Horner: Ricciardo je pokupio svaku moguću lošu naviku od prošlog inženjera s kojim je radio

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 11 mjeseci 3 min 42 komentara

Šef ekipe Red Bulla Christian Horner kaže da je glavni cilj Daniela Ricciarda povratak u Red Bull iz kojeg je otišao krajem 2018. godine, a prokomentirao je i navike koje je Australac stekao u ekipama s kojima je vozio od odlaska iz Milton Keynesa.

Podsjetimo, Ricciardo će od Velike nagrade Mađarske ovog vikenda zasjesti u bolid AlphaTaurija, i to na mjesto otpuštenog Nycka de Vriesa. Nizozemac je šut kartu dobio nakon samo deset utrka.

“Kroz proteklih par godina nisam mogao prepoznati Daniela kojeg smo ranije poznavali i s kojim smo odrastali. Tu je sve započelo. Kad je došao u simulator par dana nakon Abu Dhabija – vidjeli smo potpunu katastrofu. Pokupio je svaku moguću lošu naviku od prošlog inženjera s kojim je radio.”

“Malo po malo smo ga odviknuli od toga. Sa svakom idućom sesijom bio je sve bolji i bolji. Mogli ste vidjeti kako mu raste samopouzdanje. Postepeno je došlo do trenutka da je bio apsolutno jednako brz kao drugi vozači.”

“Na testu Pirellijevih guma na Silverstoneu prošlog tjedna je bio izuzetno impresivan.”

Horner je pojasnio koliko je Ricciardo bio impresivan na tom testu:

“Pazite, on u bolid nije sjeo već sedam mjeseci, a već nakon tri ili četiri kruga je bio unutar sekunde od vremena kojeg su radili naši vozčai.”

“U prvom pravom krugu s pravim gumama moglo se vidjeti kako mu raste samopouzdanje. Mislim da je u svom sedmom krugu već imao vrijeme koje je bilo dovoljno dobro za prvi startni red. To je bilo zaista impresivno.”

“Drago mi je vidjeti da još uvijek može voziti na tom nivou. Kad sam mu rekao koliko je dobar bio moglo se vidjeti da je odahnuo, laknulo mu je kad je čuo da još uvijek u sebi ima brzine.”

Što se tiče De Vriesa, Horner kaže da ni u početku nije bio uvjeren da je on bio dobar izbor za AlphaTauri:

“Čujte, Nyck je vrlo sposoban vozač, on je osvojio naslov u Formuli E i u Formuli 2. Ima puno iskustva.”

“Nije toliko mlad vozač, ako se gledaju godine. Jednostavno nisam vidio kako se uklapa u juniorski program.”

“Općenito smo bili mišljenja da Nyck nije ispunio očekivanja. Zatim se postavilo pitanje što ćemo napraviti ako želimo promjene. Iz perspektive Red Bull Racinga – najzanimljivija opcija je bila dati priliku Danielu i vidjeti koliko je brz. Tako je donesena odluka. Sve se brzo odvilo i evo ga, tu je za VN Mađarske.”


Odgovor

42 komentara

  1. Alfa Romeo
    laky614 Prikaži

    Po ovome, ako pokaže da je brz kao nekad, mjenja Pereza od sljedeće godine. Do kad Perez ima ugovor?



    1
    1

    0
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Kako će pričati za Leclerca i Sainza kada odu negdje dalje? Da su pokupili blagu mentalnu retardaciju od svojih trkaćih inženjera?



    31
    31

    0
  3. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Simpa mi je Dani i sve, ali za mene je on najveći flop od trenutne generacije.
    Bio je itekako dobar u Red Bullu, možda ne brz kao Max, ali vjerujem da je upravo uz njega mogao doći na još bolju razinu.
    Napravio je vrlo kukavički potez i na kraju propao kao vozač.
    Čak i da se vrati u RB, Max je nedostižan.
    Naravno, prvo treba Tsunodu dobiti, a to neće biti lako ove sezone.



    12
    11

    1
    • Fia
      Realista Prikaži

      Nije lako ostati kad cijela ekipa daje podrsku Maxu. Osjecas se lose=vozis lose. Manje vise cijeli razvoj bolida bi isao u smjeru stila voznje Maxa. Tu bitku bi svakako izgubio. Nakon onog sudara gdje je Max kriv 99% nisu stali iza njega i to je sam rekao da je bio jedan od znakova da je vrijeme za odlazak.
      Vidio je priliku u drugoj ekipi, uzeo lovu, a mozda se mogao dogodit i AM scenario pa bi imao dobar bolid, ali nije. Nije imao srece, ali barem uzeo lovu koju mu nisu nudili u RB.



      8
      8

      0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Nije lako ostati, u pravu si no to može dokčekati u drugoj ekipi također. Npr kod Norisa u McLarenu sigurno nije došao na mjesto prvog vozača i bolid za tu godinu je rađen po Sainzu i Norisu i ispostavilo se da D.R ne odgovora (ne vjerujem da je toliko bio loš, ni da je zaboravio voziti). I onda ima istu situaciju pa i goru nego u Red Bullu gdje ekipa ima svog domaćeg dečka koji je brz i kojeg ekipa sluša. Vjerovatno je pobjegao jer je vidio da se sve vrti oko Maxa. Sigurno bi ostao da je znao u što će RB izrasti no lako je nama sada pričati kad znamo kako se sve razvilo. On nije mogao znati da će RB biti dominantan pa je potražio sreću drugdje. Mora se poklopiti par stvari a to je da ti bolid legne da ekipa ima povjetenja u tebe, da ti ekipa složi konkurentan bolid i na kraju da ti kao vozač isporučiš rezultat. Rici je u McLarenu debelo podbacio i vjetovatno izgubio samopouzdanje, podršku ekipe itd i onda kad si loš izgledaš još gore. Tu do izražaja dolazi mentalna snaga . Po meni je napravio isto štp i mnogi vozači naprave kada skuže da je pokraj njih netko rapvnopravan ili bolji. Još kada shvati da se ekipa okrenula kolegi jedini logičan slijed događaja je odlazak.



        2
        1

        1
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Teske su ti rijeci ispisane.

      On je ustvari odradio logicien potez u to vrijeme. Nije on otisao iz rb 2022 ili ovog sada, preterujete.

      Evo, ja kladim da Daniel uzima Tsunodu kao mlado vrhnje… ono zlicom skupljeno, mamuran. I da je vozac RB-a od sljedece sezone.

      Ovo sto u naslovu stoji treba shvatiti ozbiljno. Covjek nije bio u pravim rukama. I evo sada, konacno cemo staviti tocku na DR.



      2
      1

      1
  4. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži
    x1

    Ovo me podsjetilo na vic, kad je Hamilton vozio utrku F1 u Bosni pa svratio u box, kaže mu majstor:
    “Ko ti je ovo radio moj Hamiltone”



    28
    28

    0
  5. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    A ko mu je bio “prskaći” inžinjer u Mcl?
    Zavi ga Horner u crno.



    1
    1

    0
  6. Mr Bean Prikaži

    Navodno je 3 ekipe prekoracilo budget cap domenicali je rekao ak je istina nece bit financijske neg sportske kazne



    1
    0

    1
    • Flavio Briatore
      Unwoken European Prikaži

      Treba oboje. Da im se ne plati dolar nagrada i da budu jebeno kažnjeni.



      1
      0

      1
    • Mclaren
      LH44 Donator Prikaži

      eee ne može sad sportska kazna kad je Red Bull dobio samo po prstima



      1
      1

      0
      • Mr Bean Prikaži

        Nagadjuju da su to mercedes mclaren i aston martin ili alpine al kazem to su nagadjanja 3 ekipe su vjerojatno e sad koje to se ne zna


        0
        0

        0
        • Mclaren
          LH44 Donator Prikaži

          ma nek su svi prekoračili nemam ništa protiv kad je Red Bullu prošlo nek sad svi iskoriste kad je kazna mizerna



          6
          6

          0
        • avalon Prikaži

          uvik se osmjehnem kad fanovi LH/mercedesa pišu o prekoračenjima , varanjima jer jedino oni imaju kredibilitet da o tome pišu . od top timova jedini je MB od dolaska tota konstantno u “okvirima” legalnosti dok drugi … hm . trebalo je RB diskvalificirat 2022. kako piše LH44 , uzet maxu titulu . logično bi bilo da za 2022. titula pripadne lewisu ka najboljem vozaču današnjice i MB ka najboljem bolidu jer … ne bi njih RB/max “srušili” da nisu prekoračili budžet za 5 % . za 7 milja $ se mogu radit čuda samo mnogi to ne znaju . u pravu je i Mercedes team kad napiše “Ako je istina da je RB opet prekoracio bc onda mu treba oduzet sve naslove od 2021 i eliminirat bodove od ove sezone vozacke i ekipne.” nešto su se puno uzbahatili max/RB na štetu korektnog mercedesa . da su u RB igrali pošteno NIKAD ne bi “skinuli” sa trona LH/MB . ovi bi vladali do odlaska lewisa u mirovinu i to na korektan , a ne prevarantski način . uz novčanu kaznu ni kazna od 10 % manje vrimena za zračni tunel nij enikakva kazna jer dobro je primjetija LH44 “… smanjivanje zračnog tunela, pa to što su im smanjili vrijeme u zračnom tunelu su oni duplo toliko koristili sezonu prije” , a svi znamo da su sve “radnje pripreme” bolida za 2023. obavljene lani pa tih 10% RB ne znači ništa . ko je još vidija da se tokom sezone zračni tunel koristi u svrhu poboljšanja bolida i nadogradnje ? ALI da je npr MB ( ka RB ) za ovu sezonu kažnjen sa 10 % kraćim vrimenom korištenja tunela to bi bila drastična kazna jer tunel je bitan za provjeru nadogradnji i poboljšanje aero paketa .
          interesantno da ni LH44 ni Mercedes team ne spominju AM i williams koj isu lani također prekoračija budžet :) :) :) oni su nebitni jer nisu nikakav konkurencija LH/MB zar ne momčići ? znam da ste vi ka i roko prč u malom mistu spremni poginit za istinu , korektnost, pravdu pa i zbog toga navijate za LH i mercedes :) :) :)
          mislim da svaki tim koji se suprostavi LH/MB treba odma “uškopiti” ka šta su ferrari 2020. , a tako bi trebalo i sa RB i to retroaktivno od 2021. pa na ovamo je r ka šta kaže light motif highlandera “”There can be only one” , a taj only one je LH /MB . ako mi ne virujete pitajte za mišljenje LH44 i Mercedes team….



          4
          1

          3
        • Honda
          zekohonda Donator Prikaži

          @avalon
          za razliku od rb-a, am i w nisu 2021. prekoračili budžet.



          2
          2

          0
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          @avalon
          https://www.espn.com/f1/story/_/id/36168044/ferrari-boss-fred-vasseur-says-red-bull-cost-cap-penalty-was-too-light

          Mora da je i Vasseur u talu sa MB kad i on kaže da je kazna bila premala i ekvivalent jedne desetinke 😉
          Znamo svi da su MB i Ferrari stari pajdaši.
          I ako uporno ponavljaš laž da je Ferrari “uškopljen” neće postati istina. Dobili su senzore i nakon toga ušli u tajnu nagodbu. Poslije toga su im performanse drastično pale. Rekao bi netko ciničan da su im očito našli nešto što nisu smjeli imati.



          2
          2

          0
        • avalon Prikaži

          zekohonda …ma da , u pravu si ka i obićno . za prekoračenje u 2021. tj prvoj godini novih pravila je RB trebalo kazniti oduzimanjem titule maxu i dati je lewisu ali već 2022. kad su AM i williams prekršili pravilo to kršenje je bilo nebitno zar ne ?


          0
          -2

          2
        • avalon Prikaži

          smr201… znam da je uzaludno ali ipak moram…. jesi li ikad čuja ovo “Neprijatelj mog neprijatelja prijatelj moj” jedini neprijatelj mercedesa i ferraria je RB . “prijateljstvo” MB i ferraria nije iskreno već je “zajednica” zbog njihovog zajedničkog interesa kontra RB zbog čega su se privremeno “udružili” . iz merca su već “priznali” da su pogriješili u koncepciji bolida , ferrari je ima katastrofalan ulaz u ovu sezonu pa je normalno da se oba tima “vade” na prekoračenje budžeta RB od 7 milja $ . da su MB i ferrari takođe prekoračili budžet za tih 7 milja ka i RB sad bi gledali izjednačeni troboj ova 3 tima zar ne ? :) :) :)
          i nemoj meni prodavat bozu pišući “Dobili su senzore i nakon toga ušli u tajnu nagodbu.” u nagodbu su ušli na kraju sezone , a svi senzori i kontrole po FIA nisu uspili NIŠTA nelegalno pronać . dakle ovo šta pišeš “Rekao bi netko ciničan da su im očito našli nešto što nisu smjeli imati.” a ne ono o “uškopljenosti” ferria šta meni spočitavaš kako lažem ;)


          0
          -2

          2
        • Honda
          zekohonda Donator Prikaži

          @avalon
          – i ti i ja pišemo o 2021.
          -je li ko i što skrivio svezi budžeta za 2022. i koja će bit kazna tek trebamo doznat.


          0
          0

          0
      • Kimi Raikkonen 7
        Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

        RB je monstruozno kažnjen, ogromna novčana kazna + vrijeme u tunelu.
        Pitanje je samo kolika im je šteta stvarno napravljena za nekoliko 100tina t eura nasprem love koja se troši u sportu.
        A ako su ove sezone neki timovi to prekršili, samo znači da nisu ništa naučili od RB i da ih treba debelo kazniti, tipa bez konstruktorskih bodova za sljedeću sezonu.



        1
        -8

        9
        • Mclaren
          LH44 Donator Prikaži

          Hajde bolan nemoj braniti ni Red Bull ni FiA kad su sami rekli iz FiA da onaj ko prekorači dozvoljeni budžet tokom sezone da će biti diskvalifikovan iz prvenstva i onda kad je Red Bull prekršio ovi su umjesto diskvalifikacije izmislili neku blagu kaznu, čuj smanjivanje zračnog tunela, pa to što su im smanjili vrijeme u zračnom tunelu su oni duplo toliko koristili sezonu prije🤡



          2
          1

          1
        • Kimi Raikkonen 7
          Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

          ti se hvatas za neslužbene izjave pojedinaca iz FIA.
          Svi znaju da je kazna bila brutalna.


          0
          -5

          5
        • Honda
          zekohonda Donator Prikaži

          @lh44
          ima različitih kazni za različite razine prekoračenja.



          2
          2

          0
        • Mclaren
          LH44 Donator Prikaži

          problem je što su pucale izjave kako će se diskvalifikovat za 1 cent prekoračenja i onda kad neko prekorači za par miliona oni smisle kaznu zbog koje ekipa može izgubit u razvoju desetinku u najgorem slučaju dvije desetinke, što je realno ništa s obzirom na prednost u razvoju kad neki dio doneseš i ispitaš na stazi prije pa ga onda možeš prije i razviti. FiA je napravila presedan za prekoračenje budzeta, pa ko hoće malo brže da donese neke nadogradnje zna da smije prekoračiti budžet jer je kazna mizerna.



          1
          1

          0
  7. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Nesto se suska,samo suska po talijanima za prekoracenje buđeta da su Merc,Ferrari i RB,mozda samo pogađaju.
    Ako je istina da je RB opet prekoracio bc onda mu treba oduzet sve naslove od 2021 i eliminirat bodove od ove sezone vozacke i ekipne.
    Onda bi stvarno ispalo da samo muljaju i varaju.


    0
    -8

    8
    • Mr Bean Prikaži

      Ja sam procito da su navodno mercedes mclaren i aston al ko zna ak je red bull uzet ce im naslov konstruktorski i verstapenu naslov moraju uzet od prosle godine


      0
      -4

      4
    • Alfa Romeo
      laky614 Prikaži

      na osnovu čega im uzeti naslov? pa imaju mogućnosti prekoračiti buđet do 5 miljuna i tada će biti kažnjeni. Ako je više od 5 miljuna onda je već moguće, a ovako kao što je bilo i prošle godine ne.


      0
      -2

      2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.