Vasseur: Nema radikalnih promjena, ali ćemo ubrzati nadogradnje

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 2 min 7 komentara

Ferrari će svoje nadogradnje donijeti ranije nego što je originalno planirano, ali odustaju od radikalne promjene svog SF-23.

Momčad je prošle godine završila na drugom mjestu u konstruktorskom poretku, a ove godine je tek na 4. mjestu nakon prve tri utrke. Za Red Bullom sad već zaostaju skoro 100 bodova.

“Ne radi se o B-specifikaciji bolida. Nećemo se pojaviti s nečim što je u potpunosti drukčije. Nastavit ćemo nadograđivati ovaj bolid žestokim tempom.”

Nadolazeća utrka u Azerbajdžanu zahtjeva paket s niskom razinom downforcea i visokom maksimalnom brzinom, a s obzirom na format vikenda – neće biti previše vremena za treninge i evaluaciju nadogradnji. Poseban paket bit će potreban i u Monaku, kao što je to uvijek slučaj, ali Ferrari će nadogradnje donositi i na druge utrke.

“Imamo cijeli niz nadogradnji. Neke neće biti spremne za Baku jer za tu utrku imamo poseban aero-paket. Također, na sprint vikendu nije najlakše odraditi potrebne testove.”

“No, od Miamija, Imole, ne Monaka nego Barcelone – na svakoj utrci će biti nadogradnje na bolidu. Držimo se plana. Odradili smo neke promjene po putanju balansa i ponašanja bolida pa je već u Melbourneu bilo puno bolje. Nastavit ćemo u tom smjeru.”

Vasseur je potvrdio da je ograničenje budžeta otežalo ekipama uvođenje radikalnih promjena:

“S ograničenjima u zračnom tunelu – jako je teško započeti nešto od nule. Neću reći da nema smisla, ali je vrlo teško.”

“Ubrzat ćemo. Sve resurse bacamo na ubrzavanje procesa. Nadogradnje planirane za Barcelonu će doći u Imoli, tako da će nadogradnje stizati jednu ili dvije utrke ranije. Međutim, tijekom sezone ne možete nešto drastično promijeniti.”


Odgovor

7 komentara

  1. earlyfuse Prikaži

    Naravno, samo jako Vasseur i Ferrari.
    #earlyfuse



    2
    2

    0
  2. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Sve resurse bacamo na ubrzavanje procesa. The process. Ferrari 2050.



    3
    2

    1
  3. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Ni ne može biti drastičnih promjena koncepta zbog budžeta.



    1
    1

    0
  4. avalon Prikaži

    “Međutim, tijekom sezone ne možete nešto drastično promijeniti.” moguće da ova rečenica govori puno o očekivanjima , rezultatima tima u borbi sa konkurentima ove sezone . ne mislim na RB nego na MB i AM . ako se MB nastavi poboljšavat , a AM ne izgubi sadašnji momentum ferrari bi 2023. moga završit lošije nego 2022. gledano kroz prvenstvo konstruktora , a vrlo lako moguće i vozački .



    1
    0

    1
  5. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Nema radikalnih promjena što znači nema ni rezultata.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.