Pronađena izbrisana izjava Ben Sulayema: Ne volim žene koje misle da su pametnije od muškaraca, jer zapravo to nisu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 1 min 33 komentara

Nakon što je predsjednik FIA-e Mohammed Ben Sulayem stao na žulj vodstvu Formule 1 rekavši da bi potencijalni kupci trebali pripaziti na “napuhane cijene F1” – bilo je za očekivati da će uskoro na svjetlo dana sasvim slučajno izići neko njegovo prljavo rublje.

Tako nije trebalo puno da se iskopaju seksistički komentari koje je Ben Sulayem objavio na svojoj web stranici 2002. godine.

Na toj stranici je napisao:

“Ne volim razgovarati o novcu, a također ne volim žene koje misle da su pametnije od muškaraca, jer zapravo to nisu.”

Naravno, FIA se odmah ogradila od tih komentara i rekla da više ne predstavljaju Ben Sulayemove poglede.

“Poznato je koliko je radio na promoviranju žena i jednakosti u sportu i po tome rado prihvaća da ga se sudi. To je središnji dio njegovog programa i to se može vidjeti po onome što je napravio kroz dugi niz godina kao potpredsjednik.”

FIA

Ben Sulayemov mandat ističe 2025. godine kad će se vjerojatno kandidirati za drugi mandat.


Odgovor

33 komentara

  1. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Mene ovo nimalo ne čudi. On se bas uklapa u ovo sivilo vodstva Formule 1.



    5
    3

    2
    • Ferrari
      nelinjo Prikaži

      On je jedina svijeta tačka! Sa ovom izjavom mi je postao drag! Još samo da “dohvati” pedere i branioce “ljudskih i rodnih prava” i to je to! 😀 A šta reći o prljavim amerima!? ješće i govna samo da zarad pare! 😀



      6
      -5

      11
  2. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    ae
    Kada se spominje taj tip stalno pišem o pravima.
    Jako bih volio da mu neki nepotplaćeni novinar postavi pitanje “Što znači Kafala sistem” u njegovoj i okolnim državicama”
    Nekome od korisnika se ne dopada što politiziram stvati oko F1.
    Razumijem ih. Ipak je to sport kojeg obožavamo (ja od 1970)
    Ali ako ćemo žmiriti na najmorbidnija kršenja ljudskih prava, Formula 1 će nestati, bar u formatu u kojem ju poznajemo.
    Uostalom pogledajte sami slike tih gradova. Pomislit ćete da su stare slike s prijelaza s 19- na 20 stoljeće, 100-150 godina koliko treba prosperitetnom gradu s pametnom upravom da se razvije. Nemoguće je brže…. gotovo nemoguće osim ako uvezeš robove i omjer građana i robova ti je 1/5.
    Evo nisam birao slike pogledajte sami na google pictures 1991-2017 ili tako nešto. https://www.google.com/search?q=dubai+1991+2020&sxsrf=AJOqlzWlhJAJbBnp0cYfDBNDLzAn81ChQA:1674908264964&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjYlqjBn-r8AhWL_CoKHd_9BLwQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1229&bih=608&dpr=1.56#imgrc=EwBdQHofeFZMCM



    6
    0

    6
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Boli, a?



      1
      -2

      3
      • Pastor Maldonado
        perodeformero Prikaži

        Ne razumijem? Možda se nismo shvatili. Iz države iz koje on dolazi ozakonjeno je ropstvo “Kafala sistem” žene gaze kao mrave. Uostalom odi u jednu od tih zemalja pa ćeš vidjeti da nikada nigdje te neće poslužiti (u dućanu, restoranu….) domaći stanovnik nego samo uvezeni radnik. Ako pokušaš pozdraviti domaćeg stanovnika ili komunicirati s njim, pogledat će te s visoka, vidljivo izraženom grimasom gadljivosti, i dati ti do znanja da si za njega niža vrsta. Ja ne popujem ovdije o raznim kulturama, ali popujem o minimumu demokratskog ponašanja prema ljudskim bićima. I da, boli me to što gaze žene, što uvoze neobrazovane ljude, pritom ih stravično varajući po pitanju plaće stanovanja, radnih uvijeta…. 30-50% radnika koji se uspiju vratiti iz tih zemalja su ili mrtvi ili kronično bolesni od rada i života u nehumanim uvijetima. Mene to boli. Žene su 50% stanovnika svijeta a u tim zemljama imaju prava kao i mravi.



        4
        2

        2
        • Ferrari
          nelinjo Prikaži

          Tamo je šerijat i velika većina žena pristaje na to jer su vijernice! A drugo… bolje tako nego da te usluzuje neka kojoj viri pola guzice. Ko ne zna u Bosni i Sandzaku su do dolaska komunista većina žena bile pokrivene. Tako je bilo… ko praktikuje Islam tako mora.



          1
          -7

          8
        • Pastor Maldonado
          perodeformero Prikaži

          nelinjo strašno. Ovo je ipak sportski portal a ne propaganda genocida



          3
          3

          0
        • Ferrari
          nelinjo Prikaži

          Perospumpe, ne propagiram ja ništa, samo kažem kakva je situacija na bliskom istoku 😀 a kakva je bila nekad i u nasim krajevima… steta je što nekad ovaj portal objavljuje ovakve stvari! Mislim u redu je da se malo pokusa docarati nesporazum ovoga i onih koji su ga tu i postavili…. Ali mislim da bi sve trebalo ostati samo na trkama, vozacima i F1 ekipama, ostalo je suvisno!



          2
          0

          2
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Znaš zašto ovdje ide brzo jer izdavanje dozvole traje 14 sekundi. Nema raznih luftbremzera koji se pitaju, pa nekakva gradska skuština, pa neki besposličari koji sjede pred bagerima, pa netko pregovara jer ga brine gubi li izbore. Ako je gazda odlučio to se radi.

      A glede robova, robovi su gradili Ameriku prije 150 godina.


      0
      -4

      4
      • Pastor Maldonado
        perodeformero Prikaži

        Da , istina, ali je to bilo prije 400 godina, završilo građanskim ratom i skriveno se održalo u južnim državama. Sada 21 stoljeće. Ameri (kao i Englezi….) su puno gadarija napravili, ali su to priznali i to su povijesne činjenice. U normalnim državama ne umireš u jarku kraj ceste poliven kiselinom ili zapaljen……



        3
        1

        2
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Američki građanski rat nije bio prije 400 godina nego 160.
          I sad je grade ilegalci iz Latinske Amerike.
          Misliš da su u Britaniji Pakistanci vrlo poštovani radnici….. ili ekipa s Kariba?
          Hoću reći, izrabljivanje radnika bez obrazovanja je rašireno svijetom, samo je u Zaljevu zakonski propisano jer oni ne haju što ti i ja o tome mislimo. Nama treba njihova nafta pa ćemo im oprostiti što oni otvoreno priznaju da su robovlasnici.

          Ako si obrazovani bijelac iz UAE nećeš htjeti otići, bit će ti skroz dobro i nećeš doživjeti niti sličnu priču kao Pakistanci i Afganistanci koji rade kao robovi iako radite po istom zakonu i sistemu.



          3
          1

          2
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          @wapi
          Sve stoji, ali u Britaniji postoje zakoni o pravima radnika.
          Pakistanac ili bilo tko drugi ima izbor otići od tamo ako mu se ne sviđa.
          Ovdje ti poslodavac uzima dokumente i ne možeš otići od njega niti iz države ako ti on to ne dozvoli. Barem je to tako za ove nisko obrazovane radnike.
          Sumnjam baš da inženjerima uzimaju putovnice.
          Mislim da na to kolega puca.
          Može svijet kupovati naftu od njih i imati trgovinske odnose, ali to ne znači da im FIA treba dati 5 utrka dok izbacuju puno bolje staze sa tradicijom.



          5
          5

          0
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          @smr201
          Mi se skoro pa slažemo. Slažemo se u onom bitnom: ne bi smjelo tamo biti toliko utrka, a da u isto vrijeme “visi” Spa. BTW meni su sve te ulične staze za q, osim Monaca jer ona ima neki glamour i tradiciju, ovo drugo natjeravanje kroz kaveze mi je vrlo bezveze. Ljudi su s dobrim razlogom krenuli graditi staze za utrkivanje….

          Nema ti Pakistanac koji je životnu ušteđevinu svoje familije potrošio da se dočepa Londona ili Manchestera, baš puno izbora. Ima ih “doma” koji očekuju da im nešto pošalje, a i on nema para za kartu da se vrati. Puno nade je uloženo u njega, ne smije razočarati.


          0
          0

          0
        • Dee-Lite Prikaži

          Jel’ gledate “arapske” utrke?

          Jel’ gledate “ulične” utrke?

          Sve dok svojim djelima podržavate to što vlasnici F1 natjecanja rade, badave sva filozofija po forumima.

          Ako pokrenete bojkot pojedinih utrka i animirate dovoljno (milijuna) istomišljenika da se to osjeti u smanjenju zarade onda možda i vaš stav dođe do velikih gazda.

          Ovako je sve mrtvo slovo na forumu…



          1
          0

          1
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          @wapi
          Po zakonu vjerojatnosti moramo se i nas dva nekad složiti 😂
          Slažem se i tu s tobom. Imamo mi u firmi radnike Albance i jako dobro znam kako to izgleda. Oni doma siroti šalju 90% plaće, sebi doslovno ostave samo za cigarete. Također istina čim neki ode iz nekog razloga odmah se javlja 5 novih koji bi došli na njegovo mjesto.
          Samo mislim da je kod nas dobro što ipak ima priliku teoretski otići doma ako ga gazda maltretira iako to u praksi nikad neće napraviti.
          To da Spa visi u bilo kojem trenutku je suludo.
          Po meni bi trebalo sastaviti popis staza koje su nedodirljive i na njima se mora voziti dok god postoje.



          2
          2

          0
        • Pastor Maldonado
          perodeformero Prikaži

          Tada je kulminirao. Ali Dosta dečki. Priznajem ja sam pretjerao. Svaka država ima sljepilo za svoje strahote koje je napravila. Drži mo se mi F1.
          Ja sam započeo ja sam kriv. Neću više.



          2
          2

          0
    • Lotus
      zion11 Prikaži

      slažem se s tobom, sjetimo se samo kako su se određene civilizacije uzdizale kroz povijest. jači tlači, tako je i sad. robovi postoje i dalje, ali ne u tako evidentnom obliku kao nekad


      0
      0

      0
  3. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    A, čovječe……
    Nisam očekivao ovakve vijesti na f1pulsmedia portalu……….



    11
    8

    3
    • dejan_s Donator Prikaži

      Da, klizimo ka žutilu ubrzanim korakom. Očekujem uskoro vijest da je Ben Sulayem u vrtiću kao beba krao krofne djevojčicama, te da zadnjih godina igra golf sa Trumpom ili Putinom i roštilja meso velike pande.



      7
      2

      5
    • Renault
      zd1400rt Prikaži

      Ovo nije nikakvo žutilo, već ozbiljan problem za jednu organizaciju koja dugi niz godina gradi imidž na jednakosti.
      Bivši vlasnik L.A. Clippersa je morao napustiti momčad nakon rasističke izjave koja je procurila u javnost. Ovo nije ništa manje iako izgleda kao sitnica.

      Sada ćemo vidjeti što će prevagnuti. FIA-ini stavovi ili istočnjački novčanici koji u zadnje vrijeme kupuju što god požele.



      15
      11

      4
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Slažem se da nije nikakvo žutilo.
        Sve je to krenulo jer su mu
        Ameri zamjerili to što im je populjvao evaluaciju od 20 milijardi.

        https://es.pn/3XSi1l5

        Dakle odvjetnici od Libertya su napali Sulejmana i sad su mu ovo iskopali par dana kasnije.



        1
        1

        0
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Da sam Suljo, nazvao bi Štefa i rekao mu da opozove kerove da se ne bi počelo kopati po njegovoj prošlosti ili da se ponovo naglasi da Pat Symonds ima kaznu zbog namještanja F1 utrke, a sad je tehnički direktor u Libertyjevoj upravi F1.



          2
          2

          0
  4. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Hannah Schmitz je sigurno pametnija od njega.



    12
    11

    1
  5. Ferrari
    TJ7 Prikaži

    Its lights out and away we go.. 😂😂😂



    2
    2

    0
  6. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Osupnut sam, Osupnut !!! Treba ga cancelirati i izbaciti sa svih društvenih mreža. :-D



    3
    -1

    4
  7. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Ne kontam šta je sporno.
    Ni ja ne volim žene koje misle da su pametnije od muškaraca.



    6
    4

    2
  8. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Ne vidim problem sa izjavom uopšte



    4
    -3

    7
  9. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Nije niti o Mosleyu procurilo da voli jedva punoljetne dame u naci uniformama, sve dok nije zasmetao interesima velikih momčadi. Apsurdno je da su Mosleya sprašili zbog cost capa, a 10 godina kasnije su ga uveli.



    6
    6

    0
  10. Sebastian Vettel
    The Best F1 Driver Prikaži

    Zanimljivo kak to Libertyu nije smetalo dokle god se nije dotakao prodaje F1…
    A sad se eto odjednom odmah našla izjava, očekujem još ovakvih pokušaja medijske diskreditacije dotičnog u skorije vrijeme…



    6
    6

    0
  11. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    To Muhamede, ljudino. Napokon malo hrabrosti u FIA-i. Neka vide da ne mogu više kako hoće.



    1
    -4

    5

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.