Windsor: Vettela nikad ne bih stavljao u istu klasu s Hamiltonom; nije pokazao ništa osim dobrog skretanja u određenim zavojima

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 1 godinu 3 min 48 komentara

Peter Windsor, novinar Motorsport Networka u prijenosu uživo na društvenim mrežama rekao je kako četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel nikad nije bio na razini sedmerostrukog prvaka Lewisa Hamiltona jer se nikad nije potrudio popraviti svoje slabosti.

“Uvijek sam mislio kako je Vettel vrlo refleksivan, jako brz i jako dobro balansiran vozač koji, čak i u danima testiranja za Sauber, nije pokazao ništa osim dobrog skretanja u određenim zavojima. Čim to nije mogao zbog drugačije geografije zavoja, bio je prosječan koliko i svaki drugi vozač. Ali kad je mogao na specifičnom tipu zavoja, odmah je svima bio briljantan i talentiran.”

“Točno tako je bilo u Red Bullu, gdje je imao fantastično prianjanje stražnjeg dijela bolida, blown difuzor i sve ostalo. Jednom kad je to sve otišlo zbog promjene regulacija u njegovoj zadnjoj sezoni u Red Bullu, postao je prosječan vozač i čak se mučio s Danielom Ricciardom. Očito je kako je u tom trenutku bio razotkriven.”

“U nijednom trenutku nije rekao „U redu, sad sam u problemu. Sad kad nemam dobar stražnji kraj, moram se pozabaviti time i možda malo više upotrijebiti prednji kraj bolida.“ Mogao je toliko toga napraviti po tom pitanju, ali nije učinio ništa. Umjesto toga samo je otišao u Ferrari kao čovjek s četiri naslova i tamo bio dočekan s hrpom novca i navijačkim laskanjem. Nakon toga se nikad nije poboljšao, bio je isti vozač. To je priča o Sebastianu Vettelu.”

Zatim se prisjetio VN Azerbajdžana iz 2017. te rekao kako je incident iza sigurnosnog automobila između Vettela i Hamiltona zauvijek uništio Vettelovu reputaciju.

“Jedino što je još može dodati o njemu je to da je on tip koji se pod sigurnosnim automobilom zaletio u Lewisa Hamiltona u Bakuu 2017., samo zato što je bio iznerviran što je Lewis vozio malo sporije. On se izvukao s time. On je kažnjen s malom novčanom kaznom, dok je Dan Ticktum izgubio licencu na godinu dana za skoro istu stvar. Mislim kako je Vettel imao jako puno sreće što mu je to pošlo za rukom.”

“Nikad ga ne bih stavio u istu klasu s Lewisom. Možda, da je cijelo vrijeme imao dobar stražnji kraj bolida, bih ga stavio u istu kategoriju s Fernandom Alonsom. No ako mu stražnji kraj bježi, onda je u problemima.”

“Uglavnom, pošaljite malo bočnog vjetra u smjeru Vettela i Alonsa, dodajte malo ulja na stazu, dodajte i malo potrošenih guma i Alonso će svaki put imati bolji rezultat od Vettela kad se postave sve varijable. Seb je vrlo ograničen na ono što mu dobro ide.”

Peter Windsor

Windsor je ranije u svojoj karijeri bio direktor sponzorstva u Williamsu te generalni direktor Ferrarijevog sjedišta u Ujedinjenom Kraljevstvu. Također, trebao je biti šef ekipe US F1 koja unatoč medijskom pumpanju nikad nije zaživjela.


Odgovor

48 komentara

  1. Red Bull
    Deathbone5 Prikaži

    Britanci u standardnom tonu nastavljaju pljuvanje po svima osim Hamiltonu s ciljem naravno uzdizanja “crnog Senne” i “Gosta”



    29
    28

    1
  2. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Tko je ovaj anjP?
    Ovo je u rangu jednog komentara što sam pročitao kako ke Hamilton može boriti protiv bilo kojeg prvaka ako ima odličan bolid i malo sreće.
    No shit.
    Ali englez ko englez, niš novo.



    17
    16

    1
  3. Pierre Gasly
    jenson Donator Prikaži

    E da je znao stisnut kočnicu i gas, a ne samo skrenuti možda bi još koju titulu osvojio



    8
    5

    3
  4. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Haha, odlično za pročitati za dobro jutro.
    Onako, da se nasmijem i da mi popravi današnje raspoloženje, koje nije na nivou zbog sivog jutra praćenog kišom.
    Vrh je stavljanje u istu rečenicu incidenta u Bakuu sa Dicktumovim preticanjem 10 bolida pod Safetom i namjernim udaranjem Rickya Collarda.
    Napaćeni Britanac….



    20
    20

    0
  5. Bmw
    EnoEno Prikaži

    nakon svih dešavanja lijepo je ovako ujutro neku komediju pročitati.



    14
    13

    1
  6. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Peter Windsor, certificirani luftbremzer prime kategorije. Razotkriven puno prije 2014…

    Možda idući tjedan da pitamo Mislava Togonala za mišljenje o Nici Rosbergu i njegovom stilu vožnje.



    14
    13

    1
    • Pirelli Wet
      r2d2 Donator Prikaži

      To što je netko ‘certificirani luftbremzer prime kategorije’, oko čega bi se mogli slažiti, ne znači da ono što govori nije točno, a Mislav možda prati F1 i ima relevantno mišljenje. Nije ono što Windsor govori bez temelja, iako je argumentacija površna, a da ne kažemo da se isto lako može reći i za Hamiltona. Alonso (kojeg neki spominju) mu je nedavno vrlo efektno i sažeto i rekao. Ja recimo ‘Vettela nikad ne bih stavljao u istu klasu s Hamiltonom’ jer kad stvari krenu loše, na kraju u iluziji svoje veličine Hamilton, a i Alonso, uvijek kukaju kao auto nije dobar dok Seb šuti i ostaje lojalan timu.



      2
      1

      1
  7. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Napokon nesto pametno i od njih.
    SV staviti u isti kos sa LH i FA je kao Dinamo staviti u kos sa Real M i Barcelonom.
    Tako ce biti i sa MV,uvijek je bilo kako je rekao FA;Adrian N protiv FA,AN protiv LH i AN protiv CL.
    Dok je bio u Red Bullu je grijesio ali zbog bolida nije se toliko osijetilo u borbi.
    DR ,CL i LS su pokozali koliko je dobar i koliko vrijede njegovi naslovi.


    0
    -23

    23
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      A koliko vrijede naslovi LSa, CLa i DRa? :D



      12
      11

      1
      • Lewis Hamilton
        Mercedes team Prikaži

        Sa onim bolidom Red Bulla bi bio i Weber prvak da je momcad dozvolila,a ne zrtvovala Webera za SV.


        0
        -15

        15
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Nisi mi odgovorio na pitanje nego prevrćeš temu…

          Eventualno 2011 bi “i moja pokojna baba”. Niti jedne druge godine ne bi Webber bio prvak s tim bolidom.



          9
          8

          1
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Tih godina i bilo ko u McLarenu i Ferrariju i Lotusu je mogao postati prvak, da nije bilo Vettela u Red Bullu… Ili da je Vettel bio recimo u Lotusu, nebi niko ni u Red Bullu vidio naslov 2012…

          Za razliku od godina talentiranog Hamiltona, kada ga je samo timski kolega mogao izazvati. I jednom ga je i dobio Rosberg, prije nego su mu doveli vodonošu…



          2
          1

          1
    • Sebastian Vettel
      The Best F1 Driver Prikaži

      Paralela bi ti možda imala smisla kad bi Dinamo imao duplo više osvojenih naslova u ligi prvaka u odnosu na Real M ili Barcelonu…
      Ovak je blago rečeno prilično žalosna, zapitaj se koji vrag ne štima u tvom razmišljanju….



      12
      11

      1
    • avalon Prikaži

      Mercedes team … taj seb koji ne spada u isti koš sa lewisom i alonsom… alonso je za ferrari vozija od 2010. do 2014. = 5 sezona i za to vrime je timu donija 11 pobjeda , seb je za ferrari vozija od 2015. do 2019. = 5 sezona i timu je donija 14 pobjeda ;) više vride sebove 2 “titule” vice prvaka 2017./18. nego alonsove 3 iz 2010. , 2012./13. jer koliko god bija dobar tih sezona RB nije bija dominantan ka merc sa kojim se seb borija 2017./18. .
      ništa od titula seba ne bi bilo bez newey – a jer on je , a ne seb zapravo bija protiv alonsa . lewisa , leclerca samo… newey je od 2014. do 2018. bija u RB uz ricciarda ali ovaj nije baš bija u borbi za titulu tih sezona zar ne ? možda je tih sezona neway “izgubija znanje” ? ili je razlog nova turbo era u kojoj je merc dominira 7 sezona , a razlog je ako virujemo bernievij izjavi “Znali su malo više o predloženoj pogonskoj jedinici jer su njihovi ljudi bili u bliskom kontaktu s FIA-om kada se definisao koncept ovog motora.” upravo ovo izrečeno ;)
      bi li lewis bija ovako dobar bez merca jer u McL posli osvajanja titule prvenstva je završava 2 X 4. i 2 X 5. u “običnom” mercu 2013. je prvenstvo završija 4. i zahvaljujući kimiju koji zbog nesuglasica oko novca nije odvozija zadnje 2 trke prvenstva za lotus , a prije amerike i brazila je bija 3. sa 8 bodova više od 4. lewisa . posli titule i do turbo ere valjda ni LH nije moga u isti koš sa alonsom jer je ovaj redovito prvenstva završava bolje plasiran ;) bi li neke “zapeklo” da neka faca izjavi da je od 2014. do 2020. zapravo bilo merc protiv ricciarda , seba , maxa , a ne lewis ?
      ricciardo , leclerc su pokazali koliko je dobar i koliko vride naslovi seba ? šteta šta nisi uzeja u obzir i neke “indirektne” primjere … npr kvyata koji je posli te 2014. kad nam je ricciardo pokaza kako seb zapravo nije neki vozač ka rookie u timu pobjedija ricciarda . ili norris koji 2 sezone pobjeđuje riccarda . i carlos je puno bolji od seba jer je 2021. pobjedija leclerca koji je “uništija” famu o sebu ka vozaču .
      možda bi ka primjer koliko je dobar lewis i koliko vride njegovi naslovi mogli uzet 2022. jer russell , rookie u timu merca je pobjedija 7 X prvaka i ostavija ga iza sebe 35 bodova . btw russell je za merc odvozija 23 , a lewis 200 GP – a .
      a max “peče” rezultatima no to je samo zbog neway – a zar ne ? da max otiđe iz RB ne bi ga bilo nigdje ? a da lewis ode iz merca di bi on bija ? bolid je uvik bija samo “oružje” ali vrlo bitno oružje no bez vozača bi to oružje bilo za kur . i zato ne treba podcjenjivački gledat nijednog osvajača titule naročito ako je “višekratan” . seb je izgubija sezonu protiv kolega ricciarda i leclerca , leclerc protiv carlosa , lewis protiv russella pa šta ? zašto je potrebno nekoga ( seba) zbog toga negirat , a drugima ( npr lewisa ili leclerca) tolerirati , uzimati za normalno jer eto… desi se .



      14
      12

      2
  8. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    apsolutno ne mislim da je Seb ni blizu top 10 vozaca u f1 najboljih. dakle nisam njegov fan uopce.

    al ovaj britanski usronja ga je usrao ko malo tko. toliko los koliko ovaj isprica da ga jebes nije.



    11
    10

    1
  9. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    …….”natjera me” naslov, i odmah se ulogirah…….. click bait …… upecan sam…..

    Peter Windsor, daj idi liječi se.



    5
    4

    1
  10. dmj Prikaži

    Ovdje se u potpunosti slažem jedino s time da je za incident u Bakuu daleko preblago kažnjen i da je tada, a zbog budućnosti F1, morao dobiti osjetnu kaznu, u vidu zabrane nastupa na nekoliko utrka ili oduzimanja većeg broja bodova.



    3
    -4

    7
  11. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Uff ovo je malo pretjerano bilo.



    5
    4

    1
  12. Ferrari
    Gilles Prikaži

    https://www.youtube.com/watch?v=xANWjqbF2T4&ab_channel=PRIMEF1

    Vettel 2015, tek dosa u Ferrari, svez, zeljan pobeda i dokazivanja….i to posle 2014 kada je kako kazu podvio rep. Nazalost Ferrari nikada nije dao masinu koja je mogla da pobedi Mercedes, bila je u nekim delovima sezona jednaka, retko kada ispred a ni strategina ni politika ekipe svakako nije pomogla. Od vozaca kojeg nisam gotivio do nekog koji mi je postao jedan od omiljenih.



    9
    9

    0
  13. dejan_s Donator Prikaži

    Negdje poslije kanadske velike nagrade 2019. i “incidenta” između Vettela i Hamiltona (Vettelovo neoprezno vraćanje ispred Hamiltona u 3. zavoju –> 5 sekundi kazne) bio je kometar na Autosportovom forumu da je Vettel na nivou Hülkenberga, s tom razlikom da Nico nije imao sreće.

    Nikada se nisam želio upuštati u razmišljanje tko je najbolji i tko gdje spada kako držim da nije lako biti objektivan niti je moguće uzeti sve varijable u obzir te napraviti ujednačavanje tj. kontrolu razlika u uvjetima u kojima različiti vozači djeluju.

    Ne mogu se oteti dojmu da svi vozači i akteri u F1 koji se nađu na putu uspjeha nekom od britanskih vozača rizikuju biti trajno žigosani kao nesposobni, manjkavi ili u nekoj drugoj formi zakinute ili neostvarene osobe.

    U jednom trenutku su britanci shvatili da nije dobro da potkopavaju ugled Vettela kako bi tako indirektno narušili i veličinu Hamiltona, no sa pojavom Verstappena to se promijenilo. Nije im više potreban.

    Dugoročno mislim da bi najbolje bilo, za sve u F1, da Hamilton osvoji još tri naslova i to na način da mu te tri predstojeće sezone bude rekordne u svakom pogledu. A onda bi možda mogao u mirovinu. Vjerojatno u tom slučaju britanska štampa ne bi više osjećala potrebu da bude “veći katolik od pape”.

    Rekao bih da su neki od britanskih novinara samo populisti i da ne podržavaju Hamiltona iskreno. Tu prije svega mislim na Windsora, Herberta, Kravitza, Hilla i ostalu SkyF1 bratiju. Jer da su zaista iskreni njihov verbalni ekstremizam i obožavanje Hamiltona uzelo bi i praktičnu behavioralnu formu. Demonstracije i štrajk glađu su neke od formi protesta (Herbertu bi to dobro došlo zbog viška kilograma). Zašto nisu pokušali zaustavili Russela ka njegovom putu ka Mercedesu? To bi mogao biti gorući problem Hamiltonu u godina koje slijede, a ne novopečeni umirovljenik iz Heppenheima koji je bio tek usputna epizoda u Hamiltonovom usponu.



    18
    17

    1
  14. Nando
    Lux Prikaži

    Poluistine i laži.
    Priče o razinama na kojima je tko u povjesnom standingu su za djecu od max 12 godina.



    8
    7

    1
  15. Honda
    Nikolar95 Prikaži

    Zato ce Max ko bog da unistiti laznog goata i njegove lobiste.



    14
    13

    1
  16. Formula 1
    Ayla7 Prikaži

    Joj, ponekad mi je toliko iritantno porediti bilo kojeg vozača s nekim drugim, jer svaki vozač ima svoj stil vožnje i ako zna dovoljno dobro da iskoristi uvjete i ima malo sreće et voila.
    Britanci se još oporavljaju od ’21, pa im je svako kriv za sve. Uz jutarnju kafu traže koga će danas popljuvati, eh moji vi…



    7
    6

    1
  17. Max Verstappen
    derfahrer1996 Prikaži

    Tog covjeka pratim na yt cijelo vrijeme al s ovom izjavom mi se totalno zgadio. Vettel nekako nemogu procjenit kao vozaca nisam zato ni f1 strucnjak ali u koju klasu onda Hamilton spada koji je prakticki 4-5od 7 naslova osvojio bez konkurencije. Britanski komentari na društvenim mrežama gdje pišu “da je ham imo bolji bolid bio brzi” mi se gade jer ne kuzim jel britanci ljudima mazu oci ili su stvarno glupi jer ne shvacaju o cemu pricaju. Vjerovatno je Hamiltonu jedina konkurencija njegov bolid ili 2 sekunde brzi pa je ham goat ili je spor pa se ham ne bori za pobjede i radi britanski rečeno “nemoguče”



    9
    8

    1
    • Fernando Alonso
      junior Prikaži

      Također pratim njegove videje…pogotovo nakon utrke i kvalifikacija te mi je to postao kao neki ritual nacecer nakon utrke.
      I primjetio sam da bas ne voli Vettela.
      Cesto je i spominjao kako je dobar u 180 stupnjeva zavojima gdje koristi V putanju s kasnim kocenjem i brzom rotacijom bolida.
      Iako se donekle slažem da mu je potreban podešen bolid po njemu kao recimo Kimiju, a u nekom traktoru od bolida se muci dok Alonso strucnjak za sirovo izvlacenje brzine iz svakakvog bolida u svakakvim uvijetima.
      Ali mi nisu jasne takve izjave gdje se namjerno potkopava nekoga.
      Ako nemas puno toga reci lijepo bolje je sutit.
      Ako ga vec pitaju za misljenje onda se to može i bolje objasniti.



      9
      8

      1
      • Max Verstappen
        derfahrer1996 Prikaži

        I po njegovom kanalu vidis da je nekakav prikriveni obozavatelj Verstappena primjerica Max spa 2022 masterclass ali onda dođe s takvom izjavom o Vettelu gdje se moras malo zapitat kako ti ljudi razmisljaju. Hamu je pala reputacija jer su ljudi konacno skuzili da je njegov uspjeh bio samo zbog bolida i mislim da je izjava od Windsor i ili njegovi britanskih kolega jos jedna u nizu da se spasi i opere uspjeh hamiltona. Msm da ni oni sami ne vjeruje u njegova postignuca ali vjerovatno ih tera neka druga sila da suprotno dokazu



        8
        7

        1
        • Max Verstappen
          derfahrer1996 Prikaži

          Sorry sam sebi lajk dao



          1
          0

          1
        • Max Verstappen
          derfahrer1996 Prikaži

          Nadam se da ce mi lando norris minus dati pa da na nulu dođem hehe



          7
          6

          1
        • Lewis Hamilton
          Mercedes team Prikaži

          A MV nije dobar samo zbog bolida ?CL u istom bolidu sa takvim timom bi isto osvojio naslov ako ne i prije



          1
          -4

          5
        • Max Verstappen
          derfahrer1996 Prikaži

          @mercedesteam sto upleces Leclerca Thema je Vet i Ham. Ali ako hoces vec pogledaj si 2021 Francusku, Usa,Mexico,Imola ili 2022 Mađarsku,Spa,Italiju, S.Arabiju ili Brazil 2019 ili Barzil 2016(bez pobjede ali podij za Maxa 16 pozicija u 25ak krugova) to su strateske pobjede i talent vozaca i ako to uspoređujes sa 7 godina dominacije s bolidom 2 sekunde brzim od svih ostalih onda te stvarno ne kuzim. Party mode i britanski PR i we race as one me mogu polizat. Tvoj kolega je rasizam u F1 uveo,na racun svoje Boje koze je slavu steko. Dajte ljudi ko koga tu…



          1
          0

          1
        • Max Verstappen
          derfahrer1996 Prikaži

          @mercedeTeam Max Verstappen je vozac (za neke šupak za neke legenda) ham je Instagram influencer. Sad sta ti se vise od toga dvoje vise svida je tvoja odluka. Ja nekako vise volim gas do daske,agresivnost i voznju od PR-a i praznih rijeci od covjeka koji je “sedmerostruki ” prvak. Pozdrav


          0
          -1

          1
  18. Stirling Moss
    Skaut Prikaži

    Eh da je moguce skratiti F1 kalendar (ili barem izbaciti koji Miami-Las Vegas ili sprint utrku) pa sve vozace unazad 2-3 sezone jednom posjesti u jednaka vozila. Neka dobra klasicna staza, lijepo slozen trkaci auto koji ce voziti i nakon pokoje ogrebotine i nasilnijeg jahanja po pasicama, iskljucivo slava i lovorov vijenac kao nagrada. Od aerodinamike ni A, nikakav ground effect, prljavi zrak i sl. – karoserija cista dosadna serijala. Gume kojima vijek trajanja nije umjetno ogranicen na deset i pol krugova. Taktiziranje na minimumu, znaci gas do daske od zelene do crno-bijele zastave. Moze i par rundi, nek potraje. Pa nek netko ponovi Sennu u srebrnom Cosworth Mercedesu, bio to Seb, Ham, Max ili Latifi 😃



    4
    4

    0
  19. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Hamilton nije bio ni blizu Vettelove klase prije hibridne ere. I onda mu se sve poklopilo, i odjednom je postao talentiran i tako to… 🤦‍♂️



    8
    6

    2
    • Renault
      zd1400rt Prikaži

      Hamiltona ne mogu vidjeti nacrtanog, ali je klasa iznad Vettela. Je da je do 2022. uvijek imao bolid za pobjedu, ali vozio je različite ere i u svakoj je bio na vrhunskom nivou i odlično je savladavao različite stilove vožnji prema potrebama bolida. A kada je Vettel pokazivao znakove života u Ferrariju, Hamilton ga je rastavio na proste faktore.



      1
      -7

      8
      • avalon Prikaži

        zd1400rt .. i ovde su valjda iznesene činjenica … lewis je klasa iznad seba . čini mi se da si malo kontradiktoran u iznošenju činjenica umisto da otvoreno napišeš da je od 2014. do 2021. lewis vozija najdominantniji bolid u povijesti F 1 “uvijeno” si napisa “Je da je do 2022. uvijek imao bolid za pobjedu…” da bi n akraju posta zaklučija “A kada je Vettel pokazivao znakove života u Ferrariju, Hamilton ga je rastavio na proste faktore.” i to je valjda činjenica koja potvrđuje da je LH klasu iznad seba ? sigurno su merc i ferrari tada bili tu negdje po konkurentnosti zar ne ?
        i ovo mi je interesantna činjenica vezana uz lewisa “vozio je različite ere i u svakoj je bio na vrhunskom nivou i odlično je savladavao različite stilove vožnji prema potrebama bolida.” kad vozač osvoji titulu i posli toga prvenstva završava na 4. ili 5. mistu onda je to za mene “pad” , a ne vrhunski nivo . vrhunski nivo lewisa započima tek 2014. u turbo eri kad je “dobija” skoro savršeno “oružje” , a itada je izgubija od rosberga i sad od russella u ISTIM bolidima . ako je lewis kako pišeš seba “rastavio na proste faktore” možda ferrari nije bija konkurentnošču na nivou merca ali onda je u ISTOM bolidu russell 2022. rastavija n aproste faktore 7X prvaka jer 35 bodova zaostaka za rookiem u timu koji je osim toga doša iz katasrofalnog williamsa je rastavljanje na proste faktore zar ne ? čudno mi je i to da vozač koji je po tebi odlično savladava različite stilove vožnje prema potrebama bolida lani nije uspija prilagodit stil vožnje F1 W13 i prvenstvo završit bez pobjede za razliku od kolege neiskusnog russella koji se bolje prilagodija bolidu i ostvarija u brazilu jedinu pobjedu za merc . btw ovo je najlošiji plasman lewisa u karijeri . tako je to kad nemaš bolid brži sekundu od drugih ili fino rečeno u tvom stilu “Je da je do 2022. uvijek imao bolid za pobjedu” … prokleta ta 2022. , RB , honda i max kako su se samo usudili …..



        5
        5

        0
        • Renault
          zd1400rt Prikaži

          vrhunski nivo lewisa započima tek 2014. u turbo eri kad je “dobija” skoro savršeno “oružje”

          Čovjek je započeo karijeru borbom za naslov da bi ga osvojio u svojoj drugoj sezoni.

          Moram još jednom citirati:

          vrhunski nivo lewisa započima tek 2014.

          Ne mogu vjerovati da me tjeraš da branim ovog ljigavca.



          1
          1

          0
        • avalon Prikaži

          zd1400rt….. vidiš kako i u svojim činjenicama pamtiš samo sretne dane . npr zapamtija si kako je 2007. u svojoj rookie sezoni lewis umalo osvojia titulu mada bi se i tu našlo razloga zašto se to događalo . 2009. u zadnjoj trci koja je odlučivala o tituli osvojia ju je sretno -spretno vozeči poprilično ziheraški na mokroj stazi za razliku od masse koji je odvozija junački i POBJRDIJA iako i nije neki “kišni vozač” dok lewis to navodno je . a onda “zaboravljaš” da je 5 sezona od 2009. do 2013. lewis prvenstva završava na 4. i 5. mistima . je li to bija vrhunski nivo ili je on započeja u turbo eri ? u 6 sezona McL 21 pobjeda + jedna u “običnom” mercu , a onda u 8 sezona turba 81 pobjeda ;) i kad ono “starta” vrhunski nivo ? u sličnom razdoblju od 2007. do kraja 2013. je ima skoro 4 X manje pobjeda nego u razdoblju od 2014. do kraja 2021. možda treba pogledat činjenicama u oči ako ih već spominješ , a ne navodit uspješan period , spominjat rookie sezonu i titulu , a zaboravit sljedećih 5 sezona kad vrunca nije bilo



          2
          2

          0
  20. Renault
    zd1400rt Prikaži

    To ja pričam, ono, još od doba dok je vozio za RB. Kao i sada, a još više onda samo sam dobivao hrpu negativnih reakcija, ali ja pričam samo o činjenicama. Još je ovaj dobar jer nije rekao da je loš bio u dvobojima i pod pritiskom.
    Usporedbe radi, Alonso je imao puno veću bodovnu razliku nad Kimijem, nego što je to imao Vettel.
    Možeš ti tupiti da ima 4 naslova pa da je GOAT, ali ja ću otvoreni reći da je po meni najslabiji višestruki prvak. Netko će reći da nije uvijek imao dominaciju u osvajanju naslova, ali dobro se sjećam da se u određenom dijelu sezone lijepo znalo da je to, to, čak i 2012. Isto kao i Hamilton 2021. koji u početku sezone nije izgledao dobro, ali kada je Mercedes pronašao način, samo smo gledali kako se Maxova prednost topi do zadnjeg kruga prvenstva. Tako i Vettel u RB, ili bi od prve utrke znao da će osvojiti naslov ili od trenutka kada bi sjela poštena nadogradnja…



    2
    -1

    3
    • avalon Prikaži

      zd1400rt … “ja pričam samo o činjenicama” izvini ali neke tvoje činjenice su za kur , a o drugima bi se dalo raspravljat . npr ova “Usporedbe radi, Alonso je imao puno veću bodovnu razliku nad Kimijem, nego što je to imao Vettel.” je za kur . usporedbe radi kad se kimi vratija u ferrari , kolega alonso je tu 2014. završija sa 106 bodova više . 2015. je seb doša u ferrari i na kraju prvenstva bodovna razlika između seba i kimija je bila 128 bodova u korist seba ;) s tim šta je alonso ima “lakši zadatak” jer se kimi dolaskom u tim ipak treba makar donekle priviknuti na razlike između bolida lotusa i ferraria , a fernandu je to bila 5. sezona u ferrariu . seb je u “godini privikavanja” , svojoj PRVOJ sezoni za tim bodovno više deklasira kimija od alonsa iako se valjda vozač kalibra kimija makar donekle privika na bolid .
      da , da činjenica da lewis na početku 2021. nije izgleda dobro ( kako pišeš ) no prava činjenica da je posli PRVE 4 trke lewis VODIJA u prvenstvu u te 4 trke ostvarija 3 pobjede . šta bi tek bilo da je izgleda dobro ? posli 2 trke u austriji max je ima prednost pred lewisom 32 boda , a onda je merc pronaša način , prednost maxa se počela topit posli silverstona ( znamo zašto zar ne ? ) .. sa 32 na tek 8 bodova , pa posli mađarske kad je lewis na tablici preteka maxa i ka vodeći sad on ima prednost od 8 bodova . kako je brzo istopljena prednost maxa .. u tek 2 trke . merc je pronaša način kako otopiti prednost … u silverstonu je lewis sje*a maxa , a u mađarskoj bottas :) :) :) sjećaš se kad je kimi ima kontakt sa lewisom u silverstonu 2018. , a ovaj to okarakterizira ka interesantnu taktiku ferraria ;)



      4
      4

      0
      • Renault
        zd1400rt Prikaži

        U pravu si. Seb je u prosjeku imao veću bodovnu razliku u odnosu na Kimija, nego Alonso. Ostala mi je u sjećanju 2016. gdje je razlika bila samo 26 bodova.

        Što se tiče 2021. Ispraviti ću se i reći da Mercedes nije izgledao dobro u prvom dijelu sezone u odnosu na RB (u prosjeku) tj. do Silverstonea. Ako stavimo sa strane najsramotniju kaznu za izbacivanje konkurenta iz utrke, Mercedes je od Silverstonea bio bolji bolid iako je Max uspio na nekim utrkama pobijediti. Doslovno je to radio sa slabijim bolidom koristeći druge okolnosti. U zadnje 4 utrke je mogao samo nemoćno gledati kako Mercedes odmiče i sve što mu je ostalo je biti agresivan.
        Tu sam odokativno povukao paralelu između 2012. i 2021. jer je obe sezone Vettel 2012. odnosno Hamilton 2021. dominacijom bolida uspio nadoknaditi zaostatak u zadnjih 6-7 utrka.
        Zašto sam to spomenuo? Zato jer Vettelovi fanovi vjeruju da je 2012. bili gusta borba, dok po meni nije bila gusta jer je RB bio znatno bolji u zadnjih 7-8 utrka. Čak je i padanjem u poretku Brazila 2012. bez problema došao do bodova za naslov.


        0
        0

        0
  21. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Jel ovo onaj Jergovićev kompanjon? Windsor je oduvijek bio Hamiltonov fanboy tako da me ne čudi ova izjava.



    1
    0

    1
  22. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    osim bakua (mislim da je ok kazna) i usporedbe s dicktumom slažem se s napisanim.



    1
    -2

    3

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.