ih je od Pereza na kraju druge runde, a tada su ispali još Valtteri Bottas, Kevin Magnussen i Daniel Ricciardo koji se vratio utrkivanju nakon dvomjesečne pauze zbog ozljede ruke.

Nico Hulkenberg ispao je u Q1 kao 16., a najneočekivanije ispadanje u prvoj rundi bilo je ono Fernanda Alonsa. Španjolac je dosad u svim kvalifikacijama ove sezone bio u završnoj rundi, no danas s nadograđenim Aston Martinom nije mogao bolje od 17. mjesta, što mu je najgori kvalifikacijski rezultat još od VN Španjolske prošle godine. Lance Stroll bio je 19., a društvo Astonima na dnu tablice čine Williamsi, među kojima je, kao i svaki put dosad, Albon bio brži od Sargeanta.

Subota je rezervirana za sprint dio vikenda pa se tako od 19:30 voze sprint kvalifikacije, a u ponoć po našem vremenu kreće sprint utrka.

Rezultati

PVozačKonstruktorQ3+
1Charles LeclercFERRARI1:34.723
2Lando NorrisMCLAREN MERCEDES0.130
3Lewis HamiltonMERCEDES0.139
4Carlos SainzFERRARI0.222
5George RussellMERCEDES0.356
6Max VerstappenRED BULL RACING HONDA RBPT0.358
7Pierre GaslyALPINE RENAULT0.366
8Esteban OconALPINE RENAULT0.431
9Sergio PerezRED BULL RACING HONDA RBPT0.450
10Oscar PiastriMCLAREN MERCEDES0.744
11Yuki TsunodaALPHATAURI HONDA RBPTQ2
12Zhou GuanyuALFA ROMEO FERRARI
13Valtteri BottasALFA ROMEO FERRARI
14Kevin MagnussenHAAS FERRARI
15Daniel RicciardoALPHATAURI HONDA RBPT
16Nico HulkenbergHAAS FERRARIQ1
17Fernando AlonsoASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
18Alexander AlbonWILLIAMS MERCEDES
19Lance StrollASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
20Logan SargeantWILLIAMS MERCEDES

Odgovor

36 komentara

  1. Felipe Massa 19
    mrgud88 Prikaži

    Joooooj gdje ste iskopali ovu naslovnu fotografiju hehe Odlicne kvale



    5
    4

    1
  2. Jordan Forever Prikaži

    Baš mi je drago za Charlesa, konačno se malo sredio i odmah se vidi rezultat. Aston Martin potop, Williams korak nazad, Alfa Romeo korak naprijed, Max malo neoprezan. Ostalo ocekivano ispremjesano.



    3
    2

    1
    • Blue Flag
      dFixxx3r Prikaži

      Na sta mislis da se sredio?


      0
      0

      0
      • Jordan Forever Prikaži

        Pa da je nakon 5 utrka konacno u prvom startnom redu, stoviste na pole poziciji. U raspucavanju je bio simbolicno iza Maxa u 1. i 3. rundi. Na kraju samo niti 6 stotinki zaostao. I da je ovaj vikend za sada cisto ispred Sainza, od 5 kvalifikacijskih sesija jedino u Q1 je bio iza Sainza. Sprint postolje nocas mu je ujedno prvo postolje bilo koje vrste u zadnjih 5 utrka. Valjda to zasluzuje malo pohvale.


        0
        0

        0
  3. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Bit će to paprena utrka. (ako se sutra ništa ne desi kobno po bolide)

    I baš mi to nije jasno. Utrka u kojoj momčadi donesu hrpu novih dijelova, poboljšanja… (bar pokušavaju) i onda nemaju tri treninga da ih testiraju kako treba.
    Aston Martin je školski primjer nepoznavanja nove opreme.
    Alonso je napravio 19 krugova, a Stroll je odustao već u petom krugu.
    Dakle nisu imali blage veze kako novi dijelovi rade.
    Oko takvih stvari bi F1 ipak morala pripaziti.
    Utrka u kojoj momčadi imaju pravo donijeti nove dijelove i poboljšanja morala bi imati tri treninga.
    Sve se to “čuje” na Amerikanizaciju F1.

    Ali nema veze.
    Zato startni poredak miriši na žestoku utrku – poslasticu!



    7
    4

    3
    • Michael Schumacher
      ZJ11 Prikaži

      Posto se iz tvojih postova vidi da F1 pratis jos od prije nego sto sam se ja rodio postavit cu jedno potanje u vezi ovog tvog komentara, pritom sam vise znatizeljan zbog komentara, jer mi nije bas jasan.

      Po kojoj informaciji si ti zakljucio da je ovo utrka u kojoj momcadi imaju PRAVO donijeti nadogradnje i da je FIA kriva sto imaju samo jedan trening da isprobaju sve to?

      Momcadi same odlucuju kad ce donijet nesto novo i znali su jos od prosle godine u ovo doba da je ovo sprint utrka i iskljucivo su same krive ili u ovom slucaju glupe ako donesu nesto novo i ne uspiju za jedan trening to razumjeti i ustimati.



      19
      19

      0
      • Pastor Maldonado
        perodeformero Prikaži

        Ne znam da li si primijetio ali momčadi uvijek čoporativno donose unapređenja. Jednostavno ih na to tjeraju, termini utrka i postavljeni financijski limit. Unaprijed se znaju vikendi kada će puno momčadi donijeti…….
        Tako se znalo i za ovu utrku.
        A FIA ih tjera svojim pravilima, ne o “unapređenju” ali svim ostalim pravilima koji ih koče da svaki vikend donesu novi bolid.



        2
        -1

        3
  4. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Bravo za CL,u jednom krugu je najbolji.
    MV sa bolidom toliko brzim od ostalih ovu sezonu pa je dosta znao podbacit u kvalama,dosta gresaka.



    3
    -19

    22
    • Renault
      Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

      Ti ili si nekakav trol ili neznam koji ti je qrac 😉



      10
      8

      2
    • Michael Schumacher
      ZJ11 Prikaži

      Covjek ima 11 PP od 19 mogucih i stvarno je jako podbacio ove godine.

      Napravio je prvu gresku u odlucujucem krugu ove sezone i to bas pokazuje koliko je sklon greskama i podbacivanju.



      3
      1

      2
      • Lewis Hamilton
        Mercedes team Prikaži

        A kako bis ti to objasnio 11 od 19,pa da je bilo koji drugi vozac.
        Kad imas skoro sek brzi bolid od ostalih ti uzmes samo 58%.
        Meni je CL odlican vozac samo nema bolid i tim koji ce ga poduprijet.
        Da je zamjenit MV sa CL sve oni hvalospjevi bi isli u smjeru CL.



        2
        -5

        7
        • Michael Schumacher
          ZJ11 Prikaži

          Taj bolid nije ni blizu skoro jedne sekunde brzi od ostalih, jer bi u tom slucaju Perez bio uvijek drugi.

          Jel ti znas sta znaci podesavanje bolida za utrku? Ako znas onda ti treba biti jasno da RB zrtvuje kvale u korist utrke jer su vidi vraga shvatili da je bolje biti brzi u 50-60 krugova nego u jednom.



          9
          6

          3
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Nije da branim njegovu tezu o maxovom podbacivanju u kvalama, ali teško da mu je ovo prva greška sezone u kvalama. Recimo u miamiu je pogriješio u q3, u Singapuru isto neka greška i ispadanje u q2 (makar tamo red bull i nije bio brz u kvalama).



        5
        5

        0
        • Vw
          Crni molo Prikaži

          A možda su drugi bili ovoga puta bolji,nije uvijek do bolida…



          1
          0

          1
        • Michael Schumacher
          ZJ11 Prikaži

          Prva u odlucujucem krugu, u Miamiu je bila greska u prvom krugu u Q3, dok drugi nije mogao odvesti. Ne branim ga ali je suludo reci da je dosta puta podbacivao u kvalama i pravio greske.



          5
          4

          1
        • Ayrton Senna
          Scuderia Prikaži

          Ako u miamiu nije mogao odvesti drugi krug (ne svojom krivnjom), znači da je prvi bio odlučujući. Naravno da je suludo reći da je puno puta podbacio u kvalama, lik vozi vrhunski.



          2
          2

          0
    • avalon Prikaži

      Mercedes team…. ti odlično detektira , a oni tebi toliko minusa ?!?!?!? lako je maxu ostvarivat ovakve rezultate u bolidu koji je bar sec (ako ne i više) brži od svih drugih . sa tako brzim bolidom i ne treba nekakva vještina , talent da bi se pobjeđivalo . osim toga za maxa slažu poseban bolid u odnosu na kolegu mu pereza i zato ovolika razlika u bodovima između njih dvoje . sramota da vozač koji toliko griješi ima već 3 uzastopne titule u džepu , a najbolji ikad je već 40 trka bez pobjede . jbte npr u puno lošijem , sporijem bolidu 2019. lewis je u 21 trci ostvarija čak 5 PP i samo zahvaljujući talentu , vožnjama bez grešaka osvojia titulu sa 135 bodova više od vozača koji nije vozija mercedes .
      “Meni je CL odlican vozac samo nema bolid i tim koji ce ga poduprijet.” ova istina smeta , a doda bi i da je bottas također bija odličan u mercedesu , ima je bolid ( te 2019. također 5 PP ka i lewis ) samo… tim ga nije podupira i zato je prevenstvo te sezone završija 2. sa 87 bodova manje od lewisa . a da su ga podupirali ….
      “Da je zamjenit MV sa CL sve oni hvalospjevi bi isli u smjeru CL.” ovo je druga istina koja smeta jer CL bi sigurno “pokupija” sve hvalospjeve da on sedi u kokpitu ovog RB . jedini vozač koji je zaslužija sve hvalospjeve u razdoblju od 2014. do kraja 2020. je lewis jer da je bilo koji drugi vozač ( npr seb) sedija u kokpitu tog mercedesa na bi ni upola bija tako uspješan ka lewis koji je u tek osrednjem bolidu hara 7 sezona . on je pravi prvak , max je skoro pa umjetni jer lako je u najbržem , najbolje složenom bolidu bit prvak . da hamilton umisto maxa vozi ovaj RB svi hvalospjevi i dalje išli u smjeru lewisa i to zasluženo , a ovako je 40 trka bez pobjede :(
      možda je vrime da prominiš bedž jer opet veličađ leclerca umisto vozača čiji bedž “nosiš”. drago mi je šta ka fan merca i LH ( ako je sudit po nicku i bedžu ) veličaš vozača iz protivničkog tabora . ali iduće godine u ovo vrime ….. :) :) :)



      8
      4

      4
  5. Kimi Raikkonen
    drstrain Prikaži

    Hoće li Sainz na softu krenut i čuvati Leclercu leđa pola utrke?



    5
    4

    1
  6. Racing Point
    BatteryVolttas Prikaži

    Top fotka, top krug (ponovno) brzog Charlesa u jednom krugu..
    Maxinator opušteno priznao da je pogriješio odmah u “turn 1” i onda je svjesno išao riskirati na onom mjestu gdje mu je i obrisan krug,ali sve u svemu… bit će “puno zabavnije ” u nedjelju…
    Gasly redovno ispred Ocona…bravo !
    Alonso,Alonso.. opet stara priča… krene u sezonu furiozno i onda se zagubi… tako je i 2010 bilo, i 2008… ništa nije slučajno..zato je i ostao na “samo ” 2 naslova iako nekad svi mi pomislimo da vrijedi za više…ali očito ne vrijedi.. 2 je njegova realna brojka..



    3
    -8

    11
  7. Jim Clark
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …po meni loš (ako se to može nazvati lošim) rezultat rb-a je tipologija staze i njene sličnosti sa singapurom a to su neravnine i poskakivanje stražnjeg kraja bolida što izrazito ne paše rb-u…oni zbog toga moraju dizati bolid što rezultira nešto sporijim tempom u jednom krugu…u utrci će razlika biti manja tj u korist rb-a a max bi mogao to lako riješiti do kraja utrke…



    4
    4

    0
  8. lukarak Donator Prikaži

    Najvise PP, a da nije osvojio naslov.



    2
    2

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      To govori o tom vozaču puno. Taj isti bolid au vozili Sainz i Vettel u istom razdoblju i nisu ni priblizno bili uspješni u kvalifikacijama. Dali je Ferrari od dolaska Leclerca mogao osvojiti naslov? Bili su možda na 10-15utrka konkurentni i to je to. 2020 su mogli sanjati pobijede kao i ove godine izuzev Singapura. Lani je od Mađarske RB pomeo sve. Sve u svemu nije još imao ni priliku boriti se za naslov.



      1
      0

      1
  9. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Eh da je poredak ovakav cesce vise bi gledao utrke ( ferari, pa mclaren, pa mercedes)
    Forza carliii


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.