Norris suosjeća s Piastrijem: Trebali smo završiti na P2 i P3

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 11 mjeseci 2 min 2 komentara

Lando Norris je pun hvala za svog timskog kolegu Oscara Piastrija nakon što je McLarenov dvojac u Silverstoneu odradio najbolju utrku sezone.

Norris je svoju drugu startnu poziciju uspio pretvoriti u drugo mjesto u cilju i 18 bodova, dok je Piastri imao nesreću da uđe na promjenu guma u najgorem mogućem trenutku i ne samo da nije prestigao Norrisa nego je izgubio podij od Lewisa Hamiltona. To je prepoznao i Lando:

“Iskreno, trebali smo biti na P2 i P3. Oscar je bio sjajan cijelog vikenda i trebao je biti na P3 da nije bilo sigurnosnog automobila. Šteta, zaslužio je to.”

Ovo je bio sedmi Norrisov podij, a četvrto mjesto je najbolji rezultat Piastrijeve kratke F1 karijere. Također, Australac je u subotu bio samo 0,372s udaljen od pole positiona.

“Oscar je cijelog vikenda bio u odličnoj formi. Jako me pritiskao, što je dobro jer se tad i ja poboljšam.”

Piastri je u McLaren došao na mjesto Daniela Ricciarda koji je otkaz dobio godinu dana prije isteka ugovora:

“Oscar je cijele godine bio dobar. Ne radi se o tome da je samo na ovoj stazi briljirao. Dobar je od prvog dana i ponekad mi oteža život. Nije mi to uvijek drago, ali mislim da nije loše jer i ja napredujem.”

“Žao mi je da nije osvojio podij, žao mi je i radi ekipe. Učinili smo sve da budemo na P2 i P3.”

“No, za njega ima vremena, dobit će svoju priliku. Vozi jako dobro. Ako možemo još malo unaprijediti bolid – bit ćemo u ovoj situaciji još češće. Siguran sam da će i on biti tu par puta.”


Odgovor

2 komentara

  1. Formula1
    Zeko Prikaži

    sve divno krasno i drago mi je za mcl. ali jednako tako je malo pretjerano da su toliko skočili ili će to biti samo efekt domače staze.
    da je recimo Ferrari ovako napredovao, odmah bi se propitkivalo, od kud sad to i dali varaju.


    0
    0

    0
  2. Jordan Forever Prikaži

    Netko je negdje bio napisao da mu nije drag Piastri jer je onako preveslao Renault. Ali, gledajući kako timovi odbacuju vozače, naročito Red Bull, nije niti malo za zamjerati Piastriju. Tako treba, nemilosrdno gledati sebe. I prvom prilikom pobjeći iz McLarena ako dobije bolju ponudu.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.