Nevjerojatne scene u Singapuru: Sainz na poleu, oba Red Bulla ispala u Q2, veliki sudar Strolla

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 9 mjeseci 3 min 81 komentara

Prva kvalifikacijska runda

Već je prvi brzi krug kvalifikacija pokazao da danas nećemo gledati kompetitivan Red Bull kao što smo naviknuli ove sezone. Tako je George Russell bio najbrži, ali za manje od jedne desetinke sekunde. Štoviše, unutar te jedne desetinke smjestili su se Russell, Leclerc, Norris i Perez, vozači četiri različite ekipe.

Kad su vozači nakon par minuta uštimali sve zavoje i kad je položeno gume na stazu – situacija na vrhu se promijenila, ali je postalo jasno da će ovo biti nevjerojatno neizvjesne kvalifikacije. Nakon prvih deset minuta čak je deset vozača bilo unutar 4 desetinke sekunde, uključujući i debitanta na ovoj stazi Liama Lawsona.

Ludilo u završnici donijelo nam je najbolje vrijeme Yukija Tsunode i veliki udes Lancea Strolla. Kanađanin je htio više nego što je njegov talent imao za pružiti i krug je završio u barijerama uz potpuno uništen Aston Martin.

Druga kvalifikacijska runda

Više od pola sata trebalo je da se staza očisti i da krenemo s drugom rundom 15. ovogodišnjih kvalifikacija. U prvom pokušaju najbrži je bio George Russell, ispred Fernanda Alonsa i Carlosa Sainza. Dva Red Bulla našla su se u opasnoj situaciji – Verstappen na rubu, a Perez preko ruba eliminacijske zone.

U posljednjem pokušaju vidjeli smo još senzacionalniji razvoj događaja – Max Verstappen je još jednom proklizao već u prvom sektoru i jedva je dovukao svoj bolid do 10. mjesta, a onda ga je preko crte gurnuo Liam Lawson, Novozelanđanin u svojoj trećoj F1 utrci.

Za Red Bull bi ovo mogao biti još teži dan nakon što suci istraže ometanje koje je Verstappen obavio nad Yukijem Tsunodom.

Uz Verstappena su ispali Pierre Gasly, Sergio Perez, Alexander Albon i Yuki Tsunoda.

Treća kvalifikacijska runda

Carlos Sainz odradio je najbolji krug u prvom pokušaju posljednje runde, i to dvije i pol desetinke ispred timskog kolege Charlesa Leclerca. Uz Leclerca se jedini držao Lando Norris, a u top pet su ušli Russell i Hamilton, doduše, sa starim setom soft guma.

U drugom pokušaju vidjeli smo infarktnu završnicu – Carlos Sainz napravio je još bolji krug, 72 tisućinke brži od Georgea Russella i 79 tisućinki ispred Charlesa Leclerca. Četvrti je ostao Lando Norris, ispred Lewisa Hamiltona. Kevin Magnussen napravio je sjajan krug i nadmašio Fernanda Alonsa u Aston Martinu. Uslijedio je Ocon, Hulkenberg i Liam Lawson.

PVozačEkipa+
1C. SAINZFerrari1’30.984
2G. RUSSELLMercedes+0.072
3C. LECLERCFerrari+0.079
4L. NORRISMcLaren+0.286
5L. HAMILTONMercedes+0.501
6K. MAGNUSSENHaas F1 Team+0.591
7F. ALONSOAston Martin Racing+0.631
8E. OCONAlpine+0.689
9N. HULKENBERGHaas F1 Team+0.824
10L. LAWSONAlphaTauri+1.284
11M. VERSTAPPENRed Bull Racing+1.189
12P. GASLYAlpine+1.290
13S. PEREZRed Bull Racing+1.326
14A. ALBONWilliams+2.735
15Y. TSUNODAAlphaTauri 
16V. BOTTASAlfa Romeo+1.825
17O. PIASTRIMcLaren+1.918
18L. SARGEANTWilliams+2.268
19Z. GUANYUAlfa Romeo+2.274
20L. STROLLAston Martin Racing+2.413

Odgovor

81 komentara

  1. Ferrari
    jura718 Prikaži

    Spremni sutra na razočaranje. Forza Ferrari



    20
    20

    0
  2. Fia
    Realista Prikaži

    TD! TD! Sto nije ranije dosla.



    10
    9

    1
  3. Ferrari
    Peky03 Prikaži

    Sjebali su ih mamu im j**** isto ko i s Ferrarijem što su napravili prošle godine u Belgiji



    12
    12

    0
  4. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    Samo jedna molba za Ferrari: molim vas, nemojte ovo uhebat.



    10
    10

    0
  5. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Ma bravoooooo. Bravo Carlos bravo Ferrari.

    Ver 1. nije do bolida. Ver 11. do bolida?



    11
    -2

    13
    • Renault
      Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

      Ovo si jedva dočekao nakon par godina da Ver napravi jednu grešku da možeš omalovažit sve njegove uspjehe 👏👏



      13
      3

      10
      • Bobo24 Prikaži

        nije stvar u tome što je Max pogriješio nego što Maxovci stalno tupe da nije do bolida nego da Max savršeno vozi….sad vidimo da je ipak bolid bitan i bez njega Max nemože ništa…kao i svaki drugi F1 vozač..



        15
        12

        3
        • Renault
          Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

          Nakon jedne greške u ohoho utrka? Bravo 👍



          6
          -4

          10
        • Michael Schumacher
          boxbox Prikaži

          nek tupi tko sto hoce, navijam za Maxonju, ali bez alata nema ni zanata,…



          9
          6

          3
        • Charles Leclerc 16
          Disorder Prikaži

          U pravu si za bolid ,ali neki vozaci se isticu vise od drugih ,naravno da je bitan bolid da pokazes vjestine ali bitan je i vozac da taj bolid postavi iznad ocekivanog



          9
          9

          0
        • Bobo24 Prikaži

          Disorder a zašto onda Maxovci seru po Hamovim rezultatima i uspjesima i pišu da je to do bolida???? znači kad je Max u pitanju onda je do vožnje a kada Ham onda do bolida? koju to konkurenciju ima ove sezone Max i RB? Ferrari?koji puca sam sebi u nogu? Meca? koja je još uvijek pola sec sporija a na početku sezone i puno više??? ali bito da se sralo da Hamovi naslovi ne valjaju jer nije imao konkurenciju?? a RB ima?? :)



          9
          5

          4
        • Eddie Irvine
          Alphonse Lemerde Prikaži

          @Bobo24

          znači kad je Max u pitanju onda je do vožnje a kada Ham onda do bolida?

          Nije ni do Hama, ni do bolida… Do Bottasa je…



          4
          1

          3
    • Gilles Villeneuve
      BandoBoris Prikaži

      Nisam navijac Verstappena ali ocito puno ljudi ovdje zaboravlja da je Max pobjedivao par puta u sezoni i kad je imao bolid koji je drugi i treci po jacini na gridu dok je Mercedes imao najdominantiji bolid u povijesti sporta (2014-2020) i bilo je pitanje vremena i srece kada ce dobiti najjaci bolid na gridu da pokaze sto zna.

      A usporedbe Maxa i Hama su smjesne posto svi znamo kako je zavrsila 2021. sezona kad su imali podjednake bolide i Max je odvozio bez greske dok je Ham grijesio svaku drugu utrku i samo njegova uobicajena doza srece ga je drzala u borbi do zadnje utrke i onog nesretnog Abu Dhabija.



      9
      -4

      13
  6. Nelson Piquet
    graho Donator Prikaži

    Bravo Karlito ❤️❤️❤️❤️



    7
    6

    1
  7. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    RB od savršene priče do totalnog zaokreta.

    Bravo Sainz. Samo da pitwall sutra ne ujebe.



    7
    7

    0
  8. Mick Schumacher
    Ante Maras novinar Prikaži

    Rastavio ga je Stroll ko Lego kockice. Čestitke Sainzu, u zadnjih nekoliko utrka bolji od Leclerca. Red Bull, ili je samo katastrofalan setup ili je nova TD uzrok ovako lošem RBu.



    11
    11

    0
  9. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Netko bi trebao javiti Carlitu da je on no.2 vozač.



    22
    18

    4
    • Charles Leclerc 16
      Disorder Prikaži

      A kako ce leclerc kad mu vlastiti tim ubija volju za zivotom od 2020



      8
      0

      8
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        Ne znam baš tako sam i ja razmišljao, ali evo u zadnje dvi utrke realno mogao je razmišljati o pobjedi, a Sainz ga pere tako da ona priča da mu se neda boriti za 7. poziciju baš i ne drži vodu iz ove perspektive



        8
        8

        0
        • Ferrari
          Fiorano99 Prikaži

          A gdje ga to Sainz pere. Podjednaki su po bodovima iako se Charlesu prvu utrku ugasio bolid sa podija, drugu je startao sa kaznom zbog tog istog kvara, u trecoj utrci ga Lance Stroll izbaci sa staze. Jedino je u Miamiju i u Nizozemskoj zavrsio u zidu svojom krivicom. Svaka cast Sainzu sto je napokon digao svoju razinu na razinu koja treba biti kod vozaca Ferrarija, ali se bojim da je to samo kratkotrajna forma da se dokaze pred potpis novog ugovora.



          6
          2

          4
        • Formula1
          f1zd Prikaži

          Pa evo zadnje dvi utrke, ali i sama činjenica da su blizu u poretku je veliki neuspjeh za njega ako ćemo iskreno



          3
          3

          0
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          F1 ZD pranje nekog se govori kad netko nekoga izdominira. Razlike u Monzi i jučer su za duzinu bolida odnosno jučer 79 tisućinki sekunde. Prošlu utrku je Lec bio stalno na 2,3 sec iza i kad je Perez prosao Sainza je bio brži. Je Sainz ostvario bolji par zadnjih nastupa no nebi to nazvao pranjem. Druga zabluda većine vas je da je za nekoga sramota izgubiti od Sainza. Sainz je kao početnik gubio od Maxa sa daleko više peha od istog. Svi ostali kolege se baš nisu proslavili protiv Sainza. Ako četverostruki prvak ili sedmerostruki mogu izgubiti od mladih pridošlica u timu, kakva je sramota gubiti od kolege a da nisi nikakav prvak sa jedva par pobijeda u kraijeri? Nikakva… Uz to svi vozači imaju uspone i padove. Leclerc je izgubuo u drugoj utrci za Ferrari sigurno pobijedu zbog kvara. Bilo ih je još takvih kao i zbog strategija ili nesretnih okolnosti. Kad se uz to doda hrpa loših odluka vjerovatno je momak već otupio na sranja. Motivacija se podiže vjerom, samopouzdanjem i dobrim rezultatima. Za Leclerca se cudim da je još ima u Ferrariju.



          3
          3

          0
      • Alain Prost
        Alain Prost Prikaži

        Carlos isto vozi za Ferrari, da je Leclerc dobio pp u Monzi bilo bi ovo, ono, bog brzine, pranje Carlosa, da je dobio nakon toga Singapur bilo bi sve x4, ovako po komentarima navijaci Ferrarija su baš blentavi što se ne raduju uspjehu Carlosa, momak je tatin sin, samozatajan, miran, tih, a sve, ama baš sve zna o utrkivanju, nešto poput Maxa i oca mu, još lani sam napisao da bi u ovom odnosu snaga vozača i ekipa on treba biti br. 1 ili da dovedu puno boljeg od njega pa da se zna hijerarhija. Leclerc je fina biljka, ponekad ultra brz, ali za sada s propuhom u glavi, njega ne možete uspoređivati s JPM, taj je za njega doktor znanosti, treba pogledati što je on osvojio prije i poslije F1.



        1
        0

        1
        • Ferrari
          Fiorano99 Prikaži

          Momak je 30godišnjak sa višestruko lošijim rezultatima, odnosno nikakvim rezultatima, u odnosu na sve s kojima ga uspoređuješ i nabrajaš


          0
          0

          0
  10. Charles Leclerc 16
    Disorder Prikaži

    Napete kvale i sainz ponovno majstor,cini se da leclerc gubi volju i motivaciju a sainzu raste posto je nadmasia leclerca u srcu ferrarija ,red bull prikazao najvecu slabost a to je zagrijavanje guma ,sutra sigurno borba za pobjedu izmedu mercedesa i ferrarija,stroll nakon ove sezone pod hitno da ode igrat tenis ,forza ferrari uvik ali tragicno je gledat kako stroll koci tim ,vamos za sutrasnju utrku



    9
    9

    0
  11. dejan_s Donator Prikaži

    Imaju li timovi mogućnost za zamjene pozicije njihovih vozača? Ako mogu ovo je odlična prilika za Hamiltona da starta iz prvog reda i pobjeda je onda na domak ruke ako Ferrari bude imao problema sa potrošnjom guma. Mercedes ima dodatan set novih “žutih” C4 guma i trebali bi sutra biti u prednosti ako ne bude nepredviđenih situacija.



    4
    -5

    9
  12. Max Verstappen 1
    TheDutchLion Donator Prikaži

    Iz Red Bulla su odavno najavljivali da ce im Singapur biti najizazovnija staza tako da ovo ne cudi previse iako sam ocekivao q3 i borbu za top 5. Za Maxa naravno.

    Sainzu svaka cast vozi odlicno

    Posto nema Maxa u borbi za vrh(cudo bi se moralo dogoditi da sutra pobjedi na ovoj stazi) – Forza Ferrari 🙂



    14
    11

    3
  13. Formula1
    Zeko Prikaži

    mečka se vrača. zeleni stol je uspio srušiti rbr.
    ova pravila koja su do sad tolerirali dali namjerno, rekao bi da da, su očito naj više rbru koristila, a sad ih srušila.
    ferrari ima uvijek na svakoj stazi prednost jer oblik sidepoda je takav da im daje odmah jaku prednost, dok drugima treba da se poslože tokom vikenda.
    ferrari će klasika pojest gume, a mečka će doći na tron.
    rbru je sada pametno nek zamjene noćas sve šta mogu i nek startaju zadnji. manje će se sramotiti



    8
    -4

    12
  14. Charles Leclerc 16
    Disorder Prikaži

    Lawson si je ovim nastupom osigurao misto u timu ,izbacia je i pobjedia skoro trostrukog prvaka maxa ,mali je talenat odlicni i vidi se da mu f1 prirodno ide



    16
    15

    1
    • Ayrton Senna
      maurich Donator Prikaži

      Jos je govorio kako mu je tata davno obecao da ce ga voditi na VN Singapura, a nije, a sada ce on tatu dovesti u Singapur i to je i napravio. I lijepo iznanađenje je pripremio svom starom! Svaka čast! 😊



      15
      15

      0
      • Charles Leclerc 16
        Disorder Prikaži

        Veoma simpatican lik ,to sam nedavno procitao kad je dao izjavu za to ,mali rastura trenutno i pokazuje da zasluzuje biti stalni vozac od iduce godine ,ricciardo mi je isto super vozac ali Lawson je potencijal i moze se razvit u pravog vozaca poput norrisa russella i cak leclerca ,ima odlican potencijal i cini se mnogo prirodan vozac



        4
        4

        0
  15. Ferrari
    FenixLaFerrari Prikaži

    Bravo Carlos, Bravo Ferrari! Vamos!!!

    Ali šta je ovo sa RB? Kakva je to direktiva da ih toliko košta?


    0
    -1

    1
  16. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Svaka cast CS,ocito sam pogrijesia u vezi njega,dobit CL 2 puta za pp zaredom kapa dole.
    Iako ce opet neki reci da bolid CL ima kakav kvar pa nije uspio…
    Mecka se polako vraca a RB sta reci.
    Ocito je bilo prije do bolida a ne vozaca ipak. Trebalo im je odavna potkresat krila pa bi mozda bilo neizvijesnije za naslov.Dosta njih je stavljalo MV medu 5 najboljih,jos on mora radit da bi stigao na nivo LH ili FA i slicnih.
    Rekao sam odavna dajte taj bolid CL i ostalim pa ce radit istu stvar kao i on.
    Danas je dobro dosla ona izjava HM od prije mj,dva da bi MV sa AT uzeo pp a vidimo di je sa RB.
    Tko visoko leti nisko pada,lako bi se moglo desiti da mu bude zadnji naslov ovaj.
    Strol???
    Boze te sacuvaj,ili ce sebe udesit ili nekog drugog,ali dok mu ne stari kupi naslov nema mira.



    3
    -4

    7
    • Michael Schumacher
      boxbox Prikaži

      jedino dobrog sto si napisao je da jos mora puno raditi da bi bio kao vitez, sto se i slažem, RB i MV definitivno moraju malo vise poceti razmisljati kao Toto Wolf i ekipa da bi im se priblizili, eh i da LH je u to doba kad je harao bas imao bolid kao i ostatak grida ali eto on je vanzemaljac,….
      Treba biti samo malo objektivan



      1
      -1

      2
    • Formula1
      Zeko Prikaži

      obojica ste u krivu. jer ni LH nije svemirac, to se vidi da iz ovakve mečke nemože ništa. one sve silne godine i rekorde može jedino zahvaliti što je tada “dozvoljeno” mečki da vlada.
      u f1 je previše politike da bi mnogi to shvatili. i k tome se stvaraju umjetni prvaci.
      svi ti dečki znaju voziti, barem pola grida mogu biti prvaci, samo im dajte bolide.



      7
      5

      2
      • avalon Prikaži

        ima među nama i poneki stand up komičar ili je samo u pitanju nepromišljeno , nesuvislo komentiranje jer napisat “Rekao sam odavna dajte taj bolid CL i ostalim pa ce radit istu stvar kao i on.” naročito mi je komično kad to napiše neko nicka Mercedes team . da sam fan LH/merca nikad to ne bi napisa jer rezultat rusella u Q bahreina 2000. je nešto “otkrija” . u svojoj 37. trci karijere u bolidu koji nije “krojen” po njemu ( russell 185 , lewis 174 cm + razlika u broju obuće ) russell je osta iza bottasa u Q za 26 tisućinki . od samog starta preuzeja je vodstvo i u 63 kruga ( od 87 ) vodija je 60 do prve promjene guma . u 64. je vozija na P posli izmjene guma ( tu se desila i konfuzija u boxu merca ) da bi u 73. krugu vozija na P 2 iza pereza i tako do 78. kruga . u 79. je russella zbog problema sa gumom mora u box i završija trku na P 9. bez tih problema sigurno bi bija na postolju ako ne i na najvišoj skali . i to sve sa 36 trka i u bolidu koji vozi PRVI put i koji nije bija “složen” za njega . poanta .. čak je i neiskusni russell sa takvim mercom moga bit u borbi za titulu . da je bilo takav bolid dat leclercu , maxu , norrisu itd radili bi iste stvari ka lewis zar ne ? ili je u takvom bolidu moga samo lewis osvajat pobjede , postolja , titule , a u ovakvom RB osim maxa bi to mogli i drugi da im ga je “dat u ruke” .
        “Ocito je bilo prije do bolida a ne vozaca ipak. ” ako pričamo o maxu onda je ovo 100 % točno jer npr 2019./20. max je prvenstva završava tek 3. iza 2 vozača merca , a da j epravi znalac , talent osvoja bi titulu jer RB je bija bolji bolid od merca zar ne Mercedes team ? kako je LH posli osvajanja titule pokaziva talent ( za razliku od maxa zar ne ? ) u McL završavajući prvenstva 2 X 4. i 2 X 5. + 4. 2013. dolaskom u merc .
        kresanje krila RB da bi prvenstvo(a) bilo uzbudljivo … a da je bilo kresati krila mercu ( počevši od onog “tajnog” testiranja guma dok su vozači navodno bili na odmoru ) od samog starta u turbo eru koliko bi LH ima titula danas ?
        i sad od 2 nebuloze ali takvi su fanovi
        1.Danas je dobro dosla ona izjava HM od prije mj,dva da bi MV sa AT uzeo pp a vidimo di je sa RB.
        u 14 dosadašnjih Q max je ostvarija 8 PP i naravno da je danas u singapuru katastrofa no di je danas osvajač 104 PP ? na P 5 33 trke do mađarske ove sezone je čeka PP ali to nije katastrofa , nekakav pokazatelj za fanove lewisa no veliki je pokazatelj maxov P 11 u singapuru .
        2.Tko visoko leti nisko pada,lako bi se moglo desiti da mu bude zadnji naslov ovaj.
        da , da .. sasvim objektina konstatacija i dobro obrazložena .
        jedan je isto tako visoko letija , ima šansu da bude vozač sa najviše titula u povijesti F 1 ali je s obzirom na rezultate , plasmanje zadnjih 36 trka žestoko tresnija ili ti ga nisko pao . neprikosnoveni rekorder u broju pobjeda (103) već je 36 trka bez pobjede ?!?? kako to ? btw , lani je pobjeđen od russella kojem je to bila PRVA sezona u mercu … kako to ? je li to katastrofa ili je katastrofa P 11. maxa u današnjoj trci ? je li to neki pokazatelj da je 2020. bila zadnja titula lewisa u F 1 i da će mu 8. titula potat nedosanjani san ?
        naravno , svi rezultati maxa je do bolida , svi rezultati LH su do vozača zar ne ? suzdržavam da se ne smijem … grohotom .
        moram još jedan citat “.Dosta njih je stavljalo MV medu 5 najboljih,jos on mora radit da bi stigao na nivo LH ili FA i slicnih.” ne mora max ništa super radit jer to već radi , a ako RB bude na nivou ( ka merc od 2014. do 2020. ) max neće bit među 5 najboljih nego MOŽDA i najbolji ever i to kažem j akojem je max dolaskom ,ponašanjem , bahatošću dolaskom u F 1 iša žestoko na ku*ac ali niti ne zatcaram oči pred činjenicama i onim šta max prezentira zadnjih sezona . dok nije “došla” turbo era lewis je bija talentiran ali za talent osrednih rezultata , a onda je iznenada 2014. posta superman ali naravno očito daj eto bilo do vozača , a ne bolida .
        btw , di su nestali seb , michael ili su oni navedeni ka “slični” kad se ka veličine koje max napornim radom tek treba stić navode tek lewis i alonso ? može se maxa negirat ali jbga prezentacije i rezultati govor suprotno negiranju . konkurentnost bolida najbolje ne spominjati jer to spominjanje ne ide “na ruku” lewisu ….



        2
        0

        2
    • Bobo24 Prikaži

      a RB je poznat kao pošteni tim?????


      0
      0

      0
    • Max Verstappen
      Kenzo Donator Prikaži

      Bome ga dobro znaš tupit.


      0
      0

      0
  17. Red Bull
    Kico Donator Prikaži

    Ferrari 1988 zaustavio Mclaren da osvoji sve utrke,sutra bi mogao i Red Bull ove godine!



    6
    5

    1
  18. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    ha ha ha…. #vrime-je #kontra sile…. Ferrari iznad svih, iduće godine idemo na titulu. Možda i dođe Perišić :-D



    6
    4

    2
  19. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Cestitke Carlosu na PP, George na P2.
    Haas odlican danas, Lawson takodjer.

    Mislim da se dosta ljudi ovdje treba smirit u vezi TD i RB jer ipak se radi o kvalama samo i vidjelo se da nesto nisu dobro napravili i da su gume nepripremljene. Treba sacekati sutra utrku a i to nece bit dovoljno za zakljucak dok ne vidimo kako ce biti na normalnim stazama.

    Stroll samo trola F1, Aston, a pogotovo svog starog.



    6
    6

    0
  20. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Pricekat cu do sutra da citiram Gorana nakon sta je osvojia Wimbledon…


    0
    0

    0
  21. Jordan Forever Prikaži

    Toliko sam razočaran da je Leclerc opet iza Sainza, da moram teška srca priznati da ipak nije klasa Maxa, Norrisa, Lewisa, Alonsa, Russella… Ipak se čini da je i Leclerc druga liga skupa sa Perezom, Gaslyjem, Albonom, Sainzom…



    2
    0

    2
    • Vw
      Crni molo Prikaži

      F1 je brutalan i nepravedan sport,mnogi talentirani vozači poput leclerca nikada neće biti prvaci



      2
      1

      1
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      @Jordan
      Umjesto minusa napisaću komentar.
      Mogu se složiti sa dijelom u kojem kažeš da Leclerc nije klasa Maxa, Lewisa i Alonsa.
      Ali što se tiče Norrisa i Russella, ne mogu da se odlučim sa čim se više ne slažem:
      1. Da li sa tvrdnjom da Leclerc nije klasa njih dvojice ili
      2. Sa time što si njih dvojicu stavio u istu rečenicu sa Maxom, Lewisom i Alonsom.



      9
      9

      0
      • Ferrari
        sfzd Donator Prikaži

        Ma ludilo je uopce uspoređivati višestruke svjetske prvake s onima koji bi to eventualno mogli postati. A ovo konstantno spominjanje Rusella i Norrisa kao da evo samo što nisu pokupili par naslova je…ne znam… pozdrav engleskim novinarima ma gdje bili. O Leclercovoj formi (točnije “povjerenju” u bolid) bi se itekako dalo, pogotvo negdje nakon Poroka Miamia i Sainz se ocito sve udobnije osjeca u bolidu, al ovi emotivni rollercosteri kod nekih navijaca Ferrarija su stvarno previše. Te nije ovo, te je ovo…



        6
        6

        0
      • Jordan Forever Prikaži

        Russell se solidno bori sa Lewisom, pa sam ga tako i spomenuo iako sam se snažno nećkao, priznajem. Što se tiče Norrisa tu ga mnogi hvale kao veliku budućnost, čak tvrde da je i Piastri takva klasa (“mali je bomba”, “budući prvak”) jer relativno blizu prati Norrisa koji je kao wunderkid. Pa nisam mogao da ga ne stavim radije u top klasu nego u klasu Pereza, Sainza, Albona… od kojih mislim da je Norris ipak nešto bolji. Možda više u smislu da je najbolji u “drugoj ligi”. Kako god, jedino mi je bilo bitno požaliti se na Leclerca jer za njega navijam, a ne napreduje.


        0
        0

        0
        • Ferrari
          sfzd Donator Prikaži

          Jordane, znaš kako to ide u poslu: za napredovanje se trebaju steći uvjeti, a oni su u Ferrariju kompliciraniji no igdje. Mislim da nije potrebno ponavljati usporedbe s uvjetima koje je Max dobio u Red Bullu, ja bi više dao fokus na Charlesovo prokletstvo prošle sezone u vidu one stare “dabogda imao pa ne imao”. To je, u kombinaciji sa traženjem na silu par desetinki više kojih nekad nije bilo (osim u zidu) ostavilo nekakav trag i vjerojatno je tu i momčad imala ulogu da ga malo primiri. Nema ništa tragično u tome da iskusniji tiha-voda Sainz nađe koju stotinku višu. Nema tu nikakvog “pranja”, vidit ćemo kako će dalje to ići. Ove međugeneracijskim usporedbama, i next big thing najave bolje je ostaviti površnim medijima. Takve najave često i nabriju ljude i daju krivu sliku pa rezultati zakucaju u očaj. Pomalo, ajmo na utrku.


          0
          0

          0
    • Lewis Hamilton
      Mercedes team Prikaži

      Da zamisli CL nije klasa MV jer ga je pobijedio CS,a sta reci ako idemo u tvojem smjeru kakva je klasa onda MV kad te pobijedi ekipa iz Haasa ili LL iz AT.
      Stavite CL u taj RB isto ce dominirat kao ovaj.
      Na pocetku ovog vikenda CL je dao izjavu da na ovoj stazi vozac radi razliku vise nego drugdje…



      1
      0

      1
      • Max Verstappen 1
        TheDutchLion Donator Prikaži

        @Mercedes Team

        Ti si poprilicno naporan sa svojim antagonizmom i djetinjastim argumentima kontra Maxa

        Zaboravio si da je najgori vozac na gridu, Logan Sargent, pobjedio Hamiltona u kvalifikacijama.

        Sta sad mi navijaci Maxa trebamo na osnovu toga izbrisat sve Hamiltonove uspjehe i izjavit da je prosjecan vozac?

        Nakon rekordnih 10 pobjeda zaredom dogodi se jedan los vikend i ti bi odmah Maxa u F2 bacio?

        Uzivaj u vikendu gdje Mercedes ima realne sanse boriti se za top 3 mjesta, ne pisi gluposti koje veze s mozgom nemaju.

        I ako na ovoj stazi toliko vozac radi razliku, znaci Sainz Russell Leclerc i Norris su bolji vozaci od Hamiltona Alonsa i Verstappena?
        To je tvoja logika kojom pokusavas omalovaziti Maxa jos malo?



        4
        2

        2
    • Fernando Alonso
      junior Prikaži

      Mislim da je Leclerc po brzini uz bok najboljom vozacima danasnjice…po meni u idealnim uvijetima za njega i najbrzi. Al nesto je iritantno u vezi njega kao neko po ga promatra. Uvijek nesto fali i nikad nismo vidjeli onaj prijelaz kao kod Maxa..iz mladog brzog i nekad vozaca s greskama u iskusnog i nepogresivog stroja koji je konstantno na visokom levelu.
      Ne moze se kriviti ni Ferrari za to jer i mnogi su drugi imali puno teze pocetke i gore momcadi.
      Za njega jos nije kasno i pred njim je jos dosta godina


      0
      0

      0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Sva sreća pa se Noris pokazao tom klasom dobivši dva puta Sainza. Mnogi grijesite po pitanju Sainza kao sto ste griješili sa “plavušom,barbikom” ikako ste ga već zvali.



      1
      0

      1
  22. Michele Alboreto
    Drkso Prikaži

    ajmo utrka?


    0
    0

    0
  23. Dee-Lite Prikaži

    Stroll propušta utrku.

    Aston Martin samo jedan bolid ove nedjelje.



    2
    2

    0
    • Renault
      zd1400rt Prikaži

      Isti efekt je bio i do sada ove sezone.



      4
      3

      1
    • Fernando Alonso
      junior Prikaži

      Alonso ga je psihicki unistio. Stroll je vjerojatno imao samopouzdanja od zadnje 2 godine sa Sebom jer mu je bio blizu. A ovo sad je sramocenje. A mislim da ni Stroll nije tip koji ce rec..okej losiji sam i sas cu dat 200 posto od sebe da nadoknadim to. U njemu mi nema nekog žara i to mi je najzalosnije od svega zasto je i dalje u F1. Ne toliko jer je uzasno spor jer nije, nego taj neki nedostatak srece i žara jer si F1 vozac…jer neki mladici bi dali sve samo za priliku da mogu osjetiti i dokazati se u F1


      0
      0

      0
      • Fernando Alonso 14
        Pavle Prikaži

        kako će biti žara u njemu kad dobije sve na pladnju?! Tatica kupi momčad samo da bi beskorisni sinčić mogao reći da eto vozi F1.



        1
        1

        0
        • Fernando Alonso
          junior Prikaži

          Pa da upravo to. Kad nesto nije tvoje niti si to sam zaradio/zasluzio onda nema ni tog osjecaja uspjeha i vatre u covjeku…kao sto su to imali neki velikani u razlicitim sportovima


          0
          0

          0
      • Carlos Sainz 55
        Tudum Donator Prikaži

        Sad ću glumit online psihologa, ali meni Lance djeluje kao da mu je pun k Formule1 i da je tu samo zato što stari tako želi.



        1
        1

        0
  24. Max Verstappen
    Kenzo Donator Prikaži

    Kako objasniti da je odjednom HAAS u Q3 na 6. i 9. poziciji?
    Jel se mozda radi o tome da im iz nekog razloga lezi staza?
    Nekima vise lezi jedna staza, drugima druga. RB ova ocito nikako. Bolje imat cijeli sezonu fantasticnu i par staza bezveze, nego obrnuto.

    Vidjet cemo u Japanu.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.