Hamilton o B specifikaciji bolida: To su gluposti

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 2 min 10 komentara

S obzirom na to da na predsezonskom testiranju nisu otpuhali konkurenciju i da vjerojatno nemaju dominantan bolid – britanska medijska mašinerija počela je sa špekulacijama o mogućem novom bolidu koji se možda sprema u Mercedesovoj tvornici, a koji bi slijedio nekakvu drukčiju “filozofiju dizajniranja”.

Međutim, Lewis Hamilton im je u intervjuu ta nadanja rasplinuo jednom rečenicom:

“Ljudi pričaju gluposti. Trenutno smo u vremenu kad je na snazi ograničenje budžeta. Napraviti novi bolid i krenuti ispočetka je nešto za što nemamo vremena tijekom sezone.”

“Moramo nastaviti napredovati s ovim bolidom, pokušati ga gurati do apsolutnog limita. Znam da iza sebe imam najbolju ekipu koja može ukloniti naš zaostatak.”

Kad je riječ o hvatanju rekordnog osmog naslova, moglo bi se dogoditi da Hamilton i ove godine ostane bez šanse da ga osvoji. Naravno, sve ovisi u kakvoj će formi biti bolid kroz naredne 23 utrke.

“Ne znam je li moguće da se borimo za naslov ove godine, saznat ćemo kroz nekoliko dana. Međutim, ja sam se pripremio za to. Ja sam se spremio za borbu za naslov, ali ostaje pitanje hoćemo li imati opremu za to.”

“Vjerujem da imam ekipu koja je sposobna boriti se za naslov. Prošle godine smo imali puno problema i paničarili smo, pokušavali shvatiti gdje je problem. Trebala nam je cijela vječnost da shvatimo gdje je problem. U ovu godinu krećemo s bolidom koji je vrlo sličan prošlogodišnjem, ali ovaj put nema poskakivanja. Ima određenih pozitivnih aspekata i vjerujem da je to dobar temelj za dalje.”

Lewis Hamilton

Odgovor

10 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    Nemaju prednost od 3 godine i odmah problemi…



    14
    6

    8
  2. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Pa operirala je Force India i s manje novca od današnjeg budget caps, pa je nakon 5 utrka uvijek donosila B specifikaciju…



    6
    6

    0
  3. Ron Dennis
    Kufare Prikaži

    Ovi iz Mercedesa samo kukaju, skupa sa engleskim novinarima,stječe se dojam da su najsporiji na gridu



    6
    0

    6
  4. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    I evo nakon Wolffa, Hamilton nazva još jednog timskog kolegu da priča gluposti:
    https://www.formula1.com/en/latest/article.well-bring-it-as-soon-as-we-can-mercedes-prepping-different-sidepod-upgrade.78K62JBkt48oj3h5gchUOU.html

    Znači nisu špekulacije ako šef ekipe, a sada i tehnički direktor to izjave. Možda su špekulacije kako će ta nadogradnja izgledati, ali evo glavni akteri iz ekipe su potvrdili da spremaju veliku promjenu, a takve promjene se tradicionalno nazivaju B specifikacijom.


    0
    -1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.