Hamilton: Mercedes prije nove sezone mora barem prepoloviti zaostatak za Red Bullom [anketa]

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 9 mjeseci 2 min 12 komentara

Lewis Hamilton je zabrinut da je Mercedes još uvijek predaleko iza Red Bulla u drugoj godini trenutnog tehničkog pravilnika.

Sedmerostruki prvak smatra da se njegova ekipa mora usredotočiti na smanjivanje zaostatka koji je na prošlim kvalifikacijama u Suzuki bio veći od jedne sekunde u odnosu na Maxa Verstappena.

“Moramo shvatiti da je zaostatak realan i ogroman. Biti u drugoj godini pravilnika i kasniti sekundu za Red Bullom – to pokazuje da moramo odraditi sjajan posao i barem prepoloviti taj zaostatak do početka iduće sezone.”

Mercedesov Andrew Shovlin kaže da nije zabrinut zbog te dominacije na Suzuki:

“Ne iznenađuje me što su vratili formu u Japanu. Mi smo imali istu stvar u Singapuru. Siguran sam da je kod njih razlog drukčiji.”

“Zaostatak je velik, ali to je staza gdje se to događa kad je vozač sretan balansom i kad je bolid dobar u prvom sektoru. Tad se mogu odraditi neki nevjerojatni krugovi. Naravno, zaostatak je velik, ali proučit ćemo to na nekoliko drugih staza i pokušat ćemo shvatiti kakvi su trendovi po pitanju performansi.”

“Nakon Singapura smo interno u ekipi komentirali da očekujemo da se vrate u Suzuki. To nam definitivno nije bilo iznenađenje. Izuzev Singapura – njihov bolid je izvrstan posvuda.”

Shovlin je primijetio i sjajan napredak McLarena:

“Ta McLarenova nadogradnja možda nije bila tako spektakularna u Singapuru, ali sad ste u Japanu vidjeli što su učinili. Mislim da je to još impresivnije kad se priča o njihovim performansama bolida.”

Može li Mercedes dostići Red Bull i redovito se boriti pobjede u periodu do 2026. godine?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

12 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Ako itko može srušiti Red Bull – to je Mercedes.

    Međutim, vozačka postava za 2026. mi ne izgleda previše privlačno. Hamilton u 40-ima, Russell dosta nekonzistentan.

    Priželjkujem u Mercedesu Leclerca ili Verstappena.

    Leclerca jer će mu Ferrari uništiti svu životnu radost ili Verstappena da uzme na sebe neki novi karijerni izazov nakon 5 naslova u Red Bullu.



    4
    2

    2
    • Blue Flag
      dFixxx3r Prikaži

      onda daj radije verstapena u ferariju. to je veći izazov hi hi hi
      ovo s mercom je too easy XD



      19
      19

      0
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Mislim da godine Lewisa ne igraju neku ulogu. Covjek je top atleta. Jos vaznije, strasno mu je stalo da uzme osmu titulu. On ostaje do polovine 40-tih ako ne uzme jos jednu do tada.

      I koliko naslucujem, on je taj koji odlucuje oko ugovora sa mercedesom. Jos jedna stvar, skoro dvije godine je trpio GR, cuta je, bio strpljiv. Sada to vise nije, ipak je on broj 1. Jedan od najvecih.

      P.S danas je proslo vec 15 godina od prevare Flavia i Alonsa u Singapuru.



      9
      9

      0
  2. Charles Leclerc 16
    Disorder Prikaži

    Odgovor na anketu: mercedes nece tako brzo dostici rb da ih izazovu,sa nadogradnjama su mercedesi medu najboljima ali imaju prevelik zaostatak kao i ferrari ,aston i mcl . Motori su zamrznuti do 2026 a rb/honda su najbolji u tom djelu, i do tada , dokle god je newey u rb, jednostavno nema niko velike prilike da ih izazove bas zbog motora i sefa aerodinamike AN jer covik ima slobodu da se radi po njegovoj ideji i planovima i tu su rezultati ,aston nece ni iduce godine bas biti prijetnja bez obzira na bolid jer imaju strolla pa mogu zaboraviti na pokusaj titule,ferrari naš ko uvik naidje na drugi problem kad rijese prijasnji,mclaren ako od pocetka sezone imaju bolid koji se bori za top 5 moze dogurat vise nego 2020,mercedese neizbacujemo nikako jer se znaju vratit ,ugrozili su P2 konstruktora prosle godine naspram brzeg ferrarija ,isto imaju vrhunske vozace koji su “inace” konstantni…sve u svemu ne ocekujte borbu naslova do zadnjih utrka iducih 2,3 godine jbg,ali mi fanovi f1 smo uvik tu :)



    4
    4

    0
  3. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži
    x1

    Budućnost uvijek osvaja Ferrari, ali tko će osvajati sadašnjost teško je reći.



    20
    19

    1
  4. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Tako je početkom osamdesetih kod nas (i u ostalih 5 republika i jednu autonomnu pokrajinu, sasvim ozbiljno uveden pojam “Ekonomska stabilizacija”
    “Ove godine moramo prepoloviti dugove koje stvara naša firma”
    Razlika od Mercedesa je samo ta što se u socijalizmu smatralo da su tvornice, škole….. društveno vlasništvo.
    Tako su i direktori govorili u množini jer iako je on odgovoran firma je društvena “naša” pa se mora podijeliti i odgovornost.
    Krivac za loše poslovanje je osim vanjskih faktora bila je “društvena odgovornost” “jer smo smo bili svi društveno odgovorni radnici”



    3
    1

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.