Mercedes će planirane nadogradnje donijeti u Monako

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 2 min 1 komentara

Mercedes neće odgađati testiranje novih nadogradnji koje su pripremili za odgođenu Veliku nagradu Emilia-Romagn, te će ih pripremiti za Veliku nagradu Monaka koja je na rasporedu već za sedam dana.

Većina ekipa je odabrala upravo Imolu kao stazu na kojoj će donijeti prve značajnije nadogradnje nakon početka sezone, ali im je planove poremetila elementarna nepogoda. Naime, veliki dio paddocka je pod vodom zbog ogromnih poplava, a s obzirom na to da bi dolazak više desetaka tisuća ljudi bilo nemoguće organizirati bez velikih rizika – Formula 1 je donijela pravodobnu ispravnu odluku otkazati održavanje cijelog GP vikenda.

S druge strane, za Monako ne bismo trebali imati sličnih problema, ali se radi o stazi koja je unikatno spora, zahtjeva visoke razine downforcea i niske maksimalne brzine. Rizik za oštećenje dijelova je veći nego igdje u F1 kalendaru, pa je logično da će neke ekipe uvođenje nadogradnji odgoditi za Barcelonu.

Mercedes nije jedna od tih ekipa.

Andrew Shovlin kaže da su ove nadolazeće promjene prvi korak prema rješavanju problema s upravljanjem i aerodinamičkim nedostacima njihovog W14.

“Nadamo se da ćemo i kasnije tijekom godine donositi nove nadogradnje. Nadamo se da će bolid biti brži, nadamo se da to vrijedi za kvalifikacijski tempo i tempo u utrci.”

“Razmišljamo da krenemo u drugom razvojnom smjeru. Odnosno, da krenemo putem koji bi nam dugoročno pružao veće šanse da se borimo za pobjede i naslove.”

Unatoč poplavama – ekipe su došle u Imolu i očekuje se da će se uspješno spakirati i po predviđenom rasporedu doći do Monte Carla.


Odgovor

1 komentar

  1. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    U Monacu ionako nije bitna utrka nego partijanje i financijsko mešetartenje, a glavne face ionako dolaze jahtama.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.