Horner: Verstappen ne dobiva dovoljno priznanja za sve što je učinio

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 63 komentara

Red Bullov šef Christian Horner kaže da Max Verstappen ne dobiva dovoljno pohvala za sve što je učinio ove sezone.

Podsjetimo, Verstappen je svoj drugi naslov svjetskog prvaka osigurao već u Japanu, iako je u jednom trenutku ove sezone kasnio čak 43 boda za Charlesom Leclercom. No, kombinacija poboljšanja bolida nakon ljetne stanke, izvrsne vožnje, odličnih strategija i nekoliko suprotnih primjera iz Ferrarijevog kampa dovelo je do toga da Verstappen ne samo osvaja naslov nego i ruši rekord po broju pobjeda u jednoj sezoni.

“Ono što gledamo danas i ove godine – to je nešto zaista vrlo posebno.”

“Ponekad mi se čini da njegove uspjehe ne prate pohvale koje zaslužuje. Mislim da smo ove godine svjedočili apsolutno izvanrednoj formi vozača koji je na vrhuncu forme.”

Verstappenova pobjeda u Meksiku bila je njegova osma u posljednjih devet utrka. Jasno je, stoga, da je bolid nakon ljetne stanke puno bolje uštiman nego u prvoj polovici sezone. Međutim, Verstappen se često morao boriti za pobjede, za razliku od krstarenja na koja smo naviknuli u dominantnim sezonama Mercedesa na početku turbohibridne ere:

“Srušio je rekord broja pobjeda u sezoni, a iza nas je 20 utrka. Osim toga, pobijedio je i na dvije sprint utrke. Treba reći da nije sve to osvajao s pole positiona. Za mnoge pobjede se morao boriti i utrkivati.”

“Kad pogledamo unatrag na kraju godine – vidjet ćemo da je ovo apsolutno izvrsna Maxova sezona. Nije puno griješio, bio je savršen kroz sezonu i pokazao nevjerojatnu razinu konzistencije.”


Odgovor

63 komentara

  1. Lewis Hamilton 44
    Berislav Donator Prikaži

    “Dajte ga hvalite”…….Što to radiš Horneru pobogu?



    11
    -2

    13
  2. Marlboro
    F1bodul Prikaži

    Čak je u pravu, sa p10, p7 i p14 ako se ovako iz glave dobro sjećam. Sve redom bile zanimljive utrke, za razliku od Mercedesa zbog kojeg su mnogi prestali gledati F1(uključujući mene do 2021.) . Ne vjerujem da ove performanse imaju veze sa budget breachom, već su kao šta je rečeno, bolje strategije, bolje uštiman bolid i Ferrarijeve greške.



    21
    10

    11
  3. Dietrich Mateschitz
    toky13 Donator Prikaži

    Kada M.Brundel , Skayovac kaže , da je dečko dosegao neki novi nivo dominacije, ne treba više ništa govoriti.



    26
    23

    3
  4. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Newey* ne dobija dovoljno priznanja



    12
    -10

    22
    • Robert Kubica
      Yura Prikaži

      Pa onda ne treba odavati priznanja ni Hamiltonu :)



      16
      12

      4
    • Max Verstappen
      MV33rbr Prikaži

      u pravu si. jedino newey i zaslužuje pohvale jer f1 nije nimalo do vazača. najbolji primjer: mercedes od 2014 do 2020.

      naravno da se šalim. pa taj bolid treba netko i dovesti do svih tih pobjeda. vidimo da nisu bas svi sposobni za to, a max je creme de la creme ovog sporta već sad, kome god to smetalo.



      11
      7

      4
    • Mclaren
      LH44 Donator Prikaži

      Ja samo nastavljam retoriku od 2014, interesantno da su se neki ušutili čim je Mercedes prestao biti konkurentan 👍



      14
      8

      6
      • Max Verstappen
        MV33rbr Prikaži

        mercedes u tom periodu nije bio konkurentan nego je bio sekundu brzi od svih ostalih, dakle bio je superioran kao nitko prije. zbog toga je mnogima laknulo kad je to stalo. ovogodisnja sezona red bulla je po brojevima mozda i dominantnija, ali po dojmu nije tako. bilo je puno vise zanimljivog utrkivanja gdje je max svojim briljantnim voznjama iskoristio sve kikseve, pehove i lose odluke svoje konkurencije kako bi dosao do svoje druge titule. to je glavna razlika u odnosu na mercedesovu dominaciju 2014-2020.



        23
        16

        7
        • Mclaren
          LH44 Donator Prikaži

          jedine dominantnije sezone su 2014-2016 i 2020, ostale sezone je Hamilton imao jaču konkurenciju. Čak je i 2016 diskutabilna jer je Lewis imao kolegu na nivou, dok Max nije ni blizu, Perez je ipak mlako i šlampavo vozio ove sezone kad ga uppredimo sa Rosbergom 2016 koji je za dvije klase bolji vozač



          8
          -3

          11
        • Bridgestone
          F1car Prikaži

          Jedina konkurencija je bio Ferrari, merc nije bio ni u jednom trenutku. O talijanskom šlamperaju ne vrijedi pricati to je ispričana priča.


          0
          0

          0
        • avalon Prikaži

          LH44 .. a dominantne sezone MB gledaš “kroz” LH , a ne tim ? znači 2014. je bila dominantna jer je lewis na kraju ima 67 bodova više od NR , a 2016. nije jer je ima samo 59 bodova više od kolege ? možda 2017. i nije bila na nivou dominacije prethodne 3 sezone jer je lewis ima 46 bodova više od seba ali timski su imali 146 bodova više od 2. ferraria . 2018. je bilo gusto , LH je ima sitnih 88 bodova više od 2. seba , a dominacije nije bilo ni 2019. … tek 87 bodova je lewis ima više od 2. bottasa . interesantno da je za LH 2014. bila dominantna u odnosu na konkurenciju sa 67 bodova više od drugoplasiranog , a npr 2015. kad je ima 59 bodova više ili 2018./19. za njega nisu bile dominante jer je ima “sitnih” 88 (2018.) i 87 ( 2019.) bodova više od “prvog pratioca” !?!?! nij emi jasna računica .. kad završiš prvenstvo sa 67 bodova prednosti pred 2. dominantan si , a kad završiš sa 87 ili 88 bodova pred 2. nisi dominantan ?
          ako gledamo “kroz” tim MB je “najugroženiji” bija 2018. kad je u konstruktorskom ima 84 boda više od ferraria jer u ostalim sezonama od 2014. do 2020. je prvenstva završava sa prednošću od 146 pa do gotovo 300 bodova više od drugoplasiranog . možda bi se iz ovih brojki dalo zaključit da su bili super dominantni ako ne računamo 2021. i ovu sezonu .
          NR je na portalu “kršten” nickom barbika , a sad je zapravo dvi klase bolji od pereza ? rosberg je osvaja više bodova jer je bolid MB extra dominantan , bez konkurencije o čemu svjedoći 8 uzastopnih konstruktorskih naslova . da je ove sezone RB nadmoćan ka MB 7 sezona i sergio bi bija bodovno “debelo” ispred leclerca ali ferrari je “složija” jako dobar bolid i da nisu sami krivi možda bi se CL borija sa maxom za titulu . btw , možda bi zaostatak ferraria bija i manji no odnos odustajanja ( ne računajući greške ferraria ) je 9 Vs 5 = RB 4 odustajanja manje . osim toga i MB se popravlja tokom sezone i počeja ugrožavat ferrari , a imali su i tek 2 odustajanja na ferrarievih 9 . perez nije doveden u RB da pobjeđuje maxa ( isto ka i bottas u MB ) nego da osvaja bodove koji bi RB uz vozačku osigurali i konstruktorsku tituli . sergio je svoj zadatak obavija uspješno , a možda na kraju završi i 2. u prvenstvu ako ferrari šta zaje*e u zadnje 2 trke .
          čemu recimo negirat maxov uspjeh ove sezone pričama kako MB ( zapravo LH ? ) nije bija dominantan 7 sezona nego tek 3 , a čak 4 sezone mora vodit borbe za dvostruke titule ? ovde sam izostavija 2021. zato “samo” 7 sezona dominacije .



          3
          0

          3
    • Renault
      zd1400rt Prikaži

      Bome Newey dobiva dovoljno priznanja od kad pratim F1 i prije.

      Ali zato se slabo spominje James Allison…



      8
      6

      2
    • Nelson Piquet
      graho Donator Prikaži

      Pišeš gluposti.


      0
      -2

      2
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Ovo si ti pisao zadnjih par godina, prisjeti se😂



        2
        1

        1
        • Nelson Piquet
          graho Donator Prikaži

          Šta sam to pisao?
          Presipaš iz šupljeg u prazno, umjesto da jednom sagledaš stvari onako kakve jesu. Činjenica je da je Benz bio dominantan ’14, ’15, ’16, 2/3 ’17 i ’18, ‘ 19, ’20 i rekao bih 3/5 ’21. Isto tako činjenica je da kad je Ferrari ’17 i ’18 bio brži, kad, to je bilo max 0.2s, a Benz je imao i po pola sekunde u nekim slučajevima. Tako je bilo i sa RB prošle sezone. Isto tako činjenica je da je RB ušao u ovu sezonu kaskajući za Ferkanom, ali su to nadoknadili i odlijepili se od Belgije. Ali opet Max vadi mast tom autu, pogledaj Pereza gdje je u odnosu na Maxa. Tvoj Benz je harao od ’14 i sad se ponašaš u najmanju ruku kao PR od princa. I još sad je najcrnje od toga to što opet Benz i fanovi istog prozivaju RB za varanje… Ajde da je neko drugi najglasniji, razumio bih, ali TW se nađe pričati o poštenju haha. A Benz me po nekim sposobnostima tj. nedostatku istih sve više podsjeća na Ferkana, sa svojim strategijama itd.



          22
          19

          3
        • Mclaren
          LH44 Donator Prikaži

          Mi nismo gledali istu 2021 očigledno, a i ove sezone mimo 2021 u kojima si naveo da je većinu sezone bio dominantan nisi isto napisao i za ovu sezonu gdje je Red Bull zadnjih +/-15 utrka dominantan bolid, ali jok, ove sezone Max vadi dušu, nije to do dominantnog bolida, a prijašnjih sezona je sve bilo do Mercedesa, Alda Coste, Paddy Lowea i Jamesa Allisona, eto opet si to napisao, onako između redova, a da nisi ni svjestan toga 😂



          2
          -8

          10
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Očito si ti sam ispao iz neke alternativne vremenske linije, jer tu 2021 sezonu koju si ti gledao nije gledao niko… Kakvih 15 utrka…🤦‍♂️
          Odkad dominacija izgleda ovako: https://pbs.twimg.com/media/FgY_6XTWYAAivEw?format=jpg&name=orig

          Ferrari je imao samo na dvije utrke loše kvalifikacije. Na Spa i sada u Meksiku, koje su im i najlošije. Ostale sve su bili ili prvi, ili sa minimalnim zaostatkom.



          2
          2

          0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Zato su tu britanci da hvale svoje. Jer uvijek je do njih… Samo mi nije jasno kako taj moćni Newey nikada (barem od Red Bull dana, od kada ga britanci hvale da je zaslužan za sve) nije mogao da osigura 1-2 sa tom silnom dominacijom? Možda uspije ove godine… Ali i to će biti više zbog Ferrarija.



      8
      7

      1
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Ma ja samo pišem ono što se pisalo zadnjih 8 godina kada je Mercedes imao konkurentan ili dominantan bolid, interesantno je da su mnogi prestali to pisati baš ove sezone, a razlike vala i nema.



        2
        0

        2
  5. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Ima li kraja kuknjavi?



    7
    -4

    11
  6. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Nisam baš primijetio da ne dobiva dovoljno priznanja.
    Zadnjih dana svi članci koje sam vidio govore da je već sad među najboljima svih vremena.



    3
    3

    0
  7. Ayrton Senna
    MCLfan Prikaži

    Prošle godine max dobio prvenstvo,a da je sve po pravilu bilo i da nije krađe na kraju bilo nebi bio ni blizu,a onako do 2027.god ako bude zdravlja treba vidjeti tko bude drugi,jer se zna tko če biti prvi
    Da se bolid ne prilagođava maxu,mislim da perez imao više šanse
    Dok je gasly vozio za rb,jedva koje postolje,a god.dana kasnije sa 5x slabijim bolidom pobjedi,albon se isto nije privikao na bolid. Rici je vidio šta se dešava pa je zato i napustio rb.Nije problem kad te netko pobjedi,nego kad te netko zanemari i gura drugoga,umjesto da imaju oboje šanse



    6
    -17

    23
    • Robert Kubica
      Yura Prikaži

      Da sam ja voda tima i ja bih bacao sve karte na Maxa. Decko je najbolji u svojoj generaciji, dokazao se puno puta. Pogotovo s ogranicenim budzetom mislim da ce se sve vise preferirati samo jednog vozaca u ekipi. A svi ce tu igrati na sigurno.



      12
      11

      1
    • Robert Kubica
      Yura Prikaži

      I p.s. sve je bilo po pravilima prosle godine, ne znam od kud je izasla propaganda da nije regularno osvojio prvenstvo.



      10
      8

      2
    • Max Verstappen
      Yilla Prikaži

      Pod 1, Ricci je pobjegao jer nije imao muda boriti se s Verstappenom i znao je kako bi završio, kao i svi ostali poslije njega, ne zato što je postojala velika urota protiv njega. Pokazalo se di je Ricci sad zadnje dvije godine u Mclarenu.

      Pod 2, to su gluposti da se bolid prilagođava njemu, još samo jedna od izlika da se potkopa uspjeh Maxa. I da se prilagođava njemu, šta sad, kome ćeš prilagoditi, čovjeku koji ti je osvojio 2 naslova u zadnje dvije godine i rekord po broju pobjeda ili čovjeku čiji je domet 3 mjesto te pobjeda na utrkama kad svi ostali favoriti ispadnu? Prvo dokaži da možeš držati tempo s najboljima pa ćemo onda prilagoditi bolid tebi.



      14
      11

      3
      • Bridgestone
        F1car Prikaži

        Definitivno se ne prilagodjava verstapenu,bolji je vozač od Pereza, kao i Leclerc od sainza. U ta dva tima iz gornje polovice grida bas je najizraženija razlika u vozačima.



        2
        2

        0
    • Carlos Sainz 55
      Tudum Donator Prikaži

      Ma da. Albon, Gasly, Perez i Ricciardo bi svi redom pobjeđivali Maxa da im Marko nije vadio turbo iz bolida.



      17
      17

      0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Rici je vidio šta se dešava pa je zato i napustio rb

      Reče lik sa nadimkom: “MCLfan”🤣
      Šta mu se onda dešava u McLarenu, ako mu se išta sporno dešavalo u Red Bullu, pitam se…🤔



      5
      5

      0
      • Ayrton Senna
        MCLfan Prikaži

        Ista stvar,takva situacija je bila dok je montoya vozio,samo on je bio pametan i sam otišao,samo sam htio napomenut da nemogu se uspoređivat vozači kad se rade takve razlike u momčadi



        1
        -1

        2
        • Alain Prost
          Alain Prost Prikaži

          Pa nije ista stvar, JPM je konačno dobio nogu nakon što je Kimija naguzio u Americi, momčad se i te kako trudila da bolid podesi po njegovim željama, ali on svoj stil vožnje, drukčiji od Kimijevog, nije htio mijenjati i tu je nastao problem, momčad se pogubila, ovaj nervozan, nije pomoglo ni to što pitajući Kimija kakav je bolid nisu dobivali nikakve primjedbe, ovaj je u pravilu rekao da je sve ok.

          Kimi je tih godina bio čudo od vozača, bila ga je milina gledati, teško je bilo protiv njega.



          5
          5

          0
        • Dietrich Mateschitz
          toky13 Donator Prikaži

          @MCL fan
          Isključi lajkanje samog sebe.



          6
          4

          2
  8. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Nek stane u red., koji je poprilično velik kad se gleda kroz istoriju.



    3
    3

    0
    • Mclaren
      raca Prikaži

      zašto da čeka u redu kad je to već sad zaslužio. Budimo iskreni, Max je dvostruki svj. prvak, a nema krajnje dominantan bolid kao što ga je Lewis imao, već on dominira



      7
      3

      4
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Nije mu do mene.
        Govorim o tome, da bez obzira kakav si vozač i šta si postigao, uvijek će biti onih koji će pokušatlvati derogirati njegove uspjehe.
        E sad samo zavisi ko kojoj grupi pripada.
        Kad sam ja tek počeo gledati F1 omalazavao se MS, nakon njega Hamilton, prije toga Prost … ima tih imena dosta. Zato i kažem da stane u red, jer nije jedini.



        4
        3

        1
  9. Bridgestone
    F1car Prikaži

    Jedina konkurencija je bio Ferrari, merc nije bio ni u jednom trenutku. O talijanskom šlamperaju ne vrijedi pricati to je ispričana priča.



    1
    1

    0
  10. Lewis Hamilton 44
    Berislav Donator Prikaži

    Žao mi je da se je jaaako mali broj komentara i rasprava ovdje odnosilo na tekst A. V.. Pojasniti ću. U odgojenih, pristojnih, kerektnih ljudi nije normalno da govore, ljudi mi smo najbolji, molimo Vas dajte hvalite nas,. Narod je čak na tu temu napravio i jednu poslovicu, doduše nepristojnu pa je neću navesti. A Maxu savjetujem da ‘povuće ručnu’ jer bi ga mediji (nije važno koji, ćiji) mogli debelo uvaljati u blato za osvetu. Prošla godina je previše toga neugodnog za RB ostavila ‘zapisano u kamen’ da će trebati vremena da se to zaboravi.



    2
    -1

    3
  11. Ivankona Prikaži

    Ajde kaj je to učinio da bi mu se ljubitelj f1 divio:2022- kada smo se svi nadali boljim danima f1, on je ritao hamiltona gdje god je stigao i to na kraju sa neregularnim bolidom
    2023-izvukao je max max iz neregularnog bolida, tko je kriv perezu kaj on nije.
    Merc bi mu trebao dignut spomenik, kaj je radio ferrarijima taman kad je postalo gusto ili hamilton jer se više ne spominju njegova prvenstva sa pol gasa…



    2
    -9

    11
  12. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Ma znate što. Evo da ga pohvalim. Good boy Max.

    Ne mogu zamisliti da Briatore kaže Alonsa ne hvale dovoljno. Haha, ili da su to govorili za MSa. Tko je pratio zna da su MSa oštro napadali. Kasnije su mu se divili. Ne sjećam se kukanja da ga ne hvale dovoljno. Haha. Samo u RBu.



    5
    4

    1
  13. Lauber Prikaži

    Kaže stara narodna, može čovjek sa sela, ali ne može selo iz čovjeka.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.