Grosjean tuži Andrettija

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 mjeseci 2 min 9 komentara

Foto: Michael Barera

Romain Grosjean poduzeo je pravne korake i podnio zahtjev za arbitražu protiv Andretti Autosporta, momčadi s kojom se natjecao u prethodne dvije sezone IndyCara.

38-godišnji Francuz podijelio je najnoviju vijest putem društvenih medija, a u izjavi je priznao da odlazi iz ekipe novog imena Andretti Global. Bivši F1 vozač rekao je da očekuje “da će se u narednim godinama nastaviti utrkivati s dobrim ljudima Andretti Autosporta”, dodajući da je “razočaran što se to ne ispunjava”.

Andretti još nije odgovorio na Grosjeanovu izjavu koju je objavio u srijedu navečer.

“Uživao sam raditi s timom IndyCar u Andretti Autosportu i ponosan sam na uspjehe koje smo podijelili kroz dvije sezone. Zahvalan sam za mnoga prijateljstva razvijena u IndyCaru.”

“Očekivao sam da ću se u nadolazećim godinama nastaviti utrkivati ​​s dobrim ljudima Andretti Autosporta. Razočaran sam što se to ne ispunjava i želim dobro članovima tima Andretti. Tražim druge opcije za nastavak svoje karijere u IndyCar-u.”

“Pokrenuo sam arbitražni postupak u Indiani protiv Andretti Autosporta, tražeći zaštitu svojih prava. Zastupaju me John Maley i Mark Owens iz Barnes & Thornburg.”

Grosjean, koji je u F1 imao 179 GP nastupa, pridružio se Andrettiju nakon prve sezone s Dale Coyne Racingom, gdje je osvojio dva druga mjesta s jednim dodatnim postoljem i jednim pole positionom. Natjecao se u 13 od 16 utrka.

U 34 utrke u posljednje dvije sezone s Andrettijem, Grosjean je osvojio tri druga mjesta, pet puta je bio u top 5 i imao je dva pole positiona. Obje godine završio je na 13. mjestu prvenstva.

Takvi rezultati ostavili su neizvjesnost u pogledu Grosjeanova budućeg statusa u ekipi koju vodi Michael Andretti. Početkom prošlog mjeseca za NBC Sports potvrdio je izlazak iz momčadi. Tijekom tog vremena priznao je razgovore s drugim momčadima, a američki Autosport je potvrdio da je jedan od onih s kojima je razgovarao bio vlasnik momčadi Dale Coyne.

Andretti Global trenutno ima potvrđena tri vozača za sezonu 2024., a dolazi im i pobjednik utrke Indianapolis 500 iz prošle sezone – Marcus Ericsson. Uz njega su tu i Colton Herta i Kyle Kirkwood.


Odgovor

9 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Grozni, to ti nije trebalo. Tužiti ljude. 😐



    1
    0

    1
  2. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Gledao sam veci dio utrka ove godine i unatoc tolikom iskustvu on je jednostavno idiot za volanom i skoro svaku utrku je imao neki incident.

    Logicno da su odlucili ici dalje od njega jer je em napravio puno stete na bolidu em su rezultati bili nikakvi u ove dvije godine.

    Koliko mu je tuzba potrebna neznam, ali ne zasluzuje bit uopce u indycaru koliko je los.



    10
    10

    0
  3. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Meni Gosjan nikada nije bio materijal za neke bolje domete u Formili 1.
    Za IndyCar možda, ali se opet postavlja pitanje s kojim ulogom, t.j. u koliko bogatoj momčadi.
    Jer u IndyCaru je nastavio seriju razbijanja kao i u F1.



    6
    4

    2
  4. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    U IndyCaru se u zadnje vrijeme baš vole tužiti – lani je Paloua tužio Chip Ganassi zbog ugovora s McLarenom, na kraju je ostao s Chipom i osvojio titulu, a McLaren sad tvrdi da je 2024. trebao prijeći kod njih, što Palou ne želi pa ga sad oni tuže 🙃



    7
    7

    0
  5. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Teški panj od vozaca. Nije dovoljno imati samo “brzinu” da budes dobar vozac. Imao je par dobrih trenutaka kao sto su kraj 2013 sezone i par trenutaka u Haasu, a pored toga milion gluposti.
    Što je postao trend sa sve više klinaca danas. Pokusava se bit bolji sa luđackim potezima na stazi koji prolaze 50-50 kao i s obranom pozicije fo krajnjih granica, prioritet na brzini u 1 krugu, a svjesnost okoline u voznji i dueli s drugim vozacima su im ja razini ekipe kpja je prvi put na kartingu.


    0
    0

    0
  6. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Neka bude sretan što ga Alonso i Ferrari ne tuže što im je izbio naslov 2012. pokušajem ubojstva.

    Toto je u svom jedinom emotivnom trenutku u životu rekao da će mu dati đir u Mercedesu da se oprosti od F1 na lijep način. Očito je shvatio da mu ne treba slupani bolid.



    1
    0

    1
  7. nixon Prikaži

    Grozni bi jednostavno trebao promijeniti posao jer za volan NIJE.
    Mozda bi bio dobar u cvječarstvu npr…..



    1
    0

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.