Coulthard: Perez je nakon Saudijske Arabije bio pretjerano siguran u sebe

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 2 min 4 komentara

Sergio Perez je nakon pobjede u Saudijskoj Arabiji imao prilično loš vikend u Australiji, a David Coulthard smatra da je sve to vezano za njegovo samopouzdanje koje je bilo na previsokim razinama nakon Džede.

Max Verstappen je u Saudijskoj Arabiji ispao iz kvalifikacija već u drugoj rundi zbog mehaničkog problema, a Perez je osvojio pole position kojeg je kasnije pretvorio u pobjedu. Max je uz pomoć sigurnosnog automobila uspio doći do drugog mjesta, ali je vodstvo u prvenstvu sačuvao kroz najbrži krug u posljednjem krugu utrke.

Ipak, naredni GP vikend u Australiji je pošao po krivu već na posljednjem slobodnom treningu, samo da bi u kvalifikacijama bilo još i gore. Perez je izišao u šljunak već u prvom brzom krugu u Q1 i to je bilo to.

Perez je na timski radio odmah okrivio “isti problem” s kojim se susretao na treningu, a Helmut Marko je kasnije pojasnio da se radilo o vozačkoj pogreški. Bilo kako bilo, Perez je u utrci uspio tek do 5. mjesta što je još jedan dokaz u prilog tvrdnji da Red Bull, barem u njegovim rukama, ipak nije toliko dominantan koliko ga konkurenti žele prikazati.

Bivši Red Bullov vozač David Coulthard smatra da je Perezu naškodio višak samopouzdanja nakon Džede. Tu je tvrdnju potkrijepio izjavom da je Perez u Australiji kočio 20 metara nakon Verstappena, što ga je onda lansiralo u šljunak.

“Slobodni trening – izlet u šljunak. Kvalifikacije – izleti u prvom krugu…”

“Mislim da je pretjerao sa samopouzdanjem nakon pobjede u Saudijskoj Arabiji.”

“Ispalo je da je kočio 20 metara kasnije nego li je u istom zavoju to učinio Max Verstappen. To je prilično optimistično za treći zavoj, i to ga je lansiralo u barijere.”

Za Pereza ipak nije sve izgubljeno jer je Verstappenovo vodstvo trenutno na 15 bodova. Međutim, slične greške ne bi se smjele ponavljati ako misli izdržati u ulozi kandidata za ovogodišnji naslov svjetskog prvaka.


Odgovor

4 komentara

  1. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Perez stvarno misli da može do titule💀💀💀



    9
    9

    0
    • Nando
      andrej12 Prikaži

      Perez stvarno misli da SMIJE do titule :D :D



      5
      3

      2
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Smije biti kaj hoće osim budale. On je jednostovno sporiji od dva RBa i svako veliko natezanje oko toga će biti kontraproduktivno. Kad ima priliku neka je iskoristi, ako pri tome dođe u priliku osvojiti naslov, neka proba. Ja mislim da osim uz neki nevjerojatni niz sreće i pehova u drugoj garaži to se neće dogoditi.

        Momčadi obično imaju pravilo da nema unutarmomčadskog preticanja na stazi nakon 1. kruga, osim ako se ne naredi drukčije. Ako se to bude primjenjivalo, uz Maxovu prednost u kvalifikacijama i brzinu u utrci, teško će nas Čiko biti brži od Duha sa sjekirom.



        7
        6

        1
  2. Honda
    I2oni Prikaži

    Volim ja pereza, al max ce ga uviti svakom iducom prilikom.
    Budimo realni. Mozes voliti maxa ili ne. Vozaci poput maxa sene sumahera vetela alonsa. Svi su agresivni bezobrazni ne hebu zivu silu… Pod stare dane postanu miljenici navijaca. Kao alonso ili vetel sada. A kad su poceli bili su mrski vecini.
    Perez je jednostavno ispod tog nivoa. Ima bljeskova, kao pobjeda sa onom force indijom ili sta vec neku godinu, ali nije vozac koji moze kao pomenuti gore odvesti krug koji treba za pobjedu u svakom momentu.



    6
    5

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.