Haas potvrdio Hülkenberga umjesto Schumachera za 2023.

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 3 min 104 komentara

Haas je napokon potvrdio svoju vozačku postavu za narednu sezonu u kojoj pored Kevina Magnussena više neće biti Mick Schumacher, već njegov sunarodnjak Nico Hülkenberg.

Nijemac će se s 35 godina vratiti u F1 nakon četverogodišnje pauze od aktivnog utrkivanja – posljednji put bio je redovan vozač 2019. s Renaultom, a zatim je nakon dvaju iznenadnih nastupa za Racing Point tijekom 2020. zbog zaraze njihovih vozača covidom postao rezervni vozač te momčadi, odnosno današnjeg Aston Martina, za kojeg je odvozio prve dvije utrke ove sezone umjesto tada također zaraženog Sebastiana Vettela.

“Iskustvo i znanje koje Nico donosi u ekipu je očito kroz njegovih gotovo 200 startova u Formuli 1 i reputaciju odličnog vozača u kvalifikacijama te solidnog i pouzdanog vozača u utrkama. To su osobine koje nam uparene s iskustvom Kevina Magnussena daju uvjerljivu i iskusnu vozačku postavu za koju vjerujemo da će pridonijeti podizanju ekipe u poretku”, rekao je šef Haasa Günther Steiner.

“To je očiti cilj i razlog koji je potaknuo Nicov povratak u Formulu 1 – on dijeli našu viziju i može biti ključan igrač zajedno s ostatkom momčadi u nadogradnji temelja koje smo postavili ove godine povratkom u borbu za bodove.”

Hülkenberg u karijeri ima 181 započetu utrku, a tijekom njih je zaradio neslavan rekord vozača s najviše nastupa bez osvojenog podija – Haas u svojoj povijesti također nema nijedan plasman na podij.

“Iznimno sam sretan što prelazim na redovno trkaće mjesto s Haas F1 Teamom 2023. Osjećam se kao da nikad nisam zapravo napustio Formulu 1”, rekao je budući vozač Haasa.

“Uzbuđen sam zbog prilike da ponovo radim ono što najviše volim i želim se zahvaliti Geneu Haasu i Güntheru Steineru na njihovom povjerenju. Ispred nas je rad prema tome da se možemo boriti sa svim ostalim momčadima u sredini poretka i jedva čekam opet se priključiti toj borbi.”

Prvu vožnju za američku momčad Hülkenberg će imati na testu u Abu Dhabiju idućeg tjedna.

Haas se u odvojenoj objavi zahvalio Micku Schumacheru na dosadašnjoj suradnji i poželio mu sreću u nastavku karijere, dok je Schumacher na društvenim mrežama poručio kako je razočaran Haasovom odlukom da ne produže njegov ugovor, ali i da nikako ne odustaje od F1, gdje vjeruje da zaslužuje mjesto.


Odgovor

104 komentara

  1. Michael Schumacher
    karte_m0lim Donator Prikaži

    sto reci, koju posluku porati..



    17
    16

    1
  2. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Nemoj jebat’……… fuck!



    4
    3

    1
  3. Ferrari
    TJ7 Prikaži

    Očekivao sam ovo. Jedva čekam “Suck my balls mate” reunion 😂



    18
    17

    1
  4. Nico Hulkenberg
    Jaime22 Prikaži

    Sjećam se još na prvom podkastu ove godine kad sam pitao što će bit sa Hulkom.. evo mi odgovora. Iznimno mi je drago za njega, dugogodišnji sam fan njemačkog underdoga. Ipak šteta za micka ali očito mu treba još malo vježbe. Mag ga je natamburao ove godine pošteno.



    11
    7

    4
  5. Ferrari
    bore1989 Prikaži

    ne znam što misle da će dobiti s njim u odnosu na Schumachera?



    11
    8

    3
    • Mata93 Prikaži

      misle da ce dobiti nesto, a dobit ce nista



      6
      4

      2
      • Ferrari
        bore1989 Prikaži

        lako moguće… mislim, nemam ništa protiv Hulka, ali odrekli su se mladog vozača da bi doveli starog “panja”



        8
        6

        2
        • Mata93 Prikaži

          po meni napredovao je u odnosu na proslu godinu i ako vec nisu htjeli uzeti mladog vozaca opet trebali su ga istrpiti jos godinu ili dvije i ako se ne pokaze onda opravdano nogom u dupe i to je to



          3
          2

          1
      • Ferrari
        bore1989 Prikaži

        vjerojatno im je preskup, pošto su toliko kukali kad se razbijao


        0
        0

        0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Ma peca nekog sponzora. Geneu Haasu je ionako svejedno, glavno da se vrti reklama na bolidima, da je u F1, da nije zadnji i to je to. Zapravo neka ambicija im je preskupa i zato je i nema. Da ne bi bilo ambicije i nekakvog truda u utrci koji bi mogao dovesti do toga da slupaš bolid, onda staviš dvojicu ispuhanih polu bezvoljnih pred penzionera i nemaš brige. Ako staviš nekog klinca, taj će furt nekaj htjeti i gnjavit će sve u momčadi da budu bolji, riskirat će u utrci i proizvoditi nepotrebne troškove….



        10
        8

        2
        • Ferrari
          bore1989 Prikaži

          @wapi
          jadno ako su samo radi zarade ušli u F1… za takve ne bi trebalo bit mjesta u F1 …a nešto im i ne ide, pa je pitanje da li je ta teza točna, tj da li im je isplativo bit u F1… ne znam koliki su im prihodi/rashodi po sezoni… sad će im možda lakše bit uz novog sponzora, pa možda i ambicije porastu… razumijem da se veliki novac tamo vrti, ali svejedno… koji bi bio smisao sporta ako se samo novac gleda?



          1
          0

          1
    • Mclaren
      Piro Prikaži

      Bodove i manje razbijenih bolida. Mick mi je drag jako, ali mu jednostavno nije išlo. Godinu-dvije kao razvojni ili rezervni vozač, i vraća se on natrag.



      4
      3

      1
  6. Lauber Prikaži

    Ovo je comeback. Vratio se kad smo mislili da se nikad više ne bi mogao vratiti. Prosječni dobri stari Hulk. Ne očekujte ništa posebno od mene. Bit će dobar bodonoša za momčad koja skuplja bodove, a Haas to nije. Zapravo kad pogledaš skoro pa da su se vratili na postavu Grosjean – Mangussen. Dobro, malo će ih jeftinije doći Hulk…



    18
    18

    0
    • dejan_s Donator Prikaži

      Slažem se sa iznijetim. Hülkenberg, kao osoba, je simpatičan, no ipak se nije iskazao ako se usporedi s njegovim timskim kolegama (nema mjesta osvrtati se na omjer s Jolyon Palmerom u 2017. kako je JP ipak bio “zalutao” u F1, isto kao što nema smisla davati značaj omjeru Schumachera i Mazepina u prošloj godini). Ne znam kako će se snaći u Haasu, dvije činjenice su “zabrinjavajuće” NH (35) će biti treći najstariji vozač na gridu odmah iza Alonsa(40) i Hamiltona(37) pored toga imao je pauzu od četiri godine (revijalne vožnje u 2020. za Racing Point i Aston Marton ove godine ne uzimam u obzir).
      Pretpostavljam da se Haas nada sličnom scenariju kao što se desilo i kod Magnussena da će se novopridošli vozač dobro snaći od samog početka. Nisam siguran da će to biti slučaj zbog gore iznijetih činjenica, a nova generacije bolida vjerojatno neće također biit od koristi. No, uskoro vidimo.
      Na drugoj strani mladi Schumacher je imao karte u njegovim rukama i nije ih iskoristio. Ove sezone morao je biti ubjedljiv pobjednik u odnosu na Magnussena, a desilo se upravo suprotno. Osvojeni bodovi nakon 21 utrke: MSC – KMag (12:25), kvalifikacije MSC – KMag (5:16). Objektivno nema tu mjesta za opravdanje. Par bjeskova koje je imao uspio je simultano zasjeniti sudarima i razbijanjem bolida koje mora da su izazvale dizanje kose na glavi odjelu za finansije.
      Mladom Schumacheru ostaje mršava nada da će ga Mercedes angažirati kao rezervnog vozača. Bilo kako bilo vjerojatno je to kraj “prave” F1 karijere za Micka.



      15
      14

      1
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        A 9:6 (ili 10:6) za Micka u trkama koje su obojica završili. 😉
        Uz par kriminalno loših strategija, zamjena guma i “experimentisanja na njegov račun (Sakhir, Zandvoort, Suzuka, onako na prvu, a ima tog vjerovatno još), uz neke vanjske faktore (Russell u Singapuru, Safet u Monzi), gdje je ostao bez sigurnih bodova sa kojim, em što bi bio bodovno u egalu sa Kevinom (ili čak i malo bolji), em što bi se ekipa borila za 6. mjesto u WCC, a ovako mogu ostati i bez trenutnog 8. mjesta, jer je AT samo 2 boda iza.
        I to u prvoj “pravoj” sezoni, protiv iskusnijeg vozača, čak i uz bruku štete koju je napravio na bolidima.



        13
        11

        2
        • dejan_s Donator Prikaži

          Svjestan sam detalja koje iznosite, no od toga nema mnogo koristi jer na kraju se gleda samo na ono što je kontu, a ne na ono što je moglo ili trebalo biti.
          Pored toga Schumacher je morao ostaviti dojam da je prvi vozač u odnosu na Magnussena ako je želio da sebi otvori vrata da krene putem koji su krenuli Laclerc, Russell, Norris, Verstappen.



          3
          2

          1
        • Renault
          Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

          Frantic bi opravdao i Mazepina da mu je imalo drag.
          Uglavnom opravdana noga nedoraslom Schumiju…



          1
          -6

          7
        • Renault
          Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

          edit::
          mali Schumi napravio više štete na bolidima nego Mazepin, Latiti i Maldonado zajedno.



          1
          -5

          6
  7. Fia
    Cale od Lewisa Prikaži

    Prije par dana je Ralf Schumacher izjavio da od pocetka Steiner ne moze smisliti Micka i da je ljubomoran jer on nije u centru paznje.Sto vise razmisljam ima tu neke price pogotovo ako vidimo kakve debilne strategije su mu davali i kako nas dobri Guenther voli medijsku paznju i Netflix.



    17
    15

    2
    • Fernando Alonso
      Mr.Spaceguy Donator Prikaži

      Ralf Schumacher inace poznat po objektivnosti.



      7
      7

      0
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      Günther kao voli biti u centru pažnje i zbog toga je subjektivan kod izbora vozača, a Ralf kao nema nikakve veze sa malim Mickom pa je objektivan 🤠

      A možda jednostavno Mick nije ispunio očekivanja, a Ralf je malom stric… Tko bi ga znao 🤦🏻‍♂️



      7
      7

      0
      • Nigel Mansell
        drv Prikaži

        Iako je Ralf totalno subjektivan, a i inače se nije proslavio svojim izjavama, i meni se činilo da Steiner nekako nije baš sklon Micku. Njegov tretman Micka, čudne strategije, i svakakve izjave svakako vuku na taj zaključak. Jel tome uzrok centar pažnje ili nešto drugo, ne znam, ali ipak vjerujem da je nešto drugo.

        U svakom slučaju, Mick se nije proslavio i nije iskoristio priliku. Hulk? Mislim da je to pogrešan izbor. Star, već neko vrijeme izvan igre, a i kad je bio u naponu snage nije ništa uspio izboriti. Samo će povećati rekord u broju nastupa bez podija, tako da ga stvarno nitko ne može dostići. Iako mi je bio dosta drag, i slažem se da je simpatičan i solidan vozač, mislim da je njegovo vrijeme prošlo. Bolje da su ostavili Micka dok ne dođe netko talentiraniji.



        2
        2

        0
  8. OnlyAlonso Prikaži

    Pa jel to moguce da nam se Hulk vraca,zao mi je radi Mick-a ali imao je priliku


    0
    -2

    2
  9. BL_11_F1 Prikaži

    Kakva ekipa takve i odluke.. Uzasno.. Dovesti penzionera umjesto mladog momka sa takvim pedireom.. Nemam rijeci.. Americka govna na celu sa Steinerom, fuj..



    16
    15

    1
  10. Nelson Piquet
    graho Donator Prikaži

    Ovaj Steiner je kreten na kvadrat…



    13
    12

    1
  11. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    Mogli su Hakkinena dovest, on je svakako bio uzeo pauzu, nije se umirovio 😂



    30
    29

    1
  12. Max Verstappen
    MV33rbr Prikaži

    Mene iskreno zanima otkud i otkad postoji ovo, po meni, nelogicno simpatiziranje Hulkenberga?
    Realno, nikad nije pokazao nista posebno, a cesto vidim po komentarima da ga velika vecina podrzava.
    Ne vidim kako je ovo dobra odluka za Haas. Mick ima potencijala i moze napredovati, a ne znam sto im Hulkenberg bas donosi ekstra u odnosu na Micka.



    17
    16

    1
  13. Max Verstappen
    Kenzo Donator Prikaži

    Tko je ovaj? Po čemu je poznat? Kakve rezultate ima?



    5
    2

    3
    • Marlboro
      F1bodul Prikaži

      https://www.formula1points.com/driver/Nico%20Hulkenberg

      A ono, bolji od pola Grida al eto ima 35 godina i ne preziva se Schumacher jebiga



      6
      2

      4
      • avalon Prikaži

        F1bodul…..a ono po kojim je to kriterijima hulkenberg bolji od pola grida ? od 20 vozača tek njih 4 ( mick , latifi , yuki i zhou ) nemaju podij . njih 4 zajedno ( od kojih je zhou rookie ) imaju 164 GP – a u “nogama” . NH ima 181 GP iza sebe = 17 više od svih njih zajedno . osim toga je sigurno da je hulkenberg vozija bolje bolide od latifievog williamsa ili haasa micka . alfa je “sposobna” za osvajanje bodova ali ne i za “penjanje” na podije , a zhou je i početnik . yukiev najbolji plasman je 4. misto osvojeno u yas marini lani . btw , to je yukiu bila tek 21. trka u F 1 ;) dakle 16 sad aktualnih vozača ima bolje rezultate u karijeri od NH koji je “A ono, bolji od pola Grida.”
        prije dan , dva sam komparira mnogima omraženog ocona i omiljenog hulkenberga po pitanju postignutog u karijeri i šta je komparacija pokazala ? ocon 2 podija ( jedan pobjednički ) , NH 0 podija , ocon u prosjeku 3,25 bodova po GP , NH 2.88 boda , ocon 59,6 bodova po sezoni , NH 47,3 boda . NH ima 1 PP i 2 FL , ocon je tu za sada bez rezultata ali ima i 71 GP manje od hulkenberga . ako je i “panjina” stroll za kojeg mnogi tvrde da je u F 1 samo zbog tate rezultatski bolji ( 1 PP , 3 podija) od NH o čemu pričati ? možda o tome kako je zaradio neslavan rekord vozača s najviše nastupa bez osvojenog podija ? u haas će se ovim svojim “rekordom” NH dobro uklopit jer ni haas u svojoj povijesti također nema nijedan plasman na podij , a s anjima hulkenberg ima šansu da “podeblja” svoj neslavi rekord i možda tu postane nedostižan za sve vozače koji će dolaziti .
        bar dvi stvari mi nisu jasne
        1. odakle mercu moć da ima sklonost FIA
        2. u čemu je tajna hulkenberga da ga usprkos 0 rezultata neki ( mnogi? ) smatraju vozačkim “mačkom”
        u nižim kategorijama NH je osvojia 4 titule , mick 2 ALI u pobjedama tokom vožnje u tim kategorijama omjer je 30 Vs 26 u korist hulkenberga .
        ovo “..ne preziva se Schumacher jebiga.” je po meni prilično nizak “udarac” jer aludira da je mick u F 1 samo zbog prezimena . slavni tata i prezime su samo “teret” za micka ali mislim samo na osnovu sprinta u kojem se mick odlično branija od 7 X prvaka u puno boljem mercedesu od haasa da momčić u boljem , konkurentnijem bolidu ima šta mista u F 1 . pričat kako je mick treba ove sezone “razvalit” kevina su priče za malu dicu jer kevin iza sebe ima 6 sezona +2022. i 140 trka , micku j eovo prva prava sezona i uz malo sriće ( boljih strategija) bodovno bi bija puno bliže kevinu . Frantic je napisa da je omjer “pobjeda” u trkama koje su oba haasovca završili 9 Vs 6 za micka samo jbga te “pobjede” micka često nisu bodovane jer su oba bili van bodova .
        sa 23 ako ostane u F 1 mick ima šanse da rezultatima “pobjedi” NH šta i ne bi bilo teško s obzirom na dosadašnje “rezultate” hulkenberga koji se sigurno neče poboljšati u haasu jer ako nije moga do podija u FI sa kojom mu je ex kolega perez osvaja 5 podija 2 FL onda su mu u haasu šanse za podij sa haasom ravne NULI . NH će haasu donit iskustvo = nešto više bodova od neiskusnog micka ali kakva je buduća perspektiva tima sa vozačima od 30 i 35 godina ?
        i russell je 2021. kad se williams malo popravija na kraju ima 16 bodova i 15. misto ( 3. sezona russella) , mick u prvoj “pravoj” uz bolji haas od one “tragedije” od bolida 2021. završit će prvenstvo na minimalno 16. mistu uz 12 bodova . i nije baš neka velika razlika između russella i micka ako gledamo plasman i osvojene bodove zar ne ? a GR je u MB , mick vjerovatno van F 1 ….
        gotovo sam siguran da kad mick ne bi bija sin velikoga michaela i u 2023. bi vozija za haas jer ako je uz ovakve “izvedbe” latifi moga opstat u williamsu 3 sezone onda bi moga i mick u haasu . teret , a ne olakšica je biti schumacher Jr .



        12
        12

        0
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Likovi koji gledaju Hulka samo kroz te podije, ma nisu im ni DTS navijači ravni…

          Btw, tvoje komparacije su niđe blage veze.


          0
          -1

          1
        • avalon Prikaži

          Pastor … naravno da su moje komparacije su niđe blage veze . isto tako je pogrešno gledati vozača kroz podije , plasmane zar ne ? ako je tako onda je i mick moga zadržat misto u kokpitu haasa jer ni on u svojoj “dugoj” karieri nema podija pošto nije sve u podijima . nešto je i u umjetničkom dojmu , a tu je NH wow . zato i nema veze šta je zaradio neslavan rekord vozača s najviše nastupa bez osvojenog podija . ali zato u 181 trci i 9 sezona je čak 3 X završava 4. nažalost za NH izgleda da i šefovi gledaju vozače “kroz” rezultate , možda i “kroz” podije pa nisu primjetili da je u 9 sezona jednom čak završija prvenstvo na 7. mistu ( njegov najbolji plasman karijere ), da je u renaultu “pregazija” odličnog palmera , porazija/nadmašija iskusnog saiza ( 60 trka do dolaska u renault ) za čak 16 bodova . btw , CS je to bila 4. , NH 8.sezona . do te 2018. je odvozija sitnih 75 trka više od carlosa . 2019. je slučajno izgubija od ricciarda kojem je to bija debi u renaultu , NH je to bila 3. sezona u timu .
          na žalost izgleda da i šefovi top timova gledaju slično ka i likovi koji NH gledaju kroz podije , promaklo im je da je hukenberg “nosilac” rekorda ( istina neslavnog) i pravo je čudo i nepravda kako ga niko od šefova RB , MB ili ferraria nije angažira . angažirali su neke pereze , sainze , russelle . čak su posli samo 12 trka u TR angažiralo albona da vozi RB !?!? btw , neiskusni albon je u samo 9 trka te 2019. osvojia 76 bodova … NH je samo jednom u karijeri skupija više bodova od neiskusnog albona . 2014. vozeći FI posli 19 trka ( 10 više od albona 2020.) osvojia je 96 bodova ali ni tu nije bija bolji od rookia jer prosjek osvajanja bodova po trci je bija hulkenberg 5,05 , albon 8,4 boda . znam , znam opet komparacija niđe blage veze .
          ali ima hulkenberg i podij .. 24 sata le mana . šefovi nisu uzeli u obzir ovo jer rijetko je koji vozač novije F 1 postiga ovakav uspjeh . to je pošlo za rukom tek alonsu , buemiu , nakajimi , hartley-u , kobayashi – u ….


          0
          0

          0
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Majko mila, koji… 🤦‍♂️
          Uzeo Red Bull Albona? Pa za šta im škola služi? I poređenje koliko je lik uzeo bodova u Red Bullu sa onim što je drugi uzeo u Force Indiji… Nevjerovatno. Komparacije su ti za Nobela…


          0
          -1

          1
      • Max Verstappen
        Kenzo Donator Prikaži

        Smiješno. Isto kao i on. Zato Haas i je tamo dalako dolje pričvršćen na dno jer nemaju viziju.

        Čak ne kužim ni dio priče po kojoj je dosta konstantan u skupljanju bodova, samo mislim da će s tom kantom biti konstantan tamo dolje s W, a lik po ničem nije poseban osim po:

        Starts: 182
        Wins: 0
        Podiums: 0

        Ne kužim takvu fasciniranost tim likom.



        4
        4

        0
  14. Michael Schumacher
    Ema26 Prikaži

    Jednostavno nema racunice drzati Micka, ako napreduje otici ce u vecu ekipu, a do tad polupat jos koji bolid. Zele vozaca koji ce paziti auto pa ako uleti koji bod dobro i jeste.



    7
    6

    1
    • Honda
      Nikolar95 Prikaži

      Ee to si upravu znas kako ce paziti bilid jedva cekam 2023 njega i Magnusena pa to ce biti dreamteam a sto se tima tice zelim im brzo napustanje F1 sto ce i biti.



      3
      2

      1
      • Marlboro
        F1bodul Prikaži

        Sumnjam da Haas ide uskoro iz F1. Tek su dobili title sponzora, imaju dva solidna vozača, mid field nikad zanimljiviji. A vi budite hateri.



        1
        -1

        2
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Hulku je ovo već drugi povratak. A mislim da će ovaj put dugo ostati. Dok sam ne odluči da mu je dosta. F1 ne treba više vozače sa sponzorom. Haas ne treba eksperimente. A Hulk je bolji od Magnussena.
          Mick isto zaslužuje mjesto u F1. Ali drago mi je da je otišao iz Haasa, koji sa ovim šefom nikako nije za njega. Ali vratit će se on. Ali mi je jadno ovo omalovažavanje Hulka. Likovi koji ne razumiju zašto on zaslužuje mjesto stvarno blage veze o ovom sportu nemaju.


          0
          -1

          1
  15. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Bolje da su ostavili Micka i uzeli Hulka. Od Magnussena nema kruha.



    2
    2

    0
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Pored Micka je Magnussen izgledao kao top klasa vozača.



      3
      -3

      6
      • Jody Prikaži

        Možda u početku sezone, kasnije i ne toliko



        3
        3

        0
        • Mercedes
          Har Kl Donator Prikaži

          Možemo se složiti da je na početku sezone puni gore izgledalo nego na kraju.
          Nebitno, došao mu je na noge vozač koji otjeran iz F1 zbog loših rezultata i taj ga isti rezultatski pomeo. Da stvar bude još gora, došao je nakon godinu dana pauze.


          0
          0

          0
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Taj Haas sa početka sezone je mogao i ispred Mercedesa završiti. A od pola sezone imaš prvih 6 mjesta rezervirano za tri najbolje ekipe. A za ostala 4 mjesta (vrlo sitni bodovi) prednost imaju Alpine i McLaren… Jbg, nije iskoristio taj početak. Ali u nastavku sezone, da je Haas radio bolji posao kad je trebalo, mogao je i dalje da stigne Magnussena. Rekao bih da je u većini sezone bio bolji, ali jbg, nije kad je trebalo (kad su veliki bodovi bili na raspolaganju).


          0
          -1

          1
  16. Ferrari
    Mrgud Prikaži

    Iako to sada tako ne izgleda, Micku su ovime vjerojatno ucinili uslugu. Ostankom u Haasu karijera bi mu se svela na borbu za ulazak u bodove. Ovako, ostaje dojam da jos nije pokazao sve sto moze od potencijala i mozda mu se pruzi prilika u buducnosti u nekoj ozbiljnoj ekipi. A sad, ukoliko ima i grama sanse da postane rezervni vozac Mercedesa, treba to objerucke prihvatiti.
    Mozda u ovom slucaju mu prezime i pomogne, ne treba zaboraviti da mu je i otac zapravo poceo u Mercedesu, mada u nekim drugim kategorijama, a i zavrsio u Mercedesu.



    11
    11

    0
  17. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    dabogda bankrotirali



    8
    6

    2
  18. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    sretno hulče u haas-u , sretno miče u mercu i dalje.
    indiferentan sam na ovu vijest.


    0
    0

    0
  19. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Odoše mi sve simpatični i dragi vozači – Seb, Mick, Ricci ☹



    5
    3

    2
  20. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Tko bi rekao početkom sezone da će rasplet biti takav da Vettel i Ricciardo napuštaju Formulu 1, a Hulkenberg se vraća. Kad se usporede ostvarenja prve dvojice i Hulkenberga ovo stvarno izgleda kao ozbiljan disbalans univerzuma…

    Ne znam šta reći na Hulkov povratak, nekad mi je bio pravo drag, ali mislim da je svoje u Formuli 1 davno pokazao. Ovaj povratak će mu izgleda doći samo za podebljavanje neslavnih rekorda.
    Ali ako ništa, sačuvao je vještinu da ga se cijeni mnogo više od njegovih konkretnih ostvarenja.

    Nek mu je sretan povratak, a Micku nadam se jednogodišnja pauza od F1 :D



    11
    11

    0
    • Marlboro
      F1bodul Prikaži

      Koji su to neslavni rekordi? Šta nije završio na podijumu?



      1
      0

      1
      • Sebastian Vettel 5
        Vettel-Ferrari Donator Prikaži

        Da, to je ipak jedini relevantan trenutno što drži.
        Mislio sam da je bliže i rekordu po broju utrka bez pobjede, ali mu za taj ipak treba još dvije sezone bez pobjede.



        1
        1

        0
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Po čemu je to relevantno? Jbt, pa svi mu samo to gledaju, kao da je vozio Mercedes i Ferrari cijelu karijeru.🤦‍♂️
          Gleda se dokle je dovlačio bolid koji je imao. Neko reče kako je bio loš u odnosu na timske kolege, osim Palmera? Pa pitam se koliko taj zna o F1… Prvo, Palmer je bio poprilično izjednačen sa budućim mu kolegom. A Hulk ga je rasturio. Vozio je sa Barrichellom, to mu je bila prva sezona. Kasnije Di Resta, pa Gutierrez u Sauberu. Imao je već jednu pauzu, jer nikad nije imao sponzora. Onda Perez, Sainz, Ricciardo. Mnoge je dobio, a ni od koga se nije osramotio. I onda kad dođe onaj avalon nabrajat nebitnu statistiku. I kako je Bottas osvajao nekakve podije, koji je proveo 5 sezona u najdominantnijem bolidu… A prije toga u najboljem Williamsu u zadnjih Boga pitaj koliko godina (bili drugi i treći u poretku, a da su bili bolji vozači mogli su i koju pobjedu uzeti 2014 i 2015).


          0
          -1

          1
        • Sebastian Vettel 5
          Vettel-Ferrari Donator Prikaži

          Relevantno je jer se vodi kao rekord u F1 statistikama.


          0
          0

          0
  21. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Kakva glupost.



    5
    5

    0
  22. Pirelli Wet
    r2d2 Donator Prikaži

    Razumijem njihovu logiku i tužan sam zbog toga. Ne zato što se mladi vozač koji gubi mjesto preziva Schumacher nego zbog toga što se mala momčad umjesto za kombinaciju iskustva i mladosti odlučuje za dva iskusna (da ne kažem potrošena) vozača. ‘Nedavno’ sam kada se raspravljalo o Vettelovom odlasku u mirovinu ironično primjetio da je tužno kako nema mladih talentiranih vozača pa ostarjele zvijezde poput Alonsa i Hamiltona moraju voziti i u četrdesetima. Dobro, možda nema mladih vozača boljih od Alonsa i Hamiltona ali zar ne mogu naći (ili si priuštiti) mladog vozača boljeg od Hülkenberga? Ovdje moram nešto reći u obranu Hülkenberga, mnogi uspoređujući njegove rezultate s momčadskim holegama zaboravljaju da je Nico div među vozačima i da je zbog bog dodatnog tereta ili lošije raspodjele mase prije 2019 bio hendikepiran u odnosu na kolegu između 0 i 0.5 sekundi po krugu (Nije neka procjena ali je bolja od Binotove i Totove). Hülkenberg je solidan vozač i kako kaže kolega @Frantic mjerilo za kvalitetu vozača u F1 i Haasu če doprinijeti cca 1 Hulk. i veseli me da ćemo moći izmjeriti Magnussenovu kvalitetu na toj skali. Isto tako bolje on nego neki ‘paydriver’, iako svi oni imaju neke sponzore. Vidjeti ćemo kako će proći Hulckenback ali Haas mi općenito nekako najbolje opisuje ona Steinerova: “We could have looked like rock stars, but now we look like a fucking bunch of wankers. A bunch of fucking clowns.” (svaka sličnost s današnjim Ferrarijem je slučajna).



    11
    11

    0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      E da, sada ćemo izmjeriti i Kevinovu vrijednost u Hbg-ima. 😁
      Doduše, malo je nedostajalo da jedinicu povuku iz SI sistema, ali su odustali od toga zbog mijenjanja Seba na početku sezone i evo sada, potpisa ugovora sa Haasom.



      1
      1

      0
  23. F1puls
    Krstaš Donator Prikaži

    Dolaskom Magnusena, dokazano je da od mladih vozaca nema srece. Jednostavno sto se mora, nije tesko.

    A Šumi junior. Ne znam. Mozda nekada opet dobije priliku, ali bojim se…


    0
    0

    0
  24. Ferrari
    Fangio Donator Prikaži
    x1

    To je kao da oženiš staru curu koju su svi živi j….i, pa se sad ti nadaš da će baš tebe usrećiti ….



    13
    12

    1
  25. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Vidim u komentarima je dosta često mišljenje da je Steiner sabotirao Micka. Ljubomoran ili ne na njega ići sabotirati vlastitog vozača je više nego imbecilno.
    Puno veće i financijski stabilnije ekipe od Haasa si ne mogu dopustiti razbacivanje bodova, tako da ideja da bi ga namjerno bušili je suluda.

    To što je zbog prezimena Mick većini draži od Hulka je druga stvar.
    Ali činjenica da se nije baš iskazao nešto posebno dosad. Na stranu loše taktike i sreće, ekipe znaju kad je neki vozač jako brz i ima pehove. Tako da je on vanserijski brz ostavili bi oni njega nevezano za razbijene bolide, kao što RB nije smetalo kad je Max razbijao njihove. Jer da se po simpatijama dijele mjesta na gridu Alonso odavno ne bi imao gdje voziti, ali još uvijek je jako brz pa ga ekipe traže svejedno.
    Tako da očito Mick nije pokazao ništa extra brzine, a srednjih klasa ima veliki izbor, pa ne čudi da ekipa koja nema love za popravke želi dva iskusna vozača.



    7
    7

    0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Mick se nije iskazao i onda umjesto njega uzmeš Hulka koji se još manje iskazao u još više prilika. Da su uzeli Ricciarda (taj bar ima neka postolja i pobjede) ili nekog klinca razumio bi potez, ali Hulk, to pokazuje da tom Steineru nisu sve daske u glavi na broju. Ili se naguzio nekom sponzoru kojeg Hulk dovodi sa sobom….



      8
      4

      4
      • Lando Norris
        Maracos Prikaži

        Koliko znam Ricciardo je imao poziv za Haas ali on je odbio. Vjerojatno mu je bila slaba lova a i izjavio je nešto u stilu da ne želi voziti za ekipe koje se kreću krajem grida. Nemaju oni ni love za neko veće ime, opcija je uzeti novajliju opet pa čekati dok se navikne/nauči voziti F1 ili ici na jeftinu siguricu sa nekim kao Hulk koji će iskoristiti taj bolid da skupi neke bodove u malo ranijoj fazi..



        5
        5

        0
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Hulkenberg bi rasturio Micka u istom bolidu.



        2
        -9

        11
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Vjerojatno je kombinacija toga da misle manje će slupati bolida kroz sezonu + dobar sponzor, tako da im se financijski dvostruko isplati u odnosu na juniora.
        A pitanje je da li Steiner ima pravo glasa ili Gene tu ima zadnji riječ.


        0
        0

        0
    • F1puls
      ivanh Prikaži

      Vidim u komentarima je dosta često mišljenje da je Steiner sabotirao Micka

      Ako ga nisu sabotirali, onda su glupi do bola tj. od Bahreina😉


      0
      0

      0
  26. Williams
    Montoya Prikaži

    Ide čovjek pojačat svoj rekord



    2
    2

    0
  27. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Znaci “Suck my balls” team na okupu.



    11
    11

    0
  28. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Tu je puklo na relaciji Haas-Ferrari-Mick

    Potez Haasa nema smisla inače, da je sve u redu. Hulkenberg je opcija za jednu sezonu, eventualno dvije.



    1
    1

    0
  29. Mika Hakkinen
    CowboyT90 Donator Prikaži

    A neće biti klauna da viče Nico Huuuuuuuulkenbeeeeerg



    2
    1

    1
  30. Ferrari
    Mrgud Prikaži

    Btw, mislim da uopce nije slucajno da je ova vijest dosla prakticki preko noci od sinoc do jutros, znajuci da su jucer svi pisali o smjeni u Ferrariju..uvjeren sam da su upravo oni pogurali ovu vijest.



    1
    0

    1
  31. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Nije mi Micka nimalo zao, da je ostao u Haasu nakon toliko karambola, katastrofalnih kvalifikacija i osrednjih utrka bilo bi samo zbog prezimena, mada ne cudi mene uopste da je Mick ispao ovoliko precjenjen vozac s obzirom da su mu uspjesi u nizim kategorijama losiji od vise od pola grida.

    Lakmus vozac se vratio :D



    1
    -10

    11
    • Ferrari
      Fangio Donator Prikaži

      Meni se cini da je za Micka bolje da se kloni Haasa, nije tamo bas najzdravija atmosfera. Takav dojam imam.



      5
      5

      0
    • Monisha Kaltenborn
      monkeyseat Donator Prikaži

      obzirom da su mu uspjesi u nizim kategorijama losiji od vise od pola grida.

      Hrabra izjava s obziro da je Mick F2 i F3 prvak.



      8
      8

      0
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        jest, ali u drugoj sezoni, nije isprve bilo.


        0
        -8

        8
        • David Croft
          Ferrari Prikaži

          Alonso, Max, Kimi nisu nikad ni osvojili titule u nižim kategorijama…Vettel također nije bio prvak F3 kada je vozio.

          S druge strane “veliki” talenti poput Hulkenberga, Vandoornea, Magnussena i sličnih su nadrobili koliko tih titula u nižim serijama pa ništa od njih nije bilo u F1 (niti će).

          Evo DeVries koji ulazi u F1 sljedeće godine, on je osvojio F2 titulu tek u svojoj trećoj sezoni.

          Uopće ti argument ne drži vodu.



          4
          4

          0
        • Mclaren
          LH44 Donator Prikaži

          Jest, ali su ti koje si spomenuo u nižim kategorijama ostavili bolji utisak nego Mick koji je osvojio, ponavljam iz drugog pokušaja, a i to na jedvite jade, što je ova sezona i potvrdila.


          0
          -6

          6
    • Nelson Piquet
      graho Donator Prikaži

      Po ko zna koji put pišeš gluposti, ne razumijem te, šta je trebao lani raditi sa onim shitboxom, ove godine u dosta situacija nije imao sreće, ali nek se bar riješio lajavca Gunthera. Nadam se da će naći sreće u Mercu ako ga potpišu.



      3
      2

      1
  32. F1puls
    ivanh Prikaži

    Dali bi ostao u Haasu da je osvojio bodove uBrazilu….mislim, čemu cekati do zadnje utrke objavu o raskidu?



    1
    1

    0
  33. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Malo bezveze da se toliko pljuca po Hulku.
    Prvo, kada je ostao bez mjesta, komentiralo se kako je F1 smeće koji gura samo tatine sinove u F1. Kako je Hulk solidan vozač i da to nije zaslužio. Sada imamo obrnutu situaciju.

    Gasly je nedavno izjavio jednu odličnu rečenicu (za Yukija, ali vrijedi za sve vozače). Da bi Yuki bio vođa ekipa, s tim i dobar vozač, mora naučiti biti strpljiv. Strpljenje je zadnja stavka koju mladi vozači uspiju savladati. Primjer Russella u Williamsu i Mercedesu, Leclerc u Imoli i Francuskoj, Grosjean nikad nije naučio biti strpljiv, a odličan je vozač.
    Mick do sada nije demonstirao nikakvo strpljenje na toj razini, nije pokazao ni neki izvanredni rezultat kao što su velikani znali pokazati u lošijoj momčadi. Evo, trenutno i jedino što pamtim je zadržavanje velikog imena u kilavom bolidu u Austriji i to dok mu je KMag omogućavao DRS.
    Nažalost i relano, izgleda da nije gornji dom talenata u F1 i da su ga prvo Ferrari, a onda Haas iskoristili radi privlačenja pozornosti zbog prezimena.
    Iskreno, volio bih da sam u krivu i da za npr. 3 godine zamijeni Hamiltona u Mercedesu i osvoji naslov.



    7
    6

    1
  34. Jody Prikaži

    Micka mi je žao, premalo vremena. U lanjskom bolidu im ni Prost ne bi pomogao. Samo jedna godina za ocjenu? Premalo. A koliko grešaka momcadi je progutao
    Zar su Zhou ili Tsunoda u bilo kojem segmentu bolji vozaći?
    Hulkenbelrg je nada i buducnost?! Daleko da je on loš ali nema mi ovo smisla.



    10
    10

    0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Ima smisla da i Hulk i Mick budu u F1. Ispred barem pola trenutnih vozača. Ali jbg, nije uvijek sve pošteno…
      Micku je bolje ovako. Mislim da će mu dobro doći to rezervno mjesto u Mercedesu, dok ga Audi ne uzme. U svakom slučaju bolje od Haasa.

      Kada je ulazio, neki su govorili da bi mu bolje bilo u Sauberu. Tada mi je bilo svejedno, ali gledajući sada, mislim da bi mu definitivno bilo puno bolje u Sauberu. Jednu godinu uz Kimija, a onda ove godine uz Bottasa. I uz ekipu koja je puno profesionalnija od Haasa, koji je samo fasada od ekipe.


      0
      0

      0
  35. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ide Hulk u Hass da taj rekod malo podeblja. Ono za svaki slučaj da ga nitko u dogledno vrijeme nebi stigao.



    1
    0

    1
  36. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Nesto razmišljam danas, Michaela se izgleda više niko ni ne sjeća! Ferrari nikako da ga spomene pa makar i u arhivi, gledam na njegovoj stranici (njegov admin) objavljuje njegove zapanjujuće rezultate sa Ferrarijem, te recimo njegova zadnja voznja u Brazilu koja je bila vanserijska, dok Ferrarijev admin objavljuje tako glupave slike Brad Pitta i nekog djeteta u kartonskom bolidu… Žalosno da ne moze biti zalosnije.

    Ferrari je pustio Micka niz vodu. Mislim da duguju dovoljno Scumacheru da Micka cuvaju u F1.

    Koliko je otac za neke uticajan dovoljno je reci Jos (Max) i Anthony (Hamilton). Mick bi sigurno bio veća zvijer da je Michael pored njega, ovako malac nosi teško prezime, plus nikakve podrske.

    Ako Totto ga preuzme kao testnog vozača kapu mu skidam, neka posere ove naše crvene stipguze.



    18
    18

    0
    • Fernando Alonso 14
      GP2Engine novinar Prikaži

      Toto je nedavno rekao kako Schumacher familija pripada Mercedesu i da cijeni Micka. Volio bih da ga uzme. Sad kad Vettel ode u penziju, bit će mi teška srca, otići u tim Srebrnih Strijela. Uvijek sam više navijao za vozača, no, Vettel je jedan jedini. Tako da, ako mali Schumi ode u Mercedes, čini se da je to to.



      6
      6

      0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Ferrari mu je i ćaću otjero u penziju. Ne znam šta ste očekivali sa Mickom…
      Znao sam odmah kad je odlučio da se pridruži Ferrarijevoj akademiji da je pogriješio. Najradije bih da ga je uzeo Red Bull u svoju školu, ali i Mercedes bi bio bolji od Ferrarija.


      0
      -1

      1
    • Jody Prikaži

      Dobro si napisao, Michaelova zadnja vožnja u Brazilu. Najbolja. Rapsodija. A oproštaj. Srce mi je pucalo taj dan



      5
      5

      0
  37. Lotus
    zion11 Prikaži

    mislim da se Mick našao u krivom timu… nepravedno je, prvu sezonu vozio je bolid s kojim se nikako nije moglo do bodova (vjerujem čak ni uz puno puno sreće), a drugu sezonu novi bolid po novim regulacijama… na koji se treba prilagoditi, pa je to vrlo slično kao rookie sezona… Haasu odgovora čovjek koji će donjeti više bodova, ali kao tim za razvoj mladog vozača pokazali su se apsolutno lošim u tom pogledu….



    5
    5

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.