Hamilton: Pad u utrci na VN Mađarske je “stvarnost” forme Mercedesa

Izdvojeno

Luka Gregorić

Prije 11 mjeseci 2 min 18 komentara

Lewis Hamilton kaže da je njegov pad od pole positiona do četvrtog mjesta na Velikoj nagradi Mađarske Formule 1 samo “stvarnost” gdje se njegov tim trenutno nalazi.

Sedmerostruki svjetski prvak odradio je sjajne kvalifikacije na Hungaroringu u subotu, nadmašivši Maxa Verstappena za 0,003 sekunde. Bio je to njegov prvi pole position nakon Velike nagrade Saudijske Arabije 2021. Ali unatoč očito dobrom tempu Mercedesobog W14 u jednom krugu, Hamilton nije uspio zaustaviti pad kroz poredak na samoj utrci.

Izgubio je od Verstappena u utrci do prvog zavoja te, kako je bio prisiljen ostati široko u prvom zavoju, pretekao ga je tada i McLarenov dovojac Oscar Piastri i Lando Norris. Dobar dio utrke činilo se da Hamilton nema dovoljno tempa da vrati izgubljene pozicije – jer ga je preskočio i Sergio Perez, no do kraja je utrke uspio preteći Piastrija za četvrto mjesto.

Iako se taj rezultat čini kao popriličan korak unazad nakon subotnjeg polea, Hamilton je rekao da je daleko od očaja, jer mu je ujutro na dan utrke rečeno da njegov bolid neće moći parirati Verstappenovom.

„Mislim da je očito da nismo najbrži. Nemamo najbrži bolid, ali stvarno sam ponosan na sebe i posao koji smo obavili kako bismo osvojili pole position i nadmašili svjetskog prvaka i druga dva bolida koji su bili brži od nas.“

„Danas [u utrci] to je samo stvarnost. Stvarnost je da nismo dovoljno brzi. Već su mi jutros na strateškom [sastanku] rekli da ću biti najmanje pet desetinki sporiji od Red Bulla. Dakle, borba nije bila s Maxom, ali nadao sam se da ćemo se moći boriti s McLarenima. Ali i McLaren je bio prebrz za nas.“

LEWIS HAMILTON

Lewis Hamilton nalazi se na četvrtoj poziciji u poretku vozača sa 133 boda, 43 više od momčadskog kolege Russella. To znači da ekipa Mercedesa na kontu ima 233 boda čime čvrsto drži drugi poziciju u poretku konstruktora.


Odgovor

18 komentara

  1. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    A jadan. A šta ćeš.



    9
    6

    3
  2. Kimi Raikkonen 7
    Pitstop Prikaži

    Lik je ponosan što je pao s prvog na četvrto mjesto



    4
    -4

    8
  3. Michael Schumacher
    boxbox Prikaži

    evo suza mi krenula



    12
    9

    3
  4. Lewis Hamilton 44
    Berislav Donator Prikaži

    Polako Ham, doći će i tvoj ‘hamertime+.



    2
    2

    0
  5. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Mislim da njega najviše progoni činjenica da nije mogao puno uživati u svom legacy-u. Sedmerostruki si prvak, uživaš u pažnji, hvalospjevima i onda se desi 21a i jedan Max postane prvak i ne samo to nego je da pragu treće titule i skidanja novih rekorda. Novi heroj je došao, a Hamsta koji je di sada držao tron odjednom nije glavni. Taj pad je baš izražen i zapravo iza svake njegove iziave stoji vapajxda se zaustavi Max i RB u skidanju njegovih rekorda.



    17
    14

    3
    • Jordan Forever Prikaži

      Da. Tako je i u tenisu. Federer je promijenio tenis, bio bog. Onda ga je presisao Nadal. I onda pored njih proletio Đoković. Nisu baš mogli uživati Federer i Nadal u legacyju. A sad Đoković želi igrati kao GOAT još recimo tri sezone, a stvarnost je takva da za to vrijeme može Alcaraz stići do recimo 8-10 Grand Slamova i biti apsolutna zvijezda pored aktivnog Đokovića. Dobro kažeš, slično je Lewisu. Možda će gurati još dvije sezone, i povući se dok Max slavi peti titulu. Zaista u sportu su došla takva dinamična vremena.



      13
      13

      0
      • Dee-Lite Prikaži

        Moram priznati da ne razumijem što znači “uživati u legasy-ju”.
        Bio je par sezona najbolji a onda je došao netko bolji. I od toga tko je trenutno najbolji za par sezona će doći netko bolji. (Jel’ Vet mogao uživati u naslijeđu?)

        A ne bi se složio ni da su vremena nešto dinamična – po par godina je dominacija jedne momčadi. Puno dinamičnije bi bilo da se nekoliko ekipa bori za naslov ili barem da je svake godine druga ekipa dominantna.



        1
        1

        0
        • Flavio Briatore
          Unwoken European Prikaži

          Kada si velika baja, odeš iz sporta i nakon tebe nitko ne može dominirati. Izmjenjuju se njih 10. A ti uđeš u birtiju i kažeš, a jeste vidjeli što sam ja radio u svoje vrijeme.



          1
          0

          1
  6. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Aj ne seruckaj,TW govori da ste bili drugi najbrzi bolid a ti kao da je pola grida ispred tebe se zalis.
    Priznaj,usrao si start dobrano i to je to.
    Da si ostao drugi na startu tako bis i zavrsio.
    Mrzim kad ljudi rade od sebe zrtve tamo di ne treba.



    14
    8

    6
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      A da ti je netko rekao početkom prošle sezone da će Ferrari biti 4 ili 5 ekipa do polovine 2023? Kažem 4 ili 5 jer bolji od 4 mjesta nisu sigurno. McLaren ih je definitivno preskočio, Merc i RB su svakako bolji. Ne znam jedino dali je AM stvarno tako potonuo ili su jos uvijek ispred crvenih.



      5
      3

      2
  7. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Od srca nek ostane ta forma naredne 3, 4 sezone.
    Dosta se harali.



    6
    5

    1
  8. Formula1
    Zeko Prikaži

    kme kme

    podsječa na malo dijete u pješčaniku “…mama, neču ovu igračku, idi kupi mi onu bolju…”



    2
    -2

    4
  9. Boris3004 Prikaži

    Ovo zvuči toliko nerealno da je McLaren sad druga najbrža ekipa. Da mi je to netko rekao prije Austrije…Sve u svemu drago mi je da je tako,velika je to ekipa,povijesna da tako kažem.



    10
    10

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.