Red Bull neće prodati AlphaTauri, ime ekipe bi se svejedno moglo promijeniti

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 1 godinu 2 min 2 komentara

Helmut Marko otkrio je kako je Red Bull odlučio da neće prodati svoju drugu momčad, no njihov uskoro bivši šef Franz Tost dodao je da bi se ime svejedno moglo promijeniti.

Budućnost AlphaTaurija bila je upitna pod novim izvršnim direktorom kompanije Oliverom Mintzlaffom i prodaja je bila razmatrana.

“Odluka je donesena. AlphaTauri će ostati u punom Red Bullovom vlasništvu i nastavit će se natjecati kao juniorski tim”, rekao je Marko za Formel1.de.

Mintzlaff je zatražio da AlphaTauri ubuduće surađuje s Red Bullom koliko god pravila dozvoljavaju, a iako će više osoblja biti prebačeno u Bicester u Engleskoj, u neposrednoj blizini Red Bullovog sjedišta u Milton Keynesu, baza će ostati u Faenzi u Italiji.

“Uvijek je bilo jasno da će momčad ostati u Faenzi. Tu nam je sva infrastruktura”, rekao je Tost.

“AlphaTauri već ima puno zaposlenih u Engleskoj. Cijeli aero tim nam je u Engleskoj. Ako ćemo htjeti dovesti inženjere koji iz kojih god razloga neće htjeti ići u Italiju, oni će ubuduće moći raditi iz te baze u Engleskoj.”

“Mislim da će to pomoći momčadi u budućnosti jer je ranije bilo jako, jako teško dovesti iskusne inženjere u Italiju. Iskusni inženjeri imaju nekih 35, 40 godina, imaju obitelj, djecu i ne žele ići u Italiju.”

Momčad iz Faenze nosila je naziv Toro Rosso otkako ih je Red Bull kupio 2006., a onda su 2020. promijenili ime u AlphaTauri kako bi promovirali modni brend austrijske kompanije. Hoće li to ime ostati zasad nije poznato:

“To još nije odlučeno. Kako žele nazvati momčad u budućnosti je u Red Bullovim rukama”, dodao je Tost.


Odgovor

2 komentara

  1. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    Vratite legendarno ime Minardi European ;)



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.