Wolff: Ovo je kao da gledamo bolide Formule 2 protiv jednog bolida Formule 1

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 11 mjeseci 2 min 17 komentara

Max Verstapen je u Budimpešti došao do svoje sedme pobjede u nizu nakon što je već na startu prošao ispred Lewisa Hamiltona i odjurio u daljinu. Sergio Perez je nakon još jednih relativno loših kvalifikacija ipak uspio donekle spasiti situaciju i osvojio treće mjesto. Ovo je Red Bullova 12. uzastopna pobjeda čime su srušili rekord McLarenovog MP4/4 iz 1988. godine.

S obzirom na dominaciju Verstappena nad ostatkom grida, uključujući i timskog kolegu – Toto Wolff kaže da sve ovo izgleda kao da se radi o različitim serijama utrkivanja:

“Ovo je meritokracija. Borit ćemo se i osvajati pobjede i naslove, ali danas ste vidjeli Maxov tempo. Vidjeli ste to i u petak na simulaciji dužih stintova.”

“To je njihovo trenutno stanje. Kao da se bolidi Formule 2 bore protiv jednog F1 bolida. Napravili su najbolji posao. Unutar ovih pravila oni su napravili najbolji posao.”

Lewis Hamilton je imao loš prvi krug i pao je na četvrto mjesto odakle do kraja nije uspio napredovati. Istovremeno, George Russell je s 18. startne pozicije u cilj ušao kao šesti. Na upit gdje je nestao taj tempo kojeg su pokazali u kvalifikacijama s Hamiltonom – Wolff odgovara:

“Mislim da je jučer Lewis odradio sjajan krug. Mi smo zeznuli Georgea. Mislim da smo u utrci imali drugi najbrži bolid. Pogledajte gdje je bio George i što je napravio. Međutim, jednostavno to nismo kapitalizirali.”

“Svejedno, vidimo ono što Verstappen radi i to mora biti naš cilj. To je trenutno jako daleko.”

Wolff je objasnio da Lewis nije jedini kriva za loš start nego su i oni možda uprskali s pripremom guma:

“Start je definitivno bio faktor, ali znate da se to možda nekad dogodi. Možda smo i mi bili preoprezni s pripremom guma. Vidjeli ste razliku u vremenima predk kraj utrke. Mislim da smo pronašli 15 sekundi i falilo nam je još 1,9s do Pereza i 4s do Norrisa. Mislim da smo to imali.”


Odgovor

17 komentara

  1. Jordan Forever Prikaži

    Red Bull – na drugom nivou. Max rutinski i dominantno. Perez cak i sa slabim startom uspio u utrci napredovati 5 mjesta i stici na postolje. Bolesno mocni, sreca za konkurenciju da se Perez ne snalazi jer bi se skupljale mrvice kao u vrijeme Mercedesove dominacije.
    Ferrari – odlican start Sainza, potop Leclerca i mehanicara u boksu, tempo slabasan. Mogli bi zavrsiti sezonu 5. u konstruktorima.
    Mercedes – njihovi vozaci su uz Maxa vjerojatno najkonzistentniji, fantasticne rezultate isporucuju bez obzira na snagu bolida. Ali smjesne su Lewisove izjave. Jadikovke nakon treninga kako je bolid los, a onda “pole” u subotu. 😂😂
    Aston Martin – rekao sam nakon prosle utrke da je prosao njihov hype. Mogli bi pasti iza McLarena, ako ne vrate dio konkurentnosti. Steta da Alonso nije uspio pobjediti dok je bolid bio mocan.
    McLaren – odlican rast, solidni vozaci. Na moju zalost, volio bih da je takav rast ostvarila neka druga ekipa, McLaren bi nije fora. Piastri komotno iza Norrisa opet. 2-3 desetinki u kvalama, u utrci ovaj put dosta zaostao.
    Alpine – oni su osigurali 6.mjesto u konkstruktorima. Nema mrdanja za njih vise. Skupljati ce mrvice sa stola.
    Alfa Romeo – kako su uspjeli 2 mjesta iz Top 10 prosuti u par zavoja, nisam skuzio, ali bome ogroman gaf. Bas su losi, vec par sezona nema zivota u njima. Mozda se to popravi kad se vrati sveto ime Sauber.
    Williams – uporni Albon korak do bodova, steta da nije uspio. Sargeant daleko iza. Sad kad nema De Vriesa, upada u oci.
    Haas – Magnussen nevidljiv, Hulkenberg solidan, ali bolid nula. Subjektivno mi je drago mi je da su tako ocajni jer su otjerali mog omiljenog Micka, tako da mi je drago vidjeti brojne pehove Haasa.
    AlphaTauri – Ricciardo kroz usicu igle u Q2 (0.011 sekundi mislim), ali psiholoski vidim da je uspio stvoriti dojam o tome da je “razvalio” Tsunodu. Steta da je Yuki dobio 5 sekundi kazne. Tesko za usporediti performanse Ricciarda i Tsunode jer nisu uopce imali ciste utrke. Mislim da je Ricciardo mozda bio malo bolji, ali Tsunoda je ionako uz Zhoua, Sargeanta i mozda Strolla u najgoroj klasi aktualnih vozaca. Opcenito, Alpha Tauri me uvijek iznenadi koliko su losi po performansama. Bas su dno, a to se vidi po cvrstoj 10.poziciji.



    18
    18

    0
    • Fia
      Realista Prikaži

      Meni isto bilo cudno da Alpha Tauri tako los, ali sam skontao zasto. Nije lako utrositi sve resurse i sate za razvoj RB bolida i onda mrvice sto ostane na svoj. Hehe sala mala, ili nije?



      14
      13

      1
  2. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    RB je liga za sebe,bolid je rađen prema MV stilu voznje,pa mozda zato on uspjeva toliko biti bolji od SP.
    Ne vjerujem da je SP zaboravio odjednom voziti,tu mora biti nesto vise sto mi neznamo.Zato kao ekipa mi se vise svida Ferrari i Mecka jer daju obojici vozaca istu sansu.
    Wolf valjda sad zna kako je bilo ostalim ekipama 2014-2020 izuzet 17,18 kad su oni krstarili stazom i nabijali rekorde.
    Ako sam mogao gledat eru MS,SV,LH mogu i ovu a ne kao neki navijaci cim nije LH prvi nama je dosdna sezona.



    9
    5

    4
    • Ferrari
      sfzd Donator Prikaži

      Max i SP preferiraju drugačije balansirane bolide (stil vožnje im je drugačiji). Naravno da je bolid rađen (optimiziran) po Maxu. On je njihov projekt i vozac br.1. Nije SP zaboravio voziti, al Max je jednostavno bolji i cijela momčad je tu oko njega. Rezultat te sinergije je ovo što gledamo.



      4
      3

      1
  3. Max Verstappen 1
    Wlad55 Prikaži

    Vasseur-ov odgovor: “Give him an F2 and we’ll see (laughs). Red Bull is in front, but the feeling is the same as when Mercedes was there.”



    13
    13

    0
  4. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    E moj Tito Vuče…. A kad je tvoj Plačljivi Vitez vozio bolid 1.5-2.0 s po krugu brži od cijele konkurencije nisi se nešto bunio. Još ste skrivali brzinu.



    23
    16

    7
  5. Sc
    RafaelaF1 Prikaži

    Ovo je neznam,obožavam f1 ali di to ide???



    1
    1

    0
  6. Nelson Piquet
    graho Donator Prikaži

    Plači mala plači.



    5
    4

    1
  7. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Motori su relativno izjednačeni, stvar je aerodinamike… McLaren pokazuje da se može, Ferrari je bio blizu, ali usra*e ih povećanjem visine podnice, a i sami se redovito pokazuju nesposobnim…
    RedBull je ispred jer to zaslužuje! I to je F1, rijetke su izjednačene sezone u takmičenju konstruktora!



    7
    7

    0
  8. Max Verstappen
    MV33rbr Prikaži

    Otkad navijam za Maxa, a to je od 2016., uvijek mi je djelovalo da će otprilike ovako izgledati prvenstvo jednom kad dobije ovakve bolide. Naravno, nisam mogao očekivati da će Red Bull s promjenom pravilnika zapravo postati Mercedes iz najjačih dana jer ova simbioza vozač-bolid-ekipa je izgleda dovedena pa skoro do savršenstva. Čini se vrlo izgledno da ćemo do nove promjene pravila gledati slične utrke. Kao navijaču se ne mogu žaliti, ali ipak bih radije da gledamo zanimljivije bitke za pobjedu. 2021. se najvjerojatnije neće nikad ponoviti, ali kad bi dobili barem malo tog “otrova” iz 2021., svi bi bili malo zadovoljniji.



    14
    14

    0
    • Gilles Villeneuve
      BandoBoris Prikaži

      2021 je stvarno jako tesko ponovit zato sto se jaci vozac u slabijem bolidu borio protiv slabijeg vozaca u jacem bolidu (i na koncu uzeo naslov unatoc hrpi nesrece koju je imao te sezone).

      Ja sam se nekako potajno nadao da je prosla godina bila ta, kada je Ferrari bio konkurentan na pocetku i ocekivao sam izvrsnu borbu izmedju Maxa i Leclerca, ali nazalost Ferrarijev san o tituli se raspao i prije nego je stvarno krenuo. Steta velika zato sto su borbe na stazi izmedju Maxa i Leclerca jedne od najboljih koje smo imali prilike gledati u novijoj povijesti F1.



      10
      5

      5
      • avalon Prikaži

        BandoBoris …i ja sam se prije koju godinu nekako potajno nada da bi se norris uz bolji McL moga borit sa top vozačima ali sam grdno pogriješija za razliku od tebe . priznajem da si odlično primjetija , konstatira i napisa prije 20ak dana da norris spada u grupicu vozača koji samo kruže stazom ….



        3
        2

        1
  9. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Ajde ne kaki.
    Gledali smo tebe i princezu ne samo godinama nego u 75% vremena prijenosa kao da se ništa drugo na utrci ne dešava.
    Isto je tako bilo i u u vrijeme Michaela Schumahera.
    Imate para kao blata, hvalite se najstarijom auto industrijom na svijetu, imate hrpe pogona specijaliziranih pogona…….
    Ako nešto vrijedite, pokažite to na utrci.
    Ne kukajte o pravilima, gumama…
    Svi se bore po istim pravilima.



    8
    6

    2
  10. Bmw
    EnoEno Prikaži

    Svaka čast Redbull momčad koja nikada ne posustaje.
    Ja ove godine navijam da Redbull pobijedi na svim utrkama,bebi li se nešto promijenilo.
    Moj Ferarri nigdje ih.
    Russell krene kao 18 ti i uspije prestići Sainza
    A znamo kakav je Merzedes bio na početku sezone pa i McLaren,koliko su te dvije momčadi uznapredovale u odnosu na Ferrari koji se pa ni pomakao nije tamo gdje je bio na početku.



    1
    0

    1
  11. Formula1
    Zeko Prikaži

    ma hajde, sad ti ne paše, a isto smo od njih gledali koliko ono godina

    dok ne skrate bolide za 1 metar, stave min 3.0 v8 motore, maknu drs, kers neka ostane, dotle nema tu sreće


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.