Gasly ostaje na rubu: Izbjegao kaznu zbog sudara s Oconom

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 2 min 21 komentara

Pierre Gasly nije kažnjen za sudar s timskim kolegom Estebanom Oconom, te je izbjegao potencijalnu zabranu utrkivanja na idućem GP vikendu.

Alpineov vozački par se sudario u 56. krugu nakon trećeg stajaćeg starta i druge crvene zastave. Gasly je izletio u prvom zavoju i neoprezno se vratio na stazu izguravši timskog kolegu u barijere i tako okončavši utrku obojici.

Suci su razgovarali s oba vozača i s predstavnikom ekipe, te je procijenjeno da se radi o “incidentu u prvom krugu”, s obzirom na to da je prije toga bio ponovljeni start.

“Oba vozača su prepoznala i prihvatila da se u ovom slučaju radi o tome. Pod tim okolnostima nećemo poduzimati nikakve mjere.”

Ovo je svakako olakšanje za Gaslyja koji na licenci ima 10 kaznenih bodova i kojeg bi još dva boda dovelo do automatske zabrane sudjelovanja na idućem vikendu. Paziti mora sve do Velike nagrade Monaka krajem mjeseca gdje mu se brišu dva boda.

Ocon je izjavio da ne krivi timskog kolegu za incident, a Gasly mu se ispričao:

“Nažalost nakon trećeg starta su nam se sudarila naša dva bolida. Drago mi je da su oba vozača u redu,” rekao je Otmar Szafnauer.


Odgovor

21 komentara

  1. Marlboro
    F1bodul Prikaži

    Jebes sve, meni je žao šta nisu ostali razultati u trenutku RF. Hulk podij. McLaren P4, P5 .. bilo bi odlicno za sport i prvenstvo i poštenije.

    Al dobice Gasly do Monaka kaznu garant



    6
    5

    1
  2. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Suci su razgovarali s oba vozača i s predstavnikom ekipe, te je procijenjeno da se radi o “incidentu u prvom krugu”, s obzirom na to da je prije toga bio ponovljeni start.

    Ima onda logike za Sainzovu kaznu.. S njim nisu htjeli pricat jer se njegov incident dogodio u 57. krugu za razliku od Gaslyjevog.



    27
    26

    1
  3. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Al ovo je najbolje: “Suci su razgovarali s oba vozača i s predstavnikom ekipe…”, još najbolje da će vozači reći da je namjeran sudar, a predstavnik ekipe da inzistira da se kazni Gasly 😄



    18
    18

    0
    • Lando Norris
      stari lisac Prikaži

      To se jednom dogodilo. Kad je Ron Dennis prijavio ekipu da je koristila ilegalno dobivene podatke od Ferraria.

      Kasnije su to britanci pripisali Alonsu. On je samo od Dennisa tražio isti tretman njega i Hamiltona do kraja sezone, a ako ga ne dobije, rekao je da će prijaviti ekipu za krađu. Pa je Ron Dennis sam otišao to prijaviti.



      3
      0

      3
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        To nije istina. Tražio je da sabotiraju Lewisa ili će prijaviti FIA informacije koje imao.


        0
        -6

        6
        • Lando Norris
          stari lisac Prikaži

          Ne namjeravam se s tobom prepucavati oko nekih činjenica. Poznato je da je, poslije Monaka 2007, jedino Lewis dobivao nadogradnje tijekom preostalog dijela sezone. Dakle, bazično je da je Alonso vozio, u osnovi osnovni model McLarena kroz cijelu sezonu.

          Bez obzira na sve, činjenica je da je Ron Dennis sam prijavio svoju ekipu zbog nepoštenja, a ne Alonso, što je mantra mnogima koji ne vole Alonsa. Bez obzira na to što je Alonso napravio ili ne prije.

          Kao što je i činjenica da je na sudu Briattore dokazao da FIA nije imala nikakvih dokaza da je Renault tražio i dobio od određenog vozača uslugu razbijanja na zid kako bi Alonso pobijedio u utrci. I dobio je, zbog toga silne novce od FIA-e da ostane izvan F1 i da se zataška njihova politika.

          Kao što smo uostalom saznali nedavno od Bernia kako su Lewisu neke stvari bile namještene za uspjeh.

          Znam da ti je to teško povjerovati, ali Bernie je bio samo businessman koji je našao način da poveća publiku i gledanost time što je igrao na kartu Lewisove rase. Time ne govorim da je Lewis loš, nego da su neke druge prilike išle njemu u prilog na štetu drugih kolega. I, ne, ne mislim da je u tome Lewis radio nešto nepošteno, jer je on bio samo jedan od piona kojeg nitko ništa nije pitao. To su bile igre na višem nivou!



          6
          2

          4
        • Mercedes
          Har Kl Donator Prikaži

          Činjenice … ?
          Meni nije poznato da je Alonso vozio osnovni model McLarena kroz cijelu sezonu. Smatram da je to glupost, jer je upravo u Monaku izdata timska naredba Hamiltonu zbog koje on nije mogao napasti prvo mjesto. Ustvari sve do VN USA Alonso je imao status 1. vozača. Upravo u toj utrci ga je izgubio, jer McLaren nije htio izdati timsku naredbu Hamiltonu da mu mu prepusti 1. mjesto.
          Ono što ja znam da je činjenica, je da je Alonso prijavio FIA da McLaren sabotira njegov bolid. FIA je poslala inspekciju u McLarenove garaze gdje su provjerile oba bolida i utvrdila da su ista.

          Stoji da nije Alonso prijavio svoju ekipu. On je samo ucjenjivao svog šefa da sabotira svog drugog vozača, nakon čega se ovaj sam prijavio jer nije imao pojma šta mu inžinjeri rade iza leđa.

          Dobri stari pošteni Briatore i još pošteniji Ecclestone …

          Malo si oprečan …
          Bernie u tom intervjuu nije spomenuo gledanost i Hamiltona. Upravo suprotno, opet je opleo po njemu. Toiko ga je volio da i dan danas ne može preboliti da je uzeo Ferrariju titulu u zadnjim sekundama utrke. Čak je i slagao da su imali elemente da ponište rezultate utrke, što nije bilo tačno. Eventualno su mogli diskvalifikovati Alonsa, a to bi još više povećalo bodovnu prednost.

          Međutim ono što jeste spomenuo u tom članku, je da su imali čvrste dokaze da je Renault naštimao pobjedu Alonsu (upravo onu za koju tvrdiš da je čista i regularna).


          0
          -3

          3
  4. Mika Hakkinen
    Djuvedj Pretplatnik Prikaži

    Realno, trebao je dobit kaznu. Po tom je Vettel 2019. u Kanadi također trebao proći bez kazne, a bome i Sainz danas.



    12
    12

    0
  5. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Ovi sve više i više kopaju.
    To je incident u prvom krugu, a Sainz nije imao incident u prvom krugu…
    Šta rade ti stručnjaci to je zbilja lakrdija i sramota.



    9
    9

    0
  6. Petronas
    Janez Prikaži

    Ova sezona počinje ličiti na onu iz 2020.godine,samo sto se ne kenjaja po RB i holanđaninu kao što se kenjalo po Hamiltonu i Mercedesu



    2
    -1

    3
    • Formula 1
      majic13 Prikaži

      Nije za usporedit.
      2020. je bila sedma godina dominacije Merca, a ovo je tek druga godina dominacije Red Bulla…



      1
      0

      1
      • Petronas
        Janez Prikaži

        Govorim o dominaciji, dakle isto je, tada su zabranili das za narednu godinu,da li će sada zabraniti ovaj čudesni drs



        1
        0

        1
        • Marlboro
          F1bodul Prikaži

          Nije čudesan, radi se o polozaju krila, side podova i onih malih krila ispod velikog zadnjeg.. ugl zrak smanjuje otpor na tri točke umjesto na jednoj. Jako sam loše objasnio, al ima video od autosporta na yt bas o tom i od još par.. al unutar pravila debelo da bi to zabranili morali bi raditi novi pravilnik jer jedno vuce drugo. To šta je red bull to uspio dizajnirati da radi kako treba a drugi nisu je plus za rb …



          1
          0

          1
      • Marlboro
        F1bodul Prikaži

        A dominacija red bulla bi mogla krace trajati, s obzirom na tunel koji imaju, kaznu, i sta su bili prvi, ostali ce ih sustici. Njima je cilj ove godine šta ranije započeti razvoj RB20, a sa ovim trenutnim bolidom sa šta manje razvoja napraviti šta veću prednost sa u prvoj polovici sezone dok još mogu, dobro im je krenilo zasad.


        0
        -1

        1
  7. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Kad pogledan onboard sa bolida Gaslya u 57 krugu i Hamiltona u 1 krugu.
    1. Hamilton s desne strane na izlasku iz drugog zavoja ima Alonsa pored te odmah gleda u desni retrovizor i kada je cijelim bolidom ispred Alonsa odlazi skroz desno do trave da ima dobar izlazak iz zavoja.
    2. Gasly izađe izvan staze, vrati se u zavoju 2, sporije se kreće od ostalih iza njega na izlasku iz zavoja 2 i ne gleda nimalo retrovizore i odlazi prema vanjskoj strani zavoja i zacudo tamo se nalazi drugi bolid.


    0
    0

    0
    • Marlboro
      F1bodul Prikaži

      I Ocon je moga malo pustit gas, al aj obojica su debili realno i neka im je 0 bodova bas mi je drago.



      2
      1

      1
      • Fernando Alonso
        junior Prikaži

        Mogao je, kao i Stroll u sudaru s Leclercom. Smatram da bi neki iskusniji vozaci pustili gas cim bi skuzili da ih Gasly gura prema travi.
        A suština svega je ne gledanje u retrovizore u situaciji u kojoj znaš da ce oko tebe biti bolida koji su brži na izlasku iz zavoja za 20+ km/h.



        1
        1

        0
        • Marlboro
          F1bodul Prikaži

          A to se zove bit Željko. Kad ti je želja za, u ovon slučaju, popravit rezultat jača od ičeg… i eto, zaborave točke kočenja, temp u gumama, ne gledaju retrovizore šta si reka… nije FiA kriva koliko vozači. Massa je skoro poginuo zbog krhotine koja mu je doletila u kacigu… budi ti u cipelama nekog ko je odgovoran.



          1
          1

          0
  8. Ferrari
    bore1989 Prikaži

    zanimljivo da je to tretirano kao “incident prvog kruga”, a sainzova greška nije…🤔



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.