Verstappen do nove pobjede u Silverstoneu, Norris i Hamilton na podiju

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 11 mjeseci 3 min 84 komentara

Max Verstappen došao je u Silverstoneu do svoje šeste uzastopne pobjede, ispred Landa Norrisa koji je izjednačio svoju najbolju poziciju u Formuli 1. Treći je bio Lewis Hamilton koji je savršeno iskoristio period sigurnosnog automobila i obavio skoro besplatnu promjenu guma, čime je preskočio nekoliko vozača i došao do pobjedničkog postolja kojeg do kraja nije ispustio.

Oscar Piastri imao je također izvrsnu utrku i to je samo potvrdilo da McLarenove nadogradnje nisu bile dobre specifično za stazu u Austriji već se radi o novom paketu koji je očigledno ogroman skok naprijed. Piastri je imao najbolji start utrke od vodećeg trojca, ali je zapeo iza Norrisa, nakon čega je Verstappen uspio ostati na drugoj poziciji. U srednjem dijelu utrke je imao siguran podij, ali je onda izgubio zbog sigurnosnog automobila koji je došao u za njega nezgodnom trenutku.

George Russell također je bio jedan od gubitnika zbog SC, što je i sam obznanio na team-radio kad je shvatio da ga je timski kolega “preskočio” kroz bokseve.

Sergio Perez ipak nije uspio doći do podija kako su najavljivali njegovi konkurenti. Meksikanac se mora zadovoljiti šestim mjestom nakon užasnih kvalifikacija jučer.

Fernando Alonso, Alex Albon i Charles Leclerc vodili su zanimljiv troboj u posljednjem stadiju utrke i sva trojica su završili unutar sekunde i pol. Jedan bod osvojio je i Carlos Sainz koji je do kraja ostao na starim hard gumama pa je u jednom trenutku izgubio četiri pozicije.

Alpine će ovu godinu u Velikoj Britaniji pamtiti po očajnoj utrci. Najprije je još u prvom stintu Esteban Ocon morao povući bolid u garažu zbog problema s hidraulikom, a onda je Pierre Gasly morao odustati zbog slomljenog ovjesa nakon što ga je udario Lance Stroll. Vozač Aston Martina klasificiran je kao 14., a danas je dobio i vrlo skromnu kaznu od 5 sekundi kad je iz utrke izbacio Gaslyja. Štoviše, još je ranije obavio pretjecanje izvan granica staze, ali suci to nisu vidjeli kao prijestup vrijedan kazne.

Kevin Magnussen odustao je zbog problema s pogonskom jedinicom, te smo tako ostali na 17 vozača u cilju. Od tih 17 najgori vikend apsolutno je imala ekipa AlphaTauri. Yuki Tsunoda i Nyck de Vries su završili na pretposljednjoj i posljednjoj poziciji.

Idući vikend Formula 1 odmara, a onda nas za dva tjedna čeka Velika nagrada Mađarske na Hungaroringu.

PVozačEkipa+
1. Max VerstappenRed Bull 
2. Lando NorrisMcLaren3.798
3. Lewis HamiltonMercedes6.783
4. Oscar PiastriMcLaren7.776
5. George RussellMercedes11.206
6. Sergio PerezRed Bull12.882
7. Fernando AlonsoAston Martin17.193
8. Alex AlbonWilliams17.878
9. Charles LeclercFerrari18.689
10. Carlos SainzFerrari19.448
11. Logan SargeantWilliams23.632
12. Valtteri BottasAlfa Romeo25.830
13. Nico HulkenbergHaas26.663
14. Lance StrollAston Martin27.483
15. Zhou GuanyuAlfa Romeo29.820
16. Yuki TsunodaAlphaTauri31.225
17. Nyck de VriesAlphaTauri33.128
 DNF Pierre GaslyAlpine 
 DNF Kevin MagnussenHaas 
 DNF Esteban OconAlpine 

Odgovor

84 komentara

  1. Mclaren
    raca Prikaži

    Kakva glupost u McLarenu staviti Landa na hard 18 krugova pred kraj i to pod safetom. Lando klasa.



    7
    5

    2
  2. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Ako je Electrolux inteligentno rješenje iz Švedske onda je Ferrari … (ubaci prigodne riječi) … iz Italije.
    Preporuka je da sljedeću utrku startate na gumama za kišu pa vam se svemir možda smiluje i podari kišu…a i to biste vjerojatno usrali.
    Čestitke Maxu, a posebno McL dvojcu i Mečkama.
    Očekujem i +5 Oprah paradu nakon utrke.



    12
    11

    1
  3. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Svaka cast za McL 👏 odlicni su.

    9 i 10 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️



    24
    24

    0
  4. Fernando Alonso 14
    Josip Rakić novinar Prikaži

    Izgleda da je Mika bio u pravu.



    8
    7

    1
  5. Nando
    andrej12 Prikaži

    Jos jedan masterclass ferkana, pretvorili p4 i p5 u p9 i p10 👏👏👏



    30
    29

    1
  6. Ferrari
    bore1989 Prikaži

    najveći gubitnici – Ferrari… kaj oni nisu čuli za soft? i jedan i drugi 5 mjesta dolje… katastrofa… dok jedan russell odveze 29 krugova na istom 🤔



    14
    13

    1
  7. Felipe Massa 19
    mrgud88 Prikaži

    11 pobjeda u nizu. Savjet svim momcadima, ulozite 10 miliona u catering i imati cete odlican bolid jer ste dobro nahranili momcad :D Svaka cast za McLaren. Sta reci za Ferrari, ocaj nad ocajima.



    11
    -8

    19
    • Red Bull
      Deathbone5 Prikaži

      Zezno si se, “catering” koji toliko volite spominjat je bio samo 100 tisuca što je u F1 dzeparac za dva dana, tak da možes lagano pustit to. Umjesto da plačete tu, mogli bi poticat momcadi po drustvenim mrezama(znam da je beskorisno) da zapravo pocnu upgradat bolide jer ovm je ipak natjecanje konstruktora i inovacija. Tako da oladi.



      15
      10

      5
  8. Formula1
    Zeko Prikaži

    za mcl se nadam da su uhvatili formu, da nije samo to bilo za ovu stazu

    ferrari? pod prešu. bolje da se ne sramote dalje do kraja godine



    7
    7

    0
  9. Mick Schumacher
    Ante Maras novinar Prikaži

    Bravo za McLaren, svaka čast, očigledno je Mika jako dobro znao kakvu je zvijer McLaren napravio nakon nadogradnji. Ferrari jednostavno neobjašnjiv s odlukama s pitwalla, a Sainza ispreskakalo samo tako.
    Očigledno je ovjes na Alpineu od stakla čim se onako razbio nakon kontakta sa Strollom.



    14
    14

    0
  10. Michael Schumacher
    Jarvis02 Prikaži
    x1

    Ideja za neograničeni izvor električne energije: kinetičku energiju koju proizvodi Enzo Ferrari okretanjem u svome grobu, samo pretvorit u električnu. I tako besplatno napajamo cijeli svijet.



    56
    56

    0
  11. Mika Hakkinen
    Djuvedj Pretplatnik Prikaži

    Steta za Piastrija, losa sreca.
    Bilo je lijepo vidjeti Norrisa bar tih nekoliko krugova u vodstvu



    12
    10

    2
    • Carlos Sainz 55
      Tudum Donator Prikaži

      Ako je itko sumnjao u Piastija mislim da od danas vise nece. Decko je real deal.
      Ogroman je uspjeh da kao rookie vozi bok uz bok sa Norrisom.



      13
      11

      2
      • Mika Hakkinen
        Djuvedj Pretplatnik Prikaži

        @Jordan Forever na aparatima



        5
        4

        1
        • Jordan Forever Prikaži
          x1

          Zašto, zato jer u super bolidu opet ostao iza Norrisa, a ostao ispred slabijih bolida koji su startali iza Ili je pak Norris takav tip vozaca a la Verstappen da se od momčadskih kolega ni ne očekuje da budu blizu (kao kad su Gasly i Albon bili u Red Bullu)? Ili ostaje ona narodna “Piastri je rookie, pa naravno da če uvijek biti iza Norrisa” (mada takva matematika nije vrijedila u doba kad je rookie Hamilton bio kolega dvostrukom svjetskom prvaku Hamiltonu). Ali priznajem,na neki način sam na aparatima jer je tip u prvih 10 utrka dobio 5 bodova, a sad kad je bolid superioran i kad je odradio dobar vikend, odmah se stvorio hype. Ipak, možda nastavi tako, pošto je bio F3 i F2 prvak, možda je zaista vanserijski talent kojeg čeka nevjerojatna budućnost kad stekne iskustva u F1.



          1
          -5

          6
        • Carlos Sainz 55
          Tudum Donator Prikaži

          Bio je Norrisu na pola sekunde dok ekipa nije rekla nema borbe. I nakon toga se držao na 1.5 sek dok ga SC nije unazadio.
          Rookie Lewis je imao više kilometara u tom Mclarenu prije nego što je uopće debitirao nego što Lando i Oscar imaju danas zajedno.
          Druga vremena.
          Hype se stvara jer dečko pokazuje da priče o vanserijskom talentu nisu šuplje. Naravno da će kao rookie imati oscilacije, ali ne sumnjam da ga čeka velika karijera.



          11
          10

          1
        • Mclaren
          luke flywalker Donator Prikaži

          .. (mada takva matematika nije vrijedila u doba kad je rookie Hamilton bio kolega dvostrukom svjetskom prvaku Hamiltonu….

          Ne sjećam se da su njih dvojica vozili skupa :mrgreen:



          6
          6

          0
      • Jordan Forever Prikaži

        Tudume, ako te volja, biš li napsiao kako vidiš sadašnju postavu prema “jakosnim” skupinama? Npr.: A klasa: Verstappen, Hamilton, B klasa: Russell, Norris, Piastri, C klasa: Leclerc, Gasly, Albon. Zanima me kako vidis “razrede” vozača, a volio bih i da drugi komentatori napišu, makar za 10-tak najboljih


        0
        0

        0
      • Jordan Forever Prikaži

        Haha flywalker, zaista… to bi bio derbi. Naravno da sam mislio na Alonsa



        2
        2

        0
      • avalon Prikaži

        idemo malo uspoređivat rookie početke mnogima omrznutog strolla i sad izgleda omiljenog piastria . posli prvih 9 trka u karijeri lance je ima na “kontu” 18 bodova
        + podij . piastri posli prvih 10 trka u karijeri 17 = bod manje od strolla . massa je te 2017. bija jedan od najiskusnijih na gridu i u prvih 6 trka nije ima odustajane , lance je 4 puta odustaja ( ne svojom krivicom ) i posli 9 trka massa je bija 10. sa 22 , a lance 11. sa 18 bodova … 4 boda manje od masse. posli 9 trka ove sezone lando je bija 10. sa 24 , a piastri je dilija 14. misto sa bottasom i sa 5 osvojenih bodova tj 19 bodova manje od landa . i sad posli zaista odlične trke piastria njegov zaostatak za landom posli 10 trka je 25 bodova . zaostatak strolla posli 10 trka za massom je bija 5 bodova ;)
        možete ovo shvatit kako želite ali nije mi namjera “veličat” strolla niti “unizit” piastria samo želim istaknuti kako se različito doživljavalo i doživljava početnike u F 1 . usprkos 4 ( stroll ) Vs 1 (piastri ) odustajanje u prvih 10 trka lance je ima bolji start u karijeri F 1 . i niko se nije “divija” momku koji je u F 1 sa 19 godina u trkama jako dobro parira preiskusnom massi koji je do 2017. iza sebe ima 14 sezona , 250 trka , 11 pobjeda , 16 PP , 15 FL , 41 podij , 4 hat trics , 2008. izgubija titulu za 2 boda . no posli silverstona vidim da se veliča piastri jer eto vozi uz bok norrisu koji je po meni odavno “primječen” ka jako talentiran vozač ali koji do sada i nije napravija puno u protekle 4 sezone mada istine radi sa bolidima koje je vozija usprkos neupitnom talentu i nije moga bolje , više .
        odnos u ovih 10 trka u Q je 9 Vs 1 za landa . massa Vs stroll 2017 . 9 Vs 1 za massu .
        je li ko uzima u obzir 2022. da je mick zapravo dobro parira puno iskusnijem kevinu jer u trkama koje su oba završavala omjer je 8 Vs 6 u korist micka samo jbga to se nije bodovno vidilo jer su često oba haasa kad bi mick “pobjedija” kevina bili van bodova .
        poanta … strolla se ne voli je rje tata bogatun ALI koji je spasija ex FI , a micka se ne cijeni baš jer ga se svo vrime u F 1 gledalo i uspoređivalo sa michaelom , jednim od najboljih u povijesti F 1 . ispada da su michael i lawrence “krivi” šta su strolla Jr dočekali na “nož” , a micka podcjenjivali ….



        4
        3

        1
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Nitko ne kaže da je Stroll loš, ali isto kao i Mick nije extra klasa. To se vidi u broju bodova naspram Alonsa ove sezone.
          Isto tako nema konstantu ovih najboljih, ali da bi ga tjerao sa grida ne bi.



          1
          1

          0
        • Michael Schumacher
          ZJ11 Prikaži

          U usporedbi Strolla i Piastrija si zaboravio reci i da je taj Williams tada bio bolji bolid u odnosu na ostatak grida nego Mclaren Piastria do ove utrke.
          Ne napadam Strolla, ali jedini razlog zbog cega je imao 18 bodova je specificna utrka u Bakuu a to se u tvojim statistikama nikad ne vidi.
          Jbg treba nekad dodat i kontekst na postignute rezultate, jer je npr Lando trenutno puno bolji vozac nego je Massa bio 2017e, pa Piastri ima i tezeg protivnika.


          0
          0

          0
  12. Formula 1
    Ayla7 Prikaži

    Za Landa samo danas reći – očaravajući. Kakva kontrola, proračunatost i smirenost. Svaka čast mali! Bilo je lijepo vidjeti makar tu kratku borbu za prvo mjesto, a i Hamiltona je lijepo zaustavio.



    10
    9

    1
  13. Nelson Piquet
    graho Donator Prikaži

    Svaka čast svima osim pit wallu crvenih.
    Max, McL, Albono i Vitez odlični, od Astona sam očekivao malo bolji tempo u utrci.
    Perez i Ferrari mogu ruku pod ruku komotno.



    13
    12

    1
  14. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Bravo Max, jos jednom iskontrolirao utrku.

    Bravo Lando, kakva obrana od Hamiltona prva dva kruga nakon SC

    Hamu se opet sve lijepo poslozilo, i kad je George brzi opet zavrsi iza.

    Bravo Albon

    Astonu ovdje definitivno ne lezi staza.

    Ferrari katastrofa, race pace koliko toliko dobar ali ih ovaj put ni sreca nece.

    Perez blijedo, ali realno je RB ovdje imao najmanju prednost dosad.

    Steta za Gaslya, vozio je dobru utrku.

    Sama utrka poprilicno dosadna.



    11
    9

    2
  15. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Triba sljedecu trku na kraju prvog kruga otic u box po nove guma, tako da se zbuni neprijatelja…. mogu rec da mi je bilo cudno sta su 2 trke bili pristojni
    Ferrari ce se rjesit ovih stratega kad i Hrvatska uhljeba
    Mclarenu svaka cast, ali sad me zanima kako prakticki priko noci nac sekundu i kusur? Ako Ferrari uspio 2 3 pa su im inzinjeri slabi, Mercedes (najdominatnije ekipa ikad ) uspila je isto za 2 3 desetinke smanjit a nije da su veslo sisali…
    ili stvarno budet cap radi jer nije ni Perez protiv Albona uspio bog zna sta



    8
    6

    2
    • Michael Schumacher
      ZJ11 Prikaži

      McLaren jedini ima jednaku koncepciju ovjesa kao i RB i vec su tijekom zime shvatili da im je koncept bolida a pogotovo podnice pogresan za nova pravila sa podignutim rubovima, te su vec tada krenuli sa preinakama kako bi ovo doslovno bila B verzija bolida, sada kada su te nadogradnje donijeli vidi se ogroman skok u odnosu na pocetak sezone, od druge najsporije ekipe u bahrainu do druge najbrze ovdje. I jos je zanimljivo da 25% nadogradnji za ovaj paket trebaju donijeti u Madjarsku tako da mogu biti samo bolji.



      7
      7

      0
  16. Charles Leclerc 16
    Disorder Prikaži

    Jos jednom ferrari pokaza svoju majstoriju sa strategijom 🤦 svaka cast mclarenu napravili veliki korak i piastri pokaza alpini zasto ih je odjeba ,astron martin los sa nadogradnjama jbg



    10
    10

    0
  17. Carlos Sainz 55
    2CV6 Prikaži

    Debili u ekipi Ferrari nisu koristili soft iako im tvrde komponente ne leže.
    Stay out za Sainza u doba SC je vrhunac gluposti ekipe …
    Užas, dokle ce patiti nas navijace.



    7
    6

    1
  18. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Trka 7/10,
    Ovakav skok nakon nadogradnja napravit, SVAKA ČAST McLaren, njihovi navijači uživajte. Nije mi baš Piastri drag nakon onoga sa Renaultom, ali svaka čast momče. Williams isto palac gore, Albon je tata. Aston Martin (nakon onoga što su nas navikli ove sezone) truba, ali Fernando Alonso je jedini vozač na gridu koji može cijelu trku držati bolid iza sebe u drs-u, a da ga ovaj iza niti jedanput nenapadne. Renault stagnira, jedini sa Alfom i Alphom stoji u mjestu. Gasly je imao dobru trku i takav peh da izađe SC par sekundi nakon što je izašao iz boksa i tada je trka već uništena i bez ovoga puknuća zadnjeg ovjesa. Neznamo šta će biti na idućim trkama, ali ovako gledajući McLaren je prešišao Aston Martin. Ferrari, također im nije pomogao SC, ali niti prije njega trka im nije bila bajna, uglavnom u kvalama drugi bolid na gridu, u trci nakon ovakvoga skoka McLarena ko zna, treći, četvrti. Pereza neću komentirati, šta se sa njim događa pitaj Boga. I na kraju, Magnussen je stao na stazi kao da su mu zablokirale kočnice, a ne ispalio motor, mogao se maknuti skroz po travi u stranu.



    7
    6

    1
  19. Gilles Villeneuve
    BandoBoris Prikaži

    Sir Luckiest off all time..



    16
    7

    9
  20. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Bravo za LN i Piastria,Strol;bog te cuvaj,dok je stari vlasnik bit ce tamo.
    Ferari ima valjda uvijek neki svoj plan,a Sainza usporedivat sa jednim CL,dajte dajte molim vas,rang VB,SP i RB.
    Dajte CL pravog timskog kolegu,nekog ko ce pomoci malo.



    2
    -6

    8
    • Formula 1
      Ayla7 Prikaži

      Baš kontam kako se Stroll ponaša kao pravi balavac iz trke u trku, jezivo



      4
      3

      1
    • Carlos Sainz 55
      2CV6 Prikaži

      Njemu trebaju dvojica a ne jedan i opet bi bio tu gdje je .. tvrdiš da je šampion a tražiš pomoc za njega ..žalosno



      1
      1

      0
    • Red Bull
      Deathbone5 Prikaži

      CS su još jednom iz ekipe zajebali. Nisu ga pitali pod sc na meške kad je trebalo iako je to tražio. Sjeti se kak su ga u Austriji zeznulo isto. Iako je zanimljivo da je Cs uspio koristit hard puno bolje neg CL koji se 10 krugova mucio s njima.



      3
      1

      2
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        A eto Leclerca nisu? Covjek je sa p4 nakon sc bio 10.



        1
        0

        1
        • Red Bull
          Deathbone5 Prikaži

          Da, ali je Lec prije sc bio 10? možda nakon skoro 15 krugova na hardicama, sam si je kriv šta ih nije mogao ugrijati, sto se vidi po tome što Sainz je jer voze isti bolid, tako da tu nije zajeban, plus dobio je puno bolje gume za nastavak nakon sca nego Sainz



          2
          1

          1
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Dajte ljudi prestanite gluposti pisati. Leclerc ih nije uspio ugrijati a Sainz je a razmak u tom periodu je bio skroz isti i Russel koji je bio iza Leclerca mu je bio van drsa sto znaci da nije bio brzi od njih ispred sebe.



          1
          0

          1
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Nije istina da je tražio sainz mekše gume pod sc-om, rekao je trkačem inženjeru da ekipa odluči.



        5
        5

        0
  21. Nando
    Matek14 Prikaži

    Solidna trka.. max standard, mclareni kapa dolje.. steta za piastrija.. hamiltona pomazila sreca sa SC za to postolje..

    Aston koma zadnje dvije utrke.. budimpesta je slicna monaku tako da ocekujem jaci aston, a u belgiji borba za opstanak jer tom bolidu su pravci najveci neprijatelj.. ako misle zadrzati bodove pozicije na kraju sezone trebaju jako jako dobru ljetnu stanku.. mercedes je otisao jako naprijed u razvoju, ferrari isto iako danas su zasrali sa strategijom.. mclaren mislim da je kratki bljesak, ne ocekujem da ce zadrzat formu iz zadnje dvije utrke, ali tko zna..



    2
    1

    1
  22. Ferrari
    Peky03 Prikaži

    Kaže Šarl juče cilj je zauzeti najmanje drugo mjesto na postolju



    12
    11

    1
  23. Stefan Bellof
    Znalac krivina Prikaži

    Utrka cista desetka. Vise akcije nego na VN Austrije. Cestitke svima, a najvise Albonu. Skinuo Ferrari kao šlepera. Ne znam sta se ceka u Red Bullu, vrijeme je za poslat ponudu vec naveliko.


    0
    -3

    3
    • Jody Prikaži

      Nisam baš za akciju tako siguran. Nije tu bilo gotovo ničega. Ni Gasly Alonsa, ni Lewis Nanda, kao ni Russele Oscara, niti Alonso nikoga, o Ferrariju ne treba zboriti, čak je i Checo ispod prosjeka.



      3
      2

      1
  24. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Odlična utrka, bravo za top 3 i McLarene, odličan upgrade su napravili.
    AM i Ferrari nije neka sreća.
    AM kao da ide unazad za nadogradnjama, ne piše se dobro za ostatak sezone kad će imati još manje resursa.



    1
    -1

    2
  25. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Ferrari, Ferrari, Zašto Ferrari????? ZAŠTO? Ima li koga tamo? Jeste li vi ludi? Jesam li ja lud?



    8
    6

    2
  26. Max Verstappen 1
    TheDutchLion Donator Prikaži

    Max klasika.
    Mclaren vrhunski i nek samo tako nastave.
    Hamilton solidan iako uz puno srece na postolje.
    Russell jako dobar i puno nesrece sa SC-om.
    Ferrari za 20 krugova ide na hard sa oba bolida a prethodni stint Russell ide 30 na softu, nema se tu sta vise dodati.
    Aston stagnira par trka
    Albon isto kao Mclaren



    12
    10

    2
  27. Jody Prikaži

    Joe jedna utrka iza nas. Ne znam niti što posebno izdvojiti i zapamtiti. Osim dubokog naklona Mclarenu i pilotima na pokazanome. Ipak se može. Mercedes sano dobar, treći po predstavljenome..
    A moj Ferrari, za vas je Mladen Grdović malo dijete.


    0
    -1

    1
  28. Williams
    Davor13 Prikaži

    Ovaj vikend su obiljezele dvije velike momcadi Williams i McLaren, tijekom cijelog vikenda obje momcadi su pokazale brzinu i bilo ih je lijepo vidjeti kako se bore za bodove i postolje, vjerujemo da je svakom ljubitelju ovog sporta srce barem malo zaigralo kada je vidio kako se McL bore sa RB, a W sa F



    8
    8

    0
  29. Jody Prikaži

    Jedna mala digrdesija. Sporost njihovog pauka da skupi formulu, odnosno duljina trajanja SC je nedopustiva. Isto je i jučer na kvalifikacijama bilo. Brže dignem brod iz mora nego oni auto.



    9
    9

    0
  30. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Ah, samo U Engleskoj (pod uvjetima da im odgovara) se može desiti da se bolid zapali i stane nasred staze, a oni (još sa x sekundi zakašnjenja) proglase “virtualni” safety car. Mislim, svi smo znali da to ne mogu riješiti u manje od 5 krugova.
    Baš me zanima zašto su to napravili. Zanima me tko je stigao ući pod tim uvjetima, a tko 15-30 sekundi kasnije pod uvjetima full safety cara.
    Ta staza mi se sve manje dopada.
    I nije do staze. Do ljudi je koji upravljaju njome.
    Što reći o utrci osim MCL koji je dobio krila . Svaka čast.
    Ferrari, na stranu njihove čudne taktike i nesreća kada su ušli krug prije safety cara u box. Ali Leclerca onako pacerski da ga prevesla Albon. Ne znam više što na mislim o Leclercu.
    Zato znam itekako što da mislim o Aleksu Albonu (iako je još jedan od Engleza)
    Momak je klasa.
    Najbolje bi bilo po Aston Martin da tata sina stavi malo da se hladi kao trećeg vozača, kupi Albona.
    Tatin mali neka se teše dok Alonso ne ode u mirovinu, pa do tada možda nešto i nauči.
    Ovakav kakav je do sada, nije zreo za F1. Bar ne za momčad koja se pokušava boriti za postolja.
    Može on biti brz u jednom krugu, ali čim ga okruže drugi bolidi, znaš gdje će završiti.
    (znam da je to sve samo san, jer je Albon rezerviran i nije njihov mladi vozač)



    1
    -6

    7
    • Jordan Forever Prikaži

      Bojim se da baš nema previše mjesta u boljim momčadima za Albona. Osim pukih kombinacija koje se nabacuju u komentarima (nek ga uzme Ferrari, nek ga uzme Red Bull, nek ga uzme Aston Martin), meni se čini da prvih 6 ekipa nema mjesta za njega. Moguće da će još pokoju sezonu odraditi u Williamsu.



      3
      3

      0
    • Ferrari
      sfzd Donator Prikaži

      Gdje je “Albon pacerski preveslao Leclerca”? Koliko se sjećam prošao ga je u boxu (sporija ferrarijeva izmjena) i kasnije drs od Alonsa za održavanje prednosti. Ili sam nešto propustio?



      3
      3

      0
      • Pastor Maldonado
        perodeformero Prikaži

        44. krug.
        Kada je Perez išao preticati Sainza (ok ne Leclerca)
        Sainz umjesto da ga propusti jer su pred dvostrukim sporim zavojem, ide štopati Pereza, i izađe iz drugog zavoja groznom putanjom, Perez ga opere, a Albon vidi koju glupost Sainz radi.
        Umjesto da je propustio Pereza i usput imao DRS izašao je iz drugog zavoja toliko loše da ga je nakon Pereza i Albon pretekao.
        A uopće se nije nadao. Vidi se po tome jer ih je pustio da se tuku i malo se odmaknuo od njih. Ali kada je vidio Sainzovu glupost iskoristio ju je. Ok Sainz je imao potrošene gume. Ali iza njega je bio Williams. Nakon svega morao je propustiti i Lecrerca na friškim gumama ali ni Lecrelc nije uspio Albona preteći. Albon nije imao DRS. Prešao bi ga i Gasly da mu nije krepao bolid. Ferrari je u banani.



        1
        -1

        2
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Kako nije imao Albon drs kad je pratio Alonsa kojeg je isto tako prošao kasnije Perez? Sainz je imao dvije komponente sporije gume a Leclerc jednu s time da su Sainzove gume bile stare. Dobar dio tog kupusa na kraju pada na Ferrari i njihove taktike a ovaj puta ih nije ni sreća poslužila. No s obzirom da su očito ograničeni i gledaju sve osim sebe bolje i ne mogu. Oni se boje undrmercuta Russela a Russel je bio na gumama koje su sa daljnjom vožnjom trebale biti lošije od midiuma na bolidu Leclerca i onda ga bace na Hard . Zatim dolazi taj sc koji ih je usosio i onda izmjena za zadnjih 13 krugova na midium (ferrari izgleda ne zna što je soft). A Sainza ostave vani. Williams nije bio brži jučer ali ih je nesretni sc , Ferrari i sporije gume koštali boljeg rezultata. Primjera radi Russel je vozio na softu 27 krugova dok Ferrari vozi kraće na midiumu i hardu. Idu konzervativnim pristupom bez imalo rizika i to se kad tad obije o glavu.



          3
          2

          1
        • Pastor Maldonado
          perodeformero Prikaži

          Čitaj s razumijevanjem. Albon nije imao DRS i odolijevao je napadima Ferrarija. Albon je prešao Sainza nakon Pereza. Što će reći da jedan među naslabijim bolidima je prešao Ferrari kao drugi po redu. Sainz je zbog svojeg gafa koji se vidio s aviona. Uostalom, još dosta vozača je popušilo na taj način, ok ne popušilo ali se nisu uspjeli obraniti od napada. Albon nije napadao Sainza jer je bio iza Pereza. Čak se i malo odmaknuo za svaki slučaj ako se netko od njih prekoči. I to mu je bilo dovoljno da nakon Pereza odmah pretekne Sainza. Tu nema isprike. To je početnička vozačka pogreška.


          0
          -1

          1
  31. Blue Flag
    sinjski ushtipci Prikaži

    Da sam Stroll senior radije bi da mi je sin narkoman nego ovo gledat nakon šta mu je sve omogućeno.



    10
    9

    1
  32. Max Verstappen
    derfahrer1996 Prikaži

    Čestitke svim vozačima.
    Izgleda nakon ljetne stanke stiže Ricciardo u Alpha Tauri. Danas se Helmut jako nasmijesio (ne sarkasticno) kad su ga pitali o zamjeni De Vriesa i Ricciarda nakon ljetne pauze.
    Za neke vidim utrka dosadna za mene jedna od boljih pošto su svi dali sve od sebe. Izuzevši Ferrari ne razumijem kud se svaku utrku sjebu sa strategijom krenuli su Leclera gurat ka prvom vozacu u timu. To se radi kad im se vozaci nalaze u borbi za naslov a ne sad gdje se bore za osmo mjesto. Ali proslogodisnji Silverston kad je Leclercu trebalo dati sansu nisu mu dali e sada kad svakom od dvojice sansu treba dati to ne rade. Leclerc postaje očajan mislim da ĉe taj stvarno ostat jos koju godinu u Ferrariu i sjebat si cijelu karijeru. Ali da to je Ferrari bogu hvala imaju u Wecu mašinu pa se Tifosi mogu malo radovat.



    8
    7

    1
  33. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    Misliš si pocetak sezone ajde dobro 2.smo iza red Bulla, pa onda ajd dobro 3.smo Aston je brži, pa Mercedes brži pa smo 4., pa jucer Mclaren i danas WILLIAMS.
    Pa nemojte me jbt.
    Kaj je iduće?



    10
    8

    2
  34. Kimi Raikkonen 7
    Dragan1980 Prikaži

    Prosto mi je zao ovih momaka koji voze u ferariju.



    14
    14

    0
  35. avalon Prikaži

    jadan mercedes . u borbi su stalno sa nekim “bolidima – raketama” . 2019. u jednom dijelu sezone je “raketa” bija ferrari , do nedavno je to bija RB , a sad u silverstonu je “raketa” McL ….



    7
    5

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.