Schumacher neće nastupiti na VN Saudijske Arabije

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 3 min 16 komentara

Haas je potvrdio kako Mick Schumacher neće nastupiti na sutrašnjoj utrci za Veliku nagradu Saudijske Arabije i da će američku momčad predstavljati samo Kevin Magnussen koji će startati s 10. pozicije.

Današnje kvalifikacije bile su dvaput zaustavljene crvenim zastavama. Za prvu je zaslužan Williamsov Nicholas Latifi, koji je izletio i završio u ogradi u prvoj kvalifikacijskoj rundi. On je brzo izašao iz bolida i nije bilo problema, te je crvena zastava relativno brzo maknuta.

Druga pauza zbog crvene zastave je bila puno dulja. Nastala je kad je Haasov Mick Schumacher izgubio kontrolu prelazeći preko rubnika i udario u zid u 11. zavoju pri brzini od otprilike 275 kilometara na sat. Bolid je otklizao kroz 12. zavoj i zaustavio se. Onoga trenutka kad je medicinska ekipa morala doći pomoći Schumacheru da izađe iz smrskanoga bolida, počela su pitanja hoće li uopće moći nastupiti u utrci koja je manje od 24 sata kasnije. Televizijski prijenos je izbjegavao prikazati ponovljene snimke sudara dok se ne utvrdi je li Schumacher pri svijesti i u dovoljno dobrom stanju. Kasnije se vidjelo kako ulazi u medicinsko vozilo na nosilima.

Šef momčadi Guenther Steiner rekao kako je momčad u tom trenutku u potpunosti izgubila radijski kontakt s mladim Nijemcem.

“Ja nisam pričao s njime, on je pričao sa svojom majkom. Ja sam par puta popričao s njegovom majkom i prenosio joj novosti. On nema vidljivih ozljeda, ali su ga zadržali kako bi obavili dodatne pretrage i uvjerili se kako nema nikakvih ozljeda uzrokovanih silom udarca.”

“Izgleda kao da je prešao preko rubnika i izgubio kontrolu nad bolidom. Čini se kako nije bilo nekakvih kvarova ili lomova na bolidu prije gubitka kontrole. Izgubili smo sve podatke u trenutku udarca. Nismo imali ni kontakt s njime niti podatke, sve se srušilo. Toliko je silovit udarac bio.”

“Dobili smo dojavu kako je pri svijesti, što je najvažnije, uz to što su rekli kako nema vanjskih ozljeda.”

Guenther Steiner

Prije nekoliko minuta Haas je potvrdio da je Schumacher pušten iz bolnice i vratio se u hotel, a javnosti se putem Twittera još ranije kratko obratio sam Schumacher da javi kako je dobro, zahvalivši se pritom na porukama podrške, te je dodao da je bolid bio odličan i da će se vratiti jači.


Odgovor

16 komentara

  1. Ferrari
    TJ7 Prikaži

    Čak i da nekim čudom mogu sklopiti novi bolid, nema smisla slati ga na stazu. I prošle i ove godine je imao nesreću na ovoj stazi, teško da bi se mogao opustiti i odvoziti kvalitetnu utrku a i sigurno je u bolovima nakon što je adrenalin popustio.. Šteta za Haas, nadam se da će im se karte ipak bolje posložiti na idućim utrkama jer je baš bilo bolno promatrat ih zadnje dvije sezone a i uzbudljivije je ako se više timova bori za bodove



    22
    22

    0
  2. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Zao mi je ekipe Haasa,sad napokon imaju dobar bolid ali imaju jednog vozaca na kojeg mogu racunati.Bitno da je vozac zdrav i ok u ovom sudaru.



    7
    2

    5
  3. Alpine
    Alpine Prikaži

    Mislim da je Mick pod velikim pritiskom Magnussena, nije očekivao da će momčadski kolega biti toliko brz.
    Želim mu brz oporavak.



    8
    7

    1
  4. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Mick je tako žestoko lupio,.da su se i K-Magu ponovo javili bolovi u vratu. 😁
    Šalu na stranu, dobro se sve završilo, osim po bolid, naravno.
    Neko je jučer napisao da je ta pasica na vrlo nezgodnom mjestu.
    A ima ih još. I čitava staza je puna slijepih krivina i generalno, prebrza za gradsku stazu.

    Mick se mora malo presabrat, Kevin ga je dobio prvu trku (Mickova greška u Q2 i ne prolazak u Q3, u trci doduše, nije kriv za Oconov udarac i kao za neuluazak u box pod Safetom).
    Sinoć opet greška koja će rezultirati nenastupanjem danas.
    K-Mag je ‘ladno prošao u Q3, mislim da je mogao i Mick, i sa sporijim vremenom od K-Maga.



    8
    8

    0
  5. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Latifia se napada da je zbog novaca u f1,da je los vozac,Strolla isto tako,AG da je bio los vozac.Ja se slazem da ste u pravu za ove prije a MS se brani iako je pokazao manje od navedenih jer iskreno Mazepin i nije neko mjerilo.Pitanje je dali ce mali biti drugi Maldonado a po videnom za sada ide u tom smjeru.
    Proslu sezonu je imao najvise krseva i stete,a dokle ga Ferari drzi pod sobom ce i vozit izgleda.
    Dosta talij komentara(navijaca) sam citao o njemu i ne ga dozivljavaju bas,za vecinu njih je samo zbog prezimena.
    Ako nesto napravi,pokaze nesto ja cu se ispricat prvi na portalu jer sam bio u krivu.
    Trenutno mi slici da bi moglo zavrsit kao sezona FA protiv Vandorna.



    2
    -4

    6
    • Michael Schumacher
      VRSV546 Prikaži

      ako tako gledas sto je Russel pokazao za doci u Mercedes?
      dobio Kubicu koji je prakticki invalid (bodovno izgubio od Kubice)
      dobia Latifia od kojeg je imao sezonu više i to ne bas tako jako kao MSC deklasirao Mazepina, jer neznan jeli ikad Russel prošao za krug Latifia dok MSC je
      imao je drugo mjesto u Belgiji gdje je Wiliams koristio postavke za kišu i trke nije bilo…. dajte momku još par trka ako se nepopravi slažem se da nema mjesta za njega u F1



      7
      7

      0
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Pa svi su valjda u Belgiji bili podešeni za kišu kad se znalo da će u utrci bit potop. Sjećam se da su već u subotu komentirali da možda neće ni biti utrke.



        1
        -1

        2
  6. Ferrari
    Raki2204 Prikaži

    Jedan red flag manje večeras… Šalu na stranu, bitno da je sve u redu, bit će utrka za Micka…ali trebalo bi poraditi na greškama i pritiskanju preko granica…



    1
    -1

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.