Hamilton s desetog mjesta stigao do pobjede u Brazilu nakon novog okršaja s Verstappenom!

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 5 min 160 komentara

Lewis Hamilton ponovo je odradio fantastičan posao na Interlagosu i s desetog mjesta stigao do pobjede na Velikoj nagradi Sao Paula. Kao i na jučerašnjem sprintu, Hamilton se munjevito probio kroz grid i već u petom krugu držao je treće mjesto, a kasnije je uspio proći i oba Red Bulla.

Max Verstappen vodio je utrku nakon što je na samom startu prošao Valtterija Bottasa, no u kasnijem izravnom okršaju s Hamiltonom nije mogao obraniti poziciju. U posljednje tri utrke Nizozemac ulazi s 14 bodova prednosti ispred branitelja naslova Hamiltona.

Bottas je nakon starta s pole positiona završio treći, dok je Sergio Perez završio četvrti i u posljednjem krugu oteo Hamiltonu bod za najbrži krug nakon što ga je momčad pozvala po soft krug ranije.

Odlične bodove za Ferrari osvojili su Charles Leclerc i Carlos Sainz petim i šestim mjestom, a njihovi glavni rivali iz McLarena nisu briljirali – Lando Norris probušio si je gumu na samom startu prilikom kontakta sa Sainzom i u cilj je ušao deseti, dok je Daniel Ricciardo odustao nakon što je motor ostao bez snage.

Pierre Gasly ponovo je uzeo bitne bodove za AlphaTauri i njihovu borbu za peto mjesto protiv Alpinea. Francuz je završio sedmi i tako anulirao dvostruke bodove koje su za Alpine ostvarili Fernando Alonso i Esteban Ocon – momčadi su ostale izjednačene u prvenstvu.

Svi vozači, osim Yukija Tsunode na softu, krenuli su na mediumu, a start je ponovo otišao na stranu drugoplasiranog. Verstappen je s unutarnje strane prošao Bottasa, baš kao što je Finac njega u jučerašnjem sprintu, a onda je Bottas u četvrtom zavoju otišao široko i izgubio je još jednu poziciju od Pereza. Hamilton je s desetog mjesta krenuo sjajno, na kraju kruga napao je i prošao Sebastiana Vettela za šesto mjesto, a već je u petom krugu stigao do Bottasa, kada Mercedes naređuje zamjenu pozicija.

U šestom krugu utrke vidjeli smo izlazak safety cara zbog krhotina po stazi – njih je uzrokovao kontakt između Yukija Tsunode i Lancea Strolla u prvom zavoju, u kojem je Tsunoda ostao bez prednjeg krila, a Stroll je dobio veliko oštećenje na boku bolida. Strollov bolid ostao je bez još ponešto dijelova u 30. krugu pa je zbog tih krhotina uključen virtualni safety car, a u konačnici je Kanađanin zbog prevelike štete odustao. Još jedan VSC vidjeli smo ranije, u 11. krugu sličan kontakt imali su Mick Schumacher i Kimi Raikkonen, a deblji kraj izvukao je Schumacher koji je ostao bez prednjeg krila.

Hamilton je u 18. krugu napao i prošao Pereza s vanjske strane prvog zavoja, no Meksikanac mu je vratio tri zavoja kasnije. Isti scenarij smo vidjeli i krug kasnije, no tada Perez nije uspio uzvratiti. Verstappen je bio četiri sekunde ispred.

Mercedes je prvi povukao strateški potez i pozvao je Hamiltona u boks u 27. krugu. Red Bull je to s Verstappenom pokrio odmah u idućem krugu, a razmak između dvojice konkurenata za naslov smanjio se na 1.7 sekundi. Perez je ušao u boks u 29. krugu, netom prije VSC-a, dok je Bottas profitirao tim manjim prekidom utrke i kroz boks je prošao na treće mjesto.

U idućoj seriji promjena guma Red Bull je napravio prvi potez – Verstappen je ušao u boks u 41. krugu, a zatim su u iduća tri kruga redom ušli i Bottas, Perez te Hamilton. Hamilton je iz boksa izašao 2.6 sekundi iza Verstappena, a već u idućem krugu odvozio je najbrži krug i stigao na 1.2 sekunde zaostatka. U 47. krugu ušao je u DRS zonu i čekao nas je izravni okršaj konkurenata za naslov u borbi za današnju pobjedu.

Prvi pokušaj napada dogodio se u 48. krugu s vanjske strane četvrtog zavoja, no tada se Verstappen brani upitnim potezom prilikom kojeg su obojica vozača izletjela van staze. Suci su zabilježili incident, ali ga nisu istraživali. Na idući pokušaj Britanac je čekao čak 11 krugova, kada je na istom mjestu uspio proći s vanjske strane i prije kočenja pa Verstappen nije mogao napraviti ništa. Nizozemac je ponovo bio na rubu pravila, krug ranije vijugao je pravcem ne bi li razbio zavjetrinu za Hamiltona, zbog čega je dobio službenu opomenu – to ga nije previše uzbudilo jer je nakon toga poručio ekipi da pozdrave suce.

Hamilton se do kraja odvojio na čak deset sekundi i tako sjajnim vikendom, unatoč brojnim kaznama, održao živima svoje nade u obranu naslova prvaka. Iduća utrka vozi se već za tjedan dana, prva u povijesti VN Katara na Losailu.

Vozač Momčad Zaostatak
1 Lewis Hamilton MERCEDES
2 Max Verstappen RED BULL RACING HONDA +10.496s
3 Valtteri Bottas MERCEDES +13.576s
4 Sergio Perez RED BULL RACING HONDA +39.940s
5 Charles Leclerc FERRARI +49.517s
6 Carlos Sainz FERRARI +51.820s
7 Pierre Gasly ALPHATAURI HONDA +1 krug
8 Esteban Ocon ALPINE RENAULT +1 krug
9 Fernando Alonso ALPINE RENAULT +1 krug
10 Lando Norris MCLAREN MERCEDES +1 krug
11 Sebastian Vettel ASTON MARTIN MERCEDES +1 krug
12 Kimi Räikkönen ALFA ROMEO RACING FERRARI +1 krug
13 George Russell WILLIAMS MERCEDES +1 krug
14 Antonio Giovinazzi ALFA ROMEO RACING FERRARI +1 krug
15 Yuki Tsunoda ALPHATAURI HONDA +1 krug
16 Nicholas Latifi WILLIAMS MERCEDES +1 krug
17 Nikita Mazepin HAAS FERRARI +2 kruga
18 Mick Schumacher HAAS FERRARI +2 kruga
Daniel Ricciardo MCLAREN MERCEDES
Lance Stroll ASTON MARTIN MERCEDES

Odgovor

160 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Komentatori na sky F1 su toliko neslusljivi da to nije normalno, ponasanje Tota na razini djeteta… Lewis je letio stazom nisam ocekivao da ce ga toliko Max drzati iza…. zanimljivo, bas me zanima kako ce se ovo sve odvit do kraja



    43
    24

    19
    • Williams
      Montoya Prikaži

      Baš su se izdrkavali do besvjesti. Inače mi toliko ne smetaju, ali danas katastrofa



      34
      21

      13
      • Sebastian Vettel 5
        dzalac Prikaži

        Njih je isto tesko pogodilo to sto je merc bio nelegalan i to sto su kaznjeni za isto 😮



        19
        7

        12
        • Alpine
          Laguna Prikaži

          FIA je Verstappena propustila kazniti dva puta po 5 sekunda za nesportsko blokiranje pretjecanja (po jedan manevar više) i jasno je da ga žele promovirati u prvaka na svaki način kako bi povećali zanimanje javnosti za F1 i u konačnici ostvarili viši profit. Ali, to Verstappenovi navijači ne mogu i ne žele vidjeti.



          13
          -4

          17
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          A Hamiltona je FIA propustila kazniti startom iz boxa ;)



          11
          1

          10
        • ZX10R Prikaži

          Jebem ti jel ti vidiš ove komentare
          Kako je lako zavaditi ljude koji imaju ljubav prema istom sportu
          A kako je onda lako zavaditi ljude koji nemaju ljubavi prema formuli 1
          Zavadi pa vladaj pravilo broj 1
          Mi uvijek ostajemo manjina ,jer usijane glave teško je pomiriti
          Hebem ti neki kao da su kod toze tota na plaći ,ma bravo ,bravooo
          Njima to i je cilj ,da se istina ne sazna
          Kada bi svi pošteno se zapitali kako je ovo moguće ,kako nema kazne za drs ,znali bi da ste u mašini ,to je cilj
          Danas navijači Maxa sutra Hama ,i oni su njihove sluge ,htijeli mi to priznati ili ne ,ali za to su plačeni
          A tko vas plača zato što se radujete laži i prevari ,nitko
          Vi ste korisne budaletine kojih je uvijek bilo i biti će
          Kada shvatite da ste prevareni i obmanjeni biti će kasno
          A kao volim svi formulu 1 ,a mržnja se osjeti kada otvoriš portal
          Koje sluge pokorne ….



          3
          2

          1
        • Mika Hakkinen
          stoka Prikaži

          Tu se jedino mrzi hamilton i toto, i tko njih ne mrzi je najeba, bilo minusima il kako god… sve na ovom portalu je totalno neobjektivno, i svako za sebe misli kako je bas on u pravu. Ali svaka medalja ima dvi strane



          1
          -2

          3
    • Ayrton Senna
      Scuderia Prikaži

      Najjači je bio usklik na kraju: “Hamilton against all odds!” kao da je u alpineu pobijedio, a ne u uvjerljivo najbržem bolidu na ovoj stazi.



      41
      28

      13
    • Michael Schumacher
      ruzinavi Prikaži

      Užasni su. Danas pogotovo su bili neslušljivi. Od početka, valjda misle da Ham dobiva neki fan boost od njih. Brundle se još pokušavao savladavati ali Croft… Užas!

      A Croft još valjda 2 kruga nakon što su suci rekli da ništa od kazne za Maxa je htio da se ipak pogleda on-board Maxov jer možda ipak ga kazne valjda.

      Merc prebrz danas. Jak je Hamilton, nema sumnje, vozio je ko na drogama, ali dragi Sky-evci, nema potrebe za naglašavanjem kako je netko uspio prestići 15 pa 9 bolida. Recite da ima friški motor koj mogu odvrnuti i (po)najbrži bolid po ravnicama. RB u minusu par milja dolara od Engleske i Mađe pa nemaju para više valjda.



      13
      3

      10
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      Hahah kakav obozavatelj Formule 1 , nakon trke za 10 , on se zali na komentatore.. pazi sad iz Velike Britanije,ajde da su ovi nasi ovuda ,ali njemu sad smetaju i Britanci , jarane ugasi ton na TV , i uzivaj u majstorijama najboljeg ikada



      19
      -14

      33
      • Alpine
        Laguna Prikaži

        Ne mogu Maxovi navijači uživati u utrci u kojoj Maxu oproste dvije kazne po 5 sekunda za nesportsko blokiranje pretjecanja pa opet izgubi.



        11
        -4

        15
      • Pirelli Wet
        r2d2 Donator Prikaži

        Meni je Brundle sasvim OK, a Croft je izdanak “Blažičko škole” koji radi šou i viče i kad treba i kad ne treba. Murrray Walker je bio puno, puno bolji, tako da je to daleko od najboljeg ikada. A što se tiče vožnje, najbolji vozač F1 je Senna a najbolji vozač ikada je Jimmy Clark.



        7
        7

        0
    • OnlyAlonso Prikaži

      Ali pazi ti komentar sa sky-a Hamilnton bez sanse dosao do pobjede a stavili mu novi motor i covjek naravno leti stazom,al ono gledam slusam i stalno do wc-a



      3
      2

      1
  2. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Čestitke Hamu na odličnoj vožnji!
    To smo tražili. Samo napeto do zadnjeg kruga zadnje utrke :-)



    24
    23

    1
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Ako ovakav bolid Mercedesa bude do zadnje utrke, neće biti ništa napeto!



      10
      4

      6
    • Ayrton Senna
      MCLfan Prikaži

      Tu sam gore pročitao da su hama trebali kazniti da starta iz boxa,to nije točno da ono nisu bile kvale za sprint utrku nebi bio ni kažnjen.Dobio je kaznu koju je mogao dobiti u tom trenutku,znači odradio tu kaznu i kaznu za motor i pobijedio,Al pobijedio je pošteno i zasluženo



      11
      9

      2
  3. antisha17 Prikaži

    Svaka čast Lewisu na ovakvoj vožnji ova dva dana, ali od kad pratim F1 nikad nisam vidio ovako dominantan jedan bolid..



    34
    21

    13
    • Mercedes
      Serviser Donator Prikaži

      To je zbog krila ,sad će redbull reci



      12
      -1

      13
    • Monisha Kaltenborn
      monkeyseat Donator Prikaži

      Nisi pratio prijašnje sezone i Mercedes?



      10
      -1

      11
      • antisha17 Prikaži

        Pratim jako dugo, ali nikad nisam vidio čunjeve na stazi kao danas i jučer. Ako je ovo legalno ja sam avion..



        24
        11

        13
        • Monisha Kaltenborn
          monkeyseat Donator Prikaži

          Kratka staza, novi ICE koji sigurno daje određenu prednost na stazi…Prošlih sezona je bilo još gore po konkurenciju.



          12
          11

          1
        • ZX10R Prikaži

          Nemoguće da je legalno ,pa uhvačeni su u prevari i laži koja je na oko bila vidljiva,onda zamisli šta su napravili na motoru
          Od mexica do danas je tjedan dana ,oni su u 5 dana napravili čudo
          Ham da je startao prvi obišao bi maxa za cijeli krug
          Da novi motor donosi toliku prednost oni bi ga davno mijenjali,pa kazna od 5 mjesta ne znači m ništa ni 10 mjesta
          Svatko tko malo zna o motorima i tko je vozio brze aute i motore zna koja je to nauka da izvučeš par konja više i malo veću brzinu ,ovo danas nisam dugo dugo vidio,pa ostali kao da su formula 2 ili 3
          Hamilton je vrhunski vozač ali mercedes je svemir,e sad ili su svi ostali inženjeri papci ili toto ima asa u rukavu ,naravno skrivenog
          Ja im jednostavno ne vjerujem



          16
          -3

          19
        • Mika Hakkinen
          stoka Prikaži

          Zx10r sto je na oko bilo vidljivo? 0.2mm veci razmak krila? Dobro oko…



          12
          -3

          15
    • Ayrton Senna
      MCLfan Prikaži

      Točno tako,letio je.možda je popis red bull



      3
      2

      1
  4. Mika Hakkinen
    stoka Prikaži

    Yeaaaaaaa booooooy



    7
    -5

    12
  5. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Za mene je ovo kapa dolje.

    Začelje sprint do pobjede

    Ova sezona je nevjerojatna. Jel moguće da ovo ide do kraja zadnje utrke. Kakav show. Mislio sam da je gotovo, ali sve sam fulao ove sezone (osim da Max dobiva Meksiko).



    23
    22

    1
  6. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Ako ništa bar je RedBull brži…



    51
    43

    8
  7. Nico Hulkenberg
    Jaime22 Prikaži

    Solidna utrka. Jedino što ne mogu apsolutno podnijeti jest Sky F1 (F1TV) komentatore. Dok je Lewis drugi i ne može prestići Max-a zvuče kao da su na karminama, polumrtvi sami po sebi. Nakon što Lewis prestigne Max-a, kao da se odjednom dignu iz groba i utrka im opet postane zanimljiva. Croft i Brundle otvoreno i bez srama pokazuju svoj favoritizam i pokušavaju stvoriti dramu oko nečega što su i sami suci potvrdili da ne treba istragu.

    Kako pokvariti dobru utrku? Stavite Crofty-a i Brundle-a da komentiraju. Meni dosta, hvala.



    24
    15

    9
  8. Mercedes
    Serviser Donator Prikaži

    Ahahahahaha,Skyevci i RedBull na aparatima



    12
    6

    6
  9. Mick Schumacher
    Ante Maras novinar Prikaži

    Hamiltonov Mercedes s novim motorom je TGV naspram svih, čak i naspram Red Bulla. Čestitke Hamiltonu na pobjedi. Maxu Verstappenu nije pomoglo ni laktarenje. Pereza zeznuo VSC da dobije šansu otić ispred Bottasa. Ferrari sve bliže 3. mjestu u konstruktorima.
    A o Gaslyu se više nema što reći, momak razvaljuje u AT, za razliku od Yukija koji jedino razvaljuje svoj i tuđe bolide.



    21
    20

    1
  10. Nando
    Torpedo26 Prikaži

    Blažičko vrati se sve ti je oprošteno, nmgu vise ove sa sky sporta……



    38
    34

    4
  11. Honda
    Notorious Prikaži

    Trebala je biti kazna da Lewis starta sa začelja a ne sa 10. mjesta, sa ovakvom brzinom na ovoj stazi je rutinski došao do pobjede. Idemo Max na sljedećim utrkama pobijediti divu.



    12
    -10

    22
  12. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Hamsta zajedno sa bolidom letio stazom. Odlični su bili i on i Max koji po meni potvrđuju da je trenutno najbolji vozač na gridu. Trenutno su njih dvojica ne jednu nego par razina iznad svojih momčadskih kolega. Komedijaš utrke svakako Wolff.



    28
    25

    3
  13. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Fanovi prestanete da kukate, ovo je bio pure racing, rijedak slučaj da se bore na nož, a da niko ne bude izbačen. Hamilton je danas bio strašno brz, čestitke 👏

    Ferrari je kako stvari stoje zapečatio P3 👏



    33
    32

    1
  14. Formula1
    f1zd Prikaži

    Svaka čast Lewisu, realno Max je i kaznu zaslužio za ono.



    24
    9

    15
  15. Alfa Romeo
    laky614 Prikaži

    Znaci imam pretplatu na f1tv i razmisljam ju prekinuti jer nemogu slusati ove komentatore. Nazalost ove druge jezike neznam i ne mogu ih slusati, a mogu se i iskljuciti komentatori, ali to nije onda to… svaka cast LH, ali ste bili prebrzi i ovo stvarno izgleda sumljivo nakon mexica. Ali dobro vidjet cemo jos sta ce biti. Mislim da bi i RB trebao razmisliti sa uzimanjem novog motora. Ali Ham je opet imao srece da je dobio diskvalifikaciju u sprint utrci, jer da je dobio za samu utrku ne bi ovako zavrsilo… a nista, nek se ovi dvoboji nastave i nek bolji pobjedi



    16
    7

    9
  16. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Hamilton odradio perfektno i uspio izbjeći Maxa i njegove manevre.
    Njegovoj brzini i talentu ne mogu ništa osporiti.

    Ali ovo farbanje u Sennine boje mi se gadi jer je daleko on od Senne i Senninog mentaliteta utrkivanja.
    Brazilcima ispereš mozak u 2 sekunde.
    Zanima me što bi Senna rekao na njegovo štopanje Rosberga u Abu Dhabiju…
    Sada vi zanemarite takve činjenice i uživajte s sedmerostrukim prvakom koji optužuje vlastitu momčad za sabotažu.

    Max je nepotrebno napravio ona dva manevra i riskirao kaznu jer nije bilo šanse da ga zadrži s onakvim Mercedesom.

    U svakom slučaju, još jedan napeta utrka, ali zahvaljujući Maxu koji je uspio uhvatiti na startu P1 i držati ga ovako dugo.



    19
    3

    16
    • Renault
      zd1400rt Prikaži

      Gdje su nestale dugoročne posljedice Korone iz Mađarske 🤣



      14
      9

      5
    • Ayrton Senna
      Scuderia Prikaži

      Ako mercedes prenese samo dio ove dominacije na sljedeće utrke red bullu se slabo piše. Nadam se da im motor stvarno gubi na performansama s vremenom kako su rekli



      3
      0

      3
      • Renault
        zd1400rt Prikaži

        @Scuderia
        Može slobodno svaku trku staviti novi motor i startati 6. i komforno pobijediti.
        Nakon Imole Toto se žalio na financijski trošak oko Bottasovog razbijenog bolida. Samo me zanima odakle ima sada pare za te puste motore.



        10
        9

        1
        • Ayrton Senna
          Scuderia Prikaži

          Pa to im i ne bi bilo ludo. Mislim da u saud arabiji ima dosta pravaca. Tamo bi isto ovako mogao pobijedit



          4
          3

          1
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Misliš da bi Senna koji je torpedirao Prosta u 1.zavoju za naslov imao nešto protiv štopanja?



      23
      21

      2
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Ja neznam bi li senna imao nešto protiv štopanja i ne pokušavam opravdat njegov potez kojim je mogao ubiti obojicu. Međutim, ipak je problem malo dublji. Senna je osjećao da mu je sezonu prije otet naslov (zbog kretenske kazne u suzuki) i da to ne bi bilo sve nakon kvalifikacija ( u kojima je senna bio prvi) je promijenjen startni grid tj. neparni su brojevi (među njima senna kao 1.) premješteni na prljavu stranu staze. Ponavljam nakon kvalifikacija, nakon što se već znalo tko gdje starta. Uzevši u obzir da je na čelu fie bio balestre, koji je francuz kao i prost koji se sa sennom borio za titulu, eto ti razloga za sennino nezadovoljstvo. Senna, temperamentan kakav je, odlučio je sam istjerat pravdu (bar je on vjerovao da to radi).
        Što se tiče hamiltonovog štopanja rosberga, on nije imao nikakvog razloga istjerivat pravdu i osvečivati se, dapače trebao mu je zahvaliti što ga je propustio u monacu ranije te sezone i omogučio mu da pobijedi, a mogao je lako završiti ispred njega.



        7
        0

        7
        • Chequered Flag
          AnteF1 Prikaži

          I ja gledam kao i ti. Na neki način opravdavajući Sennu. Gledajući njegov lik i djelo. Gledajući nepravde iz 1989. i 1990. Isto tako kao i ti smatram da nije kriv.

          Ovdje je potrebno naglasiti da sam Senna fan. Da nisam možda bi bio stroži po tom pitanju.

          Razlika između te Suzuke 1990. ili Adelaidea 1994. ili Jereza 1997. je u tome što su to odlučujući potezi na kraju prvenstva kad su ulozi na maksimumu, Ono što radi Max nije isto kao navedeni primjeri.

          Max se u totalno nebitnim utrkama postavlja na takav način. Prijašnjih godina imao je najviše bliskih susreta s crvenima. Ove godine na red je došao Hamilton. Sljedeće će biti onaj koji se bude utrkivao s njim. Najgore je to što će to biti u svakom duelu makar se vozili i izvan bodova.

          Jednostavno pretjeruje. Mislim da mu se dosta oprašta. Ne samo ove godine nego i godina prije.

          Kako ćeš primjerice prestići Maxa s vanjske strane ako je on spreman svaki put ići toliko široko da izađe 10m izvan staze. Možeš ga samo prestići na ravnici s drsom na način da manevar završiš prije zavoja.



          1
          -1

          2
    • Mika Hakkinen
      stoka Prikaži

      Tako je, Senna je bio cistunac, isto kao i MSC, Alonso… daj ne trkeljaj bezveze… Senna se zabije u prosta na startu suzuke NAMJERNO, a Hamilton je prljav…



      16
      11

      5
  17. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Merc sretno spretno sa sporijim bolidom ispred RB.

    Čestitke Hamiltonu, vozač vikenda definitivno.



    13
    10

    3
  18. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Odlicna voznja Lewisa u na ovoj stazi brzem bolidu pogotovo sa novim motorom.
    Max se borio ali danas nije islo.
    Perez barem uzeo bod Hamu.
    Ferrari osigurava trece mjesto u prvenstvu.

    Cekaju nas napete 3 utrke do kraja.

    Max je u porazu puno bolji od Lewisa i to najzagrizeniji navijaci moraju priznati.



    35
    30

    5
  19. Mercedes
    Sinna1967 Prikaži

    Pratim formulu od 1982., ali do sada nisam nikada vidio ovako pokvareno vnogo kao što je Verstappen, takav vozač ne zaslužuje ni trunke simpatije, zalosno



    29
    -6

    35
    • Kimi Raikkonen
      Michael Schumacher Prikaži

      Tako se ni naveci šupci nisu branili a bilo ih je. Decko vozi cik cak i još se pravi mutav. Bit ce tebi sinko smješno kad ceš opet glođat kost drugoga na kraju sezone.



      17
      -4

      21
      • Michael Schumacher
        senna66 Donator Prikaži

        Mađarska 2010. ti nije u sjećanju?



        11
        7

        4
      • Mercedes
        Sinna1967 Prikaži

        I suci su glupi, kao nije mogao nista u zavoju, pa ne tiče me se, jesi li izgurao drugog vozača sa staze svojim “manevrom”, jesi. Ono branjenje gdje je 3x mijenjao putanju je nedostojno bilo kojeg vozača u povijesti, a onda je još bezobrazan u radio komunikaciji, umjesto da se pokrije ušima mnogo još cinično poručuje kao pozdravite suce. Vnogo



        12
        1

        11
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Ne pričaj budalaštine! Ne moraš ići daleko u prošlost, prevrti malo ovu sezonu i vidjet ćeš da je do sada nekoliko vozača ovako vijugalo po pravcu pokušavajući pokvariti zavjetrinu i nije bilo kazni. Što se tiče ovog guranja, bilo je granično, ali bilo je već dosta sličnih situacija ove sezone koje isto nisu sankcionirane.



        7
        -1

        8
        • Mercedes
          Sinna1967 Prikaži

          Baš ne pamtim da je netko 3 puta mijenjao stranu, to je neprofesionalno, krajnje nefer prema ostalim vozačima pri 300 na sat.



          7
          -1

          8
        • Kimi Raikkonen 7
          Pitstop Prikaži

          Riccardo takav manevar koristi redovito. Zabranjeno je mijenjati putanju na kočenju, a ovo je bilo daleko od kočenja, stoga u redu



          10
          4

          6
        • F1puls
          JozukaFcb Prikaži

          Ma Lujini navijači, dokazano, imaju pamćenje zlatne ribice. Ne treba ni odgovarati na ovo.



          10
          6

          4
        • Bernie Ecclestone
          Dani Donator Prikaži

          Problem je što su neki kao ribice jer zaboravljaju da je nakon te utrke to zabranjeno.



          4
          -1

          5
        • Chequered Flag
          AnteF1 Prikaži

          Tada je bilo zabranjeno mijenjanje putanje dva puta na kočenju Pri ubrzavanju je bilo dozvoljeno.

          Mislim da su upravo nakon ovoga uveli da se ne može niti na ubrzavanju. Ako se krivo sjećam molim da me se ispravi.



          3
          3

          0
        • Michael Schumacher
          DDR Donator Prikaži

          Ne sjećam se da je itko ikada dobio kaznu za to. Ima i primjer iz Singapura od prije par godina, ali se ne mogu sjetit ni koja je godina, ni tko je bio u pitanju. Vozač ispred je radio isto ovo, vozač iza plakao na radio, i kazne nije bilo. Ako se netko sjeća situacije, ili ju može naći, molim da me stavi link.



          1
          0

          1
    • Sergio Perez
      Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

      Pa onda si gledao GOAT-ove na dijelu. MS, Senna i ostali. Nema u ovom sportu čistog vozača.



      9
      8

      1
      • Mercedes
        Sinna1967 Prikaži

        Jesam, ali nitko od njih nije radio ovo što radi Verstappen, čovjek sebe i druge vozače pri 300 km/h dovodi u vrlo opasne situacije, to nije hrabrost, to nije vještina, to je glupo.



        2
        -4

        6
        • Michael Schumacher
          DDR Donator Prikaži

          Za razliku od Plačka koji u najbržem zavoju u kalendaru pogađa protivnika u zadnji kotač i šalje ga u barijeru za udarac od 51G… Bravo, sjećanje ti je vrhunsko.



          4
          -4

          8
        • Mercedes
          Sinna1967 Prikaži

          DDR, imaš simpa nick, ali daj mi reci slijedeće: vozite se tip i ti jedan kraj drugog npr. 150 na sat i tip odluči ući u tvoju traku na autocesti kao da tebe nema. Kako bi to prošlo? Da li je to pametno i normalno za napraviti?



          1
          -2

          3
        • Michael Schumacher
          DDR Donator Prikaži

          U tome i je stvar, nisu se oni vozili jedan kraj drugog, Max je išao lijevo-desno dok je Lewis bio iza. Čim mu je došao pored, dobio je prostor i Max je prestao vrludati ;)



          2
          2

          0
        • Mercedes
          Sinna1967 Prikaži

          DDR, moj komentar je bio za Silverstone, kad je Verstappen htio proći kroz Lewisa. A što se tiče jučer, pri 300 na sat onakvo krivudanje može vrlo lako lansirati tvoj bolid, a da ne govorimo da dovodi onog drugog iza i sebe u opasnost, jer ajd, nek je onaj iza dvaput pročitao i izbjegao krivudanja, ne znači da će i treći put. Zdrava logika kaže da se odlučiš i odabereš stranu odn. liniju koju držiš pa ako je ovaj iza brži, brži je. Meni je to izgledalo kao da Max zna da ako ga Lewis prođe, nema šanse da ga kasnije prestigne na stazi.


          0
          -2

          2
      • dragansu Prikaži

        Ja sam falio danas. Ne pisao sam da Max neće dati prolaz Luji. Da će biti sudar. Točno se vidi kad gledaš recimo ham- perez duele ili nekog sa maxom
        Zna to i Ham pa zato kao po jajima mora. .



        1
        1

        0
    • Mika Hakkinen
      stoka Prikaži

      Pratim od 98. I nisam vidia prljavijeg vozaca u duelima… il ce bit sudar, il nema prolaska…



      14
      6

      8
    • Kimi Raikkonen 7
      Azavi Donator Prikaži

      Recimo Schumacher (cak je i dsq sa prvenstva jer se namjerno zabio u suparnika…), Senna isto… Svi vozsci koji se spominju za top svih vremena su ostri i ponekad kamikaze. Da sam ja Max i ja bih se borio ovako. Pokuso je sve, Ham je bio brzi i idemo dalje. Postat ce zaniljivo



      7
      2

      5
      • Mercedes
        Sinna1967 Prikaži

        Valjda je poanta da nakon trke možeš sebi i ostalim vozačima pogledati u oči bez srama, netko manje iskusan će ga zakucati sa 300 na sat i onda bu se čudio ko puta dreku. To ni najneiskusniji ne rade, jedno je fer borba, a ono što Verstappen radi nema veze s time, pa ne možeš svojom vožnjom konstantno dovoditi druge vozače u opasnost.



        4
        -5

        9
        • Pirelli Wet
          r2d2 Donator Prikaži

          Zakucao ga je već Hamilton u Engleskoj



          7
          4

          3
        • Ferrari
          Boris_CRO Prikaži

          Mogao je lagano zakucati hamiltona u prvom pokušaju. Nitko mu ništa nebi zamjerio jer bi izgledalo kao trkaći incident. Max je bio unutra i lagano je mogao odalamiti u Hamov prednji lijevi kotač i to je to. Razlika bodova bi ostala 21 bod i na idućoj trci.



          5
          2

          3
        • Mercedes
          Sinna1967 Prikaži

          r2d2, za tvoje i naše dobro, nadam se da nemaš vozačku i da ne voziš. Zamisli da u prometu pri 150 na sat (a tamo je bilo 300) tip do tebe odluči ući u tvoju traku kao da ne postojiš.


          0
          -3

          3
        • Pirelli Wet
          r2d2 Donator Prikaži

          Imam vozačku i vozim preko 30 godina i nikakvih problema, tj, ne bih uspoređivao utrkivanje u jednosjedima s vožnjom po cestama. Max je dobio crno bijelu zastavu za mijenjanje smijera na pravcu, čime je upozoren da to više ne čini ili će biti kažnjen. Po meni OK. Izguravanje u 4. zavoju je druga stvar ali tu mislim da FIA s obzirom da nije bilo kontakta nije htjela (imala hrabrosti) suditi.



          1
          1

          0
        • Mercedes
          Sinna1967 Prikaži

          r2d2, moj komentar je bio za Silverstone


          0
          -1

          1
  20. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Odlična borba za prvenstvo. Čestitke Mercedesu. Max je napravio maksimum.

    Čudno mi je ovo reći, ali pohvale sucima. Dobra odluka. Vjerujem da bi Max za ponovljeni potez dobio kaznu i to bi bilo onda opravdano. Nadam se da će se ovog kriterija i držati ove 3 utrke što su ostale.

    Sky je najodvratnija ekipa koja je komentirala F1.

    Čestitke Ferrariju koji u sjeni borbe za prvenstvo radi vrlo dobar posao, i to neke stvari koje godinama nisu znali odraditi kao npr razvoj bolida tokom sezone.



    19
    11

    8
  21. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Hamiltonu treba cestitati , istina da je bolid ovi vikend bio druga kategorija ali ce mu vjerovatno falit snage mozda vec sljedecu trku. Napravili su bolid po receptu Enza je**s aerodinamiku POWER
    Max za ovo nije dobio 5 sekundi, a Vettel bi ga dobia prije nego se vrati na stazu
    Ferkan postala tradicija bit 5 i 6, vidi se da nerazvijaju više bolid jer da jesu bili bi u mjenjacu Pereza i Botasa ali bolje neka slažu stroj za sljedecu godinu
    Edit: Hamilon i Toto malo previše bahati danas nadan se da ce vam se odbit o glavu



    14
    6

    8
  22. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Bravo za Hamiltona, fenomenalna vožnja, Bottas isto dobar. Ferrari se pomalo odvaja od McL čini mi se. RB izvukao maksimum.
    Što se tiče kazne ili ne kazne za Maxa nema smisla ništa pričati dok se ne vidi snimka volana, ako je otvorio volan kazna, ako nije nema kazne i bok.
    Odlično ds će ići do kraja sezona kako izgleda.
    Pustinja odlučuje



    5
    1

    4
  23. Carlos Sainz 55
    Tudum Donator Prikaži

    Zašto ovi brazilski ljigavci svršavaju na Hamiltona?



    18
    2

    16
  24. Aston Martin
    JB005 Prikaži

    Hamiltonu kapa do poda. Kakav vikend! Vec sam mislio da poslije Meksika necemo gledat zanimljive utrke do kraja… ali se covjek lako zezne.. hehe



    11
    9

    2
  25. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Dobra trka i očigledno najbrži Mercedes sa brojem 44! :)

    Biće zanimljivo u narednim danima i u narednim trkama! :) ovo “jačanje mišića” bolida sa brojem 44, pa gotovo svaki vikend od kako je krenuo drugi dio sezone meni iskreno nije jasno! Ako je zabranjeno dogradjivati motor, kako svaka promjena može da donese ovoliku brzinu. Ovaj bolid sa brojem 44 leti stazom! Ovo nisam odavno gledao, još se Max odlično drzao! :)



    14
    11

    3
  26. Lewis Hamilton 44
    NRteamLH44 Prikaži

    Tako je !! Ideeeemoooo , ovo niko nikad nije radio , sa 25 mjesta kazne na jednom vikendu do pobjede protiv lika koji dominira statistikom u ovoj sezoni , prestizanje na stazi sa 10tog mjesta !!!!! Istorija

    Zasto Ante Vetma nije pisao izvjestaj sa trke? :D



    14
    -22

    36
  27. Lotus
    zion11 Prikaži

    molim vas, koji kanali jos prenose (alternative), ovo je bio cisti proljev od skyevaca… majke mi radije bi gledao prijenos na nekom kanalu gdje jezik ne razumijem nego ovo



    10
    5

    5
  28. Aston Martin
    Dooh7 Prikaži
    x1

    Bravo Lewis, lijepo je vidjeti kako prelaziš najbrži bolid na gridu… neprocijenljivo…



    19
    16

    3
  29. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Toliko mi je bilo napeto ganjanje Maxa i Hama da se od drugih dogadjaja sjecam samo Tsunode…



    15
    15

    0
  30. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    Toliko o tome da je Red Bull brži bolid…koji odvratni licemjeri…svi od reda u Mercu..a i na Sky-u



    17
    5

    12
  31. etnes Prikaži

    Najjaci mi je bio Totov “go get him!” Bottasu da prodje Maxa 😄



    13
    11

    2
  32. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    isto kako je prošlu utrku rb bio neuhvatljiv za merc, ovu je merc neuhvatljiv za rb. znači paketi su al pari..
    Rekli bismo da je merc u zamahu, ali isto smo rekli nakon prošle trke da je RB u zamahu.. tako da je sve otvoreno.. super.
    možda ostatak staza više paše mercu ? power i strait lines :D

    fascinantno kolko je max brži od pereza a lewis od bottasa.



    16
    15

    1
  33. Mika Hakkinen
    Lando Prikaži

    Dame i gospodo molili bi vas jedan veliki naklon i aplauz za LH i TW, najboljeg vozača i najboljeg šefa u povijesti F1.
    Hvala 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏



    11
    -23

    34
  34. Honda
    Nikolar95 Prikaži

    Kao sto rece Paja na SK da nije video ovo u njegovoj karijeri da neko ovako ispreskace druge bolide kao da ih nema i dodje jos do pobede strasno.



    14
    13

    1
  35. Msc3005 Prikaži

    Ako su na Skysportu britanci da li je za ocekivati da ce podrzavati nekon Narain Karthikeyan-a 🇮🇳 ili svog Hamiltona ?
    Ako vec nemate sta u vezi voznje komentarisati nemojte ni pucati po komentatorima.
    30 komentara pisete kako komentatori hvale Hamiltona i kako vam se to ne svidja, imate Mute opciju ako vam se ne slusaju.



    11
    -10

    21
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Ali prijatelju, ovi su dobili licencu da budu glavna usta Formule 1 za cijeli svijet. Dakle oni su službeni kanal za F1TV i kao takvi nebi trebali biti britanska prćija Lewisa Hamiltona gdje je on neustrašivi junak, a svi ostali su prevaranti i zlikovci.



      5
      1

      4
      • Mercedes
        Sinna1967 Prikaži

        Pa koga bi trebali hvaliti po tebi u ovoj utrci? Znači vidiš savršenstvo izvedbe vozača i ekipe, pobjedu u taktici, i trebali bi hvaliti koga? Ovakvu utrku vidiš svaki vikend?



        4
        -1

        5
  36. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Uf 3 trke do kraja i cini mi se kako vaga ide na mercovu stranu. Moji su sve sigurniji u p3.



    5
    5

    0
  37. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Fantastična utrka, baš sam uživao… Čestitke Lewisu na pobjedi, Mercedes izgleda pronašao brzinu i ako ovakvu brzinu dofuraju u Katar Red Bull je u škripcu. Ferrari sve bliže P3 i zadovoljan sam s time, Fernando također u bodovima 🙂.

    Sky sport komentatori su dno dna… Toliko subjektivni, tolike epove su izgovorili o Lewisu da bi se i sam Homer posramio, mislim da mijenjam audio ubuduće.



    8
    5

    3
  38. F1puls
    JozukaFcb Prikaži

    Hamilton razvalio cijeli vikend. Realno. Čestitke.
    Max je znao, jedini način obrane je da bude na granici kazne. 5sec mu nista ne bi znacilo da je fasovao, zavrso bi ispred Bottasa svejedno(znam da razmak na kraju utrke to ne pokazuje, ali bio je brži i ne bi imao problema sa stiskanjem to zadrzati) ali mislim da nije ni on išao baš do kraja, Max od prije par god bi vjerojatno i skrenuo još više u Luju. Iskreno, uživao sam u borbi. Ali Merc je jednostavno brži.
    Bit će ovdje svega do kraja.

    Pada mi na pamet.. Ako je Merc ovoliko brz.. A Hamiltom recimo u zadnjoj/predzadnjoj utrci izgubi brzinu sa ovim motorom, mislim da im neće toliki bad biti ni promijeniti opet motor s obzirom na brzinu koju imaju. Red bull mora izvući nekog asa iz rukava do kraja sezone inače ništa od naslova.



    5
    4

    1
  39. Benko Prikaži

    Sjecam se, nije bilo tako davno, 2019. i ferrari… 🤔🤔



    10
    10

    0
  40. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    Ako će sljedeću utrku radit isto ovako, uzet 5 mjesta kazne i proć kroz grid kao da ne postoji, onda Mercedes osvaja oba naslova. Našli su rupu koju mogu debelo iskoristit…



    10
    10

    0
  41. Lewis Hamilton 44
    LH1985 Prikaži

    Kad Mercedes složi najbolji bolid i da ga ovakvom vozaču kao šta je LH, ubojita kombinacija.
    Ovi svi ostali izgledaju kao F2.



    8
    -2

    10
  42. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    -Utrka zanimljiva
    -čestitke hamsti na odličnoj vožnji
    -rezultat malo manje lošiji od sprinta
    -moram još vidit tsunodin grijeh, nisam primijetio ništa sporno u prijenosu
    -ok što je Max prošao bez kazne i sa jednim upozorenjem



    4
    -2

    6
    • Mercedes
      Sinna1967 Prikaži

      Stvarno ti je to OK? Zamisli da je to Lewis napravio Veerstappenu pa mi reci da li bi i onda bilo OK.



      3
      -4

      7
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        -sad opet gledam u miru…
        bilo bi mi ok, ali samo jednom. da je slučajno (max) pokušao istu foru drugi put definitivno je za kaznu.
        ovako bez kontakta može proć. jedva, ali može. da je fair potez, nije. kurvanski, ni blizu apexa. upozorenje bi bilo ok.
        -veći mi je maxov grijeh nego tsudonih, a tsunoda dobio kaznu. hm.



        1
        1

        0
        • Charles Leclerc
          F12000 Prikaži

          Apsolutno se slažem s tobom Zeko.
          Potrebno je uzet cijelu situaciju u kontekst. S obzirom da nije bilo većih reperkusija za oba vozača (kontakta, pucanja guma, lomova, odustajanja…), apsolutno nema govora o kazni. “Let them race”.



          1
          1

          0
    • Pirelli Wet
      r2d2 Donator Prikaži

      Ovako kako je ispalo je OK, da Hamilton nije poslije uspio prestiči bilo bi u najmanju ruku kontraverzno.
      Ima tu još nekoliko elemenata: Incident je bez kontakta, nakon incidenta Hamilton ne napada, dijelom jer čeka da očisti gume ali i čeka eventualnu kaznu. Da je stvar otišla sucima to bi trajalo još neko vrijeme (kakvi su suci i do kraja utrke). Ovako kako su se stvari dogodile je ispalo savršeno, rijetko ispravna odluka vodstva utrke u nezahvalnoj situaciji . Međutim, procedure suđenja su problematične. Što da su sudili do pet krugova prije kraja, Hamilton čekao, nisu kaznili i Hamilton nije uspio proći u zadnjim krugovima?
      S druge strane Tsunodu su kaznili bez problema jer, niti će se oko toga dići velika prašina niti to odlučuje o prvenstvu i evo nam dvostrukih kriterija



      2
      2

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.