Novi predsjednik FIA-e je Mohammed Ben Sulayem

Izdvojeno

Luka Softić

Prije 2 godina 2 min 12 komentara

Za nasljednika Jeana Todta na mjestu predsjednika FIA-e odabran je Mohammed Ben Sulayem. 60-godišnjem Arapinu su članovi FIA-e sa 61,62% glasova, u odnosu na 36.62% glasova za britanskog konkurenta Grahama Stokera i 1.76% suzdržanih glasova, povjerili mandat na najvišoj poziciji u organizaciji u trajanju od 4 godine.

Sulayem je inače predsjednik Emiratske automobilističke organizacije (EMSO) od 2005. a služio je i kao FIA-in potpredsjednik u svjetskom vijeću za područje Bliskog istoka. Vozačku karijeru je u najvećem dijelu posvetio reliju, gdje je u razdoblju između 1983. i 2002. 14 puta bio prvak Bliskog istoka sa 61 pobjedom. U svojem administrativnom radu se posvećuje većoj pristupačnosti automobilizmu diljem svijeta kao i povećanju diverziteta i inkluzije, a zalaže se i u području održive mobilnosti.

Za svoje suradnike u četverogodišnjem mandatu imenovao je Carmela de Sanz Barrosa za predsjednika Senata, Roberta Reida za potpredsjednika za sport i Tima Shearmana za potpredsjednika za mobilnost.

“Veoma sam počašćen što sam odabran za predsjednika FIA-e na godišnjem generalnom skupu u Parizu. Zahvaljujem se svim članovima na njihovom povjerenju. Čestitam Grahamu na njegovom angažmanu i radu u federaciji. Iskazujem beskonačnu zahvalnost u ime FIA-e i njenih članova Jeanu Todtu na svemu što je postigao u proteklih 12 godina. U potpunosti ću biti posvećen marljivom radu kako bih odveo automobilizam i mobilnost korak dalje.”

Mohammed Ben Sulayem

Jean Todt je od 2009. godine na čelu organizacije, a nakon bivšeg predsjednika Maxa Mosleya je odslužio tri mandata zaredom, što je ujedno i limit za uzastopne mandate. Šuška se da je u pregovorima za povratak u Ferrari, a na odlasku iz FIA-e je kazao:

“Još jedno poglavlje je privedeno kraju. Možemo biti kolektivno zadovoljni dostignućima u automobilizmu, sigurnosti i održivoj mobilnosti u proteklih 12 godina. Srdačno se želim zahvaliti svom timu, našoj administraciji i svim članovima kluba na nepokolebljivoj predanosti i entuzijazmu. Čestitam Mohammedu na izboru i želim njemu, njegovom timu i organizaciji puno uspjeha.”

Jean Todt


Odgovor

12 komentara

  1. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Opet ti arapi… :)



    2
    -3

    5
  2. Sebastian Vettel 5
    Kenex Prikaži

    💶💶💶💶💶💶



    8
    8

    0
  3. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    sad kad krenu nicat tilkedromi po bliskom istoku. kao i uvijek, para vrti gdje burgija neće.



    9
    9

    0
  4. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    2027-a
    WDC- Mohhamed El Fatifi
    2.mjesto- Ganaet El Hayatt



    12
    12

    0
  5. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    Jean Todt od kad je doaso na tu funkicuju nije napravio apsolutna nista korisno ili neki napredak po bilo kojem pitanju bilo koje grane motosporta….tako da meni je drago sto je otisao… Za njegove vrijeme u Ferrariu svaka cast…ali ovo sto je radio u FIA-i je isto kao tipicni hrvatski uhljeb u politici….



    9
    7

    2
  6. Toro Rosso
    25_321 Prikaži

    Petrodolari. Ali i bez novog FIA predsjednika F1 je pocela otvarat utrke po zemljama zaljeva. Katar, S. Arabija.

    A guraju se i u Ameriku, dobivaju “parking lot” Miami, a neki tamo americki sefovi odmah krenuli u price o 3-4. Ma kako da ne.



    4
    4

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.