Russell: Verstappenova F1 karijera mogla je biti oštećena ranom bitkom protiv Hamiltona

Izdvojeno

Luka Gregorić

Prije 1 godinu 3 min 14 komentara

George Russell smatra da je mladom i neiskusnom Maxu Verstappenu karijera mogla biti oštećena da se u njenoj ranoj fazi borio protiv Lewisa Hamiltona u Mercedesu.

Kada se usporede rane faze njihovih F1 karijera, Russell je morao čekati priliku u Mercedesu tako što je proveo tri godine u Williamsu koji je u to vrijeme bio nekonkurentan. S druge strane, Verstappen je brzo napredovao do mjesta u Red Bullu nakon nešto više od sezone provedene u Toro Rossu, zamijenivši Daniila Kvyata na VN Španjolske 2016. na kojoj je Nizozemac ostvario i svoju prvu pobjedu u Formuli 1.

Govoreći o tome smatra li Russell da mu činjenica što je u početku karijere proveo toliko vremena utrkujući se na začelju F1 sada donosi neku prednost, vozač Mercedesa je u svoj odgovor uključio Verstappena koji je imao drugačiji put od njega u Formuli 1.

„Mislim da je to nešto što nikada ne možete znati. To je nešto što sam sebi govorim jer volim biti optimističan i želim iz svake situacije izvući ono pozitivno. Ali mogao bih sjesti ovdje i reći da sam izgubio tri godine svoje karijere jer sam bio u bolidu koji je bio na začelju i nisam se mogao boriti za pobjede.“

„Međutim, možete vidjeti i sve pozitivne strane mog boravka tamo. Sada gledam te godine i razmišljam: ‘Da, možda sam naučio više utkivajući se na začelju u usporedbi s nekima od mojih suparnika koji  su od početka bili bačeni u vatru.’“

„Neki vozači su rano bačeni u vatru i to je naštetilo njihovoj karijeri. Na primjer, Max Verstappen je dobio promaknuće nakon 18 mjeseci, ali možda mu je moglo naštetiti da je otišao u momčad poput Mercedesa protiv Lewisa Hamiltona na vrhuncu svoje moći.“

„Dakle, morate to pogledati s obje strane, i sigurno je da je Max bio bolji vozač nakon tri ili četiri sezone u usporedbi s onim gdje je bio nakon 18 mjeseci. Da se suprotstavio vozaču koji je apsolutno u najboljim godinama i dominira u bolidu na koji je toliko navikao, možda ni on ne bi bio u poziciji u kojoj je danas.“

Iako je Russellu trebalo više vremena nego što bi želio da napreduje prema prednjem dijelu F1 grida, zadovoljan je kako se njegovo F1 putovanje do sada odvilo.

„Moram biti zahvalan ljudima koji su me savjetovali, pomogli mi i doveli do ove pozicije. U te tri godine koje su prošle možda sam se mogao boriti za više pozicije, ali da nisam u Mercedesu, ne bih se borio za prvenstvo.“

„Koja je onda razlika za mene? Na kraju krajeva, želim osvajati prvenstva i činjenica borim li se na začelju ili za više pozicije, da budem iskren, ne čini razliku. U konačnici sam zadovoljan gdje sam sada.“

Russell će se nadati boljoj konzistentnosti kada se sezona Formule 1 nastavi u Bakuu krajem ovog mjeseca nakon mješovitih rezultata u prve tri utrke. Nakon 7. mjesta u Bahreinu uslijedilo je ohrabrujuće 4. mjesto u Jeddahu, prije nego što je kvar motora u Melbourneu okončao nade za uspjeh na Velikoj nagradi Australije, utrci koju je vodio prije nego što mu je niz nesretnih događaja pokvario vikend.


Odgovor

14 komentara

  1. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Taj Russell nešto melje i melje. Izgleda da su ga zbog toga birali kao predsjednika “udruge” vozača.



    23
    21

    2
  2. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Ovaj Russell postaje pravi ulizica i politicar….puno toga moze izgovorit, a da nista ne kaze.



    17
    15

    2
  3. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Kad se netko izražava u frazama, možeš biti siguran nema puno između ušiju.



    11
    6

    5
  4. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    U biti zeli reci da Max u svojoj cetvrtoj sezoni nebi imao sanse pobijediti Lewisa kao sto je on pobijedio. Barem se meni tako cini.

    2018e je Max vozio korektnu sezonu i misljenja sam da bi u slucaju da je Max tada dosao u Merc, bio puno blizi od Bottasa a najvise bi tu profitirao Vettel s njihovim borbama.

    Treba nadodati i da je Max u toj istoj sezoni bio i dosta mladji nego Russel prosle godine. 2-3 godine sto je znacajna razlika u tom zivotnom dobu.



    18
    18

    0
  5. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Što ovaj trabunja?



    6
    4

    2
  6. Max Verstappen
    MV33rbr Prikaži

    Russell je trenutno uvjerljivi prvak F1 u filozofiranju. Tu mu nema premca. Otkad se pojavio, na mene ostavlja dojam klasicnog britanskog PR ljigavca s naucenim frazama i zadanim obrascima ponasanja. Dakle, osobnost i karakter 0. Kao vozac se tek mora dokazati i bilo bi mu bolje da se fokusira na voznju jer vozac o kome prica ide prema 3. tituli, iza sebe ima 37 pobjeda, dok on s pribliznim godinama ima jednu GP pobjedu. Sto bi bilo kad bi bilo nikad necemo saznati.



    15
    12

    3
  7. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    Liku svaka druga Red Bull i Max. Fokusiraj se na sebe i Merc.



    8
    7

    1
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      I na ovom portalu svaka druga Mercedes i Hamilton, to ti se druže sad zove kolumna , može pisati i pričati šta god ko hoće.

      Pa tako i Russell ima svoje kolumne samo uzivo



      4
      -2

      6
  8. avalon Prikaži

    možda je russell u pravu kad kaže u prvpn dijelu rečenice “‘Da, možda sam naučio više utkivajući se na začelju…” to mi ka “obićni” ne možemo vidit ni znat ali drugi dio iste rečenice “…u usporedbi s nekima od mojih suparnika koji su od početka bili bačeni u vatru.’“ mi nekako ne stoji , ne pije vodu . no ovo npr „Neki vozači su rano bačeni u vatru i to je naštetilo njihovoj karijeri. Na primjer, Max Verstappen je dobio promaknuće nakon 18 mjeseci, ali možda mu je moglo naštetiti da je otišao u momčad poput Mercedesa protiv Lewisa Hamiltona na vrhuncu svoje moći.“ kako griješi russell ima najbolji primjer u svom kolegi . je li lewis rano bačen u vatru dolaskom u odlični McL umisto da prvo odvozi poneku sezonu u osrednjem timu jer … tamo mu je kolega bija alonso koji je netom osvojia 2 titule uzastopno i bija je ako ne na vrhuncu moči vrlo blizu tome . je li reputacija 2 X prvaka i neupitna vještina , talent alonsa naštetila lewisu ? jedina “prednost” lewisa te 2007. je bila šta su on i alonso po prvi put vozili McL za razliku od russella koji je lani prvi put vozija MB dok je lewis u timu “starosjedilac” . ima i primjer leclerca koji je posli sezone saubera 2019. doša u ferrari di ga je “dočeka” 4 X prvak koji je u ferrari doša 2015. i sigurno je bija naviknutiji na tim i bolid .
    možda je russell u nekim segmentima izjava u pravu ali valjda rano bacanje u vatru i uspješnost “bačenog” ovisi o karakteru , samopouzdanju , vještini , spoznaji da može jer da nije tako ne bi lewis , max i leclerc i “prerano bačeni u vatru ” pokazali od kakvog su materijala sazdani . po meni russell je talent ali sa 25 bi mu bilo bolje da se koncentrira na bitno , vožnju nego da ovako mlad ima ponašanje , izjave “starog filozofa” . imat će vrimena za to kad pređe tridesetu :)



    16
    15

    1
  9. F1puls
    ivanh Prikaži

    Da je Max došao u MB, sad bi imao 5-6 naslova…😉



    2
    0

    2
  10. Max Verstappen
    derfahrer1996 Prikaži

    Russell is a type of guy koji je izumio PR.



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.