Hamilton: Russell ima sve što je potrebno da ovu ekipu vodi do uspjeha

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 7 komentara

Lewis Hamilton kaže da mu je užitak surađivati s Georgeom Russellom, te da njegov sunarodnjak ima sve što je potrebno da ovu ekipu u budućnosti vodi do uspjeha.

Russell se Mercedesu kao stalni vozač priključio ove godine, te je odmah pokazao da Toto Wolff nije pogriješio kad ga je angažirao. Russell odrađuje odličan posao i trenutno je na petom mjestu u poretku vozača, 19 bodova ispred Hamiltona.

Na upit novinara je li teško biti Georgeov kolega, Lewis odgovara:

“Ne bih rekao da je teško. Ugodno je, nevjerojatno dobro surađujemo. George je jako pozitivan tip, ima pozitivan utjecaj na radnu okolinu.”

“Općenito je bilo jako ugodno s njim surađivati i lijepo je svjedočiti njegovom uspjehu. Odrađuje tako dobar posao, osvaja bodove i nastavit će se poboljšavati još dugo vremena.”

“Definitivno vidim jako puno potencijala u njemu, može biti svjetski prvak, a nalazi na pravom mjestu da bi to i ostvario. Bio ja tu ili ne – on ima sve kvalitete koje su potrebne da bi ovu ekipu u budućnosti vodio do uspjeha. Mislim da je bio sjajan izbor za ovu ekipu. Nadam se da mogu biti barem malo od pomoći u njegovom razvoju.”

Istovremeno, Russell je čvrsto na zemlji i kaže da nitko ne može garantirati da će osvajati naslove i pobjeđivati u utrkama:

“Želim biti objektivan u svom pogledu na situaciju. U Formuli 1 se sve jako brzo mijenja i sjajno je što sam potpisao za najuspješniju ekipu ove ere. Međutim, ako ne budem pružao dobre partije, ako iziđem na stazu i ispraši me najbolji vozač svih vremena, što to onda znači? Za godinu dana ću u tom slučaju vjerojatno dobiti otkaz.”

“Ovo je bio ogroman korak u mojoj karijeri, ali to je kao kad zamislite planinara koji misli da je na vrhu, ali kad pogleda prema gore onda vidi koliko je još daleko. Nakon novog uspona, opet vidite da postoji idući cilj, i idući, i idući. Želim biti svjetski prvak, želim pobjeđivati u utrkama, a potpis ugovora s Mercedesom ništa ne garantira.”

Russell je na posljednjem GP vikendu u Austriji bio četvrti u kvalifikacijama, sprintu i utrci.


Odgovor

7 komentara

  1. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Super! Sada fino obuci stolnjak i odi u mirovinu.
    Karadžordže će biti dostojan nasljednik, ako ne ništa onda po izjavama 🤣



    14
    3

    11
  2. Old school Prikaži

    Vozacki ima potencijala , za ostalo ce vrijeme pokazat …



    10
    10

    0
  3. Vw
    F1fan001 Prikaži

    Dali je ovo najava odlaska ?



    2
    1

    1
  4. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Za Alonsa i Hamiltona će FIA morati donijeti pravilo da ih se potera u penziju. Jedan je zapeo za treći, a drugi za osmi naslov i dok to ne ostvare….



    4
    1

    3

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.