U McLarenu smatraju da se sad “definitivno mogu boriti s Alpineom”

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 12 mjeseci 3 min 8 komentara

McLarenov izvršni direktor Zak Brown kaže da njegova ekipa sad definitivno može pobijediti Alpine, sudeći po onome što su pokazali na posljednjoj utrci u Austriji.

Podsjetimo, nadogradnje koje je Lando Norris isprobao na svom MCL60 očito su funkcionirale jer je cijelog vikenda bio uvjerljiv protiv Oscara Piastrija, ali je i rezultatima pokazao da bi to mogla biti prekretnica za ekipu iz Wokinga. Norris se kvalificirao na 4. mjesto, samo 267 tisućinki iza pole positiona, a onda je u kvalifikacijama za sprint bio još jednu poziciju bolji. Ipak, u sprintu je imao loš prvi krug pa je pao na deseto mjesto, dok je u nedjelju u glavnoj utrci završio četvrti.

“Mislim da definitivno možemo pobijediti Alpine. Iako, bit će teško. Imaju brz bolid i dva vozača koji znaju kako se vozi u prvom dijelu poretka. Siguran sam da i oni spremaju nadogradnje.”

“Kad pogledamo napredak otkad je Andrea [Stella] došao na svoju poziciju – neke ljude je premjestio, neke nove ljude doveo, a neki još nisu ni započeli sa svojim poslom. Napredak je puno bolji nego što je bio prošle godine.”

“Mislim da je Austrija potvrdila našu pretpostavku da ćemo tamo biti vrlo jaki. Sad moramo osigurati da se to ponovi na svim utrkama i da se ne radi o izuzetku.”

Brown kaže da stiže još nadogradnji:

“Ne znam kad će to biti, ne želim predviđati, ali naše želje su da se umiješamo u borbu s top 4 ekipe kao ovog vikenda. Naravno, između njih je ogroman bodovni raskorak, tako da je teško reći da ih možemo sustići. Međutim, borba s Alpineom za peto mjesto je vrlo izvjesna. Nadam se da možemo nastaviti s ovim napretkom i da će biti još vikenda poput ovog gdje ćemo po čistom tempu biti u igri s četiri najbolje ekipe.”

U Austriji je najbolje plasirani McLaren bio ispred najbolje plasiranog Alpinea tek treći put (od devet vikenda) ove sezone.

“I Oscar će dobiti nadogradnje koje je Lando imao ovog vikenda. Lando će imati neke nove stvari na bolidu. Imamo i mi kao sve druge ekipe poboljšanja koja kontinuirano dolaze. Jedno od značajnijih bit će u kasnijem stadiju godine.”

“Definitivno imam dojam da se utrkujemo s Alpineom i mislim da ne smijemo priuštiti nikakve pogreške. Moramo imati dobar i pouzdan bolid, odrađivati promjene guma bez grešaka, imati dobre startove utrka, izbjegavati nesretne incidente, a sve je to dio utrkivanja.”


Odgovor

8 komentara

  1. OnlyAlonso Prikaži

    Svaak im cast,napravili su veiki korak naprijed,ajmo Mcl



    2
    1

    1
  2. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    now we can fight!!!!!! s Francuzima :-D



    3
    1

    2
  3. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Bude se Rossi uskoro oglasio.



    1
    1

    0
  4. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Zanima me dokad ce se desavat da timovi mogu donositi masivne nadogradnje tj. koliko ce jos proc prije nego timovi dosegnu neki vrh u ovim pravilima pa nema vise mjesta za toliki razvoj.


    0
    0

    0
  5. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Kakve su najave bile na predstavljanju bolida i kako je izgledala prva utrka , nisam bas imao puno vjere da ce se diguti u top 4-5. Ali razvoj je ocito isao odlicno , i neka je



    9
    9

    0
  6. avalon Prikaži

    “Kad pogledamo napredak otkad je Andrea [Stella] došao na svoju poziciju…..” i “Napredak je puno bolji nego što je bio prošle godine.” kako nam zak laže , di se može neki taljjan mirit sa neprežaljenim seidlom kad znamo da su taljani dobri samo ka sladoledari , špagetari ….


    0
    -1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.