Sam Collins: Red Bull nije razvijen kao neki drugi bolidi; u određenim segmentima su manje razvijeni i od Haasa

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 6 komentara

Nakon što je cijeli F1 svijet buljio u bočne usisnike na bolidu Red Bulla tijekom prva tri dana predsezonskog testiranja u Barceloni, neki analitičari nisu toliko oduševljeni rješenjima na bolidu kojeg će voziti novi svjetski prvak.

Tehnički ekspert koji radi na F1 TV-u Sam Collins tvrdi da Red Bull trenutno zaostaje u razvoju za nekim drugim ekipama:

“Svi pričaju o RB18 kao da se radi o čudesnom bolidu. Zanimljiv je bolid, ima neke zgodne detalje uključujući bočne usisnike, ali radi se o ekipi koja je razvijala prošlogodišnji bolid sve do kraja sezone jer su se borili za naslov u čemu su i uspjeli.”

“To znači da su morali žrtvovati razvoj za 2022. godinu i mislim da se to sad očituje u određenim elementima.”

“Neki segmenti nisu razvijeni niti do razine gdje je trenutno Haas ili čak McLaren. Donijeli su neke radikalne odluke u dizajnu bočnih usisnika i pull-rod ovjesu, a imaju i zanimljive otvore u podnici.”

“Vidjeli smo nešto tempa iz tog bolida, ali su tijekom testiranja bili prilično anonimni. Nisam osjetio ono samopouzdanje koje se vidjelo prošlih sezona.”

“Svi gledaju u bočne usisnike, ali mislim da biste trebali gledati na rubove podnice jer će se iz tog područja dobiti velik dio performansi. Red Bull trenutno nije razvijen kao drugi bolidi.”

Drugi dio testiranja odradit će se u Bahreinu od 10. do 12. ožujka, nakon čega slijedi samo tjedan dana pauze do prve ovogodišnje utrke na istoj lokaciji.


Odgovor

6 komentara

  1. Red Bull
    Deathbone5 Prikaži

    I idemo opet. RB kao i mnogi drugi nisu donijeli kompletni bolid u Barcelonu, što je razumno, tako da su ove “analize” besmislene. Prva utrka će sve pokazati.



    15
    13

    2
    • Daniel Ricciardo 3
      Kicker Prikaži

      Dodatno, RB je jedan od timova koji ima najbolji razvoj u toku sezone tako da mislim da je skoro nebitno kakav će bolid biti na prvoj utrci, već kakav će biti tamo poslije ljetne stanke.



      9
      6

      3
  2. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Evo jedna vrlo zanimljiva analiza rubova podnice za one koje zanima, nije klasicni clickbait video od motorsport kanala gdje nam otkriju toplu vodu

    https://www.youtube.com/watch?v=LsDo_mKV0NQ



    6
    6

    0
  3. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    A Newey?



    2
    2

    0
  4. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Tesko bilo sta govorit,ali valjda ovi tehnicari i inzinjeri nesto vide.Mozda Versbaten ostane na tom jednom naslovu a Hamzi se vrati 8



    3
    0

    3

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.