Lawson priznaje da je razočaran

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 9 mjeseci 3 min 1 komentara

Liam Lawson priznaje da je bilo razočaravajuće saznati da se sljedeće godine neće utrkivati ​​za AlphaTauri, ali je odlučan u namjeri da osigura stalno mjesto na gridu Formule 1.

Lawson je izabran za AlphaTauri na Velikoj nagradi Nizozemske nakon što se Daniel Ricciardo ozlijedio u sudaru tijekom treninga tog vikenda. Lawson će ovog vikenda nastaviti voziti za tim jer Ricciardo nije spreman za povratak u Katar. Međutim, tijekom posljednjeg trkaćeg vikenda u Suzuki AlphaTauri je najavio da će Ricciardo ostati uz Yukija Tsunodu u njihovoj vozačkoj postavi za 2024. godinu.

“Naravno, moj je moj biti u F1 kao stalni vozač, pa koliko god ovo bilo razočaravajuće, to je još uvijek moj cilj, a sada se radi o tome da pokušam osigurati da to mogu ostvariti u budućnosti.”

Lawson je impresionirao mnoge svojim vožnjama tijekom četiri dosadašnje utrke, u kojima je postigao i najbolji rezultat AlphaTaurija u dosadašnjoj sezoni s devetim mjestom na VN Singapura.

“U ovom trenutku još uvijek imam priliku pokazivati koliko vrijedim, i pokušat ću to maksimalno iskoristiti,” rekao je Lawson. “Za sada, dok god ovo traje, usredotočit ću se na to.”

Lawson se još uvijek utrkuje u Super Formuli, ali očekuje da će se Ricciardo vratiti u bolid prije posljednje utrke u toj seriji, koja je u koliziji s kalendarom F1.

“Kada se povučem iz F1, bit ću potpuno usredotočen na pripreme za posljednju rundu prvenstva Super Formule u Suzuki za vikend VN Meksika,” nastavio je Lawson. “Bit će vrlo drugačije prilagoditi se automobilu, ali svakako je bilo korisno odvoziti toliko krugova u Suzuki tijekom vikenda za veliku nagradu.”

Ovog će se vikenda suočiti s posebno teškim izazovom budući da se nikada prije nije utrkivao na međunarodnoj stazi Losail i imat će samo jedan sat treninga za pripremu jer se radi o sprint formatu vikenda.

“To situaciju čini prilično škakljivom, posebno u mom slučaju. Nikad nisam vozio ovdje, tako da će priprema za sprint vikend biti izuzetno teška.

“Krajem prošlog tjedna vozio sam Losail u simulatoru. Vrlo je brza staza, prilično jedinstvena. Nisam vidio puno staza poput nje. Postoji samo jedan zavoj koji se vozi manjom brzinom. Ostalo je samo četvrta, peta, šesta, sedma brzina, tako da mislim da će biti uzbudljivo voziti. Uz samo jedan slobodni trening, mi vozači morat ćemo znati kako izvući sve iz bolida. Očekujem da će biti teže od ovih utrka koje su iza nas”


Odgovor

1 komentar

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Očito da Daniel nema hlebinca za managera.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.