Ricciardo o stintu u McLarenu: Taj bolid nije pričao moj jezik, ali je definitivno pričao Landov

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 11 mjeseci 3 min 23 komentara

Daniel Ricciardo priznaje da se nije mogao snaći u dvogodišnjem stintu s McLarenom gdje je toliko duboko potnuo da je na kraju ostao bez vozačkog mjesta unatoč važećem ugovoru.

Vjeruje da je tadašnji kolega Lando Norris bolje funkcionirao s neobičnim karakteristikama bolida, što je nešto s čime se Norris ne slaže.

“Zaista sam puno naučio i shvatio što bolid voli. To je najveće ohrabrenje. U McLarenu taj bolid nije pričao mojim jezikom, a definitivno je pričao Landovim.”

“Definitivno zna kako izvući najviše iz te kreacije. Ali, ja sam tad osjetio da sam u pat-poziciji i bilo je teško iščupati se iz toga.”

“Zato je za mene vjerojatno najbolje rješenje bilo uzeti pauzu i promijeniti ekipu i okruženje. Otvoren sam prema tome da ponovo učim, to je također važno.”

Daniel Ricciardo

Norris ne misli da njegov stil vožnje odgovara McLarenovom bolidu jer se on i dalje mora boriti s njime:

“Skoro sam izlijetao u svakom zavoju, a maksimum performansi se nije mogao izvući upravo zbog toga kako se taj bolid mora voziti.”

“Bolid je nezgodan i pretpostavljam da je to naš idući zadatak, to moramo riješiti,” rekao je Norris još u Austriji.

McLaren je od tada imao još nadogradnji, te su pokušali raditi na tome da vozači imaju lakši posao pri upravljanju bolida.

“Poboljšali smo se u nekoliko aspekata, a mrvicu smo bolji i po pitanju upravljivosti. Bolji smo i s degradacijom guma. Međutim, bolid po ponašanju nije još ni blizu onoga što bih ja htio. Malo po malo idemo u tom smjeru, što je za mene dobra stvar. Radi se o specifičnostima kako želim voziti i kako želim pritiskati, a to onda djeluje i na samopouzdanje.”

“Imali smo bolid koji je bio nekonzistentan i ponekad ni sam nisam znao kako će reagirati. Čak i prošle godine u nekoliko navrata nisam imao pojma kako voziti. Kad bi me ekipa pitala u čemu je problem – rekao bih da se iz kruga u krug mijenja i ne znam kako to popraviti.”

“Sad imam dojam da je malo jasnije u kojem smjeru trebam raditi i to je dobro. Mogu se usredotočiti na jednostavnije stvari oko svoje vožnje i takvi detalji pomažu da ostvarujem ovakve rezultate. Samopouzdanje mi je na višem nivou. Još nije idealno jer još nisam u situaciji da mogu izići na stazu i voziti slobodno bez da previše razmišljam o tome. U tome je velika razilka.”

Lando Norris

Odgovor

23 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Kakve glupe izjave, ovo je opravdano ako si tamo neki slucajni pay driver a ne osoba koja se smatra Top vozacem?! Vozac visokog kalibra bi se trebao prilagođavat bolidu i izvuci njegov maksimum, Lando je obrisao pod njime i bolje mu je da ne odgovara na ovakva pitanja.



    18
    15

    3
  2. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Ovo su izjave u stilu Pereza.



    13
    13

    0
  3. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    To je razlika izmedju Top vozaca i samo “dobrog” vozaca,i eto ispalo je da je Dani na kraju samo “dobar” vozac. Top vozac se s vremenom prilagodi bolidu. Masu takvih primjera se vidjelo kroz zadnjih 30 godina sto pratim F1… H.H Frentzen, Fissichela, Trulli, Barichello, Herbert, Jos Verstapen, R.Schumacher,eto to su prvi koji mi padaju na pamet. A u ovom trenu mi se cini da su Riccardo,Perez i Sainz takvi vozaci,jednostavno im fali “ono nesto”



    15
    13

    2
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Sainz možda nema brzine u jednom krugu. No kroz utrku je odličan i završava utrke i skuplja bodove. Nije sklon incidentima .Vjerujem da nije sami vrh kao Alonso Max ili Hamilton ( namjerno tu ne spominjem (Norisa, Russela i Leclerca) jer oni još moraju žganjaca papat da budu u istom košu sa onom trojicom gore. Tek kad budu i ako budu u igri za naslov ćemo vidjeti od čega su krojeni. No za Sainza mislim da bi u top bolidu mogao biti nešto kao Rosberg ili Button. Nemaju ono nešto no ako se pruži prilika , iskoristi će je. Ja sam sa Sainzom u Ferrariju više nego zadovoljan.



      24
      24

      0
      • Juan Manuel Fangio
        veki66 Donator Prikaži

        I ja sam zadovoljan sa njim u Ferrariu….i on je meni odlican,inteligentan vozac,vozi stalozeno,konstanto,ima fantasticnu konstantu,ali da je za zeru na visem nivou,i znao je dosta puta radit amaterske greske,a sad vise nije rookie…. Meni je inace on drag,isto kao i Ricci,za Riccija sam bio uvijeren da je fantastican vozac samo treba priliku da to pokaze,ali eto jebiga….



        7
        6

        1
  4. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Drugim riječima, Lando je bolji vozač. Ono, između ostalog.



    6
    5

    1
    • Juan Manuel Fangio
      veki66 Donator Prikaži

      To ce tek vrijeme pokazat…..I Dani je prebio Vettela u Red Bullu i eto…polako….ima vremena….



      2
      0

      2
      • Renault
        zd1400rt Prikaži

        Prebio je Vettela kojem je te sezone motor non stop krepavao i koji je odmah u startu izgubio volju za utrkivanjem i u pola sezone potpisao za Ferrari.
        S druge strane je bio Ricciardo koji je bio pun elana i volje za dokazivanjem.
        I dalje stoji da je prebio Vettela, ali vrhunski TOP GUN vozač prilagoditi će se svakom bolidu i isporučivati rezultat. Nešto što kod Ricciarda nažalost nije bio slučaj.
        Alonso je vozio eru V10, V8 i hibridnu eru i još duplo više pravilnika i momčadi pa je u svakoj situaciji pokazao da je TOP GUN. Čisto ga spominjem kao primjer.



        14
        12

        2
    • avalon Prikaži

      veki66 …. “Dani je prebio Vettela u Red Bullu” interesantno je da se sjećaš ovoga iz 2014. . a ne sjećaš se 2015. kad je umisto seba u RB doša kvyat i “prebio” ricciarda kojem je to bila 4. sezona u F 1 + 11 trka u HRT – u iz 2011. , a kvyatu 2. sezona karijere . :) :) :)
      i šta će to vrime pokazat , ko to ima vrimena s obzirom da ricciardo prije gotovo misec dana navršija 34 . jbte .. kad je doša u McL ricciardo je iza sebe ima 9 kompletnih sezona , 188 trka , a kolega mu norris je iza sebe ima 2 sezone i 38 trka . 10 godina mlađi i puno neiskusniji momčić ga je u dvi zajedničke sezone “zgazija” jer taj McL nije “govorija jezik” daniela ali zato je norrisa ? kako mu to nije smetalo 2014. kad je doša u RB pa je taj bolid , a s obzirom na staž i rezultate seba bolid “rađen” za seba , a ne ricciarda no ipak je pobjedija kolegu . 2015. je valjda bolid “rađen” za njega , a ne početnika u timu kvyata pa je ipak poražen od rusa . mislim da mu je objašnjenje neuspješnosti protiv norrisa tanko , da ne drži vodu . OK , neka je tako bilo 2021. kad je tek potpisa za McL i u toj prvoj sezoni za tim zaosta za landom 45 bodova ALI u 2. kad je iskusni mačak daniel mora pohvatat konce za mlađahnim kolegom zaosta čak 85 bodova . ni na odustajanja se nije moga vadit jer je RD odustaja 3 , a LN 2 X te 2022. i Q je “gubija” kontra momčića … 2021 . je bilo 15 Vs 7 , 2022. je bila prava katstrofa za ricciarda u Q .. izgubija ih je sa 19 Vs 3 i n akraju kad uzmemo u obzir broj sezona i trka obojice ex kolega DR je po GP prosječno osvaja 5,6 bodova , norris 5,2 boda , jedan je pri kraju karijere , drugi skoro na početku ako gledamo kroz godine života …. lando je 11 godina mlađi ;)



      2
      1

      1
  5. Dan Cooper Prikaži

    Taj tim nije pričao istu priču kao ti. Tko god je gledao Netflixovu seriju o F1 i kaj se u pozadini događa zna o čem se radi.



    1
    1

    0
  6. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Lando je ispleskao Ricciarda, Sainz je ispleskao Landa u Mclarenu.
    Što je čudno u ovoj Ricciardovoj izjavi da dobije toliko negativnih komentara.
    Ako si top vozač moraš se prilagoditi?
    Bolid je odgovarao stilu vožnje Landa Norrisa u njemu je brzina dolazila prirodno.
    Dok ovaj nije mogao parirati tome kad se bolid ne ponaša kako bi on želio. Možeš se ti njemu prilagođavati i mijenjati stil vožnje, ali ti to ne dolazi prirodno nego uz puno razmišljanja.

    Nadam se da je Ricciardo ugledao svjetlo na kraju tunela i da će vrlo brzo snaći u AT. Zato jer realno dobivao je i Verstapena i Vettela i Hulkenberga u istoj mašini. Što je dokaz da može s najboljima. Sad je kao neka Lando zlatna koza reinkarnacija MS-a, yea right.

    Lando je sebi napravio karijeru kad mu je Sainz otišao. Da je ostao tko zna što bi ispalo.
    Sainz je vrlo dobar vozač, nije klasa šampion….Ali tu svakako imamo samo 2 vozača …


    0
    -3

    3
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Da se nadovežem na ovo Sainz nije klasa šampion a “dva buduća svj prvaka” je već dobio i na dobrom putu je da to ponovi. Ok prve sezone je Noris bio rookie no druge nije. Leclerca je dobio i sada je opet u trećoj sezoni u istom timu ispred. Netko tko može dobiti najveće talente današnje f1 nije klasa šampion? Ja bi dobro razmislio prije nego tako sto izjavim. Sainz nije Perez Bottas Barichelo Webber itd….



      3
      3

      0
  7. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Ti si tipični neradnik jer čim si uzeo prvu pravu lovu prestao si voziti. I znaš što nije da ti ne zavidim.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.