Button: Perezova pobjeda u Miamiju značila bi da je zaista kandidat za naslov

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 3 min 3 komentara

Svjetski prvak iz 2009. Jenson Button smatra da bi eventualna pobjeda Sergija Pereza na Velikoj nagradi Miamija ovog vikenda označila njegovu realnu kandidaturu za svjetskog prvaka.

Perez je pobijedio na dvije od četiri utrke ove sezone – u Džedi i u Bakuu, a trenutno za Maxom Verstappenom zaostaje samo šest bodova. Prošle godine je na kraju sezone kasnio čak 149 bodova, ali Button misli da je Perez pokazao bolju formu ove sezone:

“Zaista me impresionirao. Max je sigurno najteži timski kolega jer jednostavno iziđe na stazu i odradi posao. Mislim da je Perez bio jako dobar ovog vikenda, i to na dvije pobjede – u sprintu i u glavnoj utrci. To će puno značiti za njegovo samopouzdanje.”

“Mislim da ćemo dobiti neke odgovore kad dođemo u Miami. To je donekle opet ulična staza. Ako tamo može pobijediti – mislim da će mu to strašno puno značiti. To će mu pružiti puno samopouzdanja za ostatak sezone.”

Button kaže da Perez mora dokazati da je konzistentan svakog vikenda u usporedbi s Verstappenom:

“Nismo vidjeli da tijekom cijele sezone može držati korak s Maxom. Max odradi posao svakog vikenda.”

“Lewis Hamilton – on odradi posao svakog vikenda, uglavnom. Možda ne baš ove godine s ovim bolidom, ali to je tako u utrkivanju za njih i zato ih je teško pobijediti kroz sezonu. Za Checa je ovisilo od vikenda do vikenda.”

“Teško je osvojiti naslov kad se borite protiv Maxa. Mislim da Sergiju za to nedostaje konzistencije. No, ako može pobijediti u Miamiju mislim da ima šansu boriti se za naslov.”

“Zaista nisam mislio da ću to reći, ali sjajno je vidjeti koliko povjerenja ima u taj bolid, to je dobro za sport. Treba nam to jer je Red Bull trenutno očigledno na vrhu. Trebamo njihova dva vozača u međusobnoj borbi. Mislim da je i Max također odao priznanje Checu i rekao mu ‘svaka čast’. Odradio je zaista dobar posao. To pridonosi borbi za titulu, trebamo to ove godine, zato bodrim Checa.”

Perez je bio Buttonov timski kolega 2013. godine u McLarenu nakon što je otišao Lewis Hamilton. Hamiltonu je ovo 11. sezona za Mercedes, a još uvijek nema ugovor za iduću godinu:

“Ne vjerujem da će Lewis otići iz F1. Kao vozač imate dvije stvari za uzeti u obzir: ako dugo pobjeđujete i onda to odjednom prestane – želite se vratiti, ne želite odustati i povući se. No, postoji i druga stvar – ako ste u lošem bolidu – želite se umiroviti. Dugi niz godina u lošem bolidu jednostavno vas deprimira. Lewis nije u lošem bolidu, ali nije naviknuo na ovakvu formu, bolid je slabiji nego prije. Shvaćam to. Međutim, mislim da je svjestan koliko mu je ekipa jaka i koliko je još uvijek brz. Mislim da će surađivati s ekipom kako bi uzvratili udarac Red Bullu. I mislim da će u tome uspjeti.”

“Vjerojatno ne ove godine, ali 2024. – mislim da će Lewis biti na gridu. Još je uvijek on gladan, gladan za novim naslovom.”

Zaostatak u kvalifikacijama, Verstappen vs Perez
Prolazak kroz “dvorac” sekciju na stazi

Odgovor

3 komentara

  1. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Max je bolji od Pereza točka. Ako će Perez imati jednake uvjete onda ce od 20tak utrka pobijediti Maxa 5-6 puta. I to je realno. Ono što nije realno je favorizirati Maxa do boli pa da sve timske kolege pobjeđuje svaki put s 50s razlike.



    3
    3

    0
  2. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Kladim se u 5eur da nece.
    Rado cu izgubit 5eur


    0
    0

    0
  3. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Znamo svi da nemoze Checo do naslova.

    Ali bilo bi maestralno da se dogodi ponovo slucaj Rosberg.
    Checo naslov pa penzija.



    5
    5

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.