Piastri: Nisam bio dovoljno brz da pratim Landa

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 11 mjeseci 3 min 11 komentara

Oscar Piastri kaže da nema nikakvih problema s odlukom McLarena da Lando Norris dobije bolju strategiju, te krivi sebe što nakon toga nije mogao pratiti timskog kolegu.

Piastri je na startu skočio sa četvrte na drugu poziciju i ispravno anticipirao neke poteze koji su se dogodili ispred njega. Lewis Hamilton i Lando Norris su otišli preširoko u prvom zavoju, a Piastri je to iskoristio i pratio Maxa Verstappena. Tu je poziciju držao do 18. kruga (od 70) kad je otišao po novi set gume. Međutim, McLaren je krug ranije pozvao Norrisa, te je taj krug bio dovoljan za undercut i gubitak pozicije za Australca.

“Mislim da je undercut bio moćniji nego li smo očekivali. Na kraju krajeva – to nije promijenilo moju utrku. Očigledno nisam bio dovoljno brz da pratim Landa i da ga pritisnem. To moramo proanalizirati.”

“Mislim da je meni najveća lekcija menadžment guma. Možete odraditi najbolji start i najbolji prvi stint na svijetu, ali ako ne možete izdržati u iduća dva onda ništa to nije bitno.”

Piastri je na kraju završio skoro pola minute iza timskog kolege, za što “krivi” degradaciju guma:

“Nisam još 100% siguran zašto i to očigledno moram još naučiti. Mislim da je ovo jedna od prvih utrka gdje je degradacija bila toliko izražena i gdje smo imali više zaustavljanja u boksu. Prema tome, jako puno lekcija za naučiti.”

“Mislim da je to bio ključni faktor za moju utrku. Olakšao sam si život u prvom stintu, a onda se dogodilo što se dogodilo. Imati ovakve muke i svejedno završiti u top 5 je lijepa situacija.”

“Očito još imam puno posla oko toga kako se ponašati s gumama. Barcelona je bila jedna staza na kojoj smo imail dva zaustavljanja i veliku degradaciju, a takve stvari se nažalost ne mogu naučiti na treningu ili na testiranju nego samo u utrkama.”

“Naravno da želim brzo napredovati jer nas čekaju trofeji ako u tome uspijemo, ali siguran sam da će s iskustvom i marljivim radom doći i rezultati.”

Zaključio je da je jedini bolid bolji od njih bio Red Bull, iako i Toto Wolff tvrdi da su oni bili drugi najbolji na stazi u Mađarskoj:

“Zaista, jedini bolid bolji od našeg bio je Red Bull. Lewis je bio jako brz, ali u usporedbi s onim gdje smo bili prije par tjedana – ovo je vrlo, vrlo uzbudljivo i mislim da možemo svakog vikenda ciljati na slične rezultate.”


Odgovor

11 komentara

  1. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Kakav car, odmah prizna sebi i drugima da kaska, a ne ko Perez kojem je krivo more što on pet kvalifikacija za redom ne može do Q3. Mislio sam da je tanak Piastri i ništa posebno iako sam znao za titule u F3 i F2, ali evo čim je dobio ozbiljan bolid za podijume i eventualnu pobjedu uspijeva pratiti Landa i ne zaostaje previše za njim s obzirom da je rookie, a Lando već vozač sa 70 utrka iza sebe.



    20
    20

    0
  2. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Vrlo zanimljiv karakter. Pomalo podsjeća na Kimija. Cool lik. Faca je mali.



    22
    21

    1
  3. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Napokon netko drugačiji.
    Volim takve karaktere.



    17
    16

    1
  4. Kimi Raikkonen 7
    Pitstop Prikaži

    Nakon Kimija tražim nekoga tko će nadopuniti rupu. Možda je ovaj mali “the next best thing”. Dok drugi kukaju oko svega, mali uči i upija lekcije. Bio sam sumnjičav zbog svega kako je otišao iz Alpine, ali sve je jasnije da su to bili odlični potezi. Još samo da McLaren održi formu i eto dovoljno razloga za zadovoljstvo



    7
    7

    0
  5. Luka Gregorić novinar Prikaži

    Hungaroring često odvoji one koji dobro rade menađment guma od onih koji ne. Podsjetilo me ovo na trku iz 2019. kad je Vettel na medium-soft kombiniaciji pred kraj utrke pretekao za treće mjesto tad još zelenog Leclerca koji je imao medium-hard strategiju. To je ono što se uči, a ne sumnjam da će Piastri naučiti.



    2
    2

    0
  6. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Pisastri mi je skroz OK. Jedini od novih koji ispunjava neka normalna očekivanja. Ne kaska putno za Norrisom kao Ricciardo. Normalno priča o svemu, meni je tu u izjavama poput Alonsa koji bi rekao kakvo je pravo stanje, onako trkača izjava.
    Jako je mlad i jasno je da u F1 svatko treba skupiti par sezona da stasa u ozbiljnog vozača. Nadam se da će McLaren zadržati (ako ne i pojačati) ovu formu nadalje pa da malo uživamo u Landu i Oscaru u vrhu poretka.



    2
    1

    1
  7. Honda
    I2oni Prikaži

    fin decko. odlican vozac. vev mi jedan od drazih na gridu. sto po voznji sto po izjvama. bravo mali. ne jebi novinare i gluposti. samo naprijed



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.